Φροντίδα Πως αφαιρούμε τα δαχτυλίδια των πουλιών

pàpia

PB New Member
Εγγραφή
23 Ιουλ 2023
Μηνύματα
50
Πως μπορει καποιος να αφαιρεσει τα "δαχτυλιδια"; τα τραβαν με το ραμφος τους.
 
@Stavros ευχαριστώ, αλλα δεν θα το τολμησω ειμαι λιγο δειλη.
 
Papia καλησπέρα , εφόσον βάζεις κλειστά δακτυλίδια καλό είναι να το τολμήσεις για να πάρεις το κολάι . Εάν όχι τότε μόνο κτηνίατρος ή κάποιος φίλος που έχει ειδικό ψαλίδι . Θα συμπληρώσω ΄όμως ότι πολλές φορές τα πουλιά το κάνουν για παιχνίδι αυτό το ράμφισμα του δαχτυλιδιού και δεν υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος .
 
@pàpia Τα σωστα δαχτυλιδια ειναι ταυτοποιηση και εξασφαλιση. δεν ειναι σκλαβοπαζαρο. Ρολος ταυτοτητας πουλιου και ταυτοποιησης απο τον σωστο/τυπικο/επαγγελματια εκτροφεα για εξασφαλιση του αγοραστη αν θες και προστασια και απο ενδογαμιες αν το θες σε μεγαλες εκτροφες. επισης σε ειδη που προστατευονται και αναφερονται σε ειδικο καθεστως cites δεν μπορεις να βαλεις η να βγαλεις το πουλι σε μια χωρα αν δεν φερει "επισημο" δαχτυλιδι και τα συνοδευτικα εντυπα κτησης που αναφερουν και τα στοιχεια του δαχτυλιδιου.
Δεν μιλαω για δαχτυλιδια ανοιχτου τυπου πλαστικα σιλικονης κλπ που ειναι για λογους διακρισης απο τον εκτροφεα στα πουλια του.
Δεν ειναι σκλαβοπαζαρο
Σκεψου ενα παραδειγμα. Βρισκω εγω ενα ζακο παπαγαλο. το ανεβαζω στα σοσιαλ ή σε σχετικα site κλπ . το βλεπει ενας επιτηδειος και λεει ευκαιρια να αποκτησω τσαμπα εναν παπαγαλο που κοστολογειται γυρω στα 1000 ευρω.
πως εγω που τον βρηκα θα μπορεσω να ταυτοποιησω τον ιδιοκτητη? πως θα το εκανα αν δεν ειχε δαχτυλιδι?
πες οτι μου πουλανε σε μαγαζι η σε αγγελια ενα πουλι και καλα του 2023 και αυτο εχει δαχτυλιδι προηγουμενου ετους. Ας πουμε 2021. η καθολου δαχτυλιδι..πως θα ξερω οτι τουλαχιστον δεν με κοροιδευουν ως προς το ετος κατ ελαχιστον.
Δεν ειναι σκλαβοπαζαρο..
 
Back
Top