Φροντίδα Πώς να τοποθετήσω τις πατήθρες στη ζευγαρώστρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Δια
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@meniam Δεν λέω πως είναι κακό αλλά εάν δεν έχουν κάτι και είναι υγιής δεν βρίσκω λόγο να τα δώσω.
 
@meniam δεν ξέρω γιατί να δώσω όταν μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει πρόβλημα δεν του κάνω κακό παρά καλό; Για τα καναρίνια γιατί δεν δίνεις;
 
Γενικά στα μπατζι μου εύκολα νερουλωνουν οι κουτσουλιές. Το προβιοτικο 3 μέρες κάθε μήνα (ύστερα και από συμβουλή γιατρού ) βοηθάει στο να παραμένουν σφυχτες
 
@meniam Budgie που είχα παλιότερα η κουτσουλιές του ήταν μια χαρά χωρίς προβιοτικα. Δεν πιστεύω πως τα χρειάζονται χωρίς να υπάρχει λόγος.
 
Μαίρη μου επειδή δεν έχω προσέξει ποτέ θέμα στις κουτσουλιές και επειδή τα έχω σε εξωτερικό χώρο φοβήθηκα μην αλλοιώνεται μέσα στην ποτίστρα
 
@meniam Μένια μου, το ότι το τρώμε εμείς άρα οκ, δεν νομίζω ότι αρκεί. Εμείς τρώμε από πολτοποιημένα μεταλλαγμένα πατατάκια μέχρι κρέας φουλ στις αντιβιωσεις. Αλλά η ερώτηση παραμένει. Εάν είναι εντάξει το καναρίνι, μπορούν τα προβιοτικα που δεν χρειάζεται, να του δημιουργήσουν πρόβλημα;
 
@Ledagcc για ένα διάστημα 3 μηνών σταμάτησα να δίνω και είδα ξανά ότι είχαν γίνει πιο υγρές και ανοιχτόχρωμες για αυτό πλέον δίνω κάθε μήνα. Αλλά ναι η αλήθεια είναι ότι αν δεν γινόταν αυτό δεν θα έδινα ( όπως δεν δίνω και στα καναρίνια).
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Αν δίνεται σύμφωνα με την δοσολογία όχι δ ν δημιουργεί πρόβλημα. Επίσης τα 50mg εγώ τα διαλύω σ 500μλ και όχι σε 250 όπως είπε ο Πατρίκιος ( έτσι μου είπε ο πτηνιατρος δεν δίνω από μόνη μου)
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@meniam Budgie που είχα παλιότερα η κουτσουλιές του ήταν μια χαρά χωρίς προβιοτικα. Δεν πιστεύω πως τα χρειάζονται χωρίς να υπάρχει λόγος.
Κι εγώ εγώ 50+ ιθαγενη και υβρίδια και δε δίνω λαχανικά 3 φορες τη βδομάδα, ούτε φρούτα δύο φορές τη βδομάδα, ούτε αυγό 2-3 φορές τη βδομάδα, ούτε έχω μόνιμα σουπιοκοκκαλο ούτε ξύλινες πατηθρες...και τα πουλιά είναι σούπερ. Τι πάει να πει αυτό; Ότι είναι κοτσάνες όσα λέγονται στο παρόν νήμα;

Τα προβιοτικα δεν είναι φάρμακα και δεν κάνουν κακό ακόμα και να δίνεις κάθε μέρα.
Αποτελούνται από μικροοργανισμους που ευνοούν την ανάπτυξη των καλών βακτηριδίων στο έντερο, οπότε βοηθούν στην καλή του λειτουργία.
Πλέον και οι μισές και πλέον επώνυμες αυγοτροφες περιέχουν προβιοτικα.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως όποιος δε δώσει θα του αρρωστήσουν τα πουλιά, απλά μέσα σε τόσα που γράφονται, η πρόταση για προβιοτικα παίζει να είναι η μόνη που έχει κάποια λογική.
 
@MARY58

Δεν υπάρχει σωστό
@patrickios
Άρα στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται έξτρα, σωστά;

Μα δεν υπάρχει όριο στο ποσό χρειάζονται και ουσιαστικά ούτε υπερδοσολογια.
Κι επίσης λέγοντας προβιοτικα δεν εννοούμε παντα τον ίδιο ωφέλιμο μικροοργανισμο, υπάρχουν πάρα πολλοί. Ποικίλλουν ανάλογα το σκεύασμα και την εταιρεία. Άλλοι δίνουν λίγες μέρες το μήνα, άλλοι περισσότερες άλλοι σχεδόν μόνιμα.
Και φυσικά άλλοι καθόλου.

Απαραίτητο είναι μόνο οι σπόροι και το νερό. Ολα τα άλλα εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες και ποικίλουν από εκτροφή σε εκτροφή.

Όπως λοιπόν σωστά λέτε ότι δεν απαραίτητα, το ίδιο ισχίει και για όλα τα υπόλοιπα που αναπαράγετε συνεχώς παρουσιάζοντας τα ως απαραίτητα.
Εγώ αυτό ήθελα να επισημάνω.
Ότι είναι παράλογο να λέμε τρέχα πάρε ξύλινες πατηθρες (γιατί αλλιώς τι θα γίνει ?) και να κοντοστεκομαστε στην προτροπή για ένα συμπλήρωμα.
 
Πάντως σε αυτό με της πατηθρες κι εγώ θα το πω πλαστικές έχω. Βρήκα κάποιες που είναι σε μορφή κλαδί ώστε να μην έχουν σταθερή διάμετρο και να γυμνάζονται τα ποδαράκια αλλά σαν υλικό με βολεύει πολύ περισσότερο δεν κρατάει υγρασία όταν κάνουν μπάνιο τα πουλιά και τα περνάω κάθε μέρα με ένα υγρό χαρτί και καθαρίζουν. Η ξύλινη που έχω στα παπαγαλάκια ( εκτός από το ότι είναι κυλινδρική αλλά έχει στάνταρ διάμετρο) δεν καθαρίζει τόσο εύκολα πρέπει να την βγάλω να την πλύνω και πάλι κάποια σημάδια μένουν. Οπότε για εμένα που έχω 3 κλουβιά, 3 ενυδρεία και κουνέλι μου είναι από άποψη χρόνου πολύ πιο εύκολο και γρήγορο να τις περνάω κάθε πρωί με το χαρτί. Τα λέω αυτά τώρα γτ το θέμα μας είναι η τοποθέτηση της πατηθρας και επειδή ήδη τονίστηκε το να πάρει ξύλινες δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος να βιαστεί. Ας αλλάξει μια με ξύλινη και σε δει στην πορεία πια τον βολεύει.(10 χρόνια έχουμε πουλιά στο σπίτι κανένα δεν είχε θέμα με τα πόδια)
 
@patrickios όταν είχα ρωτήσει εάν είναι αρκετή η διατροφή του καναρινιού μου επειδή είχα ακούσει για λεκιθίνη, προβιοτικα, σπιρουλίνα, μου είχες απαντήσει κ εσύ κ άλλα μέλη ότι αυτό που χρειάζεται ένα πουλάκι είναι σπόροι, λαχανικά (μεγαλύτερη ποικιλία από αυτή που έδινα) κ αυγό. Τώρα εάν παρόλο δεν χρειάζεται, δεν κάνει κακό η χορήγηση προβιοτικων, δεν έχω κάποια εμπειρία όπως κ φάνηκε. Αλλά για τις ξύλινες πατηθρες που μπορεί να πλένονται πιο δύσκολα από τις πλαστικές, (εγώ δεν το είδα αυτό, μόνο που απαιτείται περισσότερος χρόνος για στέγνωμα) έχω άποψη από εμπειρία. Τα πατήματα του Σοφοκλή μου έγιναν καλύτερα, πάντα κατά την δική μου κρίση κ δεν τον κόβει το κάτω πλαστικό μέρος κατά μήκος του πλαστικού κλαδιού, αλλά αγκαλιάζει η πατούσα του το κλαδί όπως θα ήταν κ στο φυσικό του περιβάλλον. Κ επειδή χρησιμοποιώ διαφορετικής διαμέτρου πατηθρες είναι καλυμμένος κ ως προς αυτό. Ως εκ τούτου, τις θεωρώ καλύτερες κ γι'αυτό όταν ρωτάνε τις προτείνω.
 
@Liakos18 ναι κάπως έτσι απλά σε αντίθεση με τις περισσότερες που κυκλοφορούν στο εμπόριο και είναι κοφτερό το πλαστικό από κάτω αυτές που πήρε είναι στρογγυλεμένες οπότε δεν θεωρώ ότι κόβει το πόδι, τα δαχτυλακια αγκαλιάζουν χωρίς πρόβλημα
 
Και εγώ πλαστικές έχω, συγκεκριμένα αυτές, γιατί πράγματι καθαρίζονται και τοποθετούνται στο κλουβί ποιο εύκολα (οι ξύλινες γέρνουν λίγο).
αρχείο λήψης (3).jpeg
Αν δεν έχεις μέχρι τώρα πρόβλημα με αυτές της μορφής κλαδιου οκ, απλά για τον λόγο που αναφέρει ο @Stavros σε αυτό το θέμα, προσωπικά θα τις απέφευγα.

Η ερώτηση:
Οι πλαστικές σαν τα "κλαδάκια" γιατί δεν κάνουν;
Η Απάντηση:
Γιατί το σχήμα τους καταπονεί περισσότερο το πέλμα και τις αρθρώσεις. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τα κλαδιά στη φύση γιατί είναι σχεδόν αδύνατο ένα πουλί στη φύση να πατάει συνεχώς στις ίδιες προεξοχές ή κοιλότητες κλαδιών, ερεθίζοντας συνεχώς την περιοχή των πελμάτων. Οι κυλινδρικές προσφέρουν καλύτερη κατανομή των πιέσεων και καλύτερο κλείσιμο των άρθρώσεων (ειδικά όταν υπάρχουν διαφορετικές διάμετροι) δημιουργώντας έτσι λιγότερους εθισμούς - καταπονήσεις.
 
@patrickiosμου είχες απαντήσει κ εσύ κ άλλα μέλη ότι αυτό που χρειάζεται ένα πουλάκι είναι σπόροι, λαχανικά (μεγαλύτερη ποικιλία από αυτή που έδινα) κ αυγό.

Αυτό λέω και τώρα. Ότι τα απαραίτητα είναι οι σπόροι και το καθαρό νερό και απο εκεί και πέρα ανάλογα τις απαιτήσεις της κάθε εκτροφής κτλ.

Δλδ για ένα πουλάκι που έχεις εσύ, αρκούν αυτά + καμία πρασινάδα μια στο τοσο και λίγο αυγό στην πτεροροια. Πάντα αυτά λέω σε όσους έχουν 1 ή λίγα πουλάκια χωρίς ποτέ να μπω σε διαδικασία να λέω πόσες φορές τη βδομάδα κτλ και αυτό έκανα κι εγώ όταν είχα τόσα. Και ούτε προβιοτικο έδινα.

Τώρα για τις πατηθρες, αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν μπαίνω στη διαδικασία να κάνω αναλύσεις για το ποιες είναι καλύτερες κτλ όχι γιατί δεν υπάρχουν διάφορες ανάμεσα στα διάφορα είδη αλλά γιατί η τόση πολλή ανάλυση είναι τελείως αναντιστοιχη με την επίδραση που έχει το είδος των πατηθρων σε μια εκτροφή. Παίζει να είναι από τα πιο ασήμαντα ζητήματα.

Οπότε η τόση ανάλυση είναι άνευ ουσιαστικου νοήματος και σε άτομα (όπως ο νηματοθετης) που τώρα μπαίνουν στο χόμπι δρα αποπροσανατολιστικα και τους μπερδεύει χωρίς λόγο.

Εχω στα κλουβιά μου ξύλινες, έχω πλαστικές, στρογγυλές, τετράγωνες, κλαδάκια...τοσα χρόνια διαφορά δεν έχω δει σε κάποιο πουλακι, πόσο μάλλον κάποιες να είναι και αίτιο προβλημάτων υγείας.

Νομίζω είναι σαφές τι εννοώ. Χρειάζεται πολλή ανάλυση στα σημαντικά και καθόλου ή σχεδόν καθόλου στα ασήμαντα.
 
Μια ερώτηση ακόμα. Τι πισοτιτεσ λαχανικών δίνουμε? Εγώ σήμερα του έκοψα λίγοι αγγουράκι καθορισμένο, δυο φετούλες . Μπορώ να του δώσω παραπάνω;
 
Μια ερώτηση ακόμα. Τι πισοτιτεσ λαχανικών δίνουμε? Εγώ σήμερα του έκοψα λίγοι αγγουράκι καθορισμένο, δυο φετούλες . Μπορώ να του δώσω παραπάνω;
Του δίνεις ελεύθερα φρέσκο και το αποσύρεις έγκαιρα φρέσκο. Όσο φάει. Η ποσότητα έχει να κάνει με το πώς θα καταφέρεις να το στηρίξεις. Και ολόκληρο λάχανο να του δώσεις, θα φάει τόσο όσο χρειάζεται.
 
Back
Top