Ασθένειες Σε τι μπορει να ευθυνεται η αραιωση των φτερων σε lovebirds;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Fotis_K
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Fotis_K

PB Known Member
Εγγραφή
5 Ιουν 2008
Μηνύματα
3.116
Πόλη
Αθήνα
Τα Lovebirds μου (fischer) εχουν μια μικρη αραιωση στα φτερα! Στην αρχη ειχε στην κοιλια ο αρσενικος! Αυτο ξεκινησε οταν η θηλυκια κλωσσουσε... Μεχρι και σημερα εχει μεγαλωσει αυτη η αραιωση! Επισης ειδα οτι και η θηλυκια εχει χασει μερικα στερακια στο κεφαλι! Αλλα δεν ειναι της ιδιας μορφης με του αρσενικου! Ο αρσενικος νομιζω οτι τα τρωει! Τι μπορω να κανω γι αυτο; Στην αρχη δεν ανησυχησα γιατι οταν τα πρωτοπηρα το αρσενικο ειχε μεγαλη απωλεια φτερων στην κοιλια και με μια καλη διατροφη απο λαχανικα και φρουτα το ξεπερασαμε και πολυβιταμινες... Κι ετσι φανταστηκα οτι προκειτε και παλι για κατι τετοιο! 🙄λετε να τους χωρηγησω πολυβιταμινες; Μηπως να τους προσθεσω παιχνιδια στο κλουβι για να χουν κατι να ασχολουνται; Και τα φτερα πτησης της θηλυκιας ειναι πολυ μικρα με αποτελεσμα να μην μπορει να πεταξει! Ενω του αρσενικου ειναι μια χαρα! Ειχα δει στην τηλεωραση τον dr Harry Cooper σε μια αναλογη περιπτωση που ειχε και χωρηγησε πολυβιταμινες... Τι να κάνω;

(συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις)
 
αμα δεν εχουν καποιο παρασιτο τοτε ειναι πτερορρια μαζι με το στρες της αναπαραγωγής, γιαυτο και τοση απωλεια φτερών.

τοχει περασει 2 φορες ο αρσενικός μου,τωρα αυτες τις μερες ειναι η δευτερη φορα. Πολυβιταμινες η φρεσκα φρουτα και λαχανικα. Οχι μπανια αμα εχουν αυγά.

https://community.petbirds.gr/threads/Πτεροροια-lovebird-η-τιποτε-αλλο.2656/
 
Πλεον δεν εχουν αυγα! Εχουν σταματησει το κλωσσημα εδω και αρκετο καιρο! Εκαναν 2 γεννες ανεπιτυχως! Οποτε δεν νομιζω να ταλαιπωρηθηκε η θηλυκια ιδιαιτερα..
 
Back
Top