Προστασία των καναρινιών μου από κρύο/αέρα/κλπ.

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dRain
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dRain

PB New Member
Εγγραφή
1 Σεπ 2010
Μηνύματα
30
Πόλη
Καλλιθέα
Καλημέρα σας
Σκέφτηκα να μοιραστώ μια ιδέα που μου ήρθε κάνοντας μια βόλτα στα ΙΚΕΑ και ίσως ενδιαφέρει καποιον.
Είδα μια μεταλλική ραφιερα φτηνή η οποία είχε και διάφανο κάλυμμα ακριβώς στα μέτρα της με φερμουάρ μπροστα και τρύπες πάνω δεξιά - αριστερά για να αναπνέει.
Λέω ρε αυτό είναι φτιαγμένο ακριβώς για μένα και για 3 καναρίνια στο μπαλκόνι.
Έλεγε διαστάσεις 60*27*140 οπότε την αγόρασα για να βάλω τις κλασσικες διπλές 60ρες ζευγαρωστρες.
Αυτό ήταν λίγο αποτυχία, γιατί οι γωνίες τις ραφιερας δεν επιτρέπουν να μπαινοβγαίνουν τα κλουβιά οπότε αναγκαστικά αγόρασα 3 40ρες ζευγαρωστρες (ελπίζω να με συγχωρέσουν τα καναρίνια μου)
Δεν ξέρω αν θα το κρατήσω έτσι το setup αλλά για τις μέρες με κρύο και αέρα ίσως και βροχή, είναι ιδανικό και πανευκολο στη χρήση!
IMG_20210131_110207_copy_957x1277.webpIMG_20210131_110243_copy_957x1277.webpIMG_20210131_110255_copy_957x1277.webp
 
Καλημέρα για αρχή καλό είναι! Μια επισήμανση μόνο θα κάνω! Προσοχή τις μέρες που έχει αέρα να μην "σφαλιαριζει"το νάιλον !υπάρχει περίπτωση να φοβούνται τα πουλιά και να μην τρωνε-πινουν! Καλορίζικο!
 
Δεν έχω εμπειρία με ραφιερα που φιλοξενεί πουλάκια αλλά από ντουλάπα σε μπαλκόνι. Αν είναι ελαφριά σαν κατασκευή και αν το πιάνει αέρας στο συγκεκριμένο σημείο, μήπως θα πρέπει να την δέσεις με τα κάγκελα. Δεν μπορώ να δω αν την έχεις ήδη δέσει.
 
Καλοριζικο!Πολυ ωραιο ειναι!πιστευω ομως απο το κενο που μενει, ανετα σε χωρουσαν οι ζευγαρωστρες 58×27×39.Μπορεις να κανεις μια δοκιμη,οπως κανω και εγω σε μια ραφιερα που εχω!ο χωρος αναμεσα στο κλουβι και το ραφι ειναι αρκετος!πιανεις το χερουλι του κλουβιου και με το αλλο σου χερι πιανεις τον πατο του κλουβιου και το τραβας προς τα εξω! Με τον ιδιο τροπο τοποθετεις το κλουβι στην θεση του!αν μπορεις καποια στιγμη λογω αερα-βροχη κτλ, καλο θα ηταν να βαζατε μια τεντουλα μικρη, τα πλαϊνα που λενε, η οποια μπορει να γινει μονιμη ή να ανεβοκατεβαινει ή μια βενταλια να μπει που και αυτη κανει την δουλεια της τεντας!πιστευω η βενταλια (τωρα δεν ξερω) να ειναι πιο οικονομικη απο την τεντα γιατι γλυτωνεις αξονες-βραχιονες κτλ!Και παλι ειναι πολυ ομορφο και να χαιρεσαι τα καναρινακια σου! 🙂

https://www.petsupermarket.gr/kloyvi-dipli-zeyg-chorisma-58ch27ch39cm
 
@marapo έχεις δίκιο ότι θέλει δέσιμο για τον αερα και είναι όντως δεμένη στο κάγκελο από πίσω και δεξιά και αριστερά, αλλά δε φαίνεται! Έχει ήδη ετοιμες τρύπες το πλαστικό και περνάει από μέσα

@Elli έχω πλαϊνά απλά για τις ανάγκες τις φωτογράφισης την είχα πάνω! Σκέφτηκα τις 58αρες αλλά δεν τις πήρα γιατί το καθαρό πλατος είναι 55.2 λόγω της γωνίας που κάνουν τα σίδερα. Και επίσης οι 40ρες ειναι 26 στο βάθος για να μπορούν να στέκονται πάνω στο ράφι που είναι 27. Αν ήταν 27 όπως οι 58αρες με το παραμικρο θα πεφτανε.
Ο μόνος τρόπος να χωρέσουνε είναι να μπουν τα κλουβιά πριν βιδωσουν τα σίδερα και να γίνει μασιφ όλη η κατασκευή σα κλούβα, αλλά με περιορίζει στο καθάρισμα και τα σχετικά

Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας :)
 
Καλησπέρα παιδιά, έχω κι εγώ παρόμοια κατασκευή λίγο μικρότερη βέβαια για τα 2 πουλάκια που φιλοξενώ! Τώρα με τις θερμοκρασίες υπό το μηδέν που βλέπω να τα αφήνω εκεί ή να τα φέρνω μέσα?
Να επισυναψω ότι κόβει πολύ από αέρα αλλά φοβάμαι πως δεν μονώνει αρκετά καλά το νάιλον από τη παγωνιά!
Προσωπικά το νάιλον της δικής μου κατασκευής είναι σχετικά ψιλό.
Το κακο είναι πως δεν γνωρίζω εάν τα πουλάκια έμεναν εξωτερικά σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες πριν τα πάρω 😕
 
Εγώ τα έφερα μέσα. Για 2 μέρες θα τα αφήσω λογικα και θα τα ξαναβγαλω. Έφτασε 4 βαθμούς σήμερα στον Πειραιά πριν καν νυχτώσει, οπότε λέω πάμε για καλό κρύο.
Βέβαια υπάρχει η δυνατότητα να μην είναι τελείως μέσα στο σπίτι. Έχει ~12 βαθμούς εκεί που είναι τώρα. Όσους είχε προχτές το βράδυ έξω δηλαδή, οπότε δεν είναι τόσο μεγάλο σοκ.
Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι και έξω να μείνουν με το κλειστό νάυλον, αλλά δε βλέπω λόγο για πειράματα!
 
Εγω παλι τα αφησα εξω..σημερα το μεσημερι απο μιση κουταλια του γλυκου καναβουρι εξτρα κ αυγοτροφη και πιστευω θα παμε καλα αν και εχω λιγο αγχος.η κατασκευη που τα εχω κοβει τα ρευματα αερα απο παντου.παντως δεν εδειχναν να τα ενοχλει το κρυο.ολη μερα ηταν ζωηρά και κελαηδούσαν.
 
@ΠΑΝΤΕΛΗΣ V7 κι εγώ ενισχύω με δυνατή αυγοτροφη σε πρωτεΐνες και αύριο θα δώσω έξτρα κεχρι σε μορφή τσαμπιου.
Εγώ τα έφερα σήμερα όταν έπεσε σκοτάδι,ενώ όλη τη μέρα ειδικά το τιμπραδο δεν σταματάμε να κελαηδαει, φαίνεται να του άρεσε κιόλας η μέρα...τι να πω?!
Παρεμπιπτόντως μένω σχεδόν κεντρικά και βλέπω real feel -1 🥶🥶
 
Από ότι φαίνεται όλοι οι Πειραιωτες/Αθηναίοι έχουμε το ίδιο άγχος μιας και δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοια νούμερα. Και εγώ με τη σειρά μου τα άφησα έξω μιας και εκεί τα έχω από την άνοιξη. Ντουλάπα dexion με ναυλον και έριξα τώρα το βράδυ και μια Παλιά κουβέρτα στις 2 μεριές που είναι επιφοβες που τις χτυπάει ο βοριάς. Έβαλα λίγο παραπάνω αυγοτροφη και τους έβαλα και λίγο αυγό προχτές και το τίμησαν με το παραπάνω.
[automerge]1613337847[/automerge]
@dRain Που τα έβαλες φίλε μου; Έχω σκεφτεί σαν μέρος που λογικά τόσο θα έχει τις σκάλες στην πολυκατοικία αλλά φοβάμαι να τα αφήσω έξω από το σπίτι μην έρθει κανένας. (προφανώς με κάποιο πανί για τα φώτα που τυχόν θα ανοίξουν). Βέβαια δεν την υλοποίησα την ιδέα μου
 
Τελευταία επεξεργασία:
εγώ λέω την Άνοιξη να αντιγράψω ένα παιδί από εδώ που έχει κάνει αυτό https://community.petbirds.gr/threads/Κατασκευή-με-dexion-και-osb3-για-να-φιλοξενήσει-τα-πουλάκια-μου-τον-χειμώνα.39435/
 
@voxpaine να την κανεις,εμενα με εχει βολεψει αρκετα.και το κοστος δεν ηταν μεγαλο.θα παω για τριτη αν ολα πανε καλα με την αναπαραγωγη.😉
να σε ρωτήσω θυμάσαι πόσο σου είχε κοστίσει η όλη υπόθεση ? επίσης ήθελα να σε ρωτήσω είναι αδιάβροχη ?
 
@voxpaine η ραφιερα ειχε κοστισει 30 ευρω και τα osb κανα 15.τα ειχα πάρει απο το leroy merlin.τα υπολοιπα τα ειχα (βιδες, πλεγμα). ειναι άνυδρο το osb3, μπορείς να το πλενεις κ με το λαστιχο αν θες αλλα για μεγαλυτερη διαρκεια του υλικου καλο ειναι να μην ειναι συνεχεια σε επαφη με το νερο.για το μπαλκονι ειναι μια χαρα.
 
Ποποποπο ρε παιδιά χιονίζει στον Πειραιά που στον Πειραιά. Τους έβαλα αρκετή τροφουλα και έβαλα και αυγοτροφη που είναι λιπαρή (την orlux). Τα σκέπασα και με μια κουβέρτα τις 2 μεριές άλλαξα και τα νερά με χλιαρό νερακι. Πως τα πάτε οι υπόλοιπο όλα καλά;
 
@Stelans κ εδω στην Ανω Νεάπολη (Νικαιας) το ειχε στρωσει το πρωι.τωρα ελιωσαν τα πολλα ομως δεν εχει σταματησει να χιονιζει.το ιδιο κ εγω καναβουρακι-περιλλα κ αυγοτροφη εξτρα κ παμε καλα.ζωηρα-ζωηρα τα πουλακια.νερακι εγω βαζω θερμοκρασιας χωρου.
Παντως αν ο καιρος αυτος τραβουσε πολυ τα καναρινακια θα ειχαν κρεμασει μπακοκοιλιες 😂.
 
@dRain Που τα έβαλες φίλε μου; Έχω σκεφτεί σαν μέρος που λογικά τόσο θα έχει τις σκάλες στην πολυκατοικία αλλά φοβάμαι να τα αφήσω έξω από το σπίτι μην έρθει κανένας. (προφανώς με κάποιο πανί για τα φώτα που τυχόν θα ανοίξουν). Βέβαια δεν την υλοποίησα την ιδέα μου
Στην είσοδο της πολυκατοικίας στο ισόγειο που είχε όσο πιο κρύο γίνεται στο χώρο γενικώς (12.7) αλλά εγώ δεν έχω φόβο γιατί είμαστε όλοι γνωστοί στην πολυκατοικία.
Το πρωί στις 8μιση είχε 1 βαθμό έξω, δεν ξέρω πόσο είχε φτάσει το βράδυ.
Αλλά νομίζω ότι καλυμμένα και με νάυλον και με κουβέρτα δε θα υπάρχει θέμα.
Στους 4 βαθμούς εξω χτες τραγουδαγανε χαλαρά!
Πλάκα θα είχε κάτι τέτοιο μικρό ίσως, αν δουλεύει βέβαια!
 
@dRain Οι γείτονες μωρέ δεν κάνουν τίποτα κανένας ξένος φοβάμαι μην μπει. Κοίταζα διαφορά αερόθερμα μιας και έχω κοντά και πρίζα αλλά τα έχω σε dexion οπότε φοβάμαι μην τα χτυπάει μετά ο θερμός αέρας και έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Το άσχημο φέτος είναι ότι όλα τα μαγαζιά είναι κλειστά και δεν μπορείς να πας να δεις το προϊόν. Πχ αν αυξάνει πολύ η θερμοκρασία τοπικά υπάρχει κίνδυνος να καεί και το ναυλον. Δεν περίμενα να δω χιόνι και 0 βαθμούς μέσα Φεβρουαρίου όταν το προηγούμενο σκ είχαμε 23 παρακαλώ.
[automerge]1613403357[/automerge]
Επίσης έβαλα θερμόμετρο στις σκάλες της πολυκατοικίας και έχουμε 20 βαθμούς και εκεί γιαυτό απόρησα με τους 12 βαθμούς. Ανοίγουν όλοι μας Καλοριφέρ φουλ φαίνεται
 
Back
Top