Φροντίδα Πώς να τοποθετήσω τις πατήθρες στη ζευγαρώστρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Δια
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα.
Θα ήθελα να σασ ρωτήσω για την σωστή τοποθέτηση πατητιρεσ σε κλουβί ζευγαρώματος.
Μπορείς να βάλεις δύο πατήθρες ψηλά δεξιά και αριστερά (στο ύψος της πόρτας) και μία χαμηλά στο κέντρο, οι πατήθρες πρέπει να έχουν απόσταση από τα κάγκελα 8cm για να μην ακουμπάει η ουρά του όταν στρίβει.
Να προτιμάς πατήθρες ξύλινες πάχους 10mm, προσωπικά χρησιμοποιώ 2 των 10mm στις άκρες και μία των 12mm χαμηλά στην μέση, με τις ξύλινες γυμνάζονται καλύτερά τα πόδια τους και φθείρονται φυσιολογικά τα νύχια τους.

Να το χαίρεσαι !!!
 
Εχω αγοράσει πλαστικεσ στρογγυλές. Μου είπαν στο petshop πωσ από τησ ξύλινες μπορεί να αποκτήσει ψείρες!
[automerge]1660429445[/automerge]
@Ledagcc αυριο θα ανεβάσω
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μου είπαν στο petshop πωσ από τησ ξύλινες μπορεί να αποκτήσει ψείρες!
Οι ψείρες δεν βγαίνουν από το ξύλο αλλά από άγρια πουλιά που μπορεί να πάνε κοντά στο κλουβί.
Αγόρασε δύο σετ ξύλινες πατήθρες για να μπορείς να τις αλλάζεις όταν κάνεις καθαριότητα στο κλουβί, τα πόδια τους γυμνάζονται καλύτερα όταν πατάνε στο ξύλο, επίσης θα χρειάζεται να κόβεις τα νύχια του πολύ πιο αραιά (λιγότερο στρες για το πουλάκι).
 
@Δια , καλώς ήρθες στην παρέα μας. Αν δεν μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία στην οποία να φαίνεται το κλουβί και η εσωτερική του διάταξη, που θα ήταν το καλύτερο ώστε να σου προταθούν βελτιώσεις στη διαρρύθμισή του, πες μας ποιο είναι το μήκος του κλουβιού.
Επίσης θα μπορούσες να ανοίξεις ένα Νέο Θέμα στη Φροντίδα Καναρινιών και να συζητήσουμε διεξοδικά διάφορα θέματα, π.χ. σχετικά με τη σίτισή του, το ωράριο ύπνου, τη θέση του κλουβιού και την προστασία του και πολλά άλλα.
 
Θα χρησιμοποιήσεις 3 πατηθρες μια δεξιά και μια αριστερά περίπου στο μισό ύψος του κλουβίου και σε τέτοια απόσταση από την άκρη ώστε να μην ακουμπάει η ουρά του στα κάγκελα και θα βάλεις μια στο κέντρο χαμηλά. Οι κούνιες θεωρώ ότι δεν χρειάζονται για καναρίνια τώρα αν το δικό σου τις χρησιμοποιεί κράτησε μόνο την μια όχι και τις δύο και να την βάλεις κάπου που δεν θα εμποδίζει το πέταγμα του από την μια πατηθρα στην άλλη.
 
Μασ το χάρισαν πριν ένα χρόνο. Είναι αρσενικός. Τον είχα στο σαλόνι και την ημέρα τον έβαζα στο μπαλκόνι. Μερικές μηνεσ σταμάτησε να κελαηδάει, αδυνάτισε και τώρα του κάνω θεραπεία με Trichomonex για τριχομοναδεσ.
Επισεις στα ποδαρακια του εμφάνισε λέπια. Αγόρασα το epithol να ξεκινήσω να του βάλω. Τον πηγα σε ένα ήσυχα δωμάτιο, φωτεινο μονημα
[automerge]1660465748[/automerge]
@meniam ευχαριστώ πολύ. Σήμερα θα καθαρίζω και θα τα φτιάξω.
[automerge]1660465805[/automerge]
@Ledagcc
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2022-08-14-11-11-23-197_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2022-08-14-11-11-23-197_com.miui.gallery.webp
    76,2 KB · Προβολές: 16
Να τον χαίρεσαι! Υπέροχος! Η κούνια δεν χρειάζεται, ούτε το στικ! Καλό θα είναι να του πάρεις ξύλινες πατήθρες και για λιχουδιά αντί για στικ σε ένα μανταλάκι λαχανικών να του βάζεις λαχανικά εποχής και χορταράκια. Όπως και επώνυμη συσκευασμένη αβγοτροφή σε μια αβγό θήκη! Ποια τροφή του δίνεις;Για τις τριχομονάδες σου είπε κάποιος πτηνιατρος;
 
Δια εντελώς λάθος το έστησες το κλουβί . Πολλές πατήθρες , απίστευτο πετάει αυτό το πουλάκι εκεί μέσα ή πηδάει άλματα μετ΄ εμποδίων . Τριχομονάδα στα καναρίνια είναι απίθανη και δεν θα αργήσεις να την καταλάβεις . Οι πετσοπάδες εάν μπορούσαν θα σε έπειθαν ότι ένα εξάρτημα της σέλας του εξημερωμένου ελέφαντα είναι ιδανικό για το πουλάκι μας . Τώρα για τον φίλο που έχει την ερώτηση , απάντησε (κατά την δική μου άποψη ) τέλεια η Μένια , τρεις πατήθρες σε σχήμα ¨ V ¨ .
 
Πωσ σασ φαινεται τώρα;
[automerge]1660474972[/automerge]
@patrickios από pet shop μου το είπαν.... Τι να πω ; γι'αυτό έγινα μελοσ αυτής τησ ομάδα, να παρω σωστές συμβουλές 😀
[automerge]1660475564[/automerge]
@gianniskilkis το ξανά έστησαν! Το stick θα το βγαλω. Είναι εντάξει τώρα;και παρακαλω αν γίνεται προτασεισ για αυγό τροφή ( του άρεσε πολυ ) και προβιοτικα. Σασ ευχαριστώ ολουσ πολυ!
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2022-08-14-13-59-08-885_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2022-08-14-13-59-08-885_com.miui.gallery.webp
    57,6 KB · Προβολές: 39
  • Screenshot_2022-08-14-14-09-42-870_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2022-08-14-14-09-42-870_com.miui.gallery.webp
    63,9 KB · Προβολές: 36
Τελευταία επεξεργασία:
Θα τοποθετήσεις τις πατήθρες εκεί που είναι οι λευκές βούλες. Δύο στα πλαϊνά και την άλλη εκεί που είναι, αλλά από πάνω από το οριζόντιο σίδερο.
Screenshot_20220814-141657_Chrome.jpg

Μόλις τώρα μου εμφανίστηκε και η δεύτερη φωτογραφία. Τώρα φαίνονται εντάξει. Σήκωσε αν θες λίγο ποιο ψηλά τις 2 πλαϊνές.
 
@Δια είναι πολύ καλύτερα. Συμφωνώ με @Liakos18. Απλά πρόσεχε τις πατηθρες στις άκρες να είναι σε σημείο που όταν κάθεται η ουρά του δεν βρίσκει στα κάγκελα του κλουβιού.
Όπως είπε κ η @meniam.
Ίσως την μεσαία πατηθρα θα την έβαζα στο ίδιο σημείο αλλά στο ακριβως παραπάνω οριζόντιο κάγκελο. Οι πατηθρες θα πρέπει να κάνουν ένα ανάποδο τρίγωνο. Τώρα καλό είναι να του πάρεις ξύλινες πατηθρες κ να παρατήσεις τις πλαστικές. Κ καλό είναι να πάρεις περισσότερες για να έχεις ρεζέρβα για να τις αλλάζεις με καθαρές κάθε φορά που θα του κάνεις θεραπεία για ακάρεα στα πόδια. Όσο για στικ δεν το είδα στο κλουβί σου. Αυτό που κρέμεται είναι μίλλετ κ αν το τρώει καλά κάνεις κ του τοχεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top