Γενικά Πρώτες επαφές με Κοκατίλ

Είναι πολύ ομορφο πουλάκι και ωραία μετάλλαξη, να το χαίρεσαι.
Φυλο μπορείς να μαθεις πολύ ευκολα, κανοντας εξεταση DNA με κόστος 5 ευρώ.

Φοβάμαι ότι το κλουβί που έχεις δεν ειναι κατάλληλο για κοκατιλ (μου μοιαζει για ζευγαρώστρα καναρινιών), το κοκατίλ χρειάζεται περισσότερο χώρο, κλουβί με οριζόντια κάγκελα (τουλάχιστον απ τη μια μεριά) για να σκαρφαλώνει και ευρυχωρη πόρτα αν θες να μπαινοβγαίνει (ιδανικά τα κλουβια για κοκατίλ ανοιγουν από την πάνω μεριά και τοποθετείς έξτρα ξυλαράκι για να κάθονται και να μπαινοβγαίνουν).
Επίσης να θυμάσαι ότι εχουν πολύ μεγάλη ικανότητα στο να δραπετεύουν από μη ασφαλισμένες πόρτες :)
 
Σε ευχαριστουμε για το κομπλιμέντο! Ηταν το πιο ευρυχωρο που ειδα στο μαγαζι αλλα μαλλον εχεις δικιο. Θα κοιτάξω να του αγοράσω ενα σαν κ αυτά που λες! Αν θες ριξε κανα λινκ!
 
pet4u.gr/medium-cage-9661.html
Αυτο κανει; λίγο μικρό μου φαίνεται...
Και πολύ άνετο δεν είναι αλλά αν βγαίνει έξω όπου θα του φτιάξεις κάποιο σταντ παιχνιδότοπο, είναι εντάξει.
Στα κλουβιά ισχύει το, όσο πιο μεγάλο τόσο πιο καλό αλλά παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα, ο χώρος, τα οικονομικά κτλ.
Γενικά είναι οριακά εντάξει αυτό το κλουβί.
 
Αυτό που έχεις είναι καλό. Ειδικά αν αρχίσεις να το βγάζεις έξω. Εγώ όταν τελικά έρθει σκέφτομαι αυτο. petsupermarket.gr/7637/προϊόντα/κλούβα-πουλιών-67χ67χ139cm.html
Ωπα! Πολυ δυνατό αυτο! Και καλη τιμη νομιζω σωστα;
 
Στο κατάστημα την προηγούμενη εβδομάδα που πήγα για να το δω το είχε προσφορά δέκα ευρώ κάτω.

Πήγα να το δω λόγω της τιμής του. Και εντάξει αξίζει για τα λεφτά του. Δεν είναι ίδιας ποιότητας με τα άλλα που κάνουν 150+ αλλά πιστεύω πως είναι μια καλή επιλογή.
 
Παρόμοιο έχω κι εγώ. Με ανοιγομενη οροφή και συρτάρι για τον καθαρισμό. Είναι μια χαρά για κοκατιλ. Αν πας σε κατάστημα μπορεί να βρεις και φθηνότερο.

Εγω πάντως επιμένω ότι το κλουβί σου είναι μικρό. Τα κοκατιλ ανοιγοκλείνουν με δύναμη τα φτερά τους συχνα σα να πετάνε, και εκεί δεν έχει χώρο, θα τα πληγώσει. Επίσης αν η ουρά του βρίσκει συνεχώς καπου, θα αρχίσει να μαδάει.

http://www.petsupermarket.gr/8427/προϊόντα/κλουβί-παπαγάλου-χρυσό-με-άνοιγμα-52χ415χ785cm.html
 
ό,τι νομίζεις :)
απλά πρόσεξε το διάκενο στα μεγαλύτερα κλουβιά, μην ειναι πολύ μεγάλο και περνάει το κεφάλι του παπαγάλου ανάμεσα απ τα κάγκελα
 
Ναι το εζω διαβασει αυτο! Να ρωτησω κατι αλλο.. Σημερα που αφιερωσα πολυ χρόνο μαζι του μιας και με ξυπνησε νωρίς, το ειδα πιο ανετο στην παρουσια μου κ μαλιστα οτσν έκατσα διπλα στο κλουβί πηγε κατευθείαν στην τροφη του και έτρωγε καθώς με κοιτούσε. Υστερα ήρθε στα κάγκελα πιο κοντα μου και σκεφτόμουν να του ανοιξω την πορτουλα να ανέβει μονο του στην κορυφη του κλουβιού οπως ειχε μαθει με τον προηγούμενο άνθρωπο. Το μονο ππυ φοβάμαι ειναι οτι δνε ξέρω πως θα το βαλω μεσα ξανα. Δνε θελω να το τρομάξω στην προσπαθεια μκυ να το πιάσω... Τι νομίζετε κ εσεις; απο την αλλη νιώθω οτι θελει να βγει έξω και το λυπάμαι να μην μπορει να κάνει τη βολτουλα του. Ειναι νωρίς ακόμα για να το προσπαθήσω; Επισης ο προηγούμενος του ειχε ψαλιδισει τα φτερα καλως ή κακώς γιατί στην προσπάθειά του να πετάξει χτυπουσε σε τοίχους. Προσωπικά ειμαι κατά αλλα αυτο ειναι αλλο θέμα... Β
 
Επισης να προσθεσω οτι χθες και προχθες δεν ειχε φαει σχεδον τπτ και σημερα ειναι απο πανω απο το φαγητο του εδω και πολλη ωρα! Δεν ανησυχω φανταζομαι ετσι;
 
Αν έρχεται προς το μέρος σου είναι πολύ θετικό σημάδι και νομίζω ότι πρέπει να το εκμεταλλευτείς.

Πάρε μερικούς ηλιόσπορους κρατά τους έξω από τα κάγκελα και δες αν θα έρθει να φάει. Αν το πετύχεις και είναι άνετο σε δυο μέρες προσπαθείς με το χέρι σου μέσα στο κλουβι.

Γενικά όσο σου επιτρέπει κάνε και εσύ ένα βήμα να έρθετε πιο κοντά. Αν ανεβαίνει στο χέρι σου θα είναι πιο εύκολο να το βάλεις μέσα.

Ο προηγούμενος πως το έβαζε μέσα;
 
Το επαιρνε στη χουφτα του προσεχτικα αλλα απο o,τι ειδα δεν του αρεσε και πολυ και πηγαινε να αμυνθει. Σημερα εφαγε και ενα κομματακι αγγουρι που του εβαλα και γενικα βλεπω οτι σημερα δεν εχει σταματησει να τρωει...
 
Εσύ δεν θες να χαλάσεις αυτό που πας να χτίσεις. Οπότε θες σταθερά βήματα. Νομίζω ότι ο πιο σωστός τρόπος είναι να εμπιστεύεται το χέρι σου και μετά να βγει από το κλουβί.

Όσο για το πέταγμα θα μάθει σιγά σιγά και φυσικά πρέπει να είναι ασφαλές το δωμάτιο.
 
Εσύ δεν θες να χαλάσεις αυτό που πας να χτίσεις. Οπότε θες σταθερά βήματα. Νομίζω ότι ο πιο σωστός τρόπος είναι να εμπιστεύεται το χέρι σου και μετά να βγει από το κλουβί.

Όσο για το πέταγμα θα μάθει σιγά σιγά και φυσικά πρέπει να είναι ασφαλές το δωμάτιο.
Σε ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις! Ναι εννοειται με κλειστα τα παραθυρα και σε περιορισμενο χωρο οταν ειναι. Παντως οταν χρειαζεται να βαζω ολοκληρο το χερι μεσα στο κλουβι για να του καθαριζω τη σκαλα που τη λερωνει με κουτσουλιες παει να αμυνθει και κανει hissing νευριασμενο.
 
Λογικό είναι. Πόσες μέρες το έχεις τώρα; Ειδικά αν την αγαπάει την σκάλα και του την πειράζεις θα κάνει έτσι.😛

Ξεκίνα σιγά σιγά με απαλές κινήσεις έξω από το κλουβί με ηλιόσπορο ή κάτι άλλο που του αρέσει(πχ αν δεν έχεις πάρε κεχρί millet σε τσαμπί από το πετ). Θα δεις σιγά σιγά και με υπομονή θα έρχεστε πιο κοντά.
 
Λογικό είναι. Πόσες μέρες το έχεις τώρα; Ειδικά αν την αγαπάει την σκάλα και του την πειράζεις θα κάνει έτσι.😛

Ξεκίνα σιγά σιγά με απαλές κινήσεις έξω από το κλουβί με ηλιόσπορο ή κάτι άλλο που του αρέσει(πχ αν δεν έχεις πάρε κεχρί millet σε τσαμπί από το πετ). Θα δεις σιγά σιγά και με υπομονή θα έρχεστε πιο κοντά.
Του πηρα σημερα 2 στικ σα σνακ που ειναι σαν κ αυτα που λες νομιζω μαζι με σουπιοκοκκαλο πως λεγεται! Βεβαια εχει 2 μεταλικα πιαστρακια αυτο για να στηριζεται στα καγκελα. Δε νομιζω να τραυματιστει... Αυτη ειναι η τριτη μερα που το εχω και αν δεν κανω λαθος ειναι 7-8 βδομαδων! Ειναι νωρις για να βγαλω συμπερασμα φυλου με βαση τη συμπεριφορα;
 
Αυτά τα στικ γενικά δεν προσφέρουν τπτ και έχουν αρκετή ζάχαρη. Αφού τα πήρες δώστα αλλά μην του παίρνεις.

Εγώ εννοούσα [page not found]

Είναι λίγες οι μέρες. Ακόμα απλά κάνε τα απαραίτητα για την καθαριότητα και την τροφή και μίλα του απαλά ή κάτσε κοντά του.
 
Back
Top