Ασθένειες Προβλημα σε δαχτυλο ρικνεκ

την ηλικια δεν μπορω να στην πω λες ομως το πουλι ειναι μικρο και το ποδι του το παταει δεν ειναι παραλυτο! Κανοντας καθε μερα γυμναστικη στο κλουβι του το ποδι του θα το μαθει να το χειριζεται και να το κουνα!
 
Καλημερα παιδια εχω νεα. Το ρικνεκ καθεται μια χαρα στις πατηθρες, σημερα το πρωι το ειδα. 😉Χαρηκα πολυ.:)
 
ειδες! Μια χαρα ειναι το πουλακι σου! απλα ηθελε χρονο να προσαρμοστει στο καινουριο του σπιτι!
 
Παιζει παντος μεγαλο ρολο το οτι ειναι ακομα μωρο το πουλι. Και γι αυτο φερεται καπως περιεργα. Και οταν του κωψω και το νυχακι θα νιωθει καλητερα. 😉
 
Γιατι να του κοψεις το νυχακι αφου λες οτι καθεται μια χαρα; Καλυτερα να μην του πειραξεις τα νυχια ακομη διοτι ειναι μικρα και τα αγγεια θα ειναι ως την ακρη σχεδον με αποτελεσμα να το κανεις να ματωσει. Αν θελεις μπορεις να λειανεις λιγο τις ακρες με μια λιμα.
 
Γιατι το ενα νυχι που ειναι αναποδα κοντευει να μπει μεσα στο κρεας του ποδιου του. Πηγενε στις φωτο και θα δεις.



Ο γιατρος φυσικα οχι εγω!
 
Οκ, μαλλον εγω δεν καταλαβα σωστα, ειπες οτι καθεται μια χαρα στις πατηθρες και καταλαβα οτι ειδες ξαφνικά το δαχτυλο να βρισκεται στη φυσιολογικη θεση. Σιγουρα δεν θα εχει προβλημα να σταθει και να κανει οτι θα εκανε καθε αλλο πουλι κι ας ειναι ετσι το δαχτυλο του.
 
Εγω παλι δεν μπορω να καταλαβω γιατι τοση επιμονη να κρατησει ο Πανος το ρικ νεκ;
Δεν εχουν ολοι οι χαρακτηρες ανθρωπων την δυναμη να δεχτουν ενα ζωο με καποια ιδιομορφια!
Με το να τον πεισουμε να το κρατησει αυτο μπορει αργοτερα να μην βγει σε καλο για το πουλι!☹
Μπορει αργοτερα να ερθει στην οικογενεια του ενα αλλο αψεγαδιαστο πουλι και το ρικ νεκ να προβει αυτοματως σε δευτερη μοιρα!
Εγω προτεινω να δεχτει την προταση να παρει τον μονκ με 150 ευρω και να πουλησει σε καποιον το ρικ νεκ η να το ανταλλαξει με αξεσουαρ για τον μονκ!
Υπαρχουν πολλα ατομα που δεν θα ειχαν προβλημα με το δαχτυλο!

Αυτο το θεμα μπορει να γινει ενα παραδειγμα οτι παιρνοντας ενα πουλι απο εκτροφεα δεν διαφερει πια και τοσο απο το να παρεις ενα πουλι απο πετ σοπ!
Και το αναφερω γιατι πολλα μελη ειναι πεπεισμενα οτι παιρνοντας πουλι απο εκτροφεα ολα θα ειναι τελεια, ενω απο πετ παιρνεις ενα προιον και τιποτα αλλο!
Ολοι οι εκτροφεις που εχουν μεγαλο αριθμο πουλιων και εχουν σχεδον παντα διαθεσιμα πτηνα σε πωληση δεν διαφερουν και πολυ απο ενα πετ!
Και σιγουρα ο εκτροφεας με πολλα πτηνα δεν περιμενει να ζησει μονο απο ιδιωτες! Τα πουλια τους τα διαθετουν σε πετ σοπ!

Οπως υπαρχουν καλοι εκτροφεις αλλο τοσο υπαρχουν και καλα μαγαζια ζωων!
Εμεις ειμαστε το κλειδι για το ποια μαγαζια πρεπει να κλεισουν και ποια να μεινουν! Το ιδιο ισχυει και για τους εκτροφεις!
 
Ειναι πολλοι οι λογοι Νικη που θελω να κρατησω αυτο το πουλι.
αρχιζω

1)Το ρικ νεκ μου ειναι πολυ καλος χαρακτηρας και θελει να το κανεις συνεχεια χαδια. Ειναι πολυ ημερο.

2)Αυτο που μου προτεινει ο Αργυρου πως ξερω οτι ειναι καλητερο απο αυτο και πως ξερω οτι ειναι ημερο;

Και 3) και σημαντηκοτερο. Το πουλι εχει κουραστει παραδωθε απο το πλοιο στο λεωφορειο κλπ. Και πες οτι το στελνω πισω, αμα παθει κατι στο λεωφορειο και μετα πανε χαμενα και το πουλι και τα χρηματα;
 
Μονο ο πρωτος λογος ειναι ο σωστος για να το κρατησεις!

Οι αλλοι 2 δεν ειναι λογοι για να κρατησεςι το ρικ νεκ!

Δεν νομιζω να σου δωσει αγριο πουλι, τον ορο καλυτερο δεν τον καταλαβαινω! Καταλαβαινω να ειναι τελειως διαφορετικος χαρακτηρας!
Κι οσο για την μεταφορα δεν θα το στειλεις κι αυριο θα ξεκουραστει σπιτι σου και μετα θα ταξιδεψει!
Μην ειμαστε υπερβολικοι!
Οι ξενοι εκτροφεις πως τα στελνουν απο την αλλη ακρη της γης;
Με ιδιωτικο τζετ;
Εκει να δειτε στριμωγμα!

Αυτο που σου προτεινα δεν σου κανει;
Πιστευω ολοι θα μεινουν ευχαριστημενοι...
 
Καλο μου ακουγετε αλλα ειναι πολλα ακομα. Τωρα που το πειρα το κραταω και δεν ξαναμπαινω παλι στον κοπο να στελνω χρηματα να πηγενω Λαρισα γιατι ειμαι και μακρια κλπ.
 
περι του αν τελικα θα κρατησει ο φιλος το πουλακι ή οχι νομιζω δειχνει να εχει αποφασισει. Εγω χαιρομαι για αυτο αν ειναι σιγουρος οτι αγαπαει ή θα αγαπησει αυτο το πουλι με ή χωρις ελλατωμα και θα προσπαθησει για το καλο του πουλιου και μονο, αν κατι διορθωνεται να το διορθωσει.
περι του προβληματος του πουλιου που ειναι το σημαντικο! αν το πουλι ειναι πολυ μικρο με ευλυγιστο δακτυλακι που παει προς τα πισω τοτε οι πιθανοτητες ειναι πολλες. Το εχω δει στο καναρινακι που ελεγα. Αν δυσκολα παει προς τα πισω να μην το δοκιμασει καν.ή εστω να το κανει γιατρος. Μονος του να δοκιμασει (ελλείψη γιατρου) μονο αν πηγαινει το δακτυλο πισω χωρις αντισταση. Ο ανεστης εχει δικιο. Αν υπαρχει σπασιμο και εχει θρεψει στραβα δεν πρεπει να γινει ατσαλη ενεργεια. Μονο αν πηγαινει πισω χωρις ιδιαιτερη αντισταση. Και καλυτερα με το υλικο που προτεινα ωστε να μπορει να βγει ευκολα(κοβοβτας το με ψαλιδακι) γιατι το χαντζαπλαστ δεν ξεκολλαει ευκολα και θα ξανατραυματιστει.
 
Φαντάζομαι, πως ο βασικός λόγος για να το κρατήσει είναι ότι η συγκεκριμένη ράτσα είναι αυτή, που τον ενδιαφέρει και από τα πολλά που έχω διαβάσει στο φόρουμ, τα χαρακτηριστικά της κάθε ράτσας είναι πολύ ιδιαίτερα.
Από εκεί και πέρα, η αποστολή ενός πουλιού με τέτοιο πρόβλημα, χαρακτηρίζει τον εκτροφέα, χωρίς να τον μηδενίζει, παράλληλα όμως καταδεικνύει και ένα πρόβλημα στις εξ αποστάσεως αγορές και πόσα προβλήματα μπορεί να έχουν
 
Καλησπερα παιδια. Τον τελευταιο καιρο παμε πολυ καλα εγω και το ρικνεκ μου. Τρωει απο το χερι μου κανει κολπα και το κυριοτερο δεν εχει προβλημα με το ποδι του. Εννοω πως ακομα ειναι ετσι το δαχτυλο αλλα στεκεται ανετα. 😉Την Πεμπτη θα το παω στον κτηνιατρο να του κωψει τα νυχια και να το κοιταξει γενικοτερα. Τα παμε τελεια παρα το μικρο προβληματακι. 😉:)
 
Και εγω χαιρομαι πολυ για την εξελιξη! Το φιλαρακι σου σ'αγαπαει πολυ!Βαλε φωτογραφιες να το καμαρωσουμε και εμεις!
 
Θα βαλω φωτο παοδια αλλα εχω προβλημα με το κινητο μου. Σελιγο καιρο θα ειναι ετοιμο 😉
 
Νίκη συμφωνω απολυτα με αυτο ->
Αυτο το θεμα μπορει να γινει ενα παραδειγμα οτι παιρνοντας ενα πουλι απο εκτροφεα δεν διαφερει πια και τοσο απο το να παρεις ενα πουλι απο πετ σοπ!
Και το αναφερω γιατι πολλα μελη ειναι πεπεισμενα οτι παιρνοντας πουλι απο εκτροφεα ολα θα ειναι τελεια, ενω απο πετ παιρνεις ενα προιον και τιποτα αλλο!
Ολοι οι εκτροφεις που εχουν μεγαλο αριθμο πουλιων και εχουν σχεδον παντα διαθεσιμα πτηνα σε πωληση δεν διαφερουν και πολυ απο ενα πετ!
Και σιγουρα ο εκτροφεας με πολλα πτηνα δεν περιμενει να ζησει μονο απο ιδιωτες! Τα πουλια τους τα διαθετουν σε πετ σοπ!
ΜΑ ΑΠΟΛΥΤΑ :)
 
εγω εχω ενα μπατζυ που εχει ενα ποδι!

Θα ηταν πολυ ενδιαφερον και χρησιμο να μας εβαζες μια φωτογραφια και να μας πεις περισσοτερα γι'αυτο, γιατι το επαθε, πως ζει πλεον, αν τα καταφερνει κοκ...
 
Back
Top