Αναπαραγωγή Σε πόσο καιρό θα βγουν παραδείσια ζεμπράκια απο τη φωλιά;

μου εχουν βγει 3 νεοσσοι εξω απ την φωλια και τον εναν τον χαιδευω(περναω το μικρο μου δαχτυλο μεσα απ τα καγκελα)κανει να το κανω αυτο; Επισης συνεχεια ειναι κατω στον πατο και οποτε θελουν μπαινουν μονα τους στην φωλια...
 
Αρκεί να μην το παρακάνεις. Μην ξεχνάς ότι τα πουλιά θέλουν ακόμη το χρόνο τους για να ταΐζουν, αν είσαι πολύ ώρα από πάνω τους μειώνεις το χρόνο ταΐσματος και τα στρεσσάρεις. 1-2 φορές τη μέρα για κάνα 10λεπτο τη φορά να ασχολείσαι δεν πειράζει. Αργότερα που θα αρχίσουν να τσιμπολογάνε προσπάθησε να τους δίνεις τροφές με το χέρι ώστε να σε συνηθίσουν και να μη σε φοβούνται. Αν οι γονείς δεν είναι πολύ άγριοι μπορείς να εκπαιδεύσεις τα μικρά σε πολύ μεγάλο βαθμό με αυτό τον τρόπο.
 
λοιπον και εγω τα χαιδευα και τα επιανα, εμενα δεν παθαν τιποτα, οσο για το αν ειναι κατω αφου θελουν να ειναι εκει αστα εκει, οι γονοις τα ταιζουν και εκει. Εγω μολις βγηκαν απο τι φωλια την εβγαλα απο φοβο μην γεννησουν παλι.
 
ο αρσενικος κυνηγαει ενα πουλακι και τσακωνονται... Τι να κανω;αμα τον βγαλω φοβαμαι μην τυχον η θυληκια δεν τα ταιζει!
 
Πόσο έντονα και πόσο συχνά γίνεται αυτό; Αν έτυχε απλά να το κυνηγήσει δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά αν το κυνηγάει συνεχώς θα πρέπει να τον βγάλεις. Γενικά ταΐζει τα μικρά ο αρσενικός σου; Το κλουβί μπορεί να πάρει χώρισμα ώστε να τον βάλεις με χώρισμα δίπλα;
 
αυτο γινεται καθε μερα αλλα οχι πολυ εντονα... Οσο για το ταισμα ολο αυτος τα ταιζει και πολυ λιγο η θυληκια. Το κλουβι σε γενικες γραμμες ειναι μικρο και δεν μπορει να παρει χωρισμα!
 
Είναι φυσιολογικό από τη στιγμή που θα βγουν από τη φωλιά να τα ταΐζει περισσότερο ο αρσενικός. Αφού δεν δημιουργεί πρόβλημα στο μικρό τα αφήνεις όπως είναι αλλά τα παρατηρείς μην τυχόν και γίνει πολύ επιθετικός ο αρσενικός. Τι ηλικία έχουν τώρα, μήπως ετοιμάζονται να απογαλακτιστούν και γιαυτό αρχίζει και τα κυνηγάει ο αρσενικός; Το μικρό κλουβί είναι λάθος στην αναπαραγωγή των ζέμπρα. Την επόμενη φορά χρησιμοποιήσε όσο μεγαλύτερη ζευγαρώστρα μπορείς.
 
Σε αυτή την ηλικία έχουν μόλις αρχίσει να τσιμπολογάνε και επίσης είναι μέσα στην περιέργεια για το κάθετι. Γιαυτό μπορεί να σου τσιμπάει και το χέρι (από περιέργεια). Βάζε κεχρί ή φρούτο στο χέρι για να μάθει να τρώει από αυτό. Αν το βλέπει συνεχώς άδειο σε λίγο θα χάσει το ενδιαφέρον του και θα του μείνει μόνο ο φόβος (ο οποίος είναι έμφυτος έτσι κι αλλιώς).
 
και να του βαλω τροφη στο χερι μου δν μπορει να φαει διοτι δν εχει απογαλακτιστει ακομα...
 
Βάλε εσύ, αφού τσιμπάει θα την τσιμπήσει. Ότι δεν είναι πλήρως ανεξάρτητα ακόμη δεν σημαίνει ότι δεν τρώνε ήδη αυγό ή φρούτα. Είναι μαλακές τροφές και τις δοκιμάζουν πρώτες.
 
το θεμα ειναι σοβαρο... Ο αρσενικος ξεπουπουλιαζει το μικρο! Ενα θελω να μου πειτε, μπορει να το σκοτωσει;
 
Έχουν φωλιά ή αυγά αυτή τη στιγμή; Υπάρχει πιθανότητα να προσπαθεί να βρει υλικό φωλιάς και γιαυτό να το μαδάει. Αν βάλεις υλικό και συνεχίσει θα πρέπει να το χωρίσεις και να ταΐσεις εσύ μέχρι να είναι εντελώς ανεξάρτητο. Τα άλλα μικρά δεν τα πειράζει μόνο αυτό; Μπορεί να το σκοτώσει αν το τσιμπάει συνεχώς, ακόμη και να μην το σκοτώσει λόγω τραυμάτων θα το σκοτώσει από το συνεχόμενο στρες.
 
αυτη τη στιγμη υπαρχει φωλια με νημα μεσα και εχω δει επισης τον αρσενικο με την θηλυκια να @#$$$#@.. Μονο αυτο τσιμπαει κανενα αλλο... Οσο για το ταιζμα εχω δοκιμασει 100 φορες αλλα ψιλοφοβαται... Μαλλον περιμενουμε ΑΥΓΑ!

ταισμα συγγνωμη

τον εχω δει αυτα που μαδαει να τα βαζει μεσα στην φωλια. Δν 3ερω τι γινεται. Του εχω και φωλια και νημα

αμα ειναι να το βγαλω πως θα το ταιζω καθε ποτε και γενικα τι πρεπει να κανω, οσο παει γινεται χειροτερο!
 
Αν το βγάλεις θα το έχεις σε ένα κλουβί με αυγοτροφή μαλακή, μήλο, σπόρους και ιταλικό κεχρί. Κάτι από όλα λογικά θα μπορεί να φάει. Για το τάισμα κάνε μια αναζήτηση και θα βρεις αρκετά θέματα. Επειδή είναι αρκετά μεγάλο το πουλί μπορεί να μην δεχτεί το τάισμα από σένα.
 
ενα πουλακι ειναι αρκετα φοβιτσιαρικο... Θα γινει πιο ηρεμο στο μελλον η ετσι θα παραμεινει;
 
Back
Top