Φροντίδα Σήμερα αγόρασα ένα παπαγαλάκι αλλά δεν τρώει

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Rena1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν δίνουμε: αβοκαντο, κρεμμυδι, και εννοείται καφε, σοκολατα, αλκοολ, αλμυρα και γλυκα
Κατα τ άλλα, ό,τι θέλετε! Πολύ καλά είναι μπρόκολο και πανταρόφυλλα για αρχή. Δοκιμάστε και κεχρί που λογικά θα το λατρέψει

@takis1964 το έχω σκεφτεί αυτό, αλλά πρέπει να αλλάξω κλουβί γιατί μου είπαν ότι αυτό που έχω δεν κάνει για μπατζι

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Πάρε ένα δεύτερο πουλάκι για αρχή, να μην μαραζώνει!
Βάλε ξύλινες πατηθρες και κάνα παιχνιδάκι να ασχολούνται και όταν μπορέσεις, αν είναι οικονομικό το θέμα, πάρε ένα σωστότερο κλουβάκι

@takis1964 κούνια και καθρέφτη δεν τα ήθελε καθόλου,του είχα βάλει κάποια στιγμή κάτι σαν κορδόνια, σημασία δεν έδωσε. Κάτι άλλο που με απασχολεί πολύ,το βράδυ εγώ το κλουβί το έχω στο σαλόνι τις τρεις πρώτες μέρες το έβαζα κατά της 8 σε άλλο δωμάτιο με ένα μικρό φωτακι για να κοιμηθεί και να είναι πιο ήσυχα, αλλά πιο μετά το έπαιρνα από το δωμάτιο και το έβαζα πάλι στο σαλόνι για να κοιμηθούμε εμείς στο δωμάτιο ή τα παιδιά όταν το είχα βάλει στα δωμάτια τον παιδιών. Αυτό ξύπναγε και λογικό, δεν ξέρω αν κοιμόταν πάλι μετά. Καλό είναι αυτό που έκανα?
Χθές δεν του άλλαξα θέση τον άφησα στο σαλόνι και τις 8 του έβαλα ένα σκούρο πανί για να μην τον ενοχλεί το φώς, αλλά υπάρχουν τηλεόραση, φωνές,ο ένας θέλει να φάει και κάνει θόρυβο, γενικά δεν υπάρχει ησυχία. Τι να κάνω? Να τον αφήνω στο σαλόνι με ένα σκούρο πανί ή να τον βάζω σε ένα δωμάτιο και να τον πάρω πάλι όταν θα κοιμηθούμε?
[automerge]1644402719[/automerge]
Μία ξύλινη πατηθρα του έχω βάλει έχει και ένα πλαστικό,θα του βγάλω αυτό το πλαστικό και θα βάλω και άλλη ξύλινη πατηθρα, είναι ένταξη δύο πατηθρες? Το άλλο παπαγαλακι που θα πάρω πρέπει να είναι θηλυκό ή αρσενικό? Αυτό που έχω μου είπαν ότι είναι αρσενικό αλλά δεν τους εμπιστεύονται γιατί όλα λάθος μου τα είπαν.

Από τις φωτογραφίες που έστειλες βλέπω ότι το δικό σου είναι αρσενικό γιατί πάνω από το ράμφος(στα ρουθούνια)όταν είναι μπλε είναι αρσενικό και όταν είναι μπεζ είναι θηλυκό.

Μια μετακίνηση για ύπνο μόνο θα έπρεπε και το πρωί στο σαλόνι,αλλά διάβασα ότι έχετε θέμα χώρου!
Οπότε αναγκαστικά κάνεις την μετακίνηση! Εννοείται ότι όταν κοιμάστε θα κοιμάται κ αυτό! Καθρέπτη εννοείται δεν χρειάζεται, κούνια πιστεύω θα την συνηθίσει και θα κάνει
Τα αρσενικά φαίνονται από το χρώμα της μύτης
Θα μπορούσες να είχες και ίδιου φίλου για αποφυγή μελλοντικά γέννας

Αν υπάρχει η προοπτική της εκπαίδευσης καθυστερήστε το λίγο να σας μάθει πρώτα. Βέβαια έχετε οικογένεια, πιθανότατα να μην έχετε χρόνο (και είναι πολύ εντάξει), απλά αναφέρω πως το να εκπαιδεύσεις 2 παπαγάλους συγκριτικά με 1 είναι αρκετά δύσκολο. Εδώ να αναφέρω πως καλό είναι να τηρηθεί καραντίνα με το νέο παπαγαλάκι, και άρα είναι ευκαιρία παίρνοντας νέο κλουβί, να πάρετε και νέο παπαγαλάκι ώστε να είναι ξεχωριστά.
Επίσης, όσον αφορά τον θόρυβο, δεν είναι τόσο κακό. Στην πραγματικότητα το να ακούγεστε λίγο είναι επιθυμητό μιας και νιώθει και αυτό μέλος της οικογένειας. Βέβαια να πάλι που η οικογένεια με τον υπερβολικό θόρυβό της λογικά δεν μπορεί ούτε αυτό να κάνει.. Μην παρεξηγηθούμε, ως μέλος οικογένειας τα λέω αυτά!

@Alexx Όχι βέβαια πια παρεξήγηση.Καμιά φορά εμείς οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουμε τα ζωάκια, πτηνά (τις ανάγκες τους). Και αφού δεν καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να κοιμάται 10 ώρες το παπαγαλακι πρέπει ή να κάνω εγώ μετακόμιση ή το παπαγαλακι τις ώρες που πρέπει να κοιμάται.

Παιδιά έχω πάθει πλάκα σήμερα,του έφτιαξα αυγοτροφη σήμερα το πρωί του μικρουλι μου και το άφησα 3 ώρες,το δοκίμασε λίγο και δεν το έφαγε. Μετά από τις 3 ώρες έβγαλα την αυγοτροφη και έβαλα, ρύζι, φακές που τα είχα βράσει πιο πριν, κινόα και βρώμη. Του τα έβαλα σε μία ταιστρα, μετά από λίγο έμπαινε σχεδόν ολόκληρος μέσα και δεν έχει σταματήσει τρώει συνέχεια, βέβαια το μισό το έχει πετάξει από δω και από κει, δεν πιστεύω να πάθει τίποτα με τόσο που τρώει?
Και επίσης δαγκώνει τα κάγκελα ψάχνει τρύπα μάλλον να βγει, δαγκώνει την ταιστρα.
[automerge]1644500216[/automerge]
Το έχει τελειώσει όλο,να του βάλω κι άλλο? Και επίσης πάει συνέχεια δεξιά αριστερά κάτω στο κλουβί,τι να έχει?
[automerge]1644500696[/automerge]
Έχω πάρει εκτός από σπορακια,και αυτή την τροφή,του το βάζω σκέτο ή και με κάτι άλλο?

Τελευταία επεξεργασία:
Το έχει τελειώσει όλο,να του βάλω κι άλλο?
Νομίζω πως περιγράφεις μια νευρική συμπεριφορά. Μεριικέες φορές οι παπαγάλοι αδειάζουν νευρικά όλο το φαγητό τους. Δεν θα ξαναγέμιζα το μπολ με τα φρέσκα φαγητά για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια ημέρα.
Έχω πάρει εκτός από σπορακια,και αυτή την τροφή,του το βάζω σκέτο ή και με κάτι άλλο?

Αυτά είναι πέλλετς και προσφέρονται σκέτα ως βασική τροφή ή και σε συνδυασμό με άλλες τροφές όπως σπόρια. Αυτά μπορεί να τα έχει μόνιμα στο κλουβί του.

Γεια σας, να το χαίρεστε.

Θα συμφωνησω με τον Φοίβο, δεν είναι τόσο ότι τρώει πολύ, απλώς είναι νευρικός και εκτονώνει τον εκνευρισμό του. Επίσης αν είναι υγρά ακόμα τα σποράκια που μαγειρέψατε πορεί να θέλει να κάνει μπάνιο.

Τα πελλετ λειτοργουν ως πλήρης τροφή, αν και δεν τα δέχονται ευκολα τα παπαγαλάκια συνήθως, και καλό είναι να τρώνε απόλα και στην φυσική μορφή τους μετξαύ άλλων. Τα συγκεκριμένα δεν είναι πολύ καλά, έχουν αρκετή ζάχαρη. Προσωπικά αρχισα να δίνω Harrison's στα δικά μου, άγρεια και μη, κια τα λατρεύουν, η ποιότητα είναι άριστη και βασικά τρωνε αυτό ακόμα κι αν εχουν διάφορα στο κλουβί. Εφόσον τρώνε και λαχανικά είστε έτοιμοι.

Σχετικά με παρέα, καλό θα ήταν να πάρετε δεύτερο πουλάκι αν δεν μπορείτε να είστε σπίτι όλη την ώρα, αλλά όχι ακόμα. Εφόσον πήρατε ένα, ας προσαρμοστείτε και οι δύο στην νέα συμβίωση, και όταν έχετε μάθει και συντονιστεί ένα ακόμα παπαγαλάκι θα δέσει το μιξ. Προς το παρόν όμως μόνο θα μπλέξετε με ξεχωριστά κλουβιά, δύο καραντίνες, δύο πτηνά σε φάση προσαρμογής κλπ, νομίζω θα είναι πολύ και για εσάς, και για το παπαγαλακι (ονοματι?).

@Rena1 το πρώτο μου παπαγαλάκι μου μπήκε από το παράθυρο σχεδόν έναν χρόνο πριν. Δεν ήταν φυσικά οργανωμένη αγορά, οποτε το σοκ προσαρμογής και ο τρόμος της Ίριδας ήταν ακραίος, αλλα τελικα της πηραμε παρεα 5 μήνες μετά. Βασικά σκόπευα να πάρω παπαγαλάκι 7 μήνες μετά, αλλα η Αυγή χρειάστηκε επιγοντως σπιτι καιδεν μπορουσα να το αρνηθω. Θελω να πω, κάποιοι μήνες χρειάζονται για να μπούμε στο πνεύμα. Εξαρτάται από το πουλάκι το ίδιο επίσης, κάποια είναι ντροπαλά και φπβισμενα, χρειαζονται καιρο να προσαρμοστουν, αλλα ειναι στο τσακίρ κέφι πολύ γρήγορα. Εξαρτάται. Σημασια ειναι να σεβαστείτε τις ανάγκες του πτηνού και τις δικές σας, ωστε η κατασταση να ειναι διαχειρισιμη.

Τώρα που μίλησαν οι ειδικοί δεν μπορώ να πω πολλά, αλλά να προσθέσω πως το ότι δαγκώνει τα κάγκελα ίσως έχει σχέση με την έλλειψη σουπιοκόκαλου (αν είδα σωστά τη φωτογραφία δεν έχετε βάλει). Σουπιοκόκαλο πάντα στο κλουβί

@Alexx καλημέρα, η φωτογραφία ήταν πιο πριν,την Τετάρτη του το έχω βάλει στο κλουβί από μέσα αλλά δεν το πλησιάζει, έχει και στήριγμα για τα ποδαράκια του, πιστεύω θα το συνηθίσει.

Ο @Alexx έχει δίκιο για τα κάγκελα. Είναι επίσης δείγμα νευρικότητας ή βαρεμάρας. Το πρώτο είναι αναμενώμενο με καινουργιο παπαγαλάκι και το δεύτερο λύνεται εύκολα με παιχνίδια και κλαδιά από ξύλο. Είναι αρσενικό, εκτός κι αν το φως ήταν τρελό στην φωτογρφία, μοιάζει ενήλικο ή σχεδόν ενήλικο (δεν φαίνοται τα μάτια, γιαυτό λεώ ότι ίσως και κάτω του έτους).

@Rena1 Ξέρω ποιο λες, έχω κι εγώ ενα, δεν τους άρεσε για μέσα στο κλουβί με το σουπιοκόκκαλο οπότε το έβαλα απέξω στο πλάι και ένα από τα παπαγαλ'ακια μου, αυτό που είναι μεγαλωμένο στο χέρι, έρχεται και κάθεται εκεί όσο δουλέυω στον υπολογιστη καμια φορά. XD Λογικό να μην το πλησιάζει ακόμα, φοβάται. Το παπαγαλα΄κι που μου μπήκε από το παράθυρο, που μάλλον δεν είχε ξαναδεί σητν ζωή του σουπιοκόκκαλο, χρειάστηκε στην κυριολεξία χρόνο για να ασχοληθεί, μόλις τις προάλλες άρχισε να το δαγκώνει λιγάκι και την έχω από τον περασμενο Φεβρουάριο, σε δέκα μέρες θα κλείσουμε τον χρόνο μαζί. Είναι λίγο και θέμα προτίμησης. Αν το φοβαται μπορείτε να το κόψετε στην μέση ή και σε τρίτα. Γενικά πάντως προτιμά την πέτρα.

Back