Φροντίδα Πώς να τοποθετήσω τις πατήθρες στη ζευγαρώστρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Δια
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Επίσης, την καρδούλα πέτρα θα την κατέβαζα στο πιο χαμηλό οριζόντιο κάγκελο για μην έχουμε κανένα ατύχημα. Το σουπιοκοκκαλο εάν του άρεσει εκεί, καλώς. Εάν του αρέσει πιο ψηλά, δεν υπάρχει θέμα γιατί έχει κ πατηθρα να κάθεται. Τις αυγοθηκες θα τις ανέβαζα στο ακριβώς από πάνω οριζόντιο κάγκελο, ώστε να μην χρειάζεται να κατεβαίνει στη σχάρα για να πηγαίνει. Θα έβαζα κ ανάμεσα ένα μικρό πατηθρακι ανάμεσα τους.
Για τις ξύλινες πατηθρες κάνω αυτό που έχει πει κ ο @ΙΩΑΝΝΗΣ@ . Στα άκρα του κλουβιού βάζω από μια ξύλινη με διάμετρο 8-10 mm κ στην μέση μια ξύλινη των 12 mm . Είναι βασικό να έχει διαφορετικα πατήματα. Τώρα που αντιμετωπίζεις ακάρεα στα πόδια, να πάρεις περισσότερα από μια τριάδα γιατί κάθε φορά που θα του κάνεις θεραπεία να τις αλλάζεις με καθαρές.
[automerge]1660480194[/automerge]
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Κ σκέφτομαι ότι σήμερα τα έγραψες κ εσύ σε κάποιο ποστ! Κ ήταν εδώ !!! στο ποστ σου #3. !!! 😂
 
Τελευταία επεξεργασία:
@MARY58 όντως είναι μιλλετ! Η φαίνονταν για στικ ή παραμεγαλωσα🤭
@Δια το μιλλετ θα το κόβεις όσο ένα δάχτυλο και θα το βάζεις μια φορά στις δυο εβδομάδες δεν χρειάζεται παρά πάνω. Όσο για την απολύμανση απλά αλλάζει το πουλάκι κλουβί και το πλένεις με υγρό πιάτων,σφουγγάρι και καλό ξέπλυμα!
 
@ΜΑΡΙΑαα ευχαριστώ πολύ. Δεν έχω δευτερο κλουβί, αλλά θα παρω!
[automerge]1660485390[/automerge]
@MARY58 καλυτερα τώρα ;
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2022-08-14-16-56-04-876_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2022-08-14-16-56-04-876_com.miui.gallery.webp
    79,6 KB · Προβολές: 19
Τελευταία επεξεργασία:
@Δια αφού θα πάρεις δεύτερο πάρε μια ζευγαρώστρα με αποσπώμενη σχαρα και ταψάκι και αυτό κρατά το για την αλλαγή στην καθαριότητα. Βολεύει περισσότερο για να βγάζεις τη σχάρα και το ταψάκι που θέλουν πιο συχνά καθάρισμα και μια φορά το μήνα ολόκληρο το κλουβί! Οι πατήθρες οι ακριανες όπως είναι πιο πάνω να φτάσουν στην οριζόντια γραμμή και η μεσαία πιο κάτω, για να γυμνάζεται λίγο.
 
@Δια τις δύο πατηθρες στα άκρα στην παλιά μου Ζευγαρώστρα (είναι παρόμοια με την δική σου) τις είχα βάλει στο υψηλότερο οριζόντιο κάγκελο, ώστε η μεσαία πατηθρα να είναι πιο χαμηλά κ να σχηματίσει ανάποδο τρίγωνο κ όχι ναναι περίπου στην ίδια ευθεία. Η Ζευγαρώστρα είναι καλή κ στιβαρή αλλά με το σπάσιμο ενός καγκελου την άλλαξα με μία άλλη με αποσπώμενη σχάρα κ συρτάρι που σου είπε κ η @ΜΑΡΙΑαα κ η καθαριότητα έγινε παιχνίδι! Την 60ρα που επισυνάπτω είναι αυτή που έχω εγω. Υπάρχει αντίστοιχη 90 ρα που είναι παλάτι.
 

Συνημμένα

  • Screenshot_2022-07-10-13-56-03-205_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-07-10-13-56-03-205_com.android.chrome.webp
    75,7 KB · Προβολές: 8
  • Screenshot_2022-08-06-09-26-55-807_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2022-08-06-09-26-55-807_com.android.chrome.webp
    79 KB · Προβολές: 9
@MARY58 και MARIAaa ανέβασα πατιθρεσ οποσ μου είπατε και θα κοιτάξω τα κλουβιά . Μέσα στην ευδομαδα θα παω για ξυληνεσ πατιθρεσ 10mm.εχετε να μου προτινετε καλή αυγό τροφή και προβιοτικα;
Σασ σουπερ ευχαριστώ🙏💕
 
@Δια προβιοτικα; Τι ναι τούτο; Δεν το έχω χρησιμοποιήσει για να έχω άποψη. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο μετά από φαρμακευτική αγωγή για να επανέλθει ο οργανισμός. Άρα απαιτείται διάγνωση κ οδηγία πτηνιάτρου για κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον αυτό ξέρω εγώ. Για αυγοτροφή έπεσες στην περίπτωση! Εάν μπορείς δίνε του βραστό αυγό τουλάχιστον 13 με 15 λεπτά υπό μπουρμπουλήθρα ! κ κοβε το στην μέση με το τσόφλι κ δίνε το, αφού κρυώσει.
Αυγοτροφή ούτε ο δικός μου ούτε της Μαρίας ξετρελαίνονται με την αυγοτροφή. Άρα.. Πάντως μια κάποια σχετική επιτυχία είχα με την orlux.
 
@MARY58 Προβιοτικα δίνουμε σε πουλάκια που αντιμετώπισαν μια ασθένεια με αντιβιοτικά. Το κάνουμε αυτό γιατί όταν περνουν αντιβίωση η αντιβίωση σκοτώνει και τα μικρόβια του εντέρου και δίνουμε προβιοτικα ώστε να δημιουργηθούν καινούργια "καλά" μικρόβια.
 
Προβιοτικα δίνουμε και προληπτικά, όχι μόνο μετά από αντιβιωσεις.

Δεν είναι φάρμακο και δε χρειάζεται να το πει πτηνιατρος ή άλλος σοφός.

@Δια αν είναι για ένα πουλάκι είναι ασυμφορο να αγοράσεις προβιοτικο ειδικό για πτηνά.
Πάρε από φαρμακείο ultra levure 50mg και διέλυε το περιεχόμενο μιας κάψουλας σε 250ml νερο
 
Γενικά μπορεί να δίνεται κάθε μήνα, εγώ προσωπικά στα καναρίνια δεν δίνω αλλά όπως είπα και σε άλλο ποστ στα παπαγαλάκια μου είναι απαραίτητο
 
Back
Top