Χρήση λαμπτήρων ακτίνων UVA & UVB σε εσωτερική εκτροφή πτηνών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης maria p
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Γειά χαρά σε όλους.

Έστω και κάπως ετεροχρονισμένα θα ήθελα να ανακινήσω το φλέγον θέμα του φωτισμού.
Ψάχνοντας λοιπόν στο διαδίκτυο σχετικά, έπεσα στο ακόλουθο video
Full Spectrum lamp myth revealed
Επειδή η εμπειρία μου έχει διδάξει το ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί σε ο,τι ακούμε και βλέπουμε, θα παρακαλούσα όποιον έχει κάποια γνώμη ή γνώση επί του θέματος και πάντα σε σχέση με αυτά που αναφέρονται στο εν λόγω βίντεο να μπει στον κόπο να μας την καταθέσει.

Να είστε όλοι καλά.
Απλο λεντ φωτισμο πουλαει στο βιντεο δεν θα ψηνομουν. Μπορεις να το φτιαξεις και μονος σου με λεντοταινια και μια κοντρα πλακε
για τους χειμερινους μηνες
356286004_808948737226321_7753407367279110709_n.webp



Στο παρακατω βιντεο 28 ιανουαριου με φωτισμο λεντ

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
Ευχαριστώ για τις αναφορές σας στο θέμα που έθεσα.

Επειδή ο τύπος ο ονόματι Mark Schack, που παρουσιάζει το εν λόγω βίντεο, μου φάνηκε να λέει ενδιαφέροντα πράγματα με παράλληλα παράθεση σχετικής τεκμηρίωσης, μπήκα στον κόπο να παρακολουθήσω και ένα ακόμη 45λεπτο βίντεό του με τίτλο "Myths About Artificial Lighting For Birds Revealed"
Σε αυτό αναφέρεται και με διαγράματα στο ότι οι λαμπτήρες πλήρους φάσματος (full-spectrum) ουσιαστικά δεν έχουν διαφορά με τους κοινούς όσον αφορά στο φάσμα που παράγουν και κατά συνέπεια δεν προσεγγίζουν το φυσικό φως, καθώς και επίσης στο γεγονός ότι η συνιστώμενη θερμοκρασία των 5600Κ (φως ημέρας) αφορά μόνο σε μικρή περίοδο της ημέρας και μάλιστα στην μεσημβρινή περίοδο, αφού στο φυσικό περιβάλον από το πρωί έως και το βράδυ η θερμοκρασία του φωτός συνεχώς μεταβάλεται.
Επίσης όσον αφορά στις UV ακτινοβολίες αναφέρεται εκτενώς συγκρίνοντας τις λάμπες με το φως του ηλίου αλλά νομίζω ότι ήδη έγινα κουραστικός.
Εν κατακλείδι αν αυτά που παρουσιάζει ισχύουν και δεν είναι τίποτα fake news ή hoaxes 😄 τότε τζάμπα "πετάμε" τα λεφτά μας για εξειδικευμένο φωτισμό.
Παρακαλώ αν κάποιος έχει διαφορετικά στοιχεία να μας ενημερώσει γιατί στο τσακ είμαι να κλείσω κανά δυο PURE SUN COMPACT (για να 'χω να αλλάζω στο εξάμηνο)

Να είστε όλοι καλά
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58

Σχετικά θέματα

Back
Top