Προσπάθεια κατασκευής προστασίας για το καναρίνι

voxpaine

PB Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2021
Μηνύματα
400
Πόλη
Σπάρτη
καλημέρα σας, το πήρα απόφαση και πήρα αυτή την ραφιέρα, δεν έχω βάλει ακόμα όλα τα ράφια, και τώρα σκέπτομαι πως θα μπορώ να στηρίξω το προστατευτικό σύρμα για το καλοκαίρι και ίσως να επιλέξω να βάλω plexiglass τον χειμώνα. Όπως φαίνεται στην εικόνα (ή τουλάχιστον ελπίζω να φαίνεται) η ραφιέρα είναι κουμπωτή και δεν έχει τρύπες (ούτε εγώ έχω κάποιο τρυπάνι για να ανοίξω) για να μπορώ να τα βιδώσω. Αν μπορούν οι πιο έμπειροι εδώ ας μου δώσουν καμιά ιδέα για να μπορέσω να ολοκληρώσω την προσπάθειά μου
εικόνα_2021-07-28_094601.webp
 
Καλησπέρα φίλε voxpaine και από μένα εγώ πήγα σε αυτήν την λύση είναι ίδια με την δικιά σου.Στα πλαϊνά έχω βάλει OSB και πίσω απλα τώρα λογο καλοκαιριού λείπει η πίσω πλευρά έχω βάλει σιτα για τα κουνούπια μέχρι τώρα είναι όλα καλά.Επισης προχθές δέχθηκε επίσκεψη από γάτα και ευτυχώς δεν θρηνησαμε θύματα άντεξε,απλά θα αλλάξω μπαλκόνι γιατί σήμερα έκοβε παλι βόλτες η γατούλα στο μπαλκόνι έψαχνε τρόπο να μπει μέσα η ατιμη 🤣


20210519_204032_001_800x600.jpg20210528_210010_001_800x600.jpg
 
Τα δεματικά που πρότεινε ο @TZANNSPY θα κάνουν την δουλειά για τα πλαϊνά και την πίσω πλευρά αλλά για να φτιάξεις μπροστά την πόρτα θα χρειαστείς οπωσδήποτε ένα δράπανο και τρυπάνια (δανείσου από κάποιο φίλο ή ακόμα καλύτερα αγγάρεψε τον να σε βοηθήσει 😂).

Καλή επιτυχία !
 
@Tzio εγώ δεν θέλω να κλείσω όλα τα ράφια καθώς ένα καναρίνι έχω κ ενδεχομένως στο μέλλον να αγοράσω άλλο ένα (όχι για ζευγάρωμα). Τώρα γάτες κλπ δεν έχω και είμαι στον πρώτο όροφο οπότε αυτό τον κίνδυνο τον αποκλείω
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αρκετά δεματικά που δεν θα σφίξεις τελείως και για την πόρτα, θα λειτουργήσουν σαν μεντεσέδες.
δεματικά θα μπορούσα να βάλω τώρα με την σίτα κ το σύρμα αλλά μετά τον χειμώνα πως θα στερεώσω το plexiglass?
 
αλλά μετά τον χειμώνα πως θα στερεώσω το plexiglass?
Μπορείς να τοποθετήσεις τα κομμάτια εσωτερικά και να τα στερεώσεις με λίγη θερμόκολλα χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι θερμόκολλας (είναι πολύ φτηνό και θα το βρεις σε όλα τα καταστήματα με χρώματα - σιδηρικά)
 
Τελικά χθες γυρνώντας από την δουλειά βγήκα να δω τα πουλιά και προς μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι κατάφερε να μπει μέσα αλλά για καλή μου τύχη είχε περιορισμένο χώρο και δεν πολρολαβε-μπορεσε να πειράξει κανενα από τα πουλιά οπότε έκλεισα με κοτετοσυρμα το πάνω μέρος που υπήρχε ένα κενό και σήμερα θα βάλω και από την πίσω μεριά γιατί το χει βάλει στόχο η γάτα να φάει πουλι δεν θα την αφήσω!😡
 
Καλημέρα.
θα είναι εύκολο να τα βγάλω μετά αν χρησιμοποιήσω θερμοκολλα?
Στην τοποθέτηση θα βάλεις θερμόκολλα σε 4 σημεία του plexiglass, όταν θέλεις να τα αφαιρέσεις με ένα μαχαίρι κόβεις την κόλλα πολύ ευκολα και βγάζεις το plexiglass.
Η τιμή του plexiglass είναι λίγο ''τσιμπημένη'', μπορείς να χρησιμοποιήσεις κόντρα πλακέ λεπτό (πολύ φθηνότερο) και να το βάψεις για να είναι ωραίο.
 
Έχεις να μου προτείνεις και καμιά πατέντα για την πρόσοψη ?
Να χρησιμοποιήσεις το ίδιο σύρμα γαλβανιζέ που θα βάλεις και στα πλαϊνά.
Μπορείς να φτιάξεις ξεχωριστή πρόσοψη για κάθε ράφι την οποία θα στηρίζεις στο πάνω μέρος στα πλαϊνά σύρματα με ένα σχοινάκι, το ίδιο θα κάνεις και στο κάτω μέρος.
Όταν θα θέλεις να ανοίξεις την πρόσοψη θα λύνεις τα κάτω σχοινάκια και θα σηκώνεις την πρόσοψη.
Θα πρέπει να λιμάρεις τα σύρματα εκεί που θα τα κόψεις.
 
στην σίτα και στο εξωτερικό σύρμα εννοείς ?
Εννοώ ότι το γαλβανιζέ το πλέγμα όταν το κόβεις πρέπει μετά να λιμάρεις τα κομμένα σημεία γιατί αν μείνει έτσι μπορεί να γδαρθεί κάποιος που θα το ακουμπήσει πολύ εύκολα.
 
@voxpaine Λοιπον δεν ξερω αν προλαβα πριν τελειωσεις με την κατασκευη σου για να σου πω και εγω τι εχω κανει!

Λοιπον εχω και εγω ραφιερα και εβαλα σκρατς (αυτοκολλητες ταινιες)!Επειδη δεν το εχω με τα τρυπανια πηγα και πηρα αυτο το σκρατς αρσενικο - θηλυκο!Αυτο που λες, το εβαλα πανω - κατω στην ραφιερα ή αμα θελεις βαλε γυρω - γυρω σε ολο το ραφι εσυ!Αυτο το αυτοκολλητο θα μπει στα ποδια της ραφιερας και αυτο μενει μονιμο!Για το καλοκαιρι βαζεις το αντιθετο σκρατς (απο αυτο που ειναι στην ραφιερα) στην σιτα και δενεις το σκρατς με δεματικα για λουλουδια, ενω τον χειμωνα βαζεις παλι αυτοκολλητο σκρατς ή ανοιγεις τρυπες (με ενα ψαλιδι) να περασουν τα δεματικα απο μια ζελατινα ή καποια μαγαζια εχουν ενα διαφανο που μοιαζει σαν μουσαμας!

Θα προτεινα παντως να βαλεις σκρατς (αν τελικα επιλεξεις αυτο) πανω - κατω στο ραφι οποτε, αν θελεις, μπορεις να ανοιγεις την κατω πλευρα να το κανεις ρολο και να το ακουμπας στο πανω μερος της ραφιερας!

Ειναι πολυ βολικο!Εμενα με βολεψε παρα πολυ 😁

Θα περιμενουμε φωτογραφια οταν τελειωσεις την ραφιερα!
 
, ενω τον χειμωνα βαζεις παλι αυτοκολλητο σκρατς ή ανοιγεις τρυπες (με ενα ψαλιδι) να περασουν τα δεματικα απο μια ζελατινα ή καποια μαγαζια εχουν ενα διαφανο που μοιαζει σαν μουσαμας!
καλησπέρα μιας και τον προηγούμενο χειμώνα είχαμε αρκετή μείωση στις θερμοκρασίες αυτή η ζελατίνα ή ο διάφανος μουσαμάς που λες θα τον βοηθήσει να αντέξει έξω;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Elli
@voxpaine Καλησπερα!Η ζελατινα σιγουρα κραταει το κρυο αφου τοσα χρόνια την χρησιμοποιω!Εχω βαλει στο μπροστινο μερος της ραφιερας και στο ενα πλαϊνο!Στο αλλο πλαϊνο που δεν το πιανει ο αερας εχω βαλει σιτα!Τωρα για τον διαφανο μουσαμα λογικα θα κοβει το κρυο και τον αερα αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα αντεξει με το σκρατς για να μην σκιστει (με το ανοιξε - κλεισε)!Αυριο θα σου βαλω μερικες φωτογραφιες να δεις την δικια μου ραφιερα και για να δεις ποσο βολικο ειναι 🙂
 
Καλησπέρα.
Η ζελατινα σιγουρα κραταει το κρυο αφου τοσα χρόνια την χρησιμοποιω
Η ζελατίνα σίγουρα συγκρατεί τα ρεύματα αέρα, η θερμοκρασία δεν επηρεάζεται καθόλου , εκτός αν χρησιμοποιηθούν κάποια μέσα θερμότητας όπως θερμάστρες που κατά την γνώμη μου δεν χρειάζονται.
Τα πουλιά προστατευμένα από ρεύματα αέρα και με λίγο πιο λιπαρή διατροφή μπορούν να ανταπεξέλθουν μια χαρά στο κρύο.
 
Back
Top