Θεοδοσία, αρχικά θα αποφασίσεις πόσα πουλιά θα πάρεις. Από αυτό θα εξαρτηθεί και το μέγεθος του κλουβιού.
Αν σκέφτεσαι να πάρεις αρχικά ένα πουλί και αργότερα δύο, πάρε εξαρχής ενα μεγάλο και άνετο κλουβί για να είναι πιό εύκολη η διαβίωση τους. Το κλουβί να είναι ορθογώνιο, ψηλό, χωρίς καμπύλες. Με οριζόντια κάγκελα για να μπορούν να σκαρφαλώνουν. Επειδή ειναι κοινωνικά και δραστήρια πουλιά, θα χρειαστείς οποσδήποτε και κάποια ειδικά παιχνίδια τα οποία θα ανανεώνεις σε τακτά χρονικά διαστήματα γιατι τα καταστρέφουν ή τα βαριούνται. Το κλουβί θα έχει τουλάχιστον 2 ξύλινες πατήθρες, σκέυη για φαγητό και νερό και θα υπολογίσεις να έχουν αρκετό χωρο να κινούνται μεσα άνετα και να παιζουν χωρίς να στριμώχνονται.
Θα τοποθετήσεις το κλουβί σε ένα δωμάτιο που θα υπάρχει κίνηση γιατί είναι κοινωνικά πουλιά και χρειάζονται παρέα και όχι απομόνωση. Αν εχεις αρκετό ελεύθερο χώρο, διάλεξε το μεγαλύτερο για αυτού του είδους τα πουλιά. Υπολόγισε οτι το καθε πουλί χρειάζεται προσωπικό χώρο γλυρω στο 45Χ45Χ 55 (π-μ-υ). Αρα αν έχεις 2,3 ή και περισσότερα πουλάκια πράττεις αναλόγως. Να σκεφτείς και με προοπτική. Τι θα συμβεί αν αναπαραχθούν και που θα βάλεις τους νεοσσούς!
Κατά την ταπεινή μου γνώμη επειδή η αγορά κλουβιού γίνεται μια φορά, διέθεσε κάτι παραπάνω, μιας και αυτό θα φιλοξενήσει τους φίλους σου για πολλά χρόνια.
Για το θεμα του φύλου αναφέρονται και αλλοι εμπειρικοί τρόποι αναγνώρισής τους. Για ότι και να αποφασίσεις, μην βιαστείς. Παρατήρησε τα πουλιά που θα πάρεις για αρκετή ώρα πριν το αποφασίσεις αφού πρώτα μελετήσεις καλά όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που σου δόθηκαν. Καλη επιτυχια!