Φροντίδα Προληπτικος ψεκασμος για ψειρες σε budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vickyl
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
έχει διάφορες κουτσουλιές. Οι πιο σκούρες είναι πιο κοντά στο φυσιολογικό αλλά με αρκετά ούρα. Μπορεί να προέρχεται και από την ψυχολογία του που δεν έχει νοιώσει ακόμα ασφάλεια. Ίσως να φοβάται τα παιχνίδια μια και όλη η κατοικία είναι καινούργια και μια αλλαγή γι αυτό. Μην ανησυχείς θα συνηθίσει. Βάζε του λίγη μουσική σε χαμηλή ένταση όμως που και που.
 
Ετσι ηταν στην αρχη. Μετα εγιναν πιο στερεες και μαυρες. Αυτες που μοιαζουν καπως σαν πρασινο ειναι απο σημερα. Το οτι χτυπαει την τροφοθηκη με το ραμφος του προς τα εξω ειναι φυσιολογικο;
 
τις παρακολουθείς και τα λέμε. Παίζει, εκτονώνει την ανία του πιστεύω.
 
Κι εγω ετσι πιστευω. Αφου δεν τα καταφερνει να πεταξει και να αγγιξει το σουπιοκοκκαλο, κατι πρεπει να κανει. Ευχαριστω και παλι Μαρια. Ελπιζω να σε αφησω στην ησυχια σου το σκ τουλαχιστον και να μην ξαναενοχλησω.
 
Τα παπαγαλάκια σκαρφαλώνουν με το ράμφος και φτάνουν παντού. Δεν έχει πρόβλημα να προσεγγίσει πράγματα. Όσο είναι φοβισμένο να το πλησιάζεις με μαλακές και ήσυχες κινήσεις και να κάθεσαι κάποια ώρα κάνοντας μια άλλη δουλειά, απλά κοντά του για να συνηθίσει την παρουσία σου χωρίς να τρομάζει και χωρίς να την συσχετίζει με την ασφάλειά του.
 
Ε τοτε μαλλον σημερα ειναι αρκετα φοβισμενο. Χθες σκαρφαλωνε και πηγσινε οπου ηθελε. Σημερα μονο απο τη μια τροφοθηκη στην αλλη.
 
Επειδή δεν έχει καλό παρελθόν και το διάστημα που το έχεις είναι μικρό, συνέχισε να το παρακολουθείς έτσι σχολαστικά, γιατί τίποτα απ' όσα λέμε δεν είναι απόλυτα βέβαιο και μιλάμε για να προλάβουμε τυχόν καταστάσεις.
Σκορδόνερο του έχεις δώσει καθόλου; δεν θυμάμαι αν έχουμε πει.
 
Οχι, διαβασα στο forum για σκορδονερο και ηθελα να του βαλω προχθες αλλα δεν ημουν σιγουρη και το αφησα.
 
Δεν είναι θεραπευτικό, προληπτική φυσική μέθοδος για την καλή υγεία του εντέρου είναι.
Βάζεις σε ένα μικρό μπουκαλάκι νερό και μία καθαρισμένη σκελίδα σκόρδο όλο το βράδυ και το πρωί αφαιρείς τη σκελίδα του σκόρδου και αναννεώνεις το νερό του πουλιού σου με αυτό το νερό. Το κάνεις 3-4 συνεχόμενες μέρες κάθε μήνα.
Μπορείς να φτιάχνεις νερό σε μεγάλο μπουκάλι 1,5 λίτρου, βάζοντας 3-4 σκελίδες σκόρδο και μετά την πρώτη νύχτα να το διατηρείς στο ψυγείο. Απλά την κάθε επόμενη μέρα, θα πρέπει να κρατάς την ποτίστρα λίγη ώρα εκτός κλουβιού να έρθει το νερό στην θερμοκρασία δωματίου μην σου κρυώσει το πουλάκι.
 
εΕνταξει θα το κανω αν ειναι. Φοβαμαι να μην ειναι αρρωστο και εχει κατι που μεταδιδεται και σε ανθρωπο. Τωρα του εφγαλα τις τροφοθηκες και σκαρφαλωνει μονο απο το μπροστινο μερος του κλουβιου γιατι στο πισω ειναι τα παιχνιδια που φοβαται. Νομιζω πως επαναπαυεται με τις τροφοθηκες. Τα φτερα του παντως μου φαινονται πολυ αδυναμα και σημερα μαδαει αρκετα.
 
Ο μόνος ασφαλής τρόπος να δεις την κατάσταση της υγείας του, είναι να κάνεις εξέταση στις κουτσουλιές, εφόσον υπάρχει κτηνίατρος που συνεργάζεται με κάποιο ανάλογο εργαστήριο.
Πέρα απ΄όλα τ' άλλη έτυχε και φέτος να έχουμε μια πολύ περίεργη άνοιξη με υγρό και συνεχώς εναλλασσόμενο καιρό. Η πτερόρροια μπορεί να οφείλεται και εκεί και σε ψυχολογικούς λόγους, σε αβιταμίνωση και φυσικά όταν είναι εκτός εποχής σε ασθένεια.
 
τωρα περιμενω να ξεπαγωσει η τροφη που του εφτιαξα μονη μου και να τη προσθεσω μεσα στις τροφοθηκες γιατι αλλιως δεν προκειται να πλησιασει την αυγοθηκη. Δεν ξερω τι γινεται με τα φτερα του. μολις παρατηρησα οτι απο κατω ειναι καπως γδαρμενα. Δεν ξερω αν ειναι επειδη του τα εκοψαν και εχει ταλαιπωρηθει, αν ειναι αρρωστο η' κατι αλλο. ελπιζω τωρα η σπιτικη τροφη να το βοηθησει.
 
Back
Top