Θα μπορούσες να απευθυνθείς και στην anima, για σχετικές πληροφορίες απελευθέρωσης ή επανένταξης.
Ως μάνα, γυναίκα και παιδιόθεν φιλόζωη που έχω μεγαλώσει αρκετά νεογέννητα κάθε είδους με μπιμπερό, είμαι άκρως επιφυλακτική στις άναρχες και επιπόλαιες απελευθερώσεις. Πιστεύω δεν εξυπηρετούν κάτι πέρα από ένα "ιδεολογικό" κόλλημα μερικών ανθρώπων που αντλούν επιβράβευση στο "σωστό" προφίλ τους μέσω αυτών των δήθεν ακτιβίστικων πράξεων. Απελευθερώνοντας ένα ζώο πρέπει να είναι ικανό να επιβιώσει από κάθε άποψη, τουλάχιστον όσο και κάθε όμοιό του.
Ανοίγω ένα κλουβί και φεύγει ένα πουλί, δεν σημαίνει ότι επιβιώνει ένα πουλί. Αυτό το "η φύση ξέρει" μήπως αγνοεί το "η φύση είναι σκληρή"; Θα αφήνατε ένα "βουτυρόπαιδο" να επιβιώσει με την συνδρομή της πάνσοφης φύσης στον Αμαζόνιο έτσι μόνο κι απροστάτευτο;
Περιμένω και εγώ με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντηση των επιστημόνων στο σχετικό μας ερώτημα μέσω του Γιάννη @misalouris, που θέλω να του πω και ένα μπράβο για την επίμονη ενασχόληση με το θέμα.
Όσοι και όποιοι ενδιαφερόμαστε για την προστασία της άγριας πανίδας πρέπει να ασχοληθούμε με την πρόληψη. Ενημερωτικά, επιμορφωτικά, κατασταλτικά. Όλα τ' άλλα είναι, έτσι για κουβέντα.
Η φύση σίγουρα η Χ, Ψ καρδερίνα όμως;*Μην υποτιμάτε τη φύση. Πάντα, διαχρονικά βρίσκει το δρόμο της..
Λοιπόν σε αναμονή όπως λέει ο misaloyris και αν βγει απελευθέρωση θα την κάνουμε στον Μαραθώνα με καφέ κάποια Κυριακή να γνωριστούμε κι όλαςΑν είναι να το κάνει Μαραθώνα, να κανονίσουμε συνάντηση στη λίμνη. Να πιούμε καφέ και να το χαζέψουμε όλοι μαζί.
Η ΑΝΙΜΑ αναφέρει :
Οι φίλοι και συνεργάτες της ΑΝΙΜΑ πολύ πρόθυμα συνδυάζουν εξόρμηση στη φύση με απελευθέρωση πουλιών, σκαντζοχοίρων, χελωνών. Ανάμεσα στα ζώα που επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον, οι τελευταίες σταχτάρες της χρονιάς, ορτύκια που έχασαν τον δρόμο και βρέθηκαν σε γειτονιές της πόλης, ερωδιοί, κίσσες, κουκουβάγιες και πολλά μικρόπουλα από κατασχέσεις που διενεργεί η ομοσπονδιακή θηροφυλακή και φιλοξενούνται για λίγες μέρες στο Σταθμό.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας