Ασθένειες Πρόβλημα με το καναρίνι μου

Αυτο το πραγμα να πεταμε μια ξερη φραση χωρις το τι πιστευουμε και χωρις να δινουμε ουτε ελπιδα δεν θα την κατανοησω ποτε. Ή πες σε παρακαλω τι σκεφτεσαι ή μην αποκαρδιωνεις καποιον με τετοιο τροπο σε παρακαλω.
Τα ίδια είχα ακούσει κι εγώ σε άλλο forum, αν κρίνω από τον τρόπο που γράφει από το ίδιο άτομο, για το πουλάκι που φροντίζω. Τελικά αφού το είδε η γιατρός και μετά τις εξετάσεις και τη θεραπεία το πουλάκι τα κατάφερε, έχοντας προσθέσει αλλά τρία χρόνια ζωής και συνεχίζουμε.

Το να γράψω και γω "σκάψε λάκο", "μετράει ώρες" κλπ είναι το μόνο εύκολο. Βγαζεις που βγάζεις συμπέρασμα βλέποντας μόνο κουτσουλιες, τουλάχιστον αν θελεις πραγματικά να βοηθήσεις είτε άμεσα το πουλάκι είτε έμμεσα όσους δεν έχουμε αρκετή εμπειρία, πες και τι έχει το πουλάκι, ποια είναι η θεραπεία σε τέτοιες περιπτώσεις και πως έφτασες στο συμπέρασμα αυτό.
 
Γιατροί δεν είμαστε αλλά ίσως ο Μιχάλης έχει κάτι στο μυαλό του.Απλά καλό θα ήτανε να πει την σκέψη του μήπως και βοηθήσει.Ίσως κάνει και λάθος ο άνθρωπος απλά αν είναι σοβαρά το πουλί μια ιδέα του τί μπορεί να έχει ας μας πει.
 
Ναι, γιατί το λέτε αυτό; ο κτηνίατρος, αν ήταν τόσο σοβαρά το πουλί, δεν θα έλεγε κάτι;
 
Άντε βρε Μιχάλη, @sdc πες μας την γνώμη σου, αφού είσαι γνώστης, παρακάλια θέλεις;:)
 
Αυτή εδώ τραβήχτηκε πριν ένα λεπτό

ίσως βγάλετε καλύτερα συμπεράσματα20150629_140231.webp
 
Ποια είναι η διατροφή του πουλιού;
 
Του δίνεις χύμα τροφή με κοκκινοπράσινα μπισκοτάκια; Αν ναι κόψε την γρήγορα.
 
Μείγμα σπόρων, αυγοτροφή, λαχανικά (μαρούλι, αγγούρι - προχτές του έβαλα και λίγο φρέσκο θυμάρι) - εξ ου και το πράσινο στα κακά

Την χύμα με τα κοκκινοπράσινα την έκοψα πάραυτα. Μόνο κίτρινη συσκευασμένη εδώ και μέρες.
 
Κίτρινη αυγοτροφή εννοείς;Χρησιμοποίησε μείγμα σπόρων καλύτερα μόνο και κόψε το μαρούλι και τυχών φρούτα για την ώρα.
 
Ναι, κίτρινη.
Τα λαχανικά τα έβαζα αυτά επειδή ξετρελαίνεται. Τρώει ένα ολόκληρο μαρουλόφυλλο μέσα σε 10 λεπτά. Και λατρεύει και τα σποράκια του αγγουριού. Δεν του βάζω καθημερινά, αλλά μέρα παρα μέρα. Αλλά αν είναι να βοηθήσει, να τα σταματήσω.

Να σημειώσω ότι όλα αυτά τα σπόρια που βλέπετε στον πάτο είναι από τη σημερινή του διατροφή. Δλδ έχει όρεξη.

Τι πιστεύετε ότι μπορεί να είναι το πρόβλημα;
 
Η αναπνοή του τώρα πως είναι; Καθόλου λαχανικά, μόνο σπόρους να δίνεις και τίποτε άλλο. Επίσης, τα σπόρια που βρίσκονται μέσα στα περιττώματα, μπορείς να καταλάβεις εάν υπήρχαν εκεί ή εάν έπεσαν επάνω μετά, αφού βγήκαν από το σώμα του πουλιού;
 
Μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες της κοιλιάς του και μια συνολική του χώρου διαμονής του;
 
Λοιπον, ορίστε μια συνολική φωτό του κλουβιού (τρώει αυτή τη στιγμή)
Τα κλουβιά το βγάζω στην βεράντα όπου έχει μια εσοχή (ίσως φαίνεται) και εχουμε βάλει πλέγμα γιατί τριγυρνάνε γεράκια στην περιοχή. Υπάρχουν μέρες όταν φυσαει πολύ που δεν τα βγάζω εξω τα πουλιά, επειδή το ρεύμα είναι πολύ δυνατό και τα εχω στο παράθυρο της βεράντας (από τη μέσα μεριά δλδ).

Φωτό της κοιλίτσας θα σας βάλω αφού επιστρέψει ο σύζυγος και το πιάσει το πουλάκι. Δεν ξέρω ακριβώς πώς θα φανεί η κοιλιά του. Όσον για την αναπνοή του, νομίζω ότι είναι φυσιολογική, δεν παρατηρώ κάτι ασυνήθιστο. Τα σπόρια από ο,τι είδα τώρα δεν είναι αναμεμειγμένα με τα κακά, είναι από πάνω. Πολλές φορές παίρνουν σπόρια και τα μασουλούν στο κλαδί που κάθονται συνήθως.

20150629_150559.webp
 
Ναι, γιατί το λέτε αυτό; ο κτηνίατρος, αν ήταν τόσο σοβαρά το πουλί, δεν θα έλεγε κάτι;
Το πλέον εύκολο για εκείνον θα ήταν να σου πουλήσει ένα αρκετά ισχυρό φάρμακο ευρεου φάσματος (π.χ. Baytril) και ότι γίνει. Ότι κάνουν οι περισσότεροι κτηνίατροι δηλαδή που δεν έχουν αρκετές γνώσεις στα πτηνα. Εκτός του ότι εμπειρία έχει η άλλη γιατρός, πιθανότατα δεν έκρινε ότι το πουλάκι είναι τόσο κρίσιμα για να κάνει κάτι τέτοιο.

Φωτό της κοιλίτσας θα σας βάλω αφού επιστρέψει ο σύζυγος και το πιάσει το πουλάκι. Δεν ξέρω ακριβώς πώς θα φανεί η κοιλιά του.
Για τη φωτογραφία της κοιλιάς, θα βρεξεις τα δάχτυλα σου και θα παραμερισεις τα πούπουλα του όπως στην παρακάτω εικονα.
WwUggAm.jpg
 
Back
Top