Φροντίδα Σήμερα αγόρασα ένα παπαγαλάκι αλλά δεν τρώει

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Rena1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Rena1

PB New Member
Εγγραφή
5 Φεβ 2022
Μηνύματα
30
Πόλη
Περιστέρι
Καλησπέρα, αγόρασα ένα παπαγαλακι σήμερα αλλά από την στιγμή που το φέραμε σπίτι δείχνει πολύ φοβισμένο,δεν τρώει,δεν πίνει ούτε κουνιέται από την θέση του, μόνο αν πας κοντά ή θα πετάξει σαν τρομαγμένο ή θα πάει πιο μακριά μου,τι μπορώ να κάνω?
 
@Rena1 Να κάνεις υπομονή και να του δώσεις χρόνο και χώρο...
Σίγουρα θα το πείραξε η αλλαγή περιβάλλοντος, ελπίζω να μην έχετε πέσει με τα "μούτρα" επάνω του...
Ανέβασε καμιά φωτο του κλουβιού/πουλιού στο χώρο που βρίσκεται.
 
Με τα μούτρα δεν θα το έλεγα γιατί το είδα ότι τρόμαζε,το είχαμε το κλουβί στο σαλόνι και διάβασα ότι έπρεπε να είχε κοιμηθεί,και με την φασαρία που είχε και τα φώτα δεν γινόταν,το πήγα σε άλλο δωμάτιο με κλειστό φώς και λίγο την πόρτα ανοιχτή, κάθε φορά που πάω και το βλέπω ανοίγει τα μάτια. Δεν έχει φάει ούτε έχει πιεί νερό, πόσο αντέχουν χωρίς φάει και νερό? Και δεν ξέρω αν έκανα καλά που το έχω σε άλλο δωμάτιο.
[automerge]1644096842[/automerge]
IMG_20220205_233336.webp
 
Όταν ηρεμήσει και αποδεχτεί το περιβάλλον του θα φάει και θα πιει νερό (αυτό το είδος βέβαια δεν πίνει πολύ νερό).
Θα έλεγα να βγάλεις το κουδουνάκι προς το παρόν, και επιπρόσθετα δεν βλέπω πουθενά την ταΐστρα και την ποτίστρα.
Πρέπει να του δώσετε λίγο χρόνο λοιπόν, αν είναι δυνατό να βρίσκεται σε ένα μόνιμο, ήσυχο, φωτεινό σημείο όλη την ημέρα και να ακολουθήσει την πορεία του φυσικού φωτός (δλδ να κοιμάται στη δύση και να ξυπνά την ανατολή). Και χρειάζεται τις πρώτες ημέρες ενασχόληση από εσάς μόνο για να το φροντίζεται (αλλαγή τροφής και νερού). Και όλα θα πάνε καλύτερα.
Να το χαίρεστε. Τι ηλικίας είναι, σας είπαν;
 
Τα έχει όλα και ταιστρα και ποτίστρα, εκεί που είναι στην φωτογραφία,η ποτίστρα είναι από την άλλη μεριά και οι ταιστρες μπροστά πιο κάτω, απλά έχει την πράσινη σακούλα και δεν φαίνεται στην φωτογραφία. Το κουδουνάκι έχει και καθρέφτη γιατί μου είπαν ότι τους αρέσει να κοιτάνε στον καθρέφτη,θα το βγάλω άμα είναι. Αλλά ούτε τώρα δεν τρώει, ανησυχώ.
 
Το κλουβί δεν θα το έχεις στη μέση του δωματίου. Θα το βάλεις σε ένα ήσυχο μέρος έτσι ώστε να ακουμπάει στον τοίχο και να μην περνάτε συνέχεια από εκεί. Και όταν περνάει η ώρα το βράδυ θα σκεπάζεις το κλουβί με ένα σκούρο πανί που δεν θα περνάει το φως έτσι ώστε να κοιμάται.
 
αγόρασα ένα παπαγαλακι σήμερα αλλά από την στιγμή που το φέραμε σπίτι δείχνει πολύ φοβισμένο,δεν τρώει,δεν πίνει ούτε κουνιέται από την θέση του,
Αυτή είναι η φυσιολογική συμπεριφορά ενός πτηνού όταν αλλάζει το περιβάλλον του.
Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής.
Το κλουβί δεν είναι κατάλληλο για budgie, όπως και οι πατηθρες.
Ούτε και η πράσινη σακούλα χρειάζεται, είναι επικίνδυνη μπορεί να πιαστούν τα νύχια τους και να τραυματιστούν.
Μια καλή και φτηνή λύση είναι η κινεζική ζευγάρωστρα.
Πληροφορίες για την φροντίδα των παπαγάλων μπορείς να διαβάσεις εδώ
https://community.petbirds.gr/threads/%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%86%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CF%89%CE%BD/
Καλό διάβασμα...
 
η ποτίστρα είναι από την άλλη μεριά και οι ταιστρες μπροστά πιο κάτω
Το φαντάστηκα. Απλά βεβαιώσου ότι έχει πρόσβαση και στα δύο, δλδ, κυρίως για την ποτίστρα, ότι έχει κάπου να πατήσει, ώστε να μπορεί να σταθεί και να πιει νερό.
 
@Vada Τι κλουβί είναι κατάλληλο? Γιατί αυτό μου πρότειναν στο pet shop. Η πατηθρες τι πρέπει να είναι?


@jimakosk να μην το πάω σε άλλο δωμάτιο το βράδυ δηλαδή? Γιατί στο σαλόνι που το έχω θα έχει φασαρία, τηλεόραση και τέτοια.

@ianos το πρωί έβαλα λίγο μαρούλι και έφαγε λίγο, πήγε μία φορά στα σπορακια που έχω βάλει και έφαγε πολύ λίγο,στην ποτίστρα έχει μία πατηθρες κοντά, κάθεται εκεί αλλά νερό δεν πίνει.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τι κλουβί είναι κατάλληλο?
Κάτι σαν αυτό, μακρόστενο κλουβί.
. Η πατηθρες τι πρέπει να είναι
Πρέπει να είναι ξύλινες όχι πλαστικές, και με σωστή διάμετρο.
Thread 'Η σωστή διάμετρος των πατήθρων' https://community.petbirds.gr/threads/Η-σωστή-διάμετρος-των-πατήθρων.36838/
Επίσης απαραίτητο είναι το σουπιοκοκαλο στο κλουβί για την παροχή ασβεστίου και τα παιχνίδια για την απασχόληση του.
Εάν το δωμάτιο έχει ησυχία εκεί να το βάζεις το βράδυ.
Νερό σπανίως θα το δεις να πίνει, πίνουν ελάχιστο, είναι πουλιά της ερήμου.
 
Καλώς το δέχτηκες το παπαγαλακι σου.
Θα σου πω τη γνώμη μου για κάποια πραγματα που θα σε γλυτώσουν από πολυ κόπο.
Θα πρεπει να βρεις ενα σημείο στο σπίτι που να έχει προσβαση στο φως ώστε να βάλεις το κλουβί. Το καλυτερο θα ήταν να κάνεις μια τρυπα στον τοίχο και να το βάλεις εκεί. Η μια πλευρα του κλουβιου πρεπει να είναι σε τοίχο.(δεν πρεπει το κλουβί να είναι ευάλωτο από όλες τις πλευρες..στρες κλπ).
Επειδή το βραδυ ανάβουμε τα φώτα και κάνουμε και φασαρία κλπ... Θα σκεπάζεις την οροφή με ένα πετσετακι ώστε να έχει αρκετή σκιά από τα φώτα.
Κάνε αυτά ανέβασε photos και έπεται η συνέχεια. Καλώς ήρθες.
 
@Vada σε ευχαριστώ πολύ
[automerge]1644150529[/automerge]
@PantelisTs σε ευχαριστώ πολύ, είναι δύσκολο να κάνω τρύπα στον τοίχο αλλά το έχω βάλει σε σημείο που η μία μεριά είναι κοντά σε τοίχο
 
Τελευταία επεξεργασία:
είναι δύσκολο να κάνω τρύπα στον τοίχο
Ευχομαι να μην σε φέρω σε δυσκολη θεση με αυτό που θα σου πω.
Θα πρεπει εσυ να προσαρμοστείς με βάσει τις ανάγκες του ζωντανου και όχι αυτό με τις δικές σου.
Σκέψου ότι δεν ήταν επιλογή του αυτή η ζωή που κάνει και θα κάνει.
Καλυτέρευσέ την.
Αλλιώς δεν έχει νόημα να ζητάς βοήθεια μόνο για αυτά που εισαι διατεθειμένη να αλλάξεις.
Με σεβασμό.
 
@Vada σε ευχαριστώ πολύ
[automerge]1644150529[/automerge]
@PantelisTs σε ευχαριστώ πολύ, είναι δύσκολο να κάνω τρύπα στον τοίχο αλλά το έχω βάλει σε σημείο που η μία μεριά είναι κοντά σε τοίχο
Φυσικά μπορείς να το τοποθετήσεις πάνω σε ένα σταθερό έπιπλο που να έχει πλάτη σε τοίχο σε ύψος +- των ματιών, όχι κάτω από το στήθος όπως τραπεζάκι, γραφείο, κομοδίνο κτλ όχι πάνω σε 2μετρη ντουλάπα...
 
Μια χαρά θα τα καταφέρεις. Όλα αυτά στα λέμε για να μην κάνεις τα λάθη που όλοι φαντάζομαι οτι κάναμε. Ανέβασε καμία φωτογραφία με την εξέλιξη γτ ότι σου είπαν στο pet shop είναι λάθος.
 
Όταν το έχω στην θέση που το κρατάω δεν κουνιέται δεν κάνει τίποτα, έβαλα βιντεάκια με παπαγαλάκια και και κάνει σαν τρελό, κελαηδεί,δεν είχα ακούσει την φωνουλα μέχρι στιγμής, αλλά δεν τρώει. Σπορακια όχι, πολύ λίγο μαρούλι εχθές. Έχω βάλει αυγό που το έβρασα πολύ καλά 15 λεπτά,το 1/4 έβαλα μαζί με το τσόφλι αλλά δεν έχει πάει ακόμα να φάει.
[automerge]1644217441[/automerge]
Πολύ δύσκολο γιατί μου λέει ότι είναι πολύ μεγάλο το αρχείο, μόλις τα καταφέρω θα ανεβάσω.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν κουνιέται και δεν κάνει τπτ γτ νιώθει ευάλωτο και εκτεθημενο. Είναι φοβισμένο.
Οτιδηποτε εκτός από το μίγμα τροφής που του δίνεις άστο για αρχή. Βγάλε κουνια καθρέφτη και βάλε τη μια πατήθρα πιο ψηλά από την άλλη. Φωνές μην του βάζεις γτ στην ουσία αναζητεί την παρεα και στεναχωριέται όταν σταματά γτ απλούστατα δεν καταλαβαίνει ότι αυτό είναι ήχος του youtube.
Το είδος αυτό δεν είναι μοναχικό και το μέγεθος του κλουβιου που σου έδωσαν δεν έγγυται.
Στην ουσία έπεσες στην κλασική παγιδα του pet shop που σου πουλαει ένα ακατάλληλο κλουβί και ενα πουλακι ωστε να μην υπερβείς το budget που έχεις κατά νου.
Αφου λοιπόν ψαχτεις μετά την αγορά και καταλάβεις ότι όλο αυτό είναι λάθος ξαναπάς από τύψεις και αγοράζεις μεγαλυτερο κλουβί και άλλο ένα παπαγαλακι μαζί με τα σωστά αξεσουάρ και τη σωστή τροφή.
Για να μην πεσεις ξανά στην παγιδα του marketing των pet shop κάνε πολλες ερωτήσεις και διάβασε τα άρθρα που έχει εδώ το forum.
 
@PantelisTs μα το θέμα είναι ότι όταν πήγα να αγοράσω,τους είπα θέλω ένα μικρό παπαγαλακι και πείτε μου πιο κλουβί είναι κατάλληλο γι'αυτό,δεν τους είπα ότι διαθέτω τόσα. Και επίσης την νύχτα μου φαίνεται ότι δεν κοιμάται ή με καταλαβαίνει και ξυπνάει πριν προλάβω να πάω κοντά του?

Την μία πατηθρα την έχω βάλει είδη πιο ψηλά από την άλλη,και όλη νύχτα όσο δηλαδή το είδα καθόταν πιο ψηλά, αλλά σήμερα θα τα βγάλω και θα του βάλω φυσικά κλαδιά να πατάει στο μέγεθος που είδα ότι πρέπει. Το καθρεφτάκι του το έχω βγάλει από την πρώτη μέρα,θα του βγάλω και την κούνια αφού είναι έτσι.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
IMG_20220207_090134_1024x813.jpg

Σήμερα το πρωί είναι η φωτογραφία,του έχω βαλειθ στην μία ταιστρα αυγό δεν ξέρω αν το έχει φάει, γιατί είμαι στην δουλειά, πόσες ώρες μπορεί να μείνει μόνο του, εγώ λείπω 5 ώρες,τι μπορεί να πάθει?
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top