Γενικά Πως να φροντισω καναρινι ενος μηνος;

Alexandros K

PB New Member
Εγγραφή
23 Οκτ 2014
Μηνύματα
310
Πόλη
Πειραιάς
μωλις μου δωσανε ενα μωρο καναρινακι ειναι μολις ενα μηνα μεγαλο δεν εχει καλιδισει και θα πρεπει να το εχω τα πρωινα εξω και τα βραδια στο σπιτι η να ειναι ολη μερα στο σπιτι μεχρι ενα χρονικο διαστημα. Μου ειπανε κιολας οτι τρωει αλλα δεν τρωει πολλυ και αν δεν τρωει να το επιστεψω για λιγο ωστε να μαθει νατρωει δειχνωντας του οι γονεις του.
 

Συνημμένα

  • canaryyy.webp
    canaryyy.webp
    18,3 KB · Προβολές: 133
Ενός μηνός είναι μικρό. Έχει απογαλακτιστεί οριακά. Θα ήταν καλύτερα για αυτό να βρίσκεται με την οικογένεια του για λίγες μέρες ακόμα. Να του δώσεις καλοβρασμένο αυγό, μήλο, μείγμα για καναρίνια. Μάθε τι έτρωγε πριν.
Να το έχεις πάντα μέσα, είναι μικρό και αδύναμο. Εξω αργότερα το καλοκαίρι.
 
Ναι, μείγμα σπόρων για καναρίνια, σε συσκευασία.
Περιμένε να πάρεις και άλλες απόψεις, από τους καναρινάδες.
 
Το γεγονός ο,τι βρέθηκε στα χέρια σου τώρα σχεδόν τέλη Δεκέμβρη δεν είναι κακό. Το κακό έχει να κάνει αποκλειστικά με την ηλικία του που είναι όπως λες μόλις ενός μήνα.
Θα πρέπει να δείξεις ιδιαίτερη προσοχή, να φροντίσεις να μη βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο αλλά σε εσωτερικό με ελεγχόμενη θερμοκρασία και επιπρόσθετα σταθερό φωτισμό.
Δεν ξέρω αν οι φάσεις της φυσιολογικής ζωής που ακολουθούν τα άλλα νεαρά καναρίνια θα έχουν την ίδια επίδραση και σ' αυτό. Αν δηλαδή περάσει πτερόρροια και πότε.
Όπως έγραψε και ο Γιάννης φρόντισε να μάθεις τη διατροφή που είχε μέχρι τώρα και επιπρόσθετα οπωσδήποτε καλά βρασμένο αυγό και μήλο. Θα χρειαστείς ένα κάπως ευρύχωρο σε μήκος κλουβί για να μπορεί να πετάει και να γυμνάσει τα φτερά του, διαδικασία απαραίτητη για τις επόμενες (πρώτες) βδομάδες απογαλακτισμού του.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά... και ελπίζω το επόμενο ποστ να είναι με τις φωτογραφίες του.
 
το εχω σε μεγαλο κλουβι το καναρινι μου το εδωσε ο θειος μου σημερα και ναι του δινανε αυγο οσο ητανε στη φωλια
 
Συνέχισε αυγό σίγουρα 2 φορές την εβδομάδα και μια λίγο μήλο... και φυσικά ένα καλό μείγμα από σπόρους. Αν υπάρχει κάποιος γνωστός σου (ακόμη και ο θείος σου) να πάρεις μείγμα με σπόρους. Αν μπορείς να τον ρωτήσεις να σου πει ακριβώς την ηλικία του. Εδώ που βρίσκεται ηλικιακά 2-3 ημέρες λιγότερες ή περισσότερες ίσως να είναι κρίσιμες για τη ζωή του.
 
Καλώς Αλέξανδρε. Εσύ να κάνεις την προσπάθεια να κρατήσεις το πουλί δυνατό στη ζωή. Να κάνεις αυτά που σου γράψαμε. Αν έχεις κι άλλες απορίες ή χρειαστείς κάτι επιπλέον, εδώ είμαστε.
 
ευχαριστω αλλα και κατι τελευταιο αν ειναι θυληκο μπορει να ζευγαρωσει με ενα 6χρονο και ποτε
 
Του χρόνου την Άνοιξη... Σε μερικές βδομάδες θα αρχίσει να ξεχωρίζει το φύλο του, οπότε θα ξέρεις αν είναι αγόρι ή κορίτσι.
Όμως σεξουαλικά ώριμο θα είναι σε 7-8 μήνες περίπου. Αλλά για να αποφύγεις τα λάθη του θείου σου καλό είναι να περιμένεις μερικούς μήνες να έρθει η Άνοιξη του 2016.
 
Αλέξανδρε... όποτε μπορείς να βάλεις μια δυο φωτογραφίες του.. και να γράψεις το όνομά σου στο προφίλ σου... μας βοηθά στις συζητήσεις. Ευχαριστώ.
 
Συμφωνώ απόλυτα με τους γιαννηδες απλά θα έλεγα αν τρώει βραστό αυγό να του το παρέχει καθημερινά! Μέχρι να αρχίσει να τρώει και σποράκια;

Και επειδή δεν κατάλαβα, βραστό αυγό τρώει; Σποράκια έχει αρχίσει να τσιμπάει;
 
σπορια τρωει κανονικα αλλα οχι πολυ και αυγο σημερα του βαζουμε και οταν ητανε μικρο που ειχα παει να το δω υπηρχε αυγο που το ταιζανε οι γονεις του

ειναι μειγμα σπωρων η απλα κελαιδινη γιατι αυτο του δινω
 

Συνημμένα

  • Snapshot_20141221.webp
    Snapshot_20141221.webp
    12,3 KB · Προβολές: 107
καλησπέρα. εύχομαι να πάει καλά το καναρινάκι σου.. Μιας που πιάσατε το θέμα της ηλικίας.. Μου χαρίσανε καναρινάκι 6 μηνών αρσενικό, κελαηδάει καλά.. Μπορεί να ζευγαρώσει φέτος το καλοκαιρι;θα είναι ενός έτους περιπου.. Ευχαριστώ
 
καλησπέρα. εύχομαι να πάει καλά το καναρινάκι σου.. Μιας που πιάσατε το θέμα της ηλικίας.. Μου χαρίσανε καναρινάκι 6 μηνών αρσενικό, κελαηδάει καλά.. Μπορεί να ζευγαρώσει φέτος το καλοκαιρι;θα είναι ενός έτους περιπου.. Ευχαριστώ
@xaxo4 για ό,τι απορία έχεις άνοιξε νέο θέμα στην αντίστοιχη ενότητα σε παρακαλώ. :)
 
Back
Top