Αναπαραγωγή Πότε πρέπει να ζευγαρώσουν τα budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης spymit92
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Μην μπεις σε διαδικασία αναπαραγωγής πρόχειρα, καλά έκανες και ρώτησες ανοίγοντας θέμα στο φόρουμ, πάρε υπ' όψιν σου τις επισημάνσεις των παιδιών, διάβασε αυτό https://community.petbirds.gr/threads/23-ερωταπαντήσεις-για-την-αναπαραγωγή-των-budgie.15916/, συνέχισε να ρωτάς και καλή επιτυχία!

αυτην την περίοδο.
Η εποχή είναι κατάλληλη για τα budgies.
 
Πίνακας γενικών ελάχιστων διαστάσεων και διάκενου ανά είδος πουλιού:
Σημείωση: όλες οι διαστάσεις δίνονται με τη μορφή Πλάτος Χ Μήκος Χ Ύψος σε cm. Το τελευταίο νούμερο αφορά την απόσταση ανάμεσα στα κάγκελα(διάκενο)

Μπαντζάκια / Budgies
46x46x46
διάκενο 1.27

Τα παραπάνω μεγέθη κλουβιών είναι απλώς κατευθυντήριες γραμμές για τα συγκεκριμένα είδη, αλλά θεωρείται ότι κάθε πουλί θα έχει αρκετό χρόνο έξω από το κλουβί για να πετάξει ή τουλάχιστον να φτερουγίσει λιγάκι. Και αναφερόμαστε σε 1 πουλί και όχι για πλήθος του ίδιου είδους...

Εσύ που θέλεις να προχωρήσεις σε αναπαραγωγή θα πρέπει να πάρεις ένα άνετο κλουβί και πρακτικό για σένα και τα πουλάκια. Να το διαρρυθμίσεις έτσι ώστε να μπορούν με ευκολία να μετακινούνται και να πετούν μέσα αλλά και με τη σκέψη ότι το ζευγάρι σου πιθανόν θα φέρει στο κόσμο από 3-6 πουλάκια που θα χρειαστεί να συμβιώσουν μαζί με τους γονείς τους όταν αφήσουν τη φωλιά και μέχρι να απογαλακτιστούν και αρχίσουν να τρώνε μόνα τους.

Πόσο καιρό τα έχεις στη συντροφιά σου και τους έχεις αλλάξει κιόλας 7 κλουβιά μέχρι τώρα;
Δεν είναι καλό να υπάρχουν συνεχώς αλλαγές και να στρεσάρωνται τα πουλάκια...άστα να νιωσουν ασφάλεια σε ένα άνετο κλουβί με σταθερή θέση και συνθήκες διαβίωσης(θερμοκρασία-υγρασία- ημερήσιο φώς).
 
Back
Top