Φροντίδα Σήμερα αγόρασα ένα παπαγαλάκι αλλά δεν τρώει

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Rena1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
μα το θέμα είναι ότι όταν πήγα να αγοράσω,τους είπα θέλω ένα μικρό παπαγαλακι και πείτε μου πιο κλουβί είναι κατάλληλο γι'αυτό,
Προς Θεου δεν πηγες με αυτή την πρόθεση. Απλά αυτή είναι η κλασική τακτική.
Δεν θα παθει τπτ μόνο του.
Όσες ώρες και να λείπεις. Υπάρχει σχετικό άρθρο για τη διάταξη των πατήθρων. Σιγά σιγά με πολυ διάβασμα θα βρεις το δρόμο σου.
Προς το παρον αγόρασε ένα anti stress και δώσε του με την δοσολογία που γράφει.

Screenshot_2022-02-06-14-21-56-841_com.android.chrome.png

@PantelisTs το anti stress στα πετ σοπ το αγοράζουμε? Με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ σας ευχαριστώ.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φάι, νερό και φως. Αντέχει. Ειδικά τώρα που είναι νέο ίσως ο χρόνος μόνο του να του κάνει καλό. Αργότερα όσο περισσότερο χρόνο έχετε τόσο καλύτερα. Και με το φαΐ, εκτός από τα σπόρια, είναι πολύ δύσπιστα. Τα δικά μου που έχουν συνηθίσει το μέρος κάνανε 3 μέρες να δοκιμάσουν μπρόκολο που είχα βάλει. Ίσως τελικά να δοκίμασαν όταν έριξα και λίγο κεχρί μέσα. Αλλιώς δεν ξέρω πόσο θα χρειαζόταν

@Alexx το πείρα το Σάββατο το απόγευμα και σήμερα που είναι Δευτέρα στις 2 που πήγα σπίτι, έκατσα δίπλα του του άλλαξα το αυγό που του είχα βάλει το πρωί αν και είδα ότι είχε δοκιμάσει αλλά δεν είχε φάει, αυτό που θέλω να πω είναι ότι έτρωγε σπορακια και εγώ ήμουν κοντά του. Και επίσης άνοιξα το πορτακι για να βάλω αληθινό κλαδί για πατηστρα και δεν τρόμαξε καθόλου, είμαι τόσο ενθουσιασμένη. Έχω μία επιφύλαξη για την νύχτα αν κοιμάται, γιατί όσες φορές το έχω δει τα μάτια του είναι ανοιχτά. Πάω τόσο σιγά για να μην το ξυπνήσω αλλά είναι είδη ξύπνιος. Πείτε μου παρακαλώ πρέπει να είναι τελείως σκοτεινό το δωμάτιο με κλειστεί την πόρτα?

Πείτε μου παρακαλώ πρέπει να είναι τελείως σκοτεινό το δωμάτιο με κλειστεί την πόρτα?

Πρέπει να είναι σε ήσυχο δωμάτιο με σκοτάδι και να κοιμάται για τουλάχιστον 10 ώρες. Ένα μικρό φωτάκι νυχτός δεν είναι κακή ιδέα, ειδικά τώρα στην αρχή. Και καλύτερα κλειστή η πόρτα για να μην μπαίνεις στον πειρασμό να πηγαίνεις να το βλέπεις. Όσο καταλαβαίνει ότι δέχεται επισκέψεις μέσα στη νύχτα τόσο θα αργεί να χαλαρώσει και να κοιμηθεί.

το anti stress στα πετ σοπ το αγοράζουμε
Ναι στα petshop. Επειδή μέχρι να βρεις το τελικό σημείο που θα το βάλεις θα το αλλάξεις 50 μεριές γτ η μια δεν θα βολευει εδώ η άλλη δεν θα βολευει εκεί, παρε ενα σκευασμα. Χαμένο δεν θα παει πίστεψε με.

• Like
Αντιδράσεις: Rena1
αχ καλε ιδιο με το δικο μου ειναι, να το χαιρεσαι το γλυκουλι! Μην ανησυχεις, αν ασχολεισαι μαζι του και σε μαθει, θα περνατε καλα,και θα σου δινει πολλη χαρα. θελει αγαπη και καθαριοτητα οπωσδηποτε!

• Like
@kika ευχαριστώ πολύ, σήμερα ήταν πολύ καλά μπορώ να πω,τα νύχια δεν ξέρω το πώς μπορώ να τα κόψω

Νύχια κατά προτίμηση ο πτηνίατρος. Είναι αρκετά επικίνδυνο να το κάνει κάποιος που να μην έχει πολύ εμπειρία. Τώρα ειδικά που είναι καινούριο στον χώρο, μην επιχειρήσετε ακόμα και να το πιάσετε. Απ όσο ξέρω υπσρχουν και πιθανότητες να σας μείνει στα χέρια.. υπάρχει λόγος να τα κόψετε; αν είναι ότι φαίνονται λίγο μεγάλα και τσιμπάνε λίγο, τότε κάπως έτσι πρέπει. Αν θέλετε ανεβάστε μια φωτογραφία να λέμε ξεκάθαρα πράγματα

@Rena1 ζορικη ιστορια, κι εγω δυσκολευομαι οχι με τα gouldian μου ΑΛΛΑ με το budgie μου,γιατι αν τον πιασω κουνιεται πολυ και δαγκωνει δυνατα. ασε που κανει μπουνια τα δακτυλακια του. κι αν ειναι λιγο σκουρα τα Νυχια ισως δεν φαινονται καλα τα αιμοφορα αγγεια και αν το κοψεις λιγο περισσοτερο απο το σωστο, θα αιμορραγησει! δες καποια βιντεακια βαζοντας στην αναζητηση του ιστοτοπου αυτου ''πως κοβουμε τα νυχια του budgie'' η' ψαξε και στο google. ΠΑΝΤΩΣ ενημερωσου καλα πρωτα, και ισως την πρωτη φορα να ρωτουσες να σε δειξει καποιος πτηνιατρος.

τα νύχια δεν ξέρω το πώς μπορώ να τα κόψω
To πουλάκι δείχνει πολύ νεαρό. Τα νύχια δεν κόβονται στα πολύ νεαρά πουλιά γιατί θα ματώσουν σίγουρα καθώς τα νύχια είναι πολύ κοντά αλλά και μυτερά. Ίσως να στρογγυλέψεις λίγο τις άκρες με μια λίμα. Βάλε μας αν θέλεις κοντινή φωτο απο το πρόσωπο και το κεφάλι του σε έντονο φυσικό φως ημέρας για να δούμε μηπως μπορούμε να προσδιορίσουμε την ηλικία του.

Σήμερα το πρωί είναι η φωτογραφία,του έχω βαλειθ στην μία ταιστρα αυγό δεν ξέρω αν το έχει φάει, γιατί είμαι στην δουλειά, πόσες ώρες μπορεί να μείνει μόνο του, εγώ λείπω 5 ώρες,τι μπορεί να πάθει?
Το ζήτημα είναι ότι το αυγό καλό είναι να μένει μέσα στο κλουβί 2-3 ώρες το πολύ, ανάλογα και με τις συνθήκες θερμοκρασίας / υγρασίας, γιατί μετά χαλάει με ενίοτε επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία του πουλιού. Επομένως ίσως θα μπορούσες να του δίνεις αυγό όταν επιστρέφεις;

Σήμερα το πρωί είναι η φωτογραφία,του έχω βαλειθ στην μία ταιστρα αυγό δεν ξέρω αν το έχει φάει, γιατί είμαι στην δουλειά, πόσες ώρες μπορεί να μείνει μόνο του, εγώ λείπω 5 ώρες,τι μπορεί να πάθει?@Alexx
[automerge]1644331229[/automerge]
@Φοίβος @Alexx
IMG_20220208_163146_768x1024.jpg
[automerge]1644331360[/automerge]

@Stavros αυτό δεν το καταλαβαίνω 🙄

[automerge]1644331579[/automerge]
IMG_20220208_163153_768x1024.jpg

Τελευταία επεξεργασία:
Τίποτα απολύτως! Ακόμα και όταν γνωριστείτε καλύτερα, πάλι δεν θα έχει θέμα. Για να σας ανακουφίσω, κάποια στιγμή έφυγα 3ήμερο, και δεν είχα τι να τον κάνω τον δικό μου. Δυστυχώς να τον πάρω δεν γινόταν, αλλά δεν είχα και πού να τον αφήσω.. Τον έβαλα λοιπόν στο μπάνιο που έχει φως, φρόντισα να έχει φαΐ, νερό για μια εβδομάδα (3 μέρες έλειψα αλλά όσο να ναι αγχώθηκα κι εγώ) και όταν γύρισα τον βρήκα μια χαρά! Βέβαια, δεν λέω πως αυτό είναι το σωστό, αλλά για να καταλάβετε λίγο μέσα από τη δική μου εμπειρία τα όριά τους

• Like
@Alexx όχι ένταξη, εγώ έχω που να το αφήσω αν λείψω τόσο. Δεν τον ακούω καθόλου να Κελαϊδή όμως

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Σε αυτό συμβαίνουν 2 πράγματα. Κατ αρχάς είναι καινούριος και φοβάται αρκετά ώστε να μην κελαϊδάει ακόμα, κατά δεύτερον έχει να κάνει και λίγο με τον χαρακτήρα. Έχω 2 που το ένα το έχω αρκετό καιρό ενώ το άλλο το πήρα αρκετά πρόσφατα. Το καινούριο δεν κλείνει το ράμφος του! Ειδικά άμα είσαι δίπλα του και κάνεις και λίγη φασαρία, συναγωνίζεται να φωνάξει πιο δυνατά. Το παλιό είναι ο χαρακτήρας του να μην μιλάει πολύ. Εν τω μεταξύ, δεν το περιμένεις κι όλας, αφού ο παλιός είναι αρσενικός (που συνήθως αυτοί είναι οι ανήσυχοι) ενώ το καινούριο θηλυκό!

@Alexx αα έτσι εξηγείται η γλωσσοκοπάνα,να ρωτήσω κάτι άλλο αν δεν ενοχλώ. Εκτός από τα σπόρια και μαρούλι που τρώει το δικό μου τι άλλο μπορώ να του πάρω? Του εχθές του έβαλα αυγό το δοκίμασε δεν το έφαγε. Αχλάδι, μήλο πάλι τα δοκιμάζει αλλά δεν τα τρώει. Επίσης λαχανικά χθες έβαλα στην ταιστρα δεν πήγε καν, πήγε μόνο στα σπορακια.
[automerge]1644343048[/automerge]
Και το μαρούλι το θέλει στα κάγκελα,στην ταιστρα που το είχα βάλει δεν πήγε.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Πριν δοκιμάσει κάτι νέο πρέπει πρώτα να το μάθει και να δει ότι δεν το κάνει κακό γιατί στην αρχή το φοβάται. Μετά από μερικές μέρες Θα το περιεργαστεί. Εγώ στην αρχή πάντως για να το μάθει το βουτούσα στη τροφή του. Έτσι πάει να φάει τα σπόρια και δοκιμάζει και το φρούτο ταυτόχρονα και συνήθως του αρέσει τόσο που δεν σταματάει να τρώει😄. Πάντως μην περιμένεις να του αρέσουν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά -έχουν και προτιμήσεις. Αλλά να επιμένεις γιατί είναι νέο και αγχωμένο.

Back