Φροντίδα Προληπτικος ψεκασμος για ψειρες σε budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vickyl
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

vickyl

PB New Member
Εγγραφή
18 Απρ 2014
Μηνύματα
196
Πόλη
Καστοριά
Καλησπερα σε ολους! Παρατηρω το παπαγαλακι μου και βλεπω οτι ξυνεται αρκετα. Υπαρχει περιπτωση να εχει ψειρες; και αν ναι τι να κανω για να τις διωξω; Δεν εχω αλλα πουλια στο σπιτι αλλα σημερα κατα τη 13:00 το εβγαλα στο μπαλκονι και το ξαναεβαλα μεσα πριν απο λιγο. Ειναι φυσιολογικο να ξυνονται η' εχει κολλησει κατι; Ειμαι τελειως ασχετη αλλα θελω να κανω ο,τι καλυτερο μπορω για την φροντιδα του!
 
Αν έχει μαύρες ψείρες, μπορείς να το τσεκάρεις ψάχνοντας κάτω από τις φτερούγες του παραμερίζοντας τα πούπουλα.
Αν έχει κόκκινες, θα το διαπιστώσεις βάζοντας μια διπλωμένη σε πολλά επίπεδα χαρτοπετσέτα το βράδυ στο κλουβί. Αν υπάρχουν, το πρωί θα έχεις στις πτυχώσεις ψείρες.
Ανάλογα τι θα διαπιστώσεις θα χρειαστεί ψεκασμός. Ψάξε και ανάλογα θα δούμε.
 
Συμφωνώ με την Μαρία αλλά να πω κάτι off topic: μην το μπαινοβγάζεις το παπαγαλάκι σου Βίκη μου.. Τα πουλάκια είναι πολύ ευαίσθητοι οργανισμοί και έστω και με 3 βαθμούς διαφορά μπορεί να κρυώσουν ή και πολύ χειρότερα.. Μην το ρισκάρεις! Να το έχεις μόνιμα είτε έξω είτε μέσα.. :)
 
Αλικη αυτο καπου το διαβασα και λεω παλι γκαφα εκανα με το πουλι. Οποτε τωρα θα το ξαναβγαλω καλοκαιρι. Σημερα πρωτη φορα το εβγαλα και τελευταια μεχρι να καλοκαιριασει. Μαρια δεν υπαρχει περιπτωση να καθησει να τον αγγιξω. Χθες επιχειρησα να τον βγαλω απο το κλουβι γιατι το εξυνε πολυ με τα ντχια και το ρφος..σα να προσπαθουσε να βγει. Μου ελεγαν ολοι να τον βγαλω να πεταξει γιατι εχει μικρο κλουβι και ζοριζεται και στο τελος με επεισαν αν και δισταζα γιατι εσεις αλλιως με εχετε συμβουλεψει. Και οσον αφορα τη χαρτοπετσετα που ακριβως να τη βαλω στο κλουβι; Στη βαση οπως βαζω την εφημεριδα; Γιατι αλλιως θα την σκισει.
 
θα την διπλώσεις πολλές φορές και θα την βάλεις ανάμεσα στα κάγκελα, το βράδυ την ώρα που θα πέσει η μέρα οπότε δεν πρόκειται να ασχοληθεί. Το πρωί θα την πάρεις, θα την ανοίξεις και θα δεις αν έχει ζωύφια. Μην φοβηθείς δεν κολλάνε στον άνθρωπο, πέτα μετά την χαρτοπετσέτα στην λεκάνη της τουαλέττας.
 
Μαλιστα καταλαβα. Κοριτσια συγγνωμη αλλα εχω πολλες αποριες ακομα και για τα πιο απλα πραγματα οπως ας πουμε τι ωρα να κοιμαται και αν ειναι απαταιτητο να σκεπαζω το κλουβι με μια πετσετα. Επομενως θα γινω λιγο κουραστικη...Ζω στην Καστορια και δεν το πηρα απο pet shop. Μπορειτε λοιπον να φανταστειτε ποσο ασχετη ειμαι.
 
Μπορείς να το σκεπάζεις για τον ύπνο, όχι όμως να δημιουργείς απόλυτο σκότος. Αν κάποια στιγμή έχει νυκτερινό πανικό και πέσει, αν δεν βλέπει καθόλου δεν θα μπορεί να επανέλθει στην πατήθρα του. Πρέπει να βλέπει λιγάκι. Άρα θα το σκεπάζεις κατά τα 3,5/4 περίπου και στον χώρο να υπάρχει ελαφρύς φωτισμός από φωτάκι νυκτός ή από άλλο δωμάτιο κτλ.
Ρώτα παιδί μου ό,τι θέλεις να μάθεις. Όποιος ξέρει και θέλει απαντάει :)
 
Ωραια γιατι καπου διαβασα οτι πρεπει να κοιμαται σε απολυτο σκοταδι χωρις καθολου φασαρια και αυτο με ζοριζει καπως. Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια 😉
 
Ήσυχο, σκοτεινό δωμάτιο αλλά όχι απόλυτα σκοτεινό
 
Εγινε ευχαριστω και παλι. Αυριο θα ενημερωσω αν εχουμε ψειρες η' οχι. Να ρωτησω κατι τελευταιο: Μπορεις να καταλαβεις πανω κατω την ηλικια του απο την φωτογραφια;
 
Αν δεν ειναι καλη αυτη πες μου να προσπαθησω για αλλη...
 

Συνημμένα

  • 2014-04-22 20.20.25-1-1.webp
    2014-04-22 20.20.25-1-1.webp
    8 KB · Προβολές: 114
Μικρούλι είναι πολύ κάτω του έτους, φαίνεται από τις μαύρες γραμμούλες στο κεφαλάκι του, σιγά σιγά θα οπισθοχωρήσουν και θα γίνει άσπρο. Και φυσικά από το ράμφος που δεν έχει δώσει ακόμα το χρώμα του.
Πανέμορφο είναι φτου φτου να σου ζήσει!
 
Αχ! Αληθεια; Σου αρεσει; χαιρομαι γιατι ηθελα ενα λευκο με μωβ και τελικα επειδη μου ειπε οτι αυτο ειναι εκπαιδευμενο πηρα αυτο και ψιλοαπογοητευτηκα γτ μονο εκπαιδευμενο δεν ειναι. Μου ειπε οτι ειναι 30κατι ημερων, δεν θυμαμαι ακριβως. Μου αρεσει πολυ το δικο σου Μαρια. Ποσο τελεια χρωματα! Πανεμορφο! Φτου φτου! Τι ειναι;
 
Καλημερα Μαρια. Ξυπνησα το πρωι και ελεγξα τη χαρτοπετσετα αλλα δεν βρηκα τιποτα. Κατω απο τα φτερα οπως μου ειπες δεν μπορω ακομα να τον κοιταξω γτ δεν καθεται. Το μονο που μπορεσα να κανω ειναι να τον παρατηρησω για αρκετη ωρα ενω σηκωνεται τα φτερα του μηπως και δω κατι κατω απο αυτα. Δεν ξερω αν φαινονται ετσι η' αν πρεπει να ψαξω πιο εξονυχιστικα.
 
Ωραία, τα χειρότερα τα απέφυγες που είναι η κόκκινη ψείρα. Μαύρη και να έχει είναι πολύ πιο εύκολη η αντιμετώπισή της. Αν δυσκολεύεσαι και έχεις την δυνατότητα, αγόρασε ένα σπρέυ pinex που έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή θα χρειαστείς προληπτικά λόγω καλοκαιριού και ψέκασε το κλουβί, τις πατήθρες και το πουλί από απόσταση στην ράχη, προσέχοντας να μην πάει καθόλου στο πρόσωπό του. Θέλει επανάληψη, δεν θυμάμαι σε πόσες μέρες γράφει απάνω το μπουκάλι.
Τώρα αν έχει κάτι άλλο το πουλάκι, θέλει σχολαστική παρατήρηση και βλέπουμε και από άλλα τυχόν συμπτώματα που απεύχομαι.
 
Απο pet shop το αγοραζω; Επισης δεν ειναι φυσιολογικο να ξυνονται εστω και λιγο;
 
Ναι από petshop. Λίγο φυσικά, πρώτ' απ' όλα τακτοποιούν και περιποιούνται το φτέρωμά τους. Ακόμα τινάζονται και πετάνε σκονίτσες. Δεν είναι ανησυχητικά φαινόμενα αυτά.
 
Back
Top