Γενικά Πως να αδυνατισει ενα budgie

harabudgie1

PB New Member
Εγγραφή
9 Ιουν 2015
Μηνύματα
344
Πόλη
Πάτρα
Αν ενα Budgie ειναι χοντρο τι πρεπει να κανουμε για να αδυνατισει
 
Καποιες στιγμες ενω δεν ειναι φουσκωμενο προεξεχει μια κοιλιτσα. Μηπως ειναι κατι αλλο αν το ξανα κανει θα ανεβασω φωτο
 
Κατι μου λεει οτι ξανακαναμε αυτη την κουβεντα..

Το αν ενα πουλι ειναι χοντρο φαινεται απο την εναποθεση λιπους στην κοιλια του οταν παραμερισεις τα φτερα. Δεν προεξεχουν κοιλιες ουτε μπυροκοιλιες προς θεου.
 
Το τε τι ειναι αυτο που προεξεχει;
😀
Αυριο το πρωι να το πιασεις και να βρεξεις λιγο τν κοιλια του να την βγαλεις φωτογραφια και να μας τη στειλεις. Δε μπορουμε να απανταμε χωρις να εχουμε εικονα..
 
Άσχετα με την εικόνα που βλέπεις (εσύ αντιλαμβάνεσαι) και σου δίνει την αίσθηση του ''χοντρού'', πες μας τι του δίνεις να τρώει;
πχ Αν του δίνεις παχυντικές τροφές δηλ παστέλια κτλ ούτως ή άλλως θα πρέπει να τα σταματήσεις. 🙂
 
Οχι δεν δινω τιποτα τετοιο τα σπορακια φρουτα λαχανικα και αυγοτροφη και σπανια να δωσω μπισκοτακια αφτα που υπαρχει σε sticks.
 
Μια φωτογραφία του πουλιού είναι η καλύτερη λύση για να λάβεις σωστές απαντήσεις. Όλα τα άλλα είναι σενάρια!
 
Παιδια τωρα που τα εβγαλα εξω απο το κλουβι επιασα την θυληκια και την εβρεξα η κοιλια της ειναι φουσκοτη και εχει κατι σαν κιτρινο.
images
ετσι
 
Αυτή όπως καταλαβαίνω δεν είναι φωτογραφία του πουλιού, έτσι δεν είναι;
... Εγώ πάντως επιμένω (εκτός σεναρίων 🙂

Άσχετα με την εικόνα που βλέπεις (εσύ αντιλαμβάνεσαι) και σου δίνει την αίσθηση του ''χοντρού'', πες μας τι του δίνεις να τρώει;
πχ Αν του δίνεις παχυντικές τροφές δηλ παστέλια κτλ ούτως ή άλλως θα πρέπει να τα σταματήσεις.:)
 
Αγαπητή,
Η φωτο πρέπει να συγκριθεί με την πρότερη κατάσταση του δέρματος (πριν δηλαδή "παχύνει"). Εγώ π.χ. ήξερα ότι τπο lovebird μου έχει δέρμα χρώματος μώβ, το οποίο έγινε υποκίτρινο, όχι όμως κίτρινο όπως φαίνεται στη φωτό. Εγώ όμως δε βασιζόμουνα μόνο σε αυτό που έβλεπα αλλά και σε μία ζυγαρίτσα weight watchers που μετρούσε τα γραμμάρια. Ετσι ήξερα ότι αν το πουλί μου ζύγιζε 44-45 γραμμάρια αντί των 41-42 και το δέρμα ήταν υποκίτρινο, έπρεπε να χάσει βάρος.
Αν όντως είναι έτσι η κατάσταση του πουλιού σου (και εγώ δεν είμαι ο ειδικός να το πω), τότε :
1) Οπως είπε και η sissy το πουλί παρατρώει (ή όπως έλεγε και η Βλαχοπούλου στην ελληνική ταινία, "Σούζυ τρως... Και ψεύδεσαι και τρως...) πρέπει να δει το θέμα της διατροφής του. Το αν θα κόψεις θα σποράκια όταν το πουλί τρώει "έξω από το κλουβί" ή το ανάποδο ή εάν βρεθεί μία μέση λύση, αυτό θα πρέπει εσύ να το δεις υπεύθυνα.
2) Οσον αφορά την απώλεια βάρους, δε μπορείς και να κάνεις πολλά σε ένα πουλί (εκ των πραγμάτων) εκτός από ένα, πολύ δυνατό! Να το βάλεις με το ζόρι να πετάει. Το πέταγμα είναι μία ενέρεγεια που καταναλώνει τρομερή ενέργεια σε ένα πουλί. Γιαυτό κιόλας ο μεταβολισμός τους είναι τόσο ισχυρός. Βάλτο λοιπόν σε ένα κλειστό χώρο και κυνήγα το να πετάει συνέχεια (ε, όχι συνέχεια, αλλά αρκετά 15-30 λεπτά την ημέρα θα το "κυνηγάς" να πετάει από μέρος σε μέρος, κπό τη μία πλευρά στην άλλη του χώρου με μικρά διαλείμματα να παίρνει και αυτό τις ανασες του, κάθε μέρα. Και το παραπανίσιο βάρος α πέσει και μάλιστα σύντομα, θα δεις
 
Δεν ειναι αλλα ειναι ετσι ηταν απο την ωρα που μου το φερανε ετσι.
 
Το εχω 1 μηνακαι τρωει σπορακια φρουτα λαχανικα και αυγοτροφη.
 
Δεν εχω πως να βαλω μονο απο τον υπολογιστη που δεν βγαινει καθαρη.
 
Δεν κανει. Πρεπει να φαινεται καθαρα απο την αμαρα ως το στερνο.
 
Back
Top