Γενικά Σκέφτομαι να αγοράσω κότες

Kostas tzk

PB New Member
Εγγραφή
17 Μαρ 2020
Μηνύματα
346
Πόλη
Λιδορίκι
Για σας φιλοι μου! Τις τελευταιες μερες τριγυρναει στο μυαλο μου η ιδεα τις αγορας κοτων. Σκευτομαι να παρω για αρχη 10-15 κοτουλες. Και εχω καποιες ερωτισεις...
Αν παρω μερικες αυγοπαραγωγης και μερικες για κρεας θα τσακωνονται μεταξυ τους;
Οι κρεατοπαραγωγης ποσα αυγα κανουν περιπου.
Ακομα εχω βρει καποιον να μου προμηθευσει πουλακια 20-25 ημερών... Εχει καποιος να μου προτεινει κατι αλλο;
 
Θα κάνεις πολύ καλά να πάρεις κότες εφόσον έχεις κότες, οι κότες συνήθως δεν τσακώνονται μεταξύ τους εκτός από μικροκαυγάδες.. Εκτός αν έχεις πάνω απο 2 κοκορια. Εκεί τα πράγματα αλλάζουν. Κάποιες ράτσες γεννούν πιο πολλά αυγά αλλά δεν ειδικός σε αυτό..
 
Υπάρχουν πολλές ράτσες και κυρίως υβρίδια που απευθύνονται στην παραγωγή αυγών. Οι πιο γνωστές φυλές (στην Ελλάδα) είναι οι legorns, οι black sex link και οι red star.
Οι κότες αυγοπαραγωγής (cornish x) είναι αποκλειστικά σχεδιασμένες για την παραγωγή κρέατος και όχι για αυγοπαραγωγή. Δηλαδή μπορείς να πάρεις το πρώτο χρόνο, στην καλύτερη περίπτωση, 160 αυγά από μια τέτοια κότα. Κάθε χρόνο η αποδωση θα μειώνεται αρκετά.

οι κότες συνήθως δεν τσακώνονται μεταξύ τους εκτός από μικροκαυγάδες
Αυτό Γιώργο δεν ισχύει καθόλου και μια κότα έχει πολλούς λόγους για να τσακωθεί. Ένας λόγος είναι και η διαφορά ηλικίας. Επομένως αν ο Κώστας θελήσει να αγοράσει 2 φυλές θα πρέπει να μεριμνήσει να βρίσκονται στην ίδια ηλικία(αλλά αυτό έχει κι άλλα παρακλάδια που μπορεί να αναπτυχθούν). Διαφορετικά τα μεγαλύτερα πτηνά εκφοβίζουν σημαντικά τα μικρότερα.
Επίσης οι κότες δεν είναι τόσο εύκολες όσο φαίνονται. Το σύστημα πετάω καλαμπόκι και της αφήνω έτσι είναι πέραν για πέραν λάθος. Έχουν πολλές ανάγκες που δυστυχώς σχεδόν όλοι δεν τις γνωρίζουν και για αυτό η κότα σήμερα στην Ελλάδα είναι ακόμη υποτιμημένο πτηνό. Κάποια στιγμή θα γραφούν αναλυτικά άρθρα για την εκτροφή της όρνιθας που θα αφορούν όλους τους τομείς της καθώς και της διαχείρισής της. Σκοπός, να τις γνωρίσετε καλύτερα.
Κώστα ότι απορία έχεις πες μου 🙂
 
Ο χωρος που θα τα βαλω ειναι ενα κοτετσι που απο μπροστα θα φτιαξω μια αυλη με πλεγμα απο ολες τις πλευρες.. Αυριο θα γραψω και διαστασεις.
Επομένως αν ο Κώστας θελήσει να αγοράσει 2 φυλές θα πρέπει να μεριμνήσει να βρίσκονται στην ίδια ηλικία(αλλά αυτό έχει κι άλλα παρακλάδια που μπορεί να αναπτυχθούν).
Στην ιδια ηλικια θα ναι μαλλον...
Αλλα δεν ξερω τι ρατσα να παρω ... Εγω θελω κυριως αυγα.
 
Τότε να βρεις μια από τις ράτσες που έγραψα πιο πάνω. Οι κρεατοπαραγωγής γενικά δεν είναι πουλιά που μπορείς να έχεις όπως οι άλλες κότες. Βαραίνουν πολύ εύκολα και γρήγορα και συνήθως πέφτουν κάτω και δεν μπορούν να περπατήσουν. Τα πουλάκια 25 ημερών που λες τι είναι; έχεις καμία φωτογραφία;
 
Τα πουλάκια 25 ημερών που λες τι είναι; έχεις καμία φωτογραφία;
Ειναι διαφορα... υπαρχει πικιλια...
για αυγα, για κρεας, νανακια, μπραχμα και πετρωτα.
 
Κάποια στιγμή θα γραφούν αναλυτικά άρθρα για την εκτροφή της όρνιθας που θα αφορούν όλους τους τομείς της καθώς και της διαχείρισής της. Σκοπός, να τις γνωρίσετε καλύτερα.
Γιάννη, περιμένουμε με ανυπομονησία!
 
Το ξερω, ωμος εκει ποθα γινει η αυλη ειναι ενα μερος του κηπου και δεν θελω να τον μειωσω πολυ γιατι ειναι ηδη περιορισμενος. Αυτο θα ισχυει το καλοκαιρι, τον χειμωνα θα εχον προσβαση σε ολο τον κηπο.
Για φωτο τι θελετε;
 
Καλησπερα Κωστα, ο χωρος που χρειαζεται μια κοτα ειναι περιπου 2 τετραγωνικα, καλο ειναι το κοτετσι να κοιταει προς ανατολη. Τωρα αν θες κυριως αυγα εχει σημασια ποσα την ημερα περιπου. Εγω θα συνιστουσα να παρεις αυγοπαραγωγης αν σε ενδιαφερει μονο η παραγωγη αυγων(ειναι μικρες και καταναλωνουν ελαχιστη τροφη, αποδιδουν περιπου 5-6 αυγα την εβδομαδα το λιγοτερο).Φροντισε να βαλεις αυτοματο νερο ωστε να γλυτωσεις απο την καθημερινη αλλαγη νερου.Φιλικα Κωνσταντινος.
 
Ασβεστη εχω παρει ηδη.
Για την αυλη τη να κάνω;
Ακομα να πω οτι εχω 2 ποτηστρες των 10 λιτρων που ειναι 2 μερη- ο κουβας και το μερος που πινουν... Οπως στα καναρινια... ειναι καλες;
 
Ναι εντάξει είναι. Στην αυλή άμα έχει αγκάθια, τσουκνίδες και τέτοια θα πρέπει να τα βγάλεις. Αλλιώς άμα είναι σκέτο χορτάρι μην κάνεις τίποτα. Θα το φάνε μόνες τους.
 
Μη βγαλεις τιποτα, απλα βαλε τις κοτες μεσα και θα το καθαρισουν αυτες, οτι καλυτερο να τσιμπολογησουν χορταρακι. Στειλε μια φωτογραφια για τις ποτιστρες και βαλε καφασια να γεννανε αυγα αν παρεις μεγαλες κοτες.
[automerge]1587401826[/automerge]
Ολα τα τρωνε αλλα τους αρεσουν κυριως τα γλυκα και μαλακα χορτα οπως βλητα, γλυστριδα κλπ
 
Στειλε μια φωτογραφια για τις ποτιστρες
Δεν μπορω γιατι ειναι στο μεγαλο κτημα!

Ακομα, οι στρογγηλες ταΐστρες απο αυτες των 10 κιλων ειναι καλες, γιατι εχω μια ή να βαλω μακροστενη τυπου πυραμιδα
 
Back
Top