Αναπαραγωγή Πόσο καιρό κάνουν να βγούν τα μικρα παπαγαλακια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης teo2
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
να μια πολυ καλη σελιδα... Breeding Lovebirds Part II Handfeeding Weaning and Socializing παρακολουθα και τα βινεακια που εχει πανω πανω και διαβασε την ολη θα παρεις πολλες απαντησεις... Λεει και ποτε να παρεις τα μωρα απο τη φωλια και απολλα αλλα με ωραιες εικονες. 😉

υ. Γ τα ιδια ισχυουν και για Budgerigars...
 
All of my Lovebirds require four to five feedings a day at first. 4-5 φορές την ημέρα. Αν ξυπνάς στις 7 χωρισε τις ωρες που θα μενουν ξυπνια οχι μεχρι τις 10 το βραδυ, ειναι μωρα, και 8.30-9 να τα εχεις σε ησυχο σκοτεινο μερος για υπνο, και αναλογα θα δεις ανα ποσες ωρες θα ταιζεις. Αλλα το προγραμμα ειναι προγραμμα αυτο να το θυμασαι... Οχι τα σαββατοκυριακα να τρωνε οτι ωρα ξυπνησεις... Ειναι πολυ ευαισθητα σε αυτο το σταδιο και μπορει να τα χασεις, οποτε σκεψου το καλα πρωτα.. και μεσα στο αρθρο περιγραφει ολους τους κινδυνους που εμπεριεχονται με την καθαριοτητα της συριγγας, τα υπολειμματα της κρεμας και το υπερβολικο ταισμα. Στις 10-14 μερες να τα παρεις αν τελικα το αποφασισεις.
The formula should be between 103 and 105 degrees Fahrenheit. προσεξε κι αυτο γιατι πολλα μωρα χανονται απο πολυ ζεστη φορμουλα!

Επισης να σου προσθεσω εδω οτι αν δεν παρεις τα πουλια απο τη φωλια και τα αφησεις με τους γονεις να τρεφονται μπορεις να τα παιρνεις καθε μερα για 10-15 λεπτα μια με δυο φορες να τα χαιδευεις με το δαχτυλο στα μαγουλα-στο κεφαλακι και να τους μιλας, χωρις αποτομες κινησεις. Ειναι σχεδον 100% σιγουρο οτι το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο και χωρις τα ρισκα του ταισματος στο χερι. Η επιλογη ειναι παντα δικια σου!:D
 
αποριες περι παπαγαλων ζακο
1. Αν ειναι θυλικο και χωρις να παει με αρσενικοκανει αυγο; Και αν ναι απο ποτε
2. Αν ειναι αρσενικο; Πρεπει να του βρουμε παπαγαλινα; Και αν ναι απο ποτε;
 
Ναι τα θηλυκα μπορουν να γεννησουνε αυγα και ας μην εχουν αρσενικο. Ειναι μια συμπεριφιρα μη επιθυμητη στα κατοικια πουλια που δεν προοριζονται για αναπαραγωγη. Μπορει να γινει χρονιο προβλημα, σαν παθηση, και αδυνατιζει τον οργανισμο των πουλιων μετα απο χρονια γεννηση αυγων καθ'ολη τη διαρκεια του ετους καθως αυτη η παθηση δεν περιοριζεται πολλες φορες στην περιοδο αναπαραγωγης και μπορει να προκαλεσει και αλλα προβληματα. Μπορει βεβαια και να συμβει να γεννησει μερικες φορες απο ενα αυγο χωρις λογο και μετα να σταματησει. Σ αυτην την περιπτωση ειναι απαραιτητη διατροφη υψηλη σε πρωτεινες η για ζευγαρια αναπαραγωγης. Η τροφη αυτη ειναι σχεδιασμενα pellets γι αυτον τον σκοπο αλλα αυτο προυποθετει ο παπαγαλος εχει ηδη pellets στην διατροφη του και δεν ειναι κατι ξενο γι αυτον.

Τα αρσενικα δεν ειναι απαραιτητο να ζευγαρωσουν. Οι παπαγαλοι ζευγαρωνουν μονο οταν εχουν καποιο ταιρι που εχουν δεθει και θελουν να κανουν οικογενεια. Καποια πουλια και κυριως τα αρσενικα σε καποια ηδη γινονται επιθετικα κατα την περιοδο αναπαραγωγης και μπορει να δαγκωσουν ακομη και τον αγαπημενο τους ανθρωπο. Γι αυτο η εκπαιδευση σε νεαρη ηλικια προλαμβανει πολλες φορες τετοια φαινομενα.

Ειναι καλο λοιπον να κραταμε τους παπαγαλους που εχουμε ως κατοικιδια και οχι για αναπαραγωγη εξω απο την αναπαραγωγικη περιοδο(η οποια ποικιλει αναλογα με το ειδος). Αυτο γινεται με ελεγχο της διαρκειας της ημερας η των ωρων που εχουν τα πουλια φως το οποιο ειναι και ο κυριος παραγοντας που τα κανει να εισελθουν και να εξελθουν απο την αναπαραγωγικη φαση. Δηλαδη αν το πουλι εμφανισει ενδειξεις οτι μπαινει σε περιοδο αναπαραγωγης με πιθανες ανεπιθυμητες συμπεριφορες τοτε μπορουμε να αυξησουμε τις ωρες που κοιμαται. Ενα δεκαωρο ειναι απαραιτητο ουτως η αλλως για υπνο οποτε σε τεοια περιπτωση μπορει να χρειαστουν 12 ωρες σκοταδι για υπνο, σε καποιες δυσκολες περιπτωσεις εχω διαβασει και για 14 ωρες.
 
και βεβαια να ξαναβαλεις! Ειναι τελεια να παρακολουθεις την αναπτυξη σε καθε σταδιο! Και αν θελεις και εσυ εμεις σιγουρα δεν βαριομαστε να βλεπουμε φωτος! Το αντιθετο! :D
 
Ειναι απιστευτα!
Και οση ωρα ανοιγε το ποστ σκεφτομουν, λες να εχει φωτο απο τα μωρα που βγαλανε φτερα; :D Τελικα τα ταισες εσυ η και οι γονεις;
 
Τα πήρα πριν 3 μέρες από την φωλιά ! Και τα ταϊζω εγω με την συραγγα αλλα όταν τα βάζω στο χέρι μου με δαγκόνουν
 
Αχου είναι πάρα πολύ χαριτωμένα! Να σου ζήσουνε! Είναι όντως πολύ ωραία να παρακολουθέις την εξέλιξη!
 
  • Like
Αντιδράσεις: teo2
Τα πήρα πριν 3 μέρες από την φωλιά ! Και τα ταϊζω εγω με την συραγγα αλλα όταν τα βάζω στο χέρι μου με δαγκόνουν

Θα σταματησουν συντομα να σε δαγκωνουν. Μην βλεπουν τους γονεις καθολου καλυτερα. Να τα κρατας κανενα τεταρτο μερικες φορες την ημερα στα χερια σου και να τα χαιδευεις με τα δαχτυλα σου παντου και στα φτερακια για να μαθουνε να μη φοβουνται. Καλο ειναι με απαλες αργες κινησεις και να τους μιλας ηρεμα.:)
 
Back
Top