Φροντίδα Πώς να τοποθετήσω τις πατήθρες στη ζευγαρώστρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Δια
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δία εμένα με βρίσκει σύμφωνο ή μέλλον θα έκανα το δικό μου όπως στην δεύτερη φωτό . Σε σχήμα V , απλά θα τις έκανα ένα κλικ πιο μέσα , να γυρνάει άνετα το πουλάκι .
Τώρα αυτό με την Κομοτηνή πέραν ότι είπα για τις τριχομονάδες στα καναρίνια , θα σου πω καλά έκανες . Καλό είναι εάν μια φορά ψάξεις το πράγμα επιστημονικά να δεις που ¨βρίσκεσαι¨ , δεν είναι κακό απλά είναι για τα οικονομικά μας ... κάτι τι . Πάντος να γνωρίζεις πως εάν προσέχεις αυτά τα μικρά πραγματάκια δεν χρειάζεσαι και πιθανώς να μην χρειαστείς ....
 
η τόση πολλή ανάλυση είναι τελείως αναντιστοιχη με την επίδραση που έχει το είδος των πατηθρων σε μια εκτροφή.
Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Οι πατήθρες παίζουν σημαντικότατο ρόλο μιας και το πουλάκι στηρίζεται κατεξοχήν και κατά την διάρκεια του περισσότερου χρόνου του σε αυτές.
Παίζει να είναι από τα πιο ασήμαντα ζητήματα.
Δεν ξέρω ποιός ορίζει τι είναι ασήμαντο και τι όχι, αλλά αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που μέσω της εμπειρίας άλλων, μας βοηθούν στο να ξέρουμε τι να αποφύγουμε και τι όχι. Καθετί είναι σημαντικό.
δρα αποπροσανατολιστικα και τους μπερδεύει χωρίς λόγο.
Διαφωνώ. Είμαστε τόσα άτομα, δεν μπορούν οι απόψεις όλων να συμφωνούν. Ο καθένας προτείνει αυτό που θεωρεί σωστό και ο θεματοθέτης μπορεί μέσα από την δικιά του αντίληψη να καταλάβει τι τον ευνοεί.
Εχω στα κλουβιά μου ξύλινες, έχω πλαστικές, στρογγυλές, τετράγωνες, κλαδάκια...τοσα χρόνια διαφορά δεν έχω δει σε κάποιο πουλακι, πόσο μάλλον κάποιες να είναι και αίτιο προβλημάτων υγείας.
Εγώ πάλι αρκετά παλιότερα, έχοντας στα κλουβιά, μόνο τέτοιες πατήθρες, αντιμετώπιζα καθημερινά δερματικα προβλήματα. Εσύ όχι. Ο άλλο έτσι κι έτσι. Το θέμα δεν είναι τι υποστηρίζει ο καθένας αλλά αυτό που υποστηρίζει να έχει μια εξήγηση. Και μέσω του Σταύρου, νομίζω εξήγησα γιατί να αποφύγει κάποιος αυτού του είδους πατήθρες.

Σε καμία περίπτωση δεν αναγκάζουμε κανέναν να ασπαστεί την άποψή μας και αύριο το πρωΐ να πάει να αλλάξει όλο τον εξοπλισμό. Αλλά όταν θα παλιώσει ο εξοπλισμός και θα θέλει κάποιος να τον αλλάξει, γιατί να μην ξέρει ποια αξεσουάρ ευνοούν περισσότερο το κατοικίδιο του, ώστε να επιλέξει τα σωστά;
 
@Liakos18

Έκανα ακριβώς αυτό που περιγράφεις.
Είπα την άποψη μου βάσει της εμπειρίας μου ώστε να διαβάσει ο κάθε ενδιαφερόμενος και να βγάλει τα συμπεράσματα του.
Δεν είπα σε κάποιον να μη λέει τη δική του άποψη. Αλίμονο.
Εξέφρασα απλά τη διαφωνία μου.
Εκτός εάν απαγορεύεται να μην ασπαζομαι όλα όσα λένε τα άρθρα ή αυτά που προτείνει η πλειοψηφία ως απαραίτητα ή σωστά.

Επισης το τι είναι σημαντικό ή όχι σε θέματα βιολογίας/Παθολογίας κτλ το ορίζει η επιστημονική γνώση, η εμπειρία και η στατιστική.
Ναι, όλα παίζουν το ρόλο τους αλλα σαφώς υπάρχουν σημαντικοί και ασήμαντοι παράγοντες.
 
Καλά έκανες Πατρίκιε και είπες την γνώμη σου, όπως έκανα και εγώ άλλωστε. Κανένας δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να το κάνεις αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν και αντίθετες απόψεις. Εξάλλου το είπα:
Είμαστε τόσα άτομα, δεν μπορούν οι απόψεις όλων να συμφωνούν. Ο καθένας προτείνει αυτό που θεωρεί σωστό και ο θεματοθέτης μπορεί μέσα από την δικιά του αντίληψη να καταλάβει τι τον ευνοεί.

Απλά, προσωπικά εξέλαβα το μήνυμά σου ως: "Μην ασχολείστε με λεπτομέρειες". Και εκεί ήταν κυρίως η διαφωνία μου. Ναι, υπάρχουν ζητήματα που έχουν μεγαλύτερο βάρος από τις πατήθρες. Αλλά το συγκεκριμένο θέμα έχει τίτλο:"πώς να τοποθετήσω τις πατήθρες στην ζευγαρωστρα", και περί αυτού κινήται ή τουλάχιστον θα έπρεπε να κινήται η συζήτηση.
 
@patrickios
Δύο πραγματακια...πρώτον με βρίσκει σύμφωνο η τοποθέτησή σου και δεύτερον χαράς το κουράγιο σου...
Υπάρχει η εμπειρία και ο παπαγαλισμος των άρθρων,δεν βγάζεις άκρη.
 
Υπάρχει η εμπειρία και ο παπαγαλισμος των άρθρων
Όταν αυτά τα 2 συμφωνούν μεταξύ τους, δεν βρίσκω το λόγο να μην τεθεί μια άποψη βασισμένη και στα 2.

δεν βγάζεις άκρη.
Πράγματι το θέμα παρεκτράπηκε και φταίω σε μεγάλο βαθμό και εγώ, οπότε ας το λήξουμε εδώ.
 
Προβιοτικα δίνουμε και προληπτικά, όχι μόνο μετά από αντιβιωσεις.

Δεν είναι φάρμακο και δε χρειάζεται να το πει πτηνιατρος ή άλλος σοφός.

@Δια αν είναι για ένα πουλάκι είναι ασυμφορο να αγοράσεις προβιοτικο ειδικό για πτηνά.
Πάρε από φαρμακείο ultra levure 50mg και διέλυε το περιεχόμενο μιας κάψουλας σε 250ml νερο

Πόσο συχνά θα πρότεινες; (για καναρίνι)
 
Πόσο συχνά θα πρότεινες; (για καναρίνι)
Κοίτα, εγώ δίνω σε όλη την εκτροφή για 6-7 συνεχόμενες μέρες κάθε μήνα.

Τώρα για ένα πουλάκι κατά τη γνώμη μου ειναι ασυμφορο αν το δούμε καθαρά "τεχνοκρατικα".
Αλλα αν δε σε νοιάζει το κόστος (όχι ότι είναι μεγάλο σαν πόσο απλά δεν είναι value) μπορείς κι εσύ να κάνεις το ίδιο με το καναρίνι σου.
 
@patrickios παρατηρείς να βοηθάει τα καναρίνια;; Ρωτάω γιατί στους παπαγάλους μου βλέπω σημαντική βελτίωση στην εικόνα της κουτσουλιας αντίθετα στα καναρίνια καμία.
 
@patrickios παρατηρείς να βοηθάει τα καναρίνια;; Ρωτάω γιατί στους παπαγάλους μου βλέπω σημαντική βελτίωση στην εικόνα της κουτσουλιας αντίθετα στα καναρίνια καμία.
Βελτίωση σε σχέση με τι; Εχουν κάτι "προβληματικό" οι κουτσουλιές των καναρινιών σου και δεν διορθώνεται με το προβιοτικο;

Στα δικά μου πουλιά (ιθαγενη κυρίως, καναρίνια έχω μόνο κάποια θηλυκά) γενικά βλέπω ότι έχουν σταθερά "σωστές" κουτσουλιές και αν μια στο τόσο κάποιο εμφανίσει λίγο πιο υγρές (όχι διάρροια) επανέρχονται μετά από λίγες μέρες από μόνες τους.

Τώρα σε τι ποσοστό βοηθάει το προβιοτικο σε όλο αυτό δεν μπορώ να προσδιορίσω γιατί έχω αλλάξει και άλλα πράγματα τα τελευταία χρόνια (πχ δε δίνω συχνά λαχανικά κτλ), πάντως πιστεύω ότι η συστηματική χορήγηση βοηθάει, τουλάχιστον σε επίπεδο πρόληψης.
 
γενικά βλέπω ότι έχουν σταθερά "σωστές" κουτσουλιές και αν μια στο τόσο κάποιο εμφανίσει λίγο πιο υγρές (όχι διάρροια) επανέρχονται μετά από λίγες μέρες από μόνες τους.
Αυτό εννοώ όταν λέω ότι βοηθάει στους παπαγάλους.
Στα καναρίνια δεν έχει τύχει ποτέ να είναι πιο υγρές 🤷🏼‍♀️μάλλον τυχαίνει στα δικά μου
 
Ποιο δίνεις Πατρίκιε;
Προτιμώ όσα έχουν τον enterococcus faecium δλδ το liviferm όσο υπήρχαν τα προϊόντα της Chevita και τωρα το probiotico bacteriano της avianvet.

Αλλά και ultra levure έχω χρησιμοποιήσει αρκετές σεζόν, νομιζω είναι εξίσου καλό.
 
Back
Top