Γενικά Σκέφτομαι να αγοράσω lovebirds

Νασο ειναι τελειες οι φωτογραφίες σου και στο αβαταρ σου!

na ρωτήσω κατι. Αυτά τα πουλάκια πότε αναπαράγωνται συνήθως;

ποιους μήνες;
 
οπωτε θελουν!
ολο το χρονο εγω εχω κανει αναπαραγωγες με αυτα.
τωρα το χειμωνα μεσα στο σπιτι οχι εξω!
 
ευχαριστώ για τις πληροφορίες Νάσο!

και κατι αλλο... Τι είδος είναι αυτά που έχεις στο αβαταρ σ;
 
ξερετε τι φοβάμαι. Αν παω σε ένα πετσχοπ και παρω 2 μπορεί να μην μ δώσουνε ζευγαρι και να ειναι πχ δυο αρσενικα μαζι! Πως θα το καταλαβω;

και κατι άλλο... Τι κλουβί να παρω;
 
ναι Γεωργία μου διαβασα

" υπαρχει και ενας αλλος τροπος με σιγουρα αποτελεσματα αλλα ειναι για πιο πεπειραμενους.
αμα ψηλαφισεις με τα δαχτυλα σου την περιοχη αναμεσα στα ποδια τουσ, στη λεκανη, η θηλυκιά εχει μεγαλύτερο κενό αναμεσα απο τα ποδια στη λεκανη ενω στο αρσενικο ειναι πιο κλειστα.
αυτο γιατι η λεκανη του θυλικου ειναι μεγαλύτερη διοτι καποτε θα γεννησει αυγα και ειναι φτιαγμενη ετσι."

αλλά για καποιο που δεν καταλαβει από αυτα τι να κανει; σε κτηνίατρο;

οσο για το κλουβί;
 
Θεοδοσία, αρχικά θα αποφασίσεις πόσα πουλιά θα πάρεις. Από αυτό θα εξαρτηθεί και το μέγεθος του κλουβιού.
Αν σκέφτεσαι να πάρεις αρχικά ένα πουλί και αργότερα δύο, πάρε εξαρχής ενα μεγάλο και άνετο κλουβί για να είναι πιό εύκολη η διαβίωση τους. Το κλουβί να είναι ορθογώνιο, ψηλό, χωρίς καμπύλες. Με οριζόντια κάγκελα για να μπορούν να σκαρφαλώνουν. Επειδή ειναι κοινωνικά και δραστήρια πουλιά, θα χρειαστείς οποσδήποτε και κάποια ειδικά παιχνίδια τα οποία θα ανανεώνεις σε τακτά χρονικά διαστήματα γιατι τα καταστρέφουν ή τα βαριούνται. Το κλουβί θα έχει τουλάχιστον 2 ξύλινες πατήθρες, σκέυη για φαγητό και νερό και θα υπολογίσεις να έχουν αρκετό χωρο να κινούνται μεσα άνετα και να παιζουν χωρίς να στριμώχνονται.
Θα τοποθετήσεις το κλουβί σε ένα δωμάτιο που θα υπάρχει κίνηση γιατί είναι κοινωνικά πουλιά και χρειάζονται παρέα και όχι απομόνωση. Αν εχεις αρκετό ελεύθερο χώρο, διάλεξε το μεγαλύτερο για αυτού του είδους τα πουλιά. Υπολόγισε οτι το καθε πουλί χρειάζεται προσωπικό χώρο γλυρω στο 45Χ45Χ 55 (π-μ-υ). Αρα αν έχεις 2,3 ή και περισσότερα πουλάκια πράττεις αναλόγως. Να σκεφτείς και με προοπτική. Τι θα συμβεί αν αναπαραχθούν και που θα βάλεις τους νεοσσούς!

Κατά την ταπεινή μου γνώμη επειδή η αγορά κλουβιού γίνεται μια φορά, διέθεσε κάτι παραπάνω, μιας και αυτό θα φιλοξενήσει τους φίλους σου για πολλά χρόνια.

Για το θεμα του φύλου αναφέρονται και αλλοι εμπειρικοί τρόποι αναγνώρισής τους. Για ότι και να αποφασίσεις, μην βιαστείς. Παρατήρησε τα πουλιά που θα πάρεις για αρκετή ώρα πριν το αποφασίσεις αφού πρώτα μελετήσεις καλά όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που σου δόθηκαν. Καλη επιτυχια!
 
xmmmm ευχαριστώ πολύ!

θα το ψαξω όσο ψαχνεται καλυτερα!

αντε σε λίγες μερες ελπιζω να σας ποστάρω φοτος!
 
έχω δυο όμορφα πουλάκια της αγαπης! Μου τα έφερε η αγαπη μου το άλλο μ μισο! τα πουλάκια της αγαπης μας!

σε ευχαριστώ για το δώρο!

Θέλω να είναι αγαπημένα σαν εμας!


τα πουλάκια μ τα έκανε δώρο το άλλο μου μισό! Τα έβαλα στο μικρό κλουβάκι που είχα και θα πάω να ψάξω για πιο μεγάλο το Σάββατο!

Θα ποστάρω φοτος αυριο! Γιατί τώρα νανιιι τα μωράκια μ!

Φοβούνται πολύ! Ελπίζω να με συνηθίσουν...
 
μπραβο ειναι πολλη ομορφα και τα Lovebird οσο για τα καναρινια μια ερωτηση εκανα και εγω.
 
Να σου ζήσουνε Θεοδοσία! Μπράβο και στο έτερόν σου ήμιση για το τόσο όμορφο δώρο που σκέφτηκε να σου κάνει! Θα περιμένουμε με χαρά να δουμε τις φωτό!

Να είσαι πολύ ήρεμη όταν πηγαίνεις κοντά τους και να τους μιλάς με πολύ γλυκιά και χαμηλή φωνή. Οι πρώτες μέρες την προσαρμογής είναι δύσκολες!
 
Eyxariστω! ΝΑ ρωτήσω κάτι; το φλάς από κάμερες είναι κακο για τα πουλιά;



και κάτι αλλο! Εβαλα τη φωλιά αναπαραγωγής γτ την έφτιαξα τα γαντζάκια της που είχαν χαλάσει και είπα να τη δοκιμάσω όταν τη χρειαστώ να την έχω!

την έβαλα και πήγα ένα λεπτό να πιώ νερο και αμέσως το ένα παπαγαλάκι ( το θηλυκό πρεπει χωρίς να είμαι σίγουρη) μπήκε μέσα!

το αρσενικό έτρωγε και σε λίγο να σου και εκείνο μέσα!

τι λέτε να έγινε; Τώρα κοιμούνται εκεί! Δεν ειπα να τα βγάλω γτ φοβούνται! Και ειδικά πρώτη μέρα είπα να μην τα τρομάξω! Πιστεύω ότι μπηκε από φόβο! ☹
 
Να σου ζήσουνε! Οσο για το φλας, δε νομιζω οτι θα τους κανει κακο!
 
να σου ζησουν. Οσο για το φλας να φοβασαι μονο μην τη δουνε superstar και δε μπορεις να τα μαζεψεις μετα:)
 
στα λαβμερτ με κοκκινο προσωπο / red-faced ισχυει αυτο;

ΔΙΑΦΟΡA ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ-ΘΗΛΥΚΟΥ: Η περιοχή του προσώπου του θηλυκού είναι πορτοκαλί και τα κάτω καλυπτήρια των φτερών πράσινα.
εννοώ υπαρχει περιπτωση να εχει το παπαγαλάκι πορτοκαλί προσωπο και να ειναι αρσενικό; η να ειναι θηλυκό και να εχει κατακόκκινο προσωπο;

ευχαριστω:D
 

Συνημμένα

  • 45889105ro8.webp
    45889105ro8.webp
    18,3 KB · Προβολές: 46
αυτο που λες ισχυει για τα red faced...

TA δικα σου ειναι peach-faced...

δες φωτο κ θα καταλαβεις!

το 1.Red-Faced LovebirdAgapornis pullaria
το 2.
Peach-faced LovebirdAgapornis roseicollis
 

Συνημμένα

  • redfB.webp
    redfB.webp
    11,4 KB · Προβολές: 42
  • peach.webp
    peach.webp
    10,6 KB · Προβολές: 47
Αυτο που εχω διαβασει ειναι οτι ειναι μονομορφικα δλδ ιδια το αρσενικο με το θυληκο. Και καπου διαβασα οτι απλα τα θυληκα δεν εχουν τοσο εντονα χρωματα στα Lovebirds οσο τα αρσενικα. Ομως νομιζω δεν ισχυει σε ολους τους χρωματισμους lovebids σωστα; Η ψηλαφιση του οστου της λεκανης ειναι ενα καλο σημαδι αλλα αν το θυληκο δεν εχει γεννησει ποτε που μαλλον ετσι θα ειναι για το δικο σου ομως μπορει να μην καταλαβεις τη διαφορα. Καπου εχει γραψει ο Νασος και για τον τροπο που στεκονται στα ξυλαρακια και ειναι και αυτο σωστο δλδ τα θυληκα καθονται συχνα με τα ποδια οχι κολλητα το ενα με το αλλο.
 
Γεια σας και καλώς σας βρήκα.
Μπορεί κάποιος να μου στείλει π. Μ. Που θα μπορούσα στην Αθήνα να αγοράσω LoveBirds;
Ευχαριστώ πολύ.
 
Back
Top