Φροντίδα Πώς καλύπτετε την ανάγκη για Vitamin D σε εσωτερική εκτροφή;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MARY58
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MARY58

PB Known Member
Εγγραφή
29 Αυγ 2021
Μηνύματα
3.783
Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Μπαίνω απευθείας στο θέμα κ ρωτάω το εξής.
Όσοι έχετε εσωτερική εκτροφή, πώς καλύπτετε την ανάγκη των πτηνών σας για βιταμίνη D, ειδικά το χειμώνα που οι ηλιόλουστες μέρες σπανίζουν;
Χρησιμοποιείτε κάποιο συμπλήρωμα κ ποιο; πχ θυμάμαι η @Irene chatzimichail είχε αναφέρει το tonivit της comed; ή κάποιο άλλο προϊόν; Τα πέλλετ έχω δει ότι έχουν αλλά (τουλάχιστον εγώ) δεν τα χρησιμοποιώ ως κύρια τροφή αλλά ως κέρασμα μια με δύο φορές την εβδομάδα με πολύ καλή αποδοχή. Αλλά δεν νομίζω ότι επαρκεί.
Η ερώτηση λοιπόν αφορά το τι εφαρμόζετε εσείς για να καλύψετε αυτήν την ανάγκη. Σημειωτέον έχω διαβάσει κ άρθρα κ ποστ στο φόρουμ κ έχω δει επισυναπτόμενα βιντεάκια για τον φωτισμό εσωτερικής εκτροφής. Από όλα προκύπτει πόσο αναντικατάστατο είναι το ηλιακό φως (uvb) που απαιτείται για την σύνθεση της βιταμίνης D, που είναι όμως "προνόμιο" μίας εξωτερικής εκτροφής.
 
  • Like
Αντιδράσεις: xaxo4
Ενδιαφέρουσα ανάρτηση. Το θέμα μας απασχολεί όλους πιστεύω. Τώρα τον χειμώνα εγώ μετακινώ τα κλουβιά ακριβώς μπροστά από το παράθυρο την ημέρα για να τα "χτυπήσει" λίγο το ηλιακό φως. Όμως το φως δεν είναι πλέον ούτε τόσο πολύωρο, ούτε τόσο έντονο και τα πουλάκια μας δεν παίρνουν την απαραίτητη βιταμίνη D ακόμα κι έτσι. Αντιμετωπίζω κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα γιατί έχω μεγάλη έλλειψη βιταμίνης D3 και κάνω θεραπεία με σταγόνες.
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Τώρα τον χειμώνα εγώ μετακινώ τα κλουβιά ακριβώς μπροστά από το παράθυρο την ημέρα για να τα "χτυπήσει" λίγο το ηλιακό φως.
@KONSTANTINOS MICHAIL δυστυχώς αν παρεμβάλλεται τζάμι, δεν έχουν κανένα όφελος από το ηλιακό φως, εκτός ίσως της καλύτερης διάθεσης.
 
@KONSTANTINOS MICHAIL δυστυχώς αν παρεμβάλλεται τζάμι, δεν έχουν κανένα όφελος από το ηλιακό φως, εκτός ίσως της καλύτερης διάθεσης.
Ναι βεβαίως. Μακάρι να γινόταν καθόμουν κι εγώ να με χτυπήσει ο ήλιος σε πολυθρόνα δίπλα στο παράθυρο και να μην χρειαζόμουν σταγόνες. Απλά τα μικρά μου κελαηδάν και είναι γενικώς πιο εύθυμα στο φως του ηλίου όπως αναφέρεις
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Αντιμετωπίζω κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα γιατί έχω μεγάλη έλλειψη βιταμίνης D3 και κάνω θεραπεία με σταγόνες.
Δεν είσαι ο μόνος. Τα παράδοξα που ζούμε. Μουχε πει ο παθολόγος μου ότι είμαστε ένας από τους λαούς που έχει σε μεγάλο ποσοστό πληθυσμού ανεπάρκεια της βιταμίνης D! Κ είναι λογικό, έτσι κρυμμένοι που είμαστε μέσα στις δουλειές μας κ στα γραφεία μας!
 
Back
Top