Αναπαραγωγή Πρόβλημα με το ζευγάρωμα Κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης sakis276
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

sakis276

PB Member
Εγγραφή
17 Οκτ 2008
Μηνύματα
115
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Παιδιά έχω πρόβλημα με τα 2 κοκατιλ μου όσον αφορά το ζευγάρωμα.Αυτα που θα σας περιγραψω μου το κανουν καθε φορα. Οταν βάλω την φωλια και προκειτε να ζευγαρωσουν η θυληκια καθεται πανω ακριβως στην ταϊστρα στην τροφη δηλαδη και φωναζει τον αρσενικο για να την ''καβαλησει''. Πηγαινει ο δολιος ο αρσενικος αλλα ετσι οπως ανεβαινει πανω της απο το βαρος η θυληκια βυθιζεται μεσα στην ταιστρα με αποτελεσμα ο αρσενικος να ''πηδαει'' τον αερα και μετα παει η θυληκια και γενναει μονη της 5-6 αυγα. Γιατι συμβαινει αυτο ρε παιδια; Μ εχουν στεναχωρεσει πολυ αυτα τα 2 μου πουλια. Ο μπαμπας μου, μου λεει οτι φταιει η μεγαλη ουρα που εχει η θυληκια. Να τονισω οτι σε αυτο το κλουβι που τους εχω τωρα ειναι για κοκατιλ μεγαλουτσικο δηλαδη και καποτε που ειχα ενα αλλο ζευγαρι κοκατιλ ειχαν ζευγαρωση και καναν ενα πουλακι. Να πω επισης οτι ειχα παρατηρησει πριν λιγες μερες πριν βαλω την φωλια οτι ο αρσενικος ''στηνοταν'' σαν θυληκια και φωναζε την θυληκια να παει να τον καβαλησει αλλα δεν την ειδα την θυληκια να ανεβαινει.Αυτο το περιστατικο το εχω δει σε περιστερια, να ανεβαινει η θυληκια στον αρσενικο. Ξερω οτι τωρα το μυαλο σας παει στο οτι ειναι και τα 2 θυληκα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ.Φαινεται ξεκαθαρα οτι ειναι αρσενικο και θυληκο απο τα μαγουλα. Τα εχω και φωτογραφιες και αν θελετε να δειτε κι αλλες πειτε μου να βγαλω καινουριες. Δεν ξερω ρε παιδια γιατι μου συμβαινουν εμενα αυτα τα πραματα. Οποιος ξερει κατι ας με βοηθησει. Εχω απελπιστη. Ποτε δεν μου βγαλανε πουλακια. Τωρα τα εχω βαλει την φωλια και στην ταιστρα εβαλα ενα καπακι απο πανω για να μην μπορει να μπει η θυληκια, απλα να βαζει μονο το κεφαλι της για να φαει. Την ειδα παλι μολις της ηρθε η ορεξη να ζευγαρωση πηγαινε παλι στην ταιστρα αλλα δεν μπορουσε να μπει μεσα, να κατσει πανω στο φαγητο δηλαδη και φωναζε τον αρσενικο. Δεν τα ειδα ομως να ζευγαρωνουν αλλα καταλαβαινω απο την συμπεριφορα της οτι σε λιγο θα γεννησει.Αρχισε δηλαδη να μπαινει περισσοτερο στην φωλια. Τι να κανω ρε παιδια βοηθηστε με, αν ξερει καποιος.
 
εγω θα δοκίμαζα και εξωτερική ταίστρα! 🙂
τα κόκκινα μαγουλάκια δεν είναι πάντα ένδειξη φυλετικού προσδιορισμού, δυστυχώς,υπάρχουν ποικιλίες που δεν διακρίνεται εύκολα το φύλο!
Πόσο καιρό τα έχεις τα πουλάκια; Διατροφική προετοιμασία κάνεις;
και μη ξεχνάμε οτι στη φύση τα ζωάκια επιλλεγουν το ταίρι τους, δεν είναι απαραίτητο επειδη εμείς τα έχουμε βάλει μαζί σε κλουβί, οτι θα τα καταφέρουν και σα ζευγάρι!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Yasmin
Αν μπορεις βαλε μια φωτογραφια του ζευγαριου. Οπως ειπε καο η Σοφια βαλε εξωρικες ταιστρες. Μηπως τα κλαδακια ομως ειναι πολυ λεπτα και δεν μπορουν να κατσουν καλα εκει και γι αυτο παει η θηλυκια στην ταιστρα;
 
Παιδια να και μερικες φωτογραφιες. Τα πουλια τα εχω κανα 2 χρονια, δεν θυμαμαι ακριβως για να πω την αληθεια.Α να πω και κατι αλλο,την θυληκια οταν την ειχα παρει την ειχα βαλει με ενα αλλο αρσενικο που ειχα, αυτον που εχω στο avatar μου, αλλα δυστυχως εχει ψοφησει αυτο το πουλακι και μετα πηρα αυτον τον αρσενικο που εχω τωρα.
 

Συνημμένα

  • Εικόνα005.webp
    Εικόνα005.webp
    16,4 KB · Προβολές: 324
  • Εικόνα010.webp
    Εικόνα010.webp
    12,3 KB · Προβολές: 328
  • Εικόνα019.webp
    Εικόνα019.webp
    17 KB · Προβολές: 484
  • Εικόνα020.webp
    Εικόνα020.webp
    16,9 KB · Προβολές: 281
  • Εικόνα021.webp
    Εικόνα021.webp
    19,6 KB · Προβολές: 242
Παιδια εχω νεα να σας πω. Σημερα κιολας γεννησε το πρωτο αυγο. Το κλωσσαει κανονικα(παντα ετσι εκανε)δεν εχω κανενα προβλημα σε αυτο το θεμα μεχρι και ο αρσενικος κλωσσαει οταν βγει η θυληκια να φαει. Το θεμα τωρα ειναι αν θα ειναι γονιμα. Θα περιμενω και να δουμε. Μακαρι να δω πουλακια! Δεν καταλαβα αυτο που ειπε η Σοφια για την ''διατροφικη προετοιμασια'' δηλαδη τι εννοεις Σοφια; Πρεπει να κανω κατι ιδιαιτερο στην τροφη τους; Τους βαζω ηδη απ'ολα τα καλα. Και φρουτα και λαχανικα και αυγο και που και που σουπιοκοκκαλο. Υπαρχει και τιποτε αλλο που πρεπει να κάνω;
 
σακη σε ικετευω...ψαχνω μωρο κοκατιλ... Εχω ηδη εναν περιπου 2 χρονων... Το θελω παρα πολυ... Εαν πανε ολα καλα θα μου δωσεισ ενα; Στο αγοραζω κιολας στο κατω κατω...plz
 
Οταν σκεφτομαστε να ζευγαρωσουμε τα πουλια μας πρεπει να τους κανουμε μια διατροφικη προετοιμασια ωστε να τα ετοιμασουμε για τις γεννες που θα ρθουν να τα πυρωσουμε κλπ. Το θηλυκο για παραδειγμα χρειαζεται πολυ ασβεστιο γιατι για να φτιαξει το κελυφος του αυγου της περνει ασβεστιο απο τα κοκαλα του. Με ολη την διαδικασια της αναπαραγωγης(ταισμα νεοσσων κλωσσιμα κλπ) τα πουλια καταπονουνται. Εμεις με την διατροφικη προετοιμασια προετοιμαζουμε τον οργανισμο τους ωστε να καταπονηθουν οσο το δυνατον λιγοτερο. Σου παραθετω απο ενα αλλο ποστ μου τι διατροφικη προετοιμασια κανω εγω στα δικα μου κοκατιλ.




Νημα δεν χρειαζεται γιατι τα κοκατιλ δεν φτιαχνουν φωλια. Οταν λες οτι τους εβαλες εξωτερικη φωλια αυτη με την στρογγυλη τρυπα εννοεις φανταζομαι τις κλειστες τις ξυλινες για παπαγαλους.

Αν δεν κανει αλλα αυγα το πιθανοτερο ειναι οτι η θηλυκια θελει να γεννησει και δεν ειχε επαφες με τον αρσενικο.

Αν λοιπον δεν κανει αλλο αυγο και δεις οτι το αυγο που εκανε ειναι ασπορο τοτε φαιρεσε την φωλια κανε την καταλληλη προετοιμασια και ξαναβαλε τους φωλια.

H προετοιμασια που πρεπει να κανεις ειναι η εξης:

2 φορες την εβδομαδα δινε σβιχτο βρασμενο αυγο
1 η 2 φορες την εβδομαδα δινε καποιο φρουτο η λαχανικο
πχ μηλο μπανανα μαρουλι λαχανο καροτο κλπ

Να χεις σε καθημερινη βαση στο κλουβι τους σουπιοκοκαλο και γκριτ με τρυμμενα οστρακα.Χωρηγησε τους και πολυβιταμινες και θα σε οκ. Οταν θα τους βαλεις φωλια αν εχουν πολυ μακρια νυχια κοψε τα λιγο ωστε ο αρσενικος κατα την διαρκεια της επαφης να μην εχει δυσκολια στο στερεωμα.

Επισης καλο θα ταν να κοψεις και λιγο τα φτερα της αμαρας (με πολυ προσοχη μην κοψεις τα ''κατευθυντηρια'' φτερα του αρσενικου) ωστε ο αρσενικος να μπορει να στοχευσει ευκολα.

Αυτα κανε που σε περιπτωση δεν κανει αλλο αυγο.Αν συνεχισει και κανει κι αλλα αυγα τοτε δινε της σουπιοκοκαλο και γκριτ και μια φορα την εβδομαδα αυγο σφιχτο βρασμενο.Ωοσκοπηση κανε οπωσδηποτε στις 10 μερες μετα το τελευταιο αυγο ωστε σε περιπτωση που ειναι ασπορα να μην ταλαιπωρειται αδικα. 😉
 
Φωτη ολα αυτα που μου λες τα κανω ηδη οχι μονο σε περιοδο ζευγαρωματος, παντα προσεχω την διατροφη ολων των πουλιων μου(εκτος απο το σουπιοκοκκαλο)τα βαζω αραια και που αυτο.. Δεν μου ειπες ομως πως σου φαινονται τα πουλακια μου; Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι ειναι αρσενικο και θυληκο.
 
Φαινεται αρκετα καθαρα ποιο ειναι ποιο...

Απ'οτι καταλαβα δεν χρειαζεται και τιποτα παραπανω οσο αφορα την διατροφη τους. Τους παρεχεις τα παντα οποτε εισαι μια χαρα. Τωρα καλο θα ηταν να εχεις μονιμα σουπιοκοκκαλο και οχι μονο την περιοδο αναπαραγωγης.

Με το καλο λοιπον... Να σου ζησουν και περιμενουμε νεα
 
Το περλε φανταζομαι ειναι θηλυκο σιγουρα.. Αλλα το κιτρινο δεν ξερω.. Αλλα λογικα για να τα χεις δει να ζευγαρωνουν το κιτρινο αρσενικο ειναι.
 
Ναι ο λατινος ειναι αρσενικος(ο κιτρινος). Τα εχω δει να ζευγαρωρουν αλλα δεν μπορει να βρει στοχο ο αρσενικος γιατι η ''χαμενη'' η θυληκια μου παει και στηνεται σε οτι αβολο μερος υπαρχει και δυσκολευεται ο αρσενικος. Αυτο ειναι το προβλημα μου. Αυτην την φορα εβαλα ενα καπακι στην ταιστρα οπως βλεπετε στην φωτο και δεν μπορουσε να παει να στηθει εκει η θυληκια. Δεν ξερω που στηθηκε. Δεν τα ειδα απλα ειδα σημερα οτι εχει 2 αυγα τα οποια τα κλωσσανε και οι 2. Και μαζι και χωρια.
 
εγω θα σου ελεγα να δοκιμασεις να κανεις μια φολια πιο βαθια με περισοτερο πριονιδι μεσα το οπιο θα το εχεισ λιγο μοθσκεμενο μπορει τα υγα να ειναι γονιμοποιημενα και να κλουβιαζουν λογο ελειψης υγρασιας. Αν θελεις μπορο να σου εξηγησω πως περιπου πρεπει να ειναι μια φολια για παπαγαλους... εχο κανει πολλες φορες αναπαραγογη σε κοκατιλ και αλλα παπαγαλακια. Οταν χρισιμοποιουσα φολιες εμποριου αυτες με το λεπτο τοιχομα δεν ειχα καλα αποτελεσματα γιατι τα αυγα στεγνωναν... Οι παπαγαλοι στην αγρια φυση γενανε μεσα σε κουφαλες δεντρων, τα δεντρα στο εσοτερικο τους ακομα και οταν ειναι ξερα εχουν μια πολυ υψιλη υγρασια κοντα στο 75 τα εκατο, το πιο κοντινο που μπορουμε να κανουμε για να μιμιθουμε τη κουφαλα ενοσ δεντρου ειναι να κανοθμε μια βαθια φολια διλαδι να εχει βαθοσ περιπου 30 εκατοστα απο το πατομα μεχρι την τρυπα και να γεμισουμε ολο τον χωρο με μισο μοθσκεμενο χωμα και στο τελος επανω επανω λιγο στεγνο πριονιδι θα ενθουσιαστεις οταν δεις ποσο καλα αποτελεσματα θα εχεις...
 
Homocorpus αυτο να πω(με την υγρασια) οτι πρωτη φορα το ακουω. Εχω βαλει ηδη παπαγαλακια μπατζι και μου βγαλανε πουλακια και παω για δευτερη γεννα τωρα αλλα δεν τα εχω βαλει τιποτα υγρα πριονιδια. Οπως ειναι η φωλια που αγορασα εκει γεννησανε, δεν την πειραξα καθολου. Δεν πιστευω να ειναι το προβλημα αυτο. Εγω το ξερω το προβλημα ποιο ειναι(θελει ενα βρωμοξυλο η θυληκια μου την οποια εχω απεραντη αδυναμια για να βαλει μυαλο). Δεν στηνετε σε μερος που πρεπει.ρε παιδια μολις εβγαλα καποια στιγμη το καπακι της ταιστρας οπως βλεπετε στην φωτο πιο πανω γιατι συνεχεια μου το βγαζανε απο μονα τους κι εγω το ξαναβαζα, μπαινει η θυληκια μεσα και στηνετε και τα ιδια παντελακι μου τα ιδια παντελη μου. Δεν μπορει ο αρσενικος να βρει στοχο ειναι αδυνατο να βρει. Το ξερω παλι κλουβια θα ειναι τα αυγα.5 εχει κανει μεχρι σημερα που την ειδα.Α και κατι ακομα το εχω πει και πιο πανω οτι στην ιδια αυτην φωλια εχω βγαλει πουλακι κοκατιλ απο ενα παλιο ζευγαρι που ειχα, αρα δεν ειναι η υγρασια το προβλημα αλλα αν θελεις πες μου τι να κανω σχετικα με την υγρασια και θα το δοκιμασω και αυτο. Τι να κάνω; Ολα θα τα δοκιμασω και οτι γινει. Παντως τα 3 πρωτα αυγα τα εκαναν οσο ειχα το καπακι της ταιστρας. Τωρα που στηνοταν ο Θεος κι η ψυχη της.
 
hi

πιστευω οτι δεν ειναι αγονημοποιητα τα αυγα, αν δεν εχουν κανει σεξ τοτε γιατι να γεννησει αυγα; δεν ειναι και τοσο απλο. Πιστεβω οτι η` δεν τα κλοσαει κανονικα και τα κρυωνει, η` τα αυγα προσβαλωνται απο βακτιριδια και ψοφανε τα εμβρια μεσα στο αυγο η στεγνωνουν απο ελειψη υγρασιας
. Μπορει βεβαια να ειναι και αυτο που λες οτι δεν κανουν σωστα την διαδικασια του σεξ, αν ειναι αυτο μαλλον πρεπει να αλλαξεις το σχημα του κλουβιου, να παρει καπιο αλλο κλουβι πιο μεγαλο.η` να παρεις ενα αλλο ζευγαρι πουλιων:D
 
πιστευω οτι δεν ειναι αγονημοποιητα τα αυγα, αν δεν εχουν κανει σεξ τοτε γιατι να γεννησει αυγα; ...

Aυτο που λες δεν ισχυει. Ετσι ουτε οι κοτες δεν θα γεννουσαν αυγα αφου πουλια ειναι κι αυτες. Επισης υπαρχουν μεσα στο φορουμ παρα πολλες περιπτωσεις θηλυκων πουλιων που γεννησαν αυγα χωρις καν την παρουσια αρσενικου στο χωρο.
 
οταν καποιο θυλικο γενναει αυγα χορης να κανει σεξ με αρσενικο ειναι καπος διαφορετικα τα πραγματα.
1) δεν γενναει μεσα στην φολια η τα αυγα ειναι λιγα,
2)η δεν τα κλοσαει και τα πεταει.
3)Ενταξει μπορει να ειναι και οπως τα λες να μειν κανουν καλα την διαδικασια του σεξ.

ομως η διαδικασια του σεξ στουσ παπαγαλους δεν διαρκει πολυ ειναι στιγμιεα και μπορει στους περισοτερους να φαινετε καπως οτι δεν εγιναν καλα τα πραγματα η οτι δεν εγινε και καθολου σεξ .

4) μπορει ομως και να ειναι ασφαιρος ο αρσενικος να μην εχει δηλαδη καλο σπερμα.

γενικα θα σε συμβουλεβα αν δεν δεις αποτελεσματα σε δευτερη και τριτη προσπαθια να μην επιμεινεις αλλο
. Καλιτερα παρε ενα αλλο ζευγαρι... εγω ειχα καποτε ενα ζευγαρι λοβμπερτ και μετα απο 6 φορες που γενισαν αυγα εβγαλε μονο ενα μικρο που κι αυτο δεν αντεξε περισοτερο απο δυο μηνες
 
Αντιμετωπιζω σοβαρο προβλημα και δεν ξερω τι να κανω με τα κοκατιλ μου. 8 ημέρες πριν έκανε το τρίτο αυγό και από τότε κλωσσάει κανονικά. Από προχθές ο αρσενικός άρχισε να θέλει να μπει στη φωλιά. Στην αρχή η θηλυκιά δεν τον άφηνε, αλλά αυτός περίμενε απ' έξω και όταν αυτή έβγαινε να φάει, έμπαινε εκείνος μέσα, σκορπούσε τα αυγά δεξιά-αριστερά καθόταν σαν να κλώσσαγε και δεν έβγαινε με τίποτα. Βγαίνοντας κάποια στιγμή παράσερνε και 1-2 αυγά έξω, που τα έπαιρνα εγώ με κουταλάκι και τα έβαζα πάλι στη φωλιά. Προχθές βρήκα σπασμένο το ένα αυγό, τα υγρά του οποίου χύθηκαν έξω, έβρεξαν τα πούπουλα της θηλυκιάς την ώρα που κλωσσούσε και ένα από τα 2 υπόλοιπα αυγά της κόλλησαν στη κοιλιά της και πετούσε με το αυγό κολλημένο πάνω της. Προσπαθώντας να την πιάσω ξεκόλλησε το αυγό, και έπεσε στο πάτωμα του κλουβιού. Την έπιασα, και της έκοψα με ψαλιδάκι τα λερωμένα πούπουλα για να την καθαρίσω. Ξανάβαλα το αυγό στη φωλιά. Εν τω μεταξύ ο αρσενικός συνέχισε να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο και συνεχώς αγρίευε περισσότερο με τη θηλυκιά, παρ' όλο που πάντα ήταν πολύ ήμερος και φιλικός μαζί μας (πετάει μέσα στο σπίτι, έρχεται επάνω μας, σκύβει να τον χαιδέψουμε, μας φιλάει) όταν ακουμπήσουμε τη φωλιά, εμείς ή η θηλυκιά, την κυνηγάει μέχρι να την τσιμπήσει 5-6 φορές και εκείνη την ώρα αν απλώσουμε το χέρι μας μας τσιμπάει και μας, κάτι που δεν έκανε ποτέ πριν. Για να την αφήσει ήσυχη να κλωσσήσει τον έβαλα σε άλλο κλουβί, καναρινιού που είχα, και τον αφήνω πολλές ώρες να πετάει ελεύθερος. Η θηλυκιά τον φωνάζει και τον ψάχνει και αυτός ανεβαίνει στο κλουβί και ψάχνει να βρει τρόπο να μπει μέσα. Σήμερα επαναλήφθηκε το προχθεσινό σκηνικό. Έσπασε και το δεύτερο αυγό, της κόλλησε και αυτό από κάτω, κατάφερε να το ξεκολλήσει, και της έμεινε 1, το τελευταίο αυγό. Και τα δύο αυγά που σπάσανε δεν πρέπει να ήταν γονιμοποιημένα. Ξανάβαλα τον αρσενικό στο κλουβί τους να δω τι θα γίνει. Από το μεσημέρι μπήκε αυτός στη φωλιά, έχει βάλει στην άκρη το αυγό, κάθεται συνέχεια μέσα, δεν την έχει αφήσει να μπει καθόλου, αν ακουμπήσουμε τη φωλιά βγαίνει έξω εξαγριωμένος, την κυνηγάει και την κατατσιμπάει. Τα έχω δοκιμάσει όλα. Τον βγάζω και τον ψάχνει εκείνη αναστατωμένη, τον βάζω μέσα και την τσιμπάει με μανία. Αφού το αυγό είναι χαμένο για χαμένο εβγαλα τη φωλιά και άφησα το αυγό στο πάτωμα να δω τι θα κάνουν. Πήγε η θηλυκιά κοντά, το έβαλε από κάτω της και έφυγε αμέσως και δεν ξαναπλησίασε. Ο αρσενικός ηρέμησε και συμπεριφέρεται κανονικά. Τι να κάνω; Είμαι σε απόγνωση!
 
δεν εχει νοημα να ασχολιθεις αλλο μαζι τους.σταματα την διαδικασια, παρε την φολια. Και αστα μερικους μηνες χορης φολια... Μετα ξανα δοκιμαζεις και αν και παλι κανουν τα ιδια παρε ενα αλλο ζευγαρι η εναν αλλο αρσενικο τουλαχιστον
 
Homocorpus να πω το οτι μπορει να ειναι ασφερος ο αρσενικος μου εχει περασει απο το μυαλο αλλα δεν μπορω να το καταλαβω αυτο. Τωρα απο την αλλη που μου λες να παρω αλλους παπαγαλους, αυτο δεν μπορω να το κανω με τιποτα. Ειναι παιδια μου και τα υπεραγαπαω. Δεν θα μπορουσα να τα δωσω πουθενα. Στην τελικη δεν πειραζει που δεν θα μου κανουν πουλακια.Ας ειναι καλα και θα τα εχω ετσι μαζι σαν ζευγαρακι. Παντως εμενα κλωσσανε κανονικα χωρις προβληματα και φασαριες οπως λεει παραπανω η φιλη Στελλα. Κουραγιο Στελλιτσα πολλοι εχουν προβληματα.Αστα να πανε. Να δουμε τι θα δουμε στο τελος.
 
Ούτε εγώ θέλω να πάρω άλλον. Απλά στενοχωριέμαι που δεν μπορώ να τα βοηθήσω να ξεπεράσουν το πρόβλημα. Θα ήθελα να γεννήσουν, αλλά αν δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους δεν πειράζει. Θα προσπαθήσω αργότερα μήπως αυτός ηρεμήσει. Θα ψάξω στο internet, θα πάρω βιβλία, θα ρωτήσω πτηνολόγο και ίσως καταφέρω να βρω την αιτία.
 
Back
Top