Γενικά Σε λιγη ωρα το νεο μου αποκτημα, Eclectus

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης vendetta
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
στο ονομα δεν ξερω ρε παιδια ακομα,ωστοσο θα παρω μαλλον και τον θυληκο, απο οταν γεννηθηκαν κι επειτα ηταν παντα μαζικαι το θυληκο τωρα ειναι χαλια, το ειδα και δεν το πιστευα.
ωστοσο να δειτε πως την ειχε την θυληκια πριν να τον παρω,την ταιζε και στο στομα.
 
Να το πάρεις αν έχεις τη δυντότητα κ το χρόνο! Κρίμα είναι αφου μεγάλωναν μαζί.
 
ο χρονος ειναι καπως περιορισμενος,το καλο ειναι οτι τους παπαγαλους μου τους εχω στο δωματιο μου οποτε ειναι μαζι μου οταν γυρναω σπιτι.
θα τον παρω μαλλον να μην νιωθει μονος κιολας,το θεμα ειναι μετα να μην εχουν επιθετικη συμπεριφορα απεναντι μου, επισης μπορουν να κανουν και παπαγαλακια αραγε;
και τι χρειαζεται για να γινει αυτο, ποιες οι καταλληλες συνθηκες εννοω.
 
Η γνώμη μου είναι πως αν ο χρόνος είναι περιορισμένος, καλύτερα να του πάρεις και το θηλυκο για να μη νιώθει μοναξιά.. Κι αφού την ταϊζε στο στόμα, ποιός στην χάρη της!

Όσο για την αναπαραγωγή
Δεν υπάρχει σταθερή περίοδος αναπαραγωγής. Η ώριμη ηλικία αναπαραγωγής θεωρείται το 2ο έως και το 5ο έτος ζωής ανάλογα με το είδος. Τα θηλυκά φτιάχνουν την φωλιά σε κορμούς δέντρων και γεννούν 2 αυγά. Ο Solomon Eclectus αποτελεί εξαίρεση με 3-4 αυγά τη φορά. Τα μικρά εκκολάπτονται συνήθως στις 28 ημέρες.

Συνεπάγεται ότι θα χρειστούν πολύ χώρο και μια ευρύχωρη κλειστού τυπου φωλιά..
Για περισσότερα δες τις πηγές που χρησιμοποίησα στο άρθρο:
https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-Εκλέκτους-eclectus-roratus.5223/

Πάντως πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χαρισματικό παπαγάλο.. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που θα του δώσεις την επιλογή να έχει και το ταίρι του κοντά. :)
 
μπραβο...χαιρομαι πολυ που σκεφτεσαι το καλο τον πουλιων και οχι την τσεπη σου. 🙂ευχομαι αν τελικα παρεις και την θυληκια να γινουν ενα τελειο ζευγαρι και μακροπροθεσμα(βεβαια) να σου χαρισουν και πολλους απογονους!
 
Να τον χαίρεσαι τον πιτσιρίκο! Είναι πανέμορφα πουλιά.. Εμένα να πω την αλήθεια μου αρέσει πιο πολύ το θυληκό από άποψη χρώμματος..Αλλά και τα δυο είναι φανταστικά! Εμένα, αυτό το είδος και ο Ζακός, είναι από τα αγαπημένα μου.. Κάποια μέρα ελπίζω να τα αποκτήσω και τα δυο. 🙂
Ταισμένο στο χέρι το πήρες; Από pet στο Ηράκλειο;
 
να στε καλα ρε παιδια, μακαρι το φτερνισματακι να μην ειναι τιποτα, αυριο μαλλον θα του κανει επισκεψη το ταιρι του, φοβαμαι ομως να μην αγριεψουν και δεν με αφηνουν να τα πιανω.
 
Katarxin, sinxiritiria oreo pouli.

να στε καλα ρε παιδια, μακαρι το φτερνισματακι να μην ειναι τιποτα, αυριο μαλλον θα του κανει επισκεψη το ταιρι του, φοβαμαι ομως να μην αγριεψουν και δεν με αφηνουν να τα πιανω.

Signomi ala gia na katalabeno kala. Pires ena Papagalo xtes, akous na fternisi, kai xoris na ksereis apo ti einai (skoni apo tin trofi, krioma, IO), seleis na baleis mazi me to pouli pou exeis; Karantina ; Makari na einai kala to pouli pou pires, alios tha xaneis dio poulia.
 
Σημερα δεν το κανει

Το αν το έκανε χθες και δεν το κάνει σήμερα δεν παίζει ρόλο. Αν όντως έχει κάτι πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα που είναι νωρίς.

Βέβαια το πουλάκι μπορεί να μην έχει και τίποτα και να φτερνίζεται από την σκόνη🙄
 
Otan pernoume kainourgia poulia stin ektrofei mas, PANTA kanoume toulaixston 2 ebdomades karantina.
Den selo na "bafo mayro" tora, ala POTE den eisai sigura to poulaki einai entaksi i oxi.
 
καλα ναι αυτο ειναι στανταρ.
καλου κακου του εκανα και αποπαρασιτωση,τον ψεκασα και με κατι αλλα σπρευ να ειμαι πιο ησυχος.
 
σημερα το μενου περα απο σπορια και τα καλουδια που του χα βαλει ειχε μαρουλακι και καροτακι, τωρα καθεται και τρωει κι εχει ξετρελαθει.
 
Σου είπαν ελπίζω ότι οι Εκλέκτους τρώνε κυρίως λαχανικά και φρούτα και μονο ενα 30% σπόρια και πελλέτς; :)
 
σημερα το μενου περα απο σπορια και τα καλουδια που του χα βαλει ειχε μαρουλακι και καροτακι, τωρα καθεται και τρωει κι εχει ξετρελαθει.

τετοια ωρα;δεν ειναι λιγο αργα; Μηπως πρεπει να κοιμηθει;
 
Back
Top