Ασθένειες Προβλήματα υγείας των μπάτζι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mlt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mlt

PB Member
Εγγραφή
20 Μαϊ 2008
Μηνύματα
410
Πόλη
Βόλος
- Πρόβλημα με το ζευγάρι μου (Τζίτζι, Τζιτζίκα)
Πριν από 15 ημέρες, έβαλα στο κλουβί τους μία εξωτερική μπανιέρα. Σχεδόν αμέσως ο Τζίτζι μπήκε σε αυτή και "πλατσούριζε" αρκετή ώρα γεμάτος χαρά.
Την επόμενη ημέρα άρχισε να έχει πράσινες και υδαρείς κουτσουλιές, να κάθεται αρκετή ώρα στην πατήθρα, φουσκωμένος, με το κεφάλι του μέσα στα πούπουλα και μισόκλειστα μάτια.
Υπέθεσα ότι ήταν ένα απλό κρύωμα και δεν έδωσα τόση σημασία. Δυστυχώς μετά από 2-3 ημέρες, παρουσίασε τα ίδια συμπτώματα και η Τζιτζίκα, αλλά σε μικρότερο βαθμό.
Δυνατότητα επίσκεψης στον πτηνίατρο, δεν υπάρχει.
Δυνατότητα αύξησης της εσωτερικής θερμοκρασίας στο χώρο που διαβιώνουμε-πάνω από 18 βαθμούς- δεν υπάρχει.
Δυνατότητα απομόνωσης των πουλιών, δεν υπάρχει.
Το μόνο που κατάφερα να κάνω, είναι να πάρω Tafarmycine (Αντιβίωση) την οποία και τους χορηγώ στο νερό τους, (5η ημέρα σήμερα), αλλάζοντάς το καθημερινώς, όπως αλλάζω καθημερινώς και το χαρτί στον πάτο του κλουβιού τους.
Δεν έχω παρατηρήσει κάποια βελτίωση ακόμη, αλλά ούτε και επιδείνωση.
Έχετε να μου συστήσετε κάποιο φάρμακο πιό δραστικό και με αμεσότερα αποτελέσματα;

- Πρόβλημα με το μικρό (Τιραμόλα)
Το κλουβί του βρίσκεται ακριβώς από πάνω από το κλουβί του ζεύγους.
Δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα. Είναι ζωηρός, οι κουτσουλιές του κανονικές, αλλά δεν παχαίνει, πιθανόν επειδή όλη την ημέρα ασχολείται με το παιχνίδι του.
Να το βγάλω;

- Πρόβλημα με το νεοφερμένο
Είναι το θηλυκό που πήρα 9 ημέρες πριν και το έχω σε καραντίνα (σύμφωνα με τις συμβουλές των μελών του φόρουμ) στην κουζίνα. Άλλος χώρος εκτός από το μπάνιο, δεν υπάρχει.
Εκτός του ότι δεν μπορώ πλέον να μαγειρέψω εκεί και είμαι υποχρεωμένος να τρώω έτοιμα φαγητά, 2-3 ημέρες παρουσίασε και αυτό κάποιο πρόβλημα.
Θα έλεγα πως έχει δυσκοίλια, επειδή δεν ξεκολλάνε εύκολα οι κουτσουλιές της από την έδρα της και κρέμονται από αυτή.
Σε αυτό πιθανόν να φταίει το ότι της χορήγησα 2 φορές, μικρή ποσότητα της ανωτέρω αντιβίωσης προληπτικά.
Εσείς ποια γνώμη έχετε;
Είναι κάτι άλλο για το οποίο θα πρέπει να ανησυχώ;
Τι θα λέγατε, άν διέκοπτα την καραντίνα και έφερνα το κλουβί της στον ίδιο χώρο με τα άλλα, αλλά μακρυά κατά 5 μέτρα από αυτά;
 
Θα σου πω με καθε επιφυλαξη την γνωμη μου(η επιφυλαξη δικη σου εννοω) γιατι και πολλες γνωσεις δεν εχω, αλλα η εικονα οπως την παρουσιαζεις μου λεει δυο πραγματα. Ο μικρος.. Δεν παχαινει οχι γιατι ασχολειται με το παιχνιδι του, αλλα γιατι δεν μπορει να απορροφησει το εντερακι του τα συστατικα της τροφης. Γιατι;χωρις εξετασεις ουτε γιατρος δεν μπορει να σου το πει με βεβαιοτητα. Το γεγονος οτι δεν παρουσιαζει συμπτωματαακομαμπορει να εχει πολλες εξηγησεις.. Αρχη, μικρη ζημια, γερος οργανισμος κ. Α. Ειναι απογονος του αρχικου ζευγαριου; Το θυληκο που πηρες προσφατα αναφερεις οτι ειναι δυσκοιλιο, επειδη δεν ξεκολλανε τα περιττωματα και κρεμονται. Δεν νομιζω οτι εχει σχεση η αντιβιωση που εδωσες στην τυχη, ασχετα αν καταλαβαινω την αγωνια και την προθεση σου,την ιδια εικονα ειδα και γω στο θυληκο μου χωρις αντιβιωση. Τελος οταν φροντιζουμε τα πουλια μας ειναι πολυ ευκολο να μεταφερουμε αθελα και εν αγνοια μας με την μολυσμενη τροφη, νερο, τα χερια μας,τα ρουχα, τα μαλλια,ή οτιδηποτε κοινο, παγκος, σφουγγαρια παθογονους οργανισμους απο το ενα στο αλλο πουλακι. Καποιοι απο αυτους που υπαρχουν στο σαλιο ή στα κοπρανα( ξεραμενοι με την μορφη της σκονης )των αρρωστων πουλιων κυκλοφορουν και στον αερα.. Κοκκιδια για παραδειγμα, που παραμενουν ενεργα ακομη και δυο-τρεις εβδομαδες στις καταλληλες συνθηκες ζεστης και υγρασιας. Ειναι τοσα πολλα που αισθανομαστε και ειμαστε σαν χαμενοι χωρις γιατρο. Ελπιζω να βρεις τον τροπο, να καταφερεις να τα βοηθησεις, οσο πιο γρηγορα μπορεις.
 
Ο μικρος.. Ειναι απογονος του αρχικου ζευγαριου;
Όχι. Δεν έχω απογόνους από το αρχικό ζευγάρι μου.
Δεν ζευγάρωσαν ποτέ, άν και τους έχω βάλει φωλιά δύο φορές και έχω κάνει και την απαραίτητη διατροφική προετοιμασία.
Θέλω να πιστεύω, ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας και το ότι μου φαίνεται μικρότερος σε όγκο από το ζευγάρι, ίσως να έχει να κάνει και με την ηλικία του, άν κρίνω και από το μέγεθος και του νεοφερμένου θηλυκού, που και εκείνο μου φαίνεται το ίδιο μικρό σε όγκο, άν και έχω την εντύπωση ότι ηλικιακά πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερο, ή της ίδιας ηλικίας με τον Τιραμόλα
Το θυληκο που πηρες προσφατα αναφερεις οτι ειναι δυσκοιλιο, επειδη δεν ξεκολλανε τα περιττωματα και κρεμονται. Δεν νομιζω οτι εχει σχεση η αντιβιωση που εδωσες στην τυχη...
Προσωπικά θέλω να πιστεύω, πως ήταν πράγματι από την αντιβίωση, επειδή είναι η δεύτερη φορά που της συναίβει η δυσκοίλια και όπως και την πρώτη φορά, έτσι και τώρα, όταν την άλλη ημέρα της χορήγησα, σκέτο νεράκι, όλα της επανήλθαν στο φυσιολογικό τους.

Το ζεύγος, άν και κάποιες φορές κατά την διάρκεια της ημέρας, μοιάζει αποχαυνωμένο, όταν ανοίξω την τηλεόραση, ή το ραδιόφωνο, χαλάνε τον κόσμο.
 
Για το ενηλικο ζευγαρι εγω προσωπικα δεν μπορω να σου προτεινω φαρμακα καθοτι αυτο ειναι δουλεια γιατρου. Υπαρχει καποιος παντως στο Βολο που ισως μπορει σε βοηθησει, ειναι και ο δικος μας κτηνιατρος.
Ο λογος που δινουμε τα παιχνιδια τα δινουμε στα πουλια ειναι για να παιζουνε. Καποια πουλακια εχουν αλλη κατασκευη απο αλλα, δεν ειναι ολα one size που λεμε, επισης αυτα που ειναι το τελευταιο πουλι της γεννας ειναι καποιες φορες πιο μικροσωμο και πιο λεπτο απο τα αλλα χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν ειναι υγιεστατο. Εφοσον εχει τοση τρελη διαθεση για παιχνιδι εγω δε θα ανησυχουσα.:)
Για το νεοφερμενο μπορεις να το βαζεις για λιγο στο μπανιο με αναμενο φως οσο θα μαγειρευεις, δεν ειπαμε να μην τρως κιολας. 😛
Επισης εχουμε πει απειρες φορες οτι τα αντιβιοτικα δεν ειναι μετρα προληψης αλλα θεραπεια.
 
Εφοσον εχει τοση τρελη διαθεση για παιχνιδι εγω δε θα ανησυχουσα.:)
Τρελή διάθεση;
Εδώ μιλάμε για πραγματικό αμόκ.:)
Κάποιες φορές που το παρακολουθώ, για αρκετή ώρα το βλέπω να κουνιέται πάνω στο παιχνίδι αριστερά δεξιά σαν να κάνει σέξ με αυτό.
Επισης εχουμε πει απειρες φορες οτι τα αντιβιοτικα δεν ειναι μετρα προληψης αλλα θεραπεια.
Έχεις απόλυτο δίκαιο
Ευτυχώς που το παρατήρησα νωρίς και δεν το συνέχισα.
 
Μαινόμενος Ταύρος

Μετά από ενδελεχή παρατήρηση, έβγαλα το σίγουρο συμπέρασμα, ότι ο Τιραμόλα προσπαθεί να ζευγαρώσει με το παιχνίδι του. :D:)
Βιάγκρα δεν του έχω δώσει 😛 αλλά ούτε και κάτι άλλο, παρά μόνο τα συνηθισμένα σποράκια του, αλλά αυτός συμπεριφέρεται όπως στο ανέκδοτο που λέει, σειρά τώρα έχει και ο σκύλος...
Τί κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;
Να του βάλω το θηλυκό? (12 ημέρες σήμερα σε καραντίνα)
Άρχισα να τον λυπάμαι βρε παιδιά τον φουκαρά... Τόσο μικρούλης, αλλά με τόσες ορμές!😱
 
περισσοτερες ωρες υπνο.. Οχι αυγο και αυγοτροφη και θα εισαι οκ πιστευω...
το ιδιο εκανα και εγω με την μικρη που ηθελε.. Αλλα δεν επρεπε...
 
Άγγελε, όπως γράφω και παραπάνω, μόνο σποράκια του δίνω.
Κοιμάται καθημερινώς από ώρα 11.00 το βράδυ, έως 8.30 το πρωί και 1 ωρίτσα το μεσημέρι
Βασικά θα ήθελα μία απάντηση για το αν μπορώ να βάλω στο κλουβί του το θηλυκό, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.
 
κρατα το καμια εβδομαδα το λιγοτερο ακομα χωριστα...
και εγω μονο σπορια και φρουτα λαχανικα τους εδινα...
ο υπνος ηταν αυτο που εφτεγε... Ποσες ωρες κοιματε τη νυχτα;
 
Άγγελε, δεν με προσέχεις!
Το γράφω παραπάνω 10 ώρες περίπου
 
.συγνωμη...
τοτε.. Εφηβεια...υπομονη... Το να ζευγαρωσει τωρα με το θηλυκο θα ειναι κακο ακομα περισσοτερο για το θηλυκο...
 
Εφηβεία έ 😉
Μετά από τόσα χρόνια... Ξέχασα φαίνεται πώς είναι 😡:D
Καλά τότε... Ευχαριστώ
 
Παράξενο περιστατικό

Πριν μία ώρα περίπου κοψοχόλιασα 😡
Είδα έτσι ξαφνικά τον Τιραμόλα, να ανοιγοκλείνει νευρικά το ράμφος του και να ανεβοκατεβάζει τον λαιμό του, με τον τρόπο που κάνουν όταν θέλουν να ανεβάσουν επάνω το φαγητό για να ταΐσουν το ταίρι τους, μόνο που αυτή την φορά παραήταν έντονες οι κινήσεις αυτές και συνοδεύονταν με κλείσιμο του δεξιού του ματιού, το οποίο μου φάνηκε μάλιστα ως να δάκρυζε.
Πλησιάζοντας για να δώ καλύτερα, άρχισε να εκτινάζει από το ράμφος του, δεξιά και αριστερά, τα σποράκια που είχε στον λαιμό του και αρκετά από αυτά βρήκαν το πρόσωπό μου.
Το έκανε αυτό για 5-6 φορές και κατόπιν ηρέμησε.
Μετά από 10 λεπτά ξαναπήγε για φαγητό.
Τί μπορεί να συναίβει;
Λαιμαργία ίσως;

Και κάτι άλλο.
Είναι 2 ημέρες τώρα που τους χορηγώ multi-vit με λίγη αντιβίωση.
Κάθε φορά που κάνω την αλλαγή του μίγματος στην ποτίστρα, αυτός πάει αμέσως εκεί και αφού πιεί, ανοίγει τα φτερά του λίγο και αρχίζει και με το ράμφος του να βρέχει το φτέρωμά του κάτω από τις φτερούγες και στο λαιμό του.
Πειράζει που περιλούζεται με αυτό το μίγμα;
Να του βάλω εξωτερική μπανιέρα με σκέτο νεράκι;
Φοβάμαι όμως μην κρυώσει και αυτός, όπως ο Τζίτζι.
 
Back
Top