Αναπαραγωγή Πρώτη γέννα για τη Ζιζέλ το κοκατίλ μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης anatolia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

anatolia

PB Member
Εγγραφή
14 Δεκ 2014
Μηνύματα
834
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Παιδιά, απόψε είμαι πολύ χαρούμενη! Η Ζιζέλ έκανε το πρώτο της αυγουλάκι. Και από χθες είχε μία παράξενη συμπεριφορά, όπως και ο Φίγκο. Κρίβονταν και τα 2 μέσα στη φωλιά και ήταν πολύ νευρικά, όταν πήγαινα να τους καθαρίσω το κλουβί, οι κουτσουλιές της ήταν πολύ μεγάλες και νερουλές, και κάπως πρασινωπές, αλλά φαινόταν καλά, δραστήρια και έτρωγε καλά.
Το αυγό είναι πολύ όμορφο, με σωστό σχήμα παρόλο που κάνει πρώτη φορά (πρώτη γέννα), και κάπως μεγαλούτσικο θα έλεγα.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι αυτές τις μέρες (2η μέρα σήμερα από τις 5 που πρέπει) τους δίνω βιταμίνες. Είναι οκ αυτό τώρα για το συγκεκριμένο ζευγάρι;
Αχ, λέτε επιτέλους να δούμε και μωρά 😉
Η Χάρη με το Νάσο δεν τα κατάφεραν, μακάρι η Ζίζη να κάνει γόνιμα!)
Ευχαριστώ!)
 
Άντε μπράβο, μπράβο!
Όλα όσα περιγράφεις απόλυτα φυσιολογικά και η συμπεριφορά των πουλιών και οι διαφορετικές κουτσουλιές.
Σταμάτα τις βιταμίνες τώρα. Δεν πειράζει που λέει 5 μέρες. Μετά το δεύτερο-τρίτο αυγό, δώσε της 2-3 μέρες υγρό ασβέστιο στο νερό.
Μην τα ενοχλείς καθόλου μόνο για τα απαραίτητα. Διατροφή κανονική.
Όταν με το καλό σκάσει το πρώτο αυγό, θα βάζεις κάθε μέρα αυγό βραστό ή αυγοτροφή, κεχρί σενεγάλης και τα υπόλοιπα πάλι κανονικά.
Μην δώσεις χόρτα-λαχανικά με οξαλικά. Δες την λίστα στο τέλος-τέλος του άρθρου.
 
Καλησπέρα, παιδιά!
Τελικά η Ζίζη έκανε μόνο 3 αυγά έως τώρα και μάλλον δεν θα κάνει άλλο.
Αυτό είναι νορμάλ για πρώτη γέννα; Δεδομένου ότι είναι και λίγο μικρούλα;
Τα αυγά είναι μπαμπάτσικα και μάλλον γόνιμα, από ότι καταφέραμε να δούμε στα κλεφτά, καθώς δεν μας αφήνουν να πλησιάσουμε καθολου και κρατάν τσίλιες. Μόλις βγει ο ένας, μπαίνει αμέσως ο άλλος μέσα.) Κατά τα άλλα και οι δύο γονείς φαίνονται μια χαρά, τρώνε καλά και είναι αρκετά δραστήριοι.
Τα 3 αυγά όμως λίγο με προβληματίζουν...)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Μια χαρά είναι τα τρία αυγά. Κλωσσάνε με συνέπεια; Είναι συνέχεια πάνω στα αυγά;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Ναι, ναι, 24/7!) Από το πρωί μπαίνει ο Φίγκο και κάθεται ασταμάτητα μέχρι το βράδυ που τον αλλάζει η Ζιζέλ.
 
Παιδιά, καλησπέρα και πάλι!
Σήμερα είναι η 21η μέρα από το πρώτο αυγό της Ζίζης και μόλις πριν λίγο άρχισα να ακούω από μέσα τη φωλιά αμυδρά τιτιβίσματα. Εκείνη μόλις με είδε, ξεπρόβαλλε από τη φωλιά μασουλώντας κάτι και ο Φίγκο είναι εκεί μπάστακας και δεν με άφησε να δω τίποτε. Πρόλαβα να δω μόνο ότι ακόμη έχει 2 αυγά, το τρίτο όμως ή το μωρό δεν το είδα, απλώνεται στον πάτω ο μπαμπάκας και ξεφυσάει!
Το αμυδρό τιτίβισμα είναι μωρό; Δεν πέταξαν ακόμα κάτω κανένα τσόφλι, αλλά κάτι τιτιβίζει μέσα.
Αν είναι μωρό, εγώ κάνω κάτι εξτρά; Εβαλα τώρα να τους βράσω φρέσκο αυγό, παρόλο που έχουν αυγοτροφή αγορασμένη.
Απορίααα!)
 
Τέλεια, βέβαια μωράκι είναι να σου ζήσει. Να δώσε αυγό και αυγοτροφή, κεχρί σενεγάλης αν έχεις και φυσικά πάντα τους σπόρους.
Μπράβο, μπράβο!
 
Τέλεια, βέβαια μωράκι είναι να σου ζήσει. Να δώσε αυγό και αυγοτροφή, κεχρί σενεγάλης αν έχεις και φυσικά πάντα τους σπόρους.
Μπράβο, μπράβο!
Ευχαριστώ! Ναι, όλα μαζί τα έχω στο κλουβί τους ότι αναφέρεις και 2 φορές αλλάζω την ημέρα νερό εμφιαλωμένο, όπως και στα άλλα μου.
Λαχταρώ να το δω το μωρό, αλλά δεν με αφήνουν!( Είναι εκεί μπάστακες!) Η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι σταθερά 20 βαθμοί. Είναι καλά ή να βάλω λίγο κλιματιστικό να είναι πιο ζεστά;
 
Είναι καλά ή να βάλω λίγο κλιματιστικό να είναι πιο ζεστά;
Λίγη περισσότερη ζέστη καλή θα ήταν αλλά το κλιματιστικό δεν το συνιστώ γιατί θα ξηράνει την ατμόσφαιρα. Άσε που η ζέστη των κλιματιστικών διαρκεί όσο είναι ανοιχτά και θα έχουμε μεταπτώσεις της θερμοκρασίας. Άφησέ το καλύτερα.
 
Να σου ζήσει, με το καλό και τα υπόλοιπα!
Ευχαριστώ πολύ-πολύ! Τώρα τιτιβίζει πιο έντονα και ο πατέρας τον ταίζει!)
Μάλλον θα γίνουν καλοί γονεις, καθώς εναλλάσονται ήδη στα αυγά πάνω και στο μικρό. Μία κάθεται ο ένας στα αυγά και ο άλλος ταίζει, μία το αντόθετο, από ότι παρατηρώ!)
Λαχταρώ να το δω!)Γκρρρρρρρ!)
 
Σήμερα νομίζω πως βγήκε και το δεύτερο μωρό. Το πρώτο τιτιβίζει τώρα πιό έντονα και απαιτητικά. Το δεύτερο (μάλλον) το είδα όταν άνοιξα τη φωλιά να δω τι γίνεται λίγο μέσα, γιατί ο Φίγκο ήταν έξω και φώναζε δυνατά, σαν να ήθελε να πάω να δω) Η Ζίζη καθόταν στον πάτο και δεν είδα και πολλά, αλλά δίπλα της ήταν ένα σπασμένο αυγό και ένα μωρό ίσα-ίσα που ανάσαινε, αρχικά το πέρασα για πεθαμένο) Ετσι, κατάλαβα, ότι δεν μπορεί να είναι εκείνο που ακούω να τιτιβίζει, άρα βγήκε μόλις τώρα και θα είναι το δεύτερο) Το βράδυ θα πάω να δω πάλι, μήπως καταφέρω κάτι περισσότερο) Ευχαριστώ!
 
Είδα μόλις τώρα ότι το δεύτερο μωρό που βγήκε είναι στην άκρη κοντά στο τσόφλι του και άρχισε να τιτιβίζει αμυδρά. Δίπλα του είναι και το τρίτο αυγό. Η Ζίζι με τον Φίγκο ξαπλώνουν στην άλλη άκρη της φωλιάς και δεν με αφήνουν να δω το πτώρο μωρό. Ο Φίγκο εδώ και ώρα κριτσινάει κάτι μέα στη φωλιά πολύ έντονα. Είναι νορμάλ η κατάσταση αυτή; Ανησυχώ για το δεύτερο μωρό. Γιατί ακόμη δεν το πήραν από κάτω τους;(
 
Παιδιά, όπως το φαντάστικα!( Το δεύτερο μωρό το βρήκα σήμερα πεθαμένο... ( Δεν το ταίσαν φαίνεται. Το βρήκα στην άκρη, όπου και είχε εκκολαφθεί... Ενώ ακούω ότι το πρώτο τιτιβίζει και υποψιάζομαι πως ταίζουν εκείνο μόνο και οι 2 γονείς... ( Το σωματάκι του δεύτερου είναι κρύο και μαλακό, αλλά κανένα σημάδι ζωής...Αυριο είναι να εκκολαφθεί και το τρίτο αυγό... (
Συνβαίνει συχνά αυτό το φαινόμενο;( Που ταίζουν το ένα και αφήνουν τα άλλα να πεθάνουν;(
Να προσέξω το τρίτο μωρό; Τι να κάνω;(
 
Μετά από πόσες μέρες εκκολάφθηκε το δεύτερο;
 

Σχετικά θέματα

Back
Top