Γενικά Πρώτες επαφές με Κοκατίλ

Καλημέρα.Αγγούρι μη δίνεις πολύ συχνά γιατί μπορεί να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με διάρροιες. Τροφή θα αλλάζεις κάθε 2 μέρες. Θα βάζεις τόση ποσότητα έτσι ώστε τη δεύτερη μέρα, οπότε και θα κάνεις την αλλαγή, θα πρέπει να έχει καταναλωθεί η μεγαλύτερη ποσότητα των σπόρων και να έχουν περισσέψει και κάποιοι λίγοι μέσα στην ταϊστρα.Αυτό σημαίνει ότι έφαγε απ' όλη την ποικιλία των σπόρων, όπως πρέπει, και όχι μόνο σπόρους της επιλογής του, και επίσης ότι η ποσότητα είναι επαρκής σε περίπτωση που για κάποιο λόγο θελήσει να φάει παραπάνω. Έτσι και δεν θα πετάς τσάμπα τροφή και θα τρέφεται πιο σωστά το πτηνό σου. Καλό θα είναι κάποιο από τα μέλη που ασχολείται με κοκατίλ να σου δώσει μια κατεύθυνση για το ποια είναι η ιδανική ποσότητα για να ξεκινήσεις και μετά αναλόγως την αυξομειώνεις.
Kαλημέρα! Ευχαριστώ πολύ γισ την αμεση απάντηση!
 
Λογικό είναι να σε αφήσει να το χαιδεψεις έξω από το κλουβί. Δεν είναι στον προσωπικό του χώρο και έτσι είναι πιο δεκτικό.
Ναι σωστο! Ειναι ασφαλες να φτιάξω μπαλα απο χαρτι κουζίνας ή Α4 για παιχνιδι;
 
Θα συμφωνήσω με την Μαρία. Δεν αξίζει να αλλάξεις αυτό που έχεις.

Αυτό που έχεις είναι καλό. Ειδικά αν αρχίσεις να το βγάζεις έξω. Εγώ όταν τελικά έρθει σκέφτομαι αυτο.
http://www.petsupermarket.gr/7637/προϊόντα/κλούβα-πουλιών-67χ67χ139cm.html
Έχει οριζόντια κάγκελα, σε τέτοια απόσταση που να επιτρέπουν στον παπαγάλο να σκαρφαλώνει; Είναι νομίζω κι αυτός ένας παράγοντας που πρέπει να ελεγχθεί.
 
Δεν έχει αλλά νομίζω ότι αυτό μπορεί να λυθεί με σκοινενιες σκάλες, φυσικό ξύλο κλπ άλλα μπιχλιμπιδια που χωράνε μέσα.

Πχ μπορείς να φτιάξεις μια αυτοσχέδια κατασκευή με σκοινιά και να την κρεμάσεις από την μια πλευρά του κλουβιου. Αντί για σχοινιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί αβαφο δερμα.

Είναι αρκετά μεγάλο για ένα κοκατιλ αυτό το κλουβί και σε τόσο καλή τιμή κατά την γνώμη μου που αν έχεις όρεξη και χρόνο για μια κατασκευή παρακάμπτεται αυτό το μειονέκτημα.
 
Back
Top