Φροντίδα Πώς να εκπαιδεύσω τον παπαγάλο μου;

Κάτια

Πρώην Νίνα
Εγγραφή
22 Φεβ 2009
Μηνύματα
16
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Έχω έναν παπαγάλο που εκτός από το ότι δεν ξέρω ακριβώς την ράτσα του δεν ξέρω και πώς να ξεκινήσω να το εκπαιδεύω (είναι πολύ φοβισμένο). Στην αρχή προσπάθησα να το εκπαιδεύσω αλλά απογοητεύτηκα αφού δεν είδα αποτέλεσμα. Είναι περίπου 2 χρονών και τον έχω περίπου μισό χρόνο. Θα ήθελα να μάθω πληροφορίες και για την διατροφή παπαγάλων. (Ο παπαγάλος μου είναι αυτός στην φωτογραφία).
 
διαβασε λιγο αυτα τα θεματα https://community.petbirds.gr/threads/Φροντιδα-και-πραγματικη-εκπαιδευση-παπαγαλων.8518/ , https://community.petbirds.gr/threads/Εμπειρίες-φίλων-από-την-εκπαίδευση-african-grey.9175/ και οπωσδηποτε αυτο https://community.petbirds.gr/threads/Τι-διατροφή-ακολουθούν-οι-παπαγάλοι-μας.4000/ . αν εχεις λιγο χρονο, πηγαινε στο πανω μερος της σελιδας, κανε κλικ στο κουμπι αναζητηση και γραψε την λεξη εκπαιδευση και διατροφη. Θα σου βγαλει πολλα και χρησιμα θεματα. Ορεξη να εχεις να διαβαζεις. Οταν ανοιγεις θεματα για εκπαιδευση και διατροφη παπαγαλων ειναι σαν να ρωτας αν υπαρχει διαφθορα και ισονομια στο ελληνικο κρατος (δηλαδη μπορουμε να μιλαμε εδω μεσα για βδομαδες).
 
Έχω έναν παπαγάλο... Δεν ξέρω και πώς να ξεκινήσω να το εκπαιδεύω (είναι πολύ φοβισμένο). Στην αρχή προσπάθησα να το εκπαιδεύσω αλλά απογοητεύτηκα αφού δεν είδα αποτέλεσμα. Είναι περίπου 2 χρονών και τον έχω περίπου μισό χρόνο..
Kάτια αν θέλεις πες μας πόσες ώρες είσαστε μαζί, επικοινωνείτε, του μιλάς, αν σε έχει συνηθίσει, αν έρχεται κοντά σου; Αν πετά ελεύθερο στο δωμάτιο; Πόσο μένει μόνο του στο κλουβί, & αν παίζει τότε με τα παιχνίδια του; Με λίγη υπομονή, αφού διαβάσεις & τα άρθρα που παρέθεσε ο Δημήτρης, θα τον κατανοήσεις καλύτερα, και θα αποκτήσετε μια ενδιαφέρουσα, δημιουργική, όμορφη σχέση & επικοινωνία εφ'όσον υπάρχει σαν βάση / με δεδομένη την αγάπη! Περιμένουμε λεπτομέρειες!
 

πόσες ώρες είσαστε μαζί, επικοινωνείτε, του μιλάς, αν σε έχει συνηθίσει, αν έρχεται κοντά σου; Αν πετά ελεύθερο στο δωμάτιο; Πόσο μένει μόνο του στο κλουβί, & αν παίζει τότε με τα παιχνίδια του; Περιμένουμε λεπτομέρειες!

Ασχολούμαι μαζί του περίπου 1 ώρα την ημέρα. Δεν μπορώ να κάνω και πολλά αφού με φοβάται πολύ. Δεν το έχω βγάλει ποτέ από το κλουβί γιατί φοβάμαι ότι δεν θα ξαναγυρίσει σ'αυτό και δεν θέλω να το αρπάξω. Εγώ του μιλάω, αυτός μ'ακούει άραγε; 😕Παιχνίδια δεν του έχω. τι παιχνίδια υπάρχουν; Μόνο του το αφήνω αναγκαστικά 5-6 ώρες την ημέρα λόγω υποχρεώσεων.
 
Ασχολούμαι μαζί του περίπου 1 ώρα την ημέρα.

1 ώρα είναι λίγο... Πρέπει να ασχολείσαι μαζί του παραπάνω!

Δεν το έχω βγάλει ποτέ από το κλουβί γιατί φοβάμαι ότι δεν θα ξαναγυρίσει σ'αυτό και δεν θέλω να το αρπάξω.

Καλά κάνεις! Αφού δεν σε έχει μάθει ακόμα το πιθανότερο είναι να κάτσει σε ένα ψηλό σημείο και να μην κατεβαίνει και εσύ να το κυνηγάς. Καλύτερα να σε μάθει πρώτα και να μην σε φοβάται και μετά μπορείς να τον αφήσεις κι εκτός κλουβιού.

Εγώ του μιλάω, αυτός μ'ακούει άραγε;

Φυσικά και σ' ακούει, δεν είναι κουφό! 😛

Παιχνίδια δεν του έχω. τι παιχνίδια υπάρχουν;

Παιχνίδια μπορείς να βρεις πολλά και διάφορα... Διαφορετικού μεγέθους, υλικού κτλ. Αν πας σε κάποιο pet shop θα βρεις.

Ή και να φτιάξεις κι εσύ, αν θες!

Ρίξε μια ματιά εδώ:
https://community.petbirds.gr/threads/Φτιάξτε-μόνοι-σας-παιχνίδια-για-τα-πουλιά-σας-Αγγλικά.10909/
https://community.petbirds.gr/threads/Παιχνίδια-που-έχετε-στα-πουλιά-σας.3080/
https://community.petbirds.gr/threads/Έφτιαξα-μερικά-παιχνίδια-για-το-cockatiel-μου.6879/

Τα παιχνίδια είναι απαραίτητα για να απασχολείται ο παπαγάλος και να περνάει δημιουργικά την ώρα του, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις, όπως μάδημα φτερών κτλ κτλ.

Μόνο του το αφήνω αναγκαστικά 5-6 ώρες την ημέρα λόγω υποχρεώσεων.

Μπορείς να αφήνεις ανοιχτή την τηλεόραση ή κάποιο ραδιόφωνο, ώστε να του κρατάει συντροφιά και να μην νιώθει ότι είναι μόνος του.
 
Back
Top