Ασθένειες Πρέπει να κάνω στα πάροτλετ ενέσεις για ψιττάκωση;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Anthi00
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα σε όλους, να ξεκαθάρίσω κάτι τελευταίο και θα το κλείσω το θέμα τουλάχιστον προσωρινώς μέχρι να ξαναπάω και να ρωτήσω περισσότερα.. Εγώ πήγα τα παπαγαλάκια μου για έναν τυπικό έλεγχο. Έφτασαν 1,5 έτους το καθένα κι είπα ότι θα ήταν καλό να τσεκαριστούν να δούμε που βρισκόμαστε.. Δεν είδα κανένα σύμπτωμα ασθενείας ούτε έχω εμμονές με αρρώστειες κλπ.. Κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να είναι καλά και μέχρι εκεί. Πήρα 2 πάρροτλετ γιατί λείπω ώρες από το σπίτι ώστε να έχει το ένα παρέα το άλλο, μένουν σε τεράστιο κλουβί για να έχουν ελευθερία κίνησης και ασχολούμαι με το τακτικό και σχολαστικό πλύσιμό του, την επώνυμη καλή τροφή τους, τις αλλαγές νερού, το μπανάκι τους κλπ. Ό,τι περνάει από το χέρι μου το κάνω. Για το τσεκ απ τους αποφασίσαμε να τα πάω σε επώνυμο πτηνιατρείο ακριβώς για να έχουν τον καλύτερο δυνατό έλεγχο. Δεν τα πήγα φοβισμένη ότι νοσούν κλπ.. Την κουβέντα δλδ για τις ενέσεις δε τη φέραμε εμείς στο γιατρό αλλά ο γιατρός σ, εμάς. Επειδή λοιπόν ακριβώς κατάλαβα την επικινδυνότητα γι, αυτό και ρώτησα εδώ πριν προβώ σε ο,τιδήποτε. Αφού λοιπόν είστε όλοι αντίθετοι σας εμπιστεύομαι και εδώ θα, μαστε να τα ξαναπούμε:)
 
Ανθή, μακάρι να ήταν όλοι οι κάτοχοι - φίλοι - ανάδοχοι - κλπ πτηνών τόσο συνεπείς όσο φαίνεται ότι είσαι εσύ.
και εδώ θα, μαστε να τα ξαναπούμε:)
Πολύ με χαροποιεί αυτό.
 
Καλησπέρα είμαι καιρό στο φόρουμ αν και μέχρι στιγμής απλά διαβάζω και δεν έχω παρουσιάσει ακόμα τα παπαγαλάκια μου. Θα ήθελα να μιλήσω και εγώ για το συγκεκριμένο συμβάν γιατί μου έτυχε με το μπατζι μου. Είχα κλείσει τον Απρίλιο ραντεβού ειδικά με την κυρία Patricia Gray για έναν έλεγχο στο παπαγαλάκι μου επειδή οι προηγούμενοι πτηνιατροι που είχα πάει δεν είχαν βρει ότι έχει κάτι αλλά συνέχιζε να εμφανίζει κάποια συμπτώματα. Στο ιατρείο αν και έκλεισα ραντεβού μαζί της και στην ρεσεπτιον μου είπαν ότι με περιμένει η ίδια εμφανίστηκε ο συνάδελφος της για να εξετάσει το παπαγαλάκι μου. Ο ίδιος αν και δεν βρήκε τίποτα, μόνος του μου είπε για τις ενέσεις και ότι μάλλον αυτό έχει όποτε πρέπει να τις κάνουμε. Τον ρώτησα αν μπορώ να κάνω κάποιον έλεγχο πρώτα γιατί η θεραπεία και τόσες βδομαδες μου φάνηκε υπερβολικό και άκρως στρεσογόνο. Μου απάντησε πως είναι πολύ ακριβή η εξέταση και το πιο πιθανό είναι ότι θα είναι πολύ αργά μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα όποτε τον εμπιστεύτηκα και προχώρησα στην «θεραπεία» που μου το παρουσίασε σαν εμβόλιο. Τον ρώτησα αν θα έχει κάποια επίπτωση μου είπε καμία απολύτως. Η κυρία Γκρει απλά εμφανίστηκε κάπου στην μέση της όλης επίσκεψης και ρώτησε για κάτι άσχετο τον συνάδελφο της. Την ρώτησα λοιπόν για την Ψιττακωση και συμφώνησε με τον συνάδελφο της και απλως επειδή είμαι φοιτητης μου είπε ότι θα μου κάνουν έκπτωση αντί για 20 15 ευρώ.. Μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία φυσικά και η σχέση μου με το παπαγαλάκι μου έγινε πολύ χειρότερη και νιώθω πολύ άσχημα που εμπιστεύτηκα έτσι έναν άνθρωπο. Σε συνεχή επικοινωνία με το κέντρο της Κομοτηνής προσπαθήσαμε να βρούμε και να λύσουμε το θέμα με την Σκαι( Το μπατζι μου) επειδή εμφάνισε και αλλά θέματα μετα την θεραπεία και με ενημέρωσαν πως η εξέταση για ψιττακωση κάνει μόνο 5 ευρώ. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει πλέον στο ιατρείο και δεν κρίνω σε καμία περίπτωση την όλη κατάσταση γιατί θεωρώ πως εγώ φταίω που εμπιστεύτηκα τον γιατρό. Απλά ήθελα να το πω κάπου και δεν έβρισκα την κατάλληλη αφορμή
 
Απλά ήθελα να το πω κάπου και δεν έβρισκα την κατάλληλη αφορμή
Πιστεύω πως αυτά που λες καλό θα ήταν να γραφτούν εδώ .
Σε αυτό το θέμα γίνεται γνωστό για δεύτερη φορά πως ιδιοκτήτες πουλιών κλείνουν ραντεβού με τη συγκεκριμένη γιατρό και τελικά εξετάζει (πλέον) κάποιος άλλος κτηνίατρος τα πουλιά!
Καλό θα ήταν να μάθουμε το όνομά του αλλά και αν η εξειδίκευση και αν η εμπειρία του είναι ανάλογη με αυτή της κας Gray (εφόσον στις πληροφορίες του ιατρείου, το δικό της βιογραφικό και γνώσεις γίνονται γνωστές= προβάλονται= διαφημίζονται)
Είναι δικαίωμα αφού πληρώνουμε να απαιτούμε και συγκεκριμένο γιατρό, καθώς επίσης και ποιος είναι και σίγουρα τι εμπειρία διαθέτει ο... Αντικαταστάτης του.
Κάτι που πρέπει να γίνεται για τον οποιονδήποτε γιατρό ή κτηνίατρο, όταν αυτός αντικαθιστά και μάλιστα χωρίς ενημέρωση του πελάτη την επιλογή του (ενημέρωση από τους υπεύθυνους και τον ίδιο τον γιατρό που αντικαθίσταται).
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σας ευχαριστώ θα πάω να κάνω review, απλά τόσο καιρό νόμιζα πως ήμουν μόνο εγώ που συνέβη κάτι τέτοιο, με τις ενέσεις για ψιττάκωση και με τον εν λόγω πτηνίατρο και όχι την Κ. Γκρει, για αυτό και δεν είχα προβεί σε κάποιο σχόλιο. Να σημειώσω πως η Σκάι ποτέ δεν είχε ψιττάκωση έκανα και τις αντίστοιχες εξετάσεις και τα συμπτώματα που ο συγκεκριμένος κύριος θεώρησε ότι ήταν ενδεικτικά ηταν η συνεχόμενη πτερρόροια που είχε και η λίγο λερωμένη αμάρα. Το αποτέλεσμα της θεραπείας ηταν να ένταθει το πρόβλημα που αρχικά είχε γιατί ήταν λάθος η θεραπεία και να επιβαρυνθεί και αρκετά το συκώτι της καθώς εν τέλη αυτό που της έδινε δεν ήταν κάτι ελαφρύ όπως μου το είχε παρουσιάσει αλλά πολύ βαριά αντιβίωση. Τις επόμενες μέρες που πήγαινα δεν μπορούσα να μιλήσω με τον πτηνίατρο έπρεπε να κλείσω πάλι ραντεβού και δεν είχα τα λεφτά οπότε απλά την έπαιρναν και την πήγαιναν πίσω για την ένεση. Πραγματικά ήταν πολυ αποκαρδιωτικό για μένα. Η όλη διαδικασία εκτός απο το ότι μου κόστησε πολλά λεφτά μου κόστησε και πολλά απο την σχέση μου με την Σκαι και απο την υγεία της. Το δουλεύουμε πολλούς μήνες τώρα να βελτιωθεί. Απλά μάλλον να γνωρίζει ο κόσμος οτι ο συγκεκριμένος προτείνει ένας θεός ξέρει γιατί αυτή την θεραπεία σαν "έμβολιο" και προληπτικά. Τέλος να πω πως η κυρια Γκρει δεν ασχολήθηκε καθόλου να εξετάσει την Σκάι παρόλο που φαινόταν πως ήταν ελεύθερη εκείνη την ώρα και απλώς ήρθε και συμφώνησε με τον κύριο χωρίς να ρωτήσει τίποτα.
 
Μου απάντησε πως είναι πολύ ακριβή η εξέταση

Πραγματικα ειναι απιστευτα αυτα που διαβαζουμε...15 ευρω εχει η εξεταση αν θα στειλεις εσυ κουτσουλια για ελεγχο σε διαγνωστικο και 55 ευρω αν την κανει την διαδικασια ο πτηνιατρος μαζι με την επισκεψη...
 
Τις επόμενες μέρες που πήγαινα δεν μπορούσα να μιλήσω με τον πτηνίατρο έπρεπε να κλείσω πάλι ραντεβού και δεν είχα τα λεφτά οπότε απλά την έπαιρναν και την πήγαιναν πίσω για την ένεση.
😲
 
Σ, ευχαριστώ φίλε μου που μας είπες κι εσύ την εμπειρία σου γιατί πραγματικά μου φάνηκε πολύ περίεργο που φαινόταν σα να ακούνε πρώτη φορά τα μέλη του φόρουμ για τις ενέσεις αυτές. Θα τονίσω δε ότι τα δικά μου πάρροτλετ δεν είχαν κανένα απολύτως σύμπτωμα, σύμφωνα με την εξέτασή του είναι ΥΓΙΕΣΤΑΤΑ και μας ενέδειξε τις ενέσεις/ εμβόλια ως καθαρά προληπτικό μέσο. Όσον αφορά σε ενδεχόμενη πτερόρροια μας είπε να μη βάζουμε βιταμίνες στο νερό. Τα υπόλοιπα έχουν γίνει ακριβώς όπως τα έχω αναφέρει
 
μου φάνηκε πολύ περίεργο που φαινόταν σα να ακούνε πρώτη φορά τα μέλη του φόρουμ για τις ενέσεις αυτές.
Μα ειναι περιεργο γιατι εμβολιο για την συγκεκριμενη ασθενεια δεν υφισταται Ανθη!
 
ενδεχόμενη πτερόρροια μας είπε να μη βάζουμε βιταμίνες στο νερό.
Το ίδιο μου είπε και η πτηνιατρος μου (Δουκάκη), εφόσον η διατροφή του είναι καλή και τρώει απ' όλα.

Προσωπικά έχω σοκαριστεί με την αντιμετώπιση. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά ενεση και ως εμβόλιο (προληπτικά) και ως θεραπεία δεν μπορεί να υπάρχει.
Αν συνέστησε προληπτική θεραπεία (που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το εμβόλιο), δε θα τον εμπιστευομουν ξανά με τίποτα.
 
τα φτερά τους, τα έκοψαν και λιγάκι για να μην ανεβαίνουν στα φωτιστικά που είναι επικίνδυνα

Θέλω πολλές φορές να το πω σε διάφορα θέματα στο φόρουμ αλλά είναι η πρώτη φορά που θα το κάνω... μήπως είμαστε υπερ-προστατευτικοί με τα "παιδιά" μας και για την υγεία τους τα βάζουμε σε περισσότερους μπελάδες; Μην κόβεις τα φτερά γιατί είναι ακριβώς το ίδιο με το να σου σπάσει κάποιος τα πόδια ώστε να μην φύγεις από το δωμάτιο. (Έτυχε να πάω να αγοράσω θηλυκό ringneck και είχε κομμένα φτερά... Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν άρρωστο και μετά κατάλαβα τι ακριβώς περνούσε...)
 
Ας δούμε τα πράγματα με σχετικότητα. Ο γιατρός - συνεργάτης της Κας Γκρέι θεωρεί ότι είναι μάλλον απαραίτητη η πρόληψη για την ψιτάκκωση, και ως πρόληψη προφανώς εννοεί την εκρίζωση των χλαμυδίων που θεωρεί / πιστεύει ότι ενεδρεύουν με μεγάλη πιθανότητα στις εκτροφές πάροτλετ. Μπορεί λοιπόν να έχει λάθος, μπορεί να συμβαίνει αυτό που δηλώνει σε εκτροφές άλλων κρατών ή σε πουλιά ελεύθερα στη φύση, μπορεί με άλλα λόγια η ιδέα του αυτή να αποτελεί πραγματικότητα. Βάσει αυτού, προφανώς προτείνει τις ενέσεις.
Πρώτο φάουλ: προφανώς δεν συμβαίνει στις συγκεκριμένες περιπτώσεις που αναφερόμαστε
Δεύτερο φάουλ: είναι τουλάχιστον προσβλητικό να αναφέρεται σε εμβόλια και όχι σε αντιβίωση
Τρίτο φάουλ: πρώτη φορά ακούω να πληρώνεις 15 ευρώ την εβδομάδα και να πηγαίνεις στον γιατρό και να μην μπορείς να κάνεις μια ερώτηση γιατί δεν πληρώνεις επίσκεψη
Τέταρτο φάουλ: Ακούς εκεί να κλείνεις ραντεβού με την Πατρίσια και να σου έρχεται άλλος...
εις τη νιοστή!
 
Σε εμένα ο συγκεκριμενος γιατρός είπε ότι αυτό ισχύει σε όλα τα είδη των παπαγάλων και είναι από τις πιο συχνές ασθένειες που βλέπει στο ιατρείο( Εγώ είχα budgie όχι parrotlet). Το κυριοτερο πρόβλημα με μένα είναι ότι επειδή μάλλον οι ίδιοι δεν διαθέτουν κάποιο εργαλείο εξέτασης της ψιττακώσης, καθώς μου ανέφερε εξωτερικο εργαστήριο όταν του ζήτησα να γίνει πρώτα ο ελεγχος, μου είπε κάτι το οποιο αποδειχτηκε ψέμα ότι η εξέταση είναι πολύ ακριβη και χρονοβόρα οποτε αν τυχόν το έχει το πιο πιθανό είναι ότι θα έχει πεθάνει μέχρι τότε. Εγώ εκείνη την στιγμή όταν το άκουσα κόμπλαρα και είχα αγχωθεί πολύ και λογω των θετικών κριτικών εδώ στο φόρουμ κακως τον εμπιστεύτηκα. Μετά η όλη αντιμετώπιση απέναντι μου ήταν οπως ανέφερα και παραπάνω ούτε μια στιγμή σε αυτές τις 5 βδομάδες δεν είδα καποιον πτηνιατρο να με ρωτήσει τι γίνεται μόνο η κοπέλα στη ρεσεπτιον με ρώταγε για το πως είναι η Σκαι. Ήλπιζα πως η δικιά μου περίπτωση ήταν η εξαίρεση αλλά μετά την εμπειρία της Ανθής και το να προτείνει την θεραπεία σε ενα εντελώς υγιές πουλάκι χωρίς καν καποιο σύμπτωμα δεν μπόρεσα να μην μιλήσω. Αναφορικά με ως τι μου το προτεινε είπε ότι είναι προληπτική θεραπεια σαν εμβόλιο και υπονόησε ότι μετά δεν θα μπορεί να νοσεί αν τυχόν έρθει σε επαφή παλι με την ψιττακωση τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ. Ετσι ουσιαστικά μου είπε ότι θα ειμαι οκ είτε έχει ψιττακωση είτε όχι πράγμα που δεν ισχύει. Όπως και να έχει η ευθύνη εν τελεί είναι δικιά μου απλά είχα κουραστει και ο ίδιος και ήθελα μια λύση στο πρόβλημα γιατι κανένας δεν έβρισκε όπου και να είχα πάει τι ακριβως της προκαλεί τα συμπτώματα που είχε.
 
Καλησπέρα φίλε μου.. Ανέφερα κι εγώ σε άλλο ποστ μου ότι δεν είμαι υπέρ της κοπής διότι τα πτηνά γεννήθηκαν για να πετούν.. Όταν μιλάμε για κοπή των φτερών εννοούμε για ψαλίδισμα σε συγκεκριμένα φτερά ώστε το πουλί να μην πετάει με τόση ένταση.. Στα δικά μου κόπηκαν κατόπιν επίσκεψης στο πτηνιατρείο ώστε να μην ανεβαίνουν στα φωτιστικά και τα καλώδιά τους, κάτι που είναι επικίνδυνο για την υγεία τους.. Την ίδια μέρα που κόπηκαν τα φτερά τους τα πουλάκια μου πετούσαν κανονικά απλά λιγότερο.. Τα έκοψε ελάχιστα ο γιατρός. Μέσα σε μερικές μέρες κατάφεραν και πετούν όπως πριν. Έχω χάσει πουλάκι στο παρελθόν επειδή ακριβώς δεν ήταν κομμένα τα φτερά του.. Αν με ρωτάς ούτε εγώ το θεωρώ ωραίο για τα πουλάκια αλλά θεωρώ ότι είναι στην ευχέρεια του καθενός να διαχειρίζεται τα πετ του όπως θεωρεί ότι είναι καλύτερα. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω αν θα τα ξανακόψω, νομίζω πως όχι
 
Έχω χάσει πουλάκι στο παρελθόν επειδή ακριβώς δεν ήταν κομμένα τα φτερά του.

Τι εννοεις Ανθη;
Πως το εχασες επειδη ειχε ολα του τα φτερα;

Ετσι ουσιαστικά μου είπε ότι θα ειμαι οκ είτε έχει ψιττακωση είτε όχι πράγμα που δεν ισχύει.

Και εγω αμφιβαλλω...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ναμη ρίχνεις ευθύνες στον εαυτό σου, εσύ άκουσες τη γνώμη του ειδικού κι έπραξες αναλόγως.. Κι εμένα αν μου έλεγε ότι το προλαβαίνω δεν το προλαβαίνω το πουλάκι ασφαλώς θα τις έκανα επιτόπου τις ενέσεις
[automerge]1569089534[/automerge]
Γεια σου Αντώνη, χρόνια πριν έφυγε το κοκατηλάκι μου( πλήρως εξημερωμένο) από το μπαλκόνι μου κι από ρετιρέ που μένω πέταξε στο απέναντι διαμέρισμα κι απ, το απέναντι διαμέρισμα έφτασε στην ταράτσα κι εξαφανίστηκε.. Αυτό δε θα, χε συμβεί αν ήταν κομμένα τα φτερά του.. Τώρα θα μου πεις κακώς βρήκε πόρτα ανοιχτή και βγήκε κι εκεί θα σου απαντήσω παθαίνεις και μαθαίνεις
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τώρα θα μου πεις κακώς βρήκε πόρτα ανοιχτή και βγήκε κι εκεί θα σου απαντήσω παθαίνεις και μαθαίνεις

Ακριβως αυτο θα ελεγα 😛

Tα πουλακια ειναι πουλακια και ειναι στη φυση τους να πετανε...
 
Εγώ μαζί σου είμαι, δεν είναι καθόλου ωραίο να παρεμβαίνουμε στη φύση των πτηνών. Από την άλλη ουσιαστικά δεν πρόκειται για κόψιμο ( νομίζω ότι κόβουν 2 συγκεκριμένα φτερά τα οποία μεγαλώνουν πολύ γρήγορα). Μεγάλη κουβέντα με υπέρ και κατά..
[automerge]1569092987[/automerge]
είναι 5 ενέσεις που αναφέρθηκαν ως εμβόλια πρόληψης ( όπως κάνουν κάποιοι πχ για τον Η1Ν1)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top