Γενικά Απορίες για το πρώτο μου κοκατιλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gkekas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
To κλουβί καλό. Κράτα το καθαρό και βαλτου παιγνίδια να ασχολείται. Απορώ. Ποιός εκτροφέας σου είπε να βάζεις μέσα στο κλουβί χέρι να το πιάνεις; Θα τα έχει παίξει το έρμο. Σκέψου να μπαίνει μια χερούκλα στο σπίτι σου κάθε τόσο και να σε αρπάζει. Θα τρελλαθείς σύντομα.
Θέλει χρόνο, χρόνο και υπομονή. Αν δεν έχεις χρόνο φίλε μου κακώς το πήρες. Ακολούθησε τις συμβουλές των παιδιών, και μην ακυρώσεις την παραγγελία. Κρίμα η ψυχούλα να αλλάζει χέρια σαν εμπόρευμα και να μη μπορεί να στεριώσει πουθενά.
Δε μου ακούστηκαν ΚΑΘΟΛΟΥ καλές οι συμβουλές που σου έδωσε, τουλάχιστον αντίθετες με οτιδήποτε άλλο εχω δει ή ακούσει. Ξεκίνα του σιγά σιγά φρουτάκια και λαχανικά. Ενα καλό μίγμα σπόρων, κεχράκι, σνακ για να το καλοπιάνεις. Δώσε απ' το χρόνο σου και θα στο ανταποδώσει χίλιες φορές.
 
Το θεμα ειναι αυτο τον χρονο που εχω να ασχοληθω μαζι του να κανω πραγματα που θα πιασουν τοπο. Εκει κολαω λιγο στο πως να το φερω κοντα μου. Αν παρει μηνες;
 
Οτι κάνεις με υπομονή και αγάπη θα πιάσει τόπο. Γι' αυτό να είσαι σίγουρος. Μπορεί να πάρει και μήνες ναι. Η ανταμοιβή όμως θα αξίζει. Το πουλάκι εμένα στις φωτό μου μοιάζει τρομαγμένο και αγχωμένο. Θέλει υπομονή. Κατσε κάπου κοντά του, μίλα του, άστον να σε συνηθίσει. Σιγά σιγά πρόσφερέ του και μια λιχουδιά, όχι "επιτακτικά" , αν θέλει να την πάρει. Κρατήσου έξω απ' το κλουβί του να το νιώθει "άβατο" , ασφαλές, να ηρεμήσει.
Σιγά σιγά θα έρθει και η πρόοδος. Ζωντανή ψυχούλα είναι, όχι υπολογιστής, σίγουρα θα σου ανοιχτεί κάποια στιγμή αν το πλησιάσεις και καταλάβει πως το κάνεις με αγάπη και για καλό σκοπό.
 
Να κάνω ένα μικρό σχόλιο;

Τα δικά μου κοκατίλ, τα οποια παρελαβα 3 μηνών, όσο ήταν πιτσιρικάκια ποτέ δε με δάγκωσαν δυνατά. Ηταν ας πούμε αναγνωριστικές οι δαγκωματιές τους, σα να μην ξέρουν ή σα να μην έχουν τη δύναμη να δαγκωσουν. Οι καλές δαγκωματιές άρχισαν μετά το εξάμηνο.

Βεβαια η δική μου εμπειρία ειναι μικρή, εχω μόνο δυο κοκατιλ, απλά παρατήρησα την ίδια συμπεριφορά και στα δύο. Κάποιος πιο έμπειρος θα μπορούσε να μας πει την άποψή του;
 
Αννα μου "ακούγεται" λογικό. Οχι μόνο για τα κοκατιλάκια, για όλα τα παπαγαλάκια. Όταν είναι μικρά ίσως δεν έχουν τη δύναμη, ίσως δεν έχουν το θάρρος, ίσως φοβούνται παραπάνω απ' ότι πρέπει και οι δαγκωματιές τους δεν είναι αυτές που "θα μπορούσαν" να είναι. Το ίδιο συνέβαινε και με τον δικό μου μικρούλη. Πιτσιρικάκι δάγκωνε μαλακά και "βιαστικά". Μετά το πρώτο 6μηνο-8μηνο αν ήθελε έκοβε κομμάτι απ' το κρέας, και με μάτωσε ουκ ολίγες φορές.
 
Με το ραμφος οι παπαγαλοι δοκιμαζουν τα παντα! Ειναι το εργαλειο τους για τροφη, δοκιμη, προστασια! Μπορει να τυχει καποιο πουλακι να ειναι πιο δαγκωνιαρικο αλλα δεν ειναι ο κανονας! Εξαρταται απο το χαρακτηρα τοτ πουλιου και απο τα βιωματα που εχει!
 
Διονυση πιθανοτατα παιζει ρολο και το ειδος! Και τα λοβακια ειναι πιο δαγκωνιαρικα σε σχεση με αλλα ειδη! Τα κοκατιλ δεν ανηκουν σε αυτη την κατηγορια με βαση την εμπειρια μου!
 
Καλά πάνε εσύ να πάρεις το καπάκι από τον Ερνέστο, αλλά να μετρήσεις τα δάκτυλά σου μετά :D
Πλάκα κάνω προφανώς κι έχεις δίκιο και ως προς το είδος και ως προς την ιδιοσυγκρασία του κάθε πουλιού.
 
Να επιστρέψω στο θέμα. Περιμένω με ανυπομονησία τα νέα του φίλου για την όποια πρόοδο και τις κινήσεις του όσον αφορά το κοκατιλάκι. Ελπίζω να τα καταφέρουν καλά και να βοηθήσουμε κι εμείς όσο μπορούμε σε αυτό.
 
καλησπέρα παιδιά. Τελικά το έδωσα το πουλάκι πριν κανα μήνα. Δεν υπήρξε καμία βελτίωση. Ο εκτροφέας απο οτι φανηκε τον ενδιεφεραν τα χρηματα μονο και οχι να δωσει κατι σωστο. Τώρα ψάχνω για το νέο μου παπαγαλακι. Που μπορω να ανοιξω θέμα για βοηθεια για την επιλογη ρατσας;
 
καλησπέρα παιδιά. Τελικά το έδωσα το πουλάκι πριν κανα μήνα. Δεν υπήρξε καμία βελτίωση. Ο εκτροφέας απο οτι φανηκε τον ενδιεφεραν τα χρηματα μονο και οχι να δωσει κατι σωστο. Τώρα ψάχνω για το νέο μου παπαγαλακι. Που μπορω να ανοιξω θέμα για βοηθεια για την επιλογη ρατσας;
Δεν κατάλαβα καλά, το έδωσες πίσω στον εκτροφέα χωρίς να πάρεις τα χρήματα πίσω;
 
Οχι δεν το εδωσα στον εκτροφεα. Το εδωσα αλλου. Απλα μιλησα με τον εκτροφεα να το πηγαινα πισω και να επαιρνα αλλο. Μου ειπε ενταξει και οτι περιμενε καμια μικρα να τελειωσουν με την κρεμα σε καμια βδομαδα και δεν με ειδοποιησε ποτε και οταν τον πηρα μετα απο 20 μερες μου ειπε ακομα δεν ειναι ετοιμα και απο τοτε τον ξεγραψα
 
Κατάλαβα, ότι να ναι.. Εσύ είδες καθόλου το εκτροφείο;
Εύχομαι να βρεις το πουλάκι που ψάχνεις
 
Οχι γιατι ηταν μακρια και μοιρασαμε την διαδρομη. Οποτε συναντηθηκαμε στο αυτοκινητο. Ευχαριστώ πολυ!
 
Back
Top