Γενικά Σκέψεις επαγγελματικής εκτροφής

Έμεινε το νοσοκομειακό κλουβί για το οποίο δυσκολεύομαι αρκετά με την υλοποίηση του.
Χαίρομαι που σε βοήθησα με το ζήτημά σου. Δες αυτό για να πάρεις μια ιδέα. Αν θέλεις σχέδια κτλ πές μου να στα στείλω.
 

Συνημμένα

  • DSC04770 (1).webp
    DSC04770 (1).webp
    14,5 KB · Προβολές: 34
  • DSC04768.webp
    DSC04768.webp
    15,2 KB · Προβολές: 34
Έχεις κάποιο σχέδιο με τα ηλεκτρολογικά; Και από πού τα πήρες;
Γενικά ότι έχεις καλοδεχουμενο
Δεν τα πήρα είναι δική μου κατασκευή και έχω όλα τα σχέδια που χρειάζονται.
 
Μια χαρά Γιώργο!
Σε ότι αναφορά το νοσοκομείο πες μας τι έχεις στο μυαλό σου να φτιάξεις,αν έχεις πάρει ήδη κάποια υλικά και ποια είναι αυτά.

Η αρχή λειτουργίας είναι εύκολη γενικα,η τροφοδοσία στο input του θερμοστατη και στο output συνδέεται η λάμπα ή οι λάμπες.
Η πολυπλοκότητα όμως εξαρτάται από το τι θες να φτιάξεις,το δικό που πχ έχει ξεχωριστά κυκλώματα για κάθε μία από τις δύο λάμπες που έχω γιατί θέλω να έχω την επιλογή αν θα δουλεύουν και οι δύο μαζί.
 
Αυτό που θέλω να φτιάξω θέλω να μπορεί να χωράει μια ζευγαρωστρα ή ένα κλουβί για μεσαίους παπαγάλους. Το κλουβί το φτιάχνω εύκολα, τα ηλεκτρολογικά δεν βγάζω άκρη πως να τα φτιάξω και τι να πάρω γιατί τον ηλεκτρολόγο μου που ρώτησα δεν προλαβαίνει καθόλου να ασχοληθεί.
 
καλησπέρα και μπράβο για την προσπάθεια σου εύχομαι να πάνε όλα κατ'ευχην.
αναφορικά με την απολύμανση νομίζω ότι το dettol δεν είναι καλή ιδέα λόγω μυρωδιάς και τοξικότητας.
θα σου πρότεινα το dalco 100 το οποίο είναι απολυμαντικό-βιοκτονο και αναλόγως την αραίωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως. Ας πούμε εγώ που είχα πρόβλημα με κάτι ποντίκια στο σπίτι στο χωριό. όταν καθάρισα από τα τρωκτικά έκανα απολύμανση σε αριαωση 5:1,αλλά με το ίδιο απολυμαινω το νερό που έχω σε βαρέλι για να πίνουν οι μέλισσες από τα μελίσσια που έχω σε αναλογία ένα καπάκι στο βαρέλι 100λιτρων και το αφήνω να τρέχει σιγά πάνω σε ένα μάρμαρο και δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε από το απολυμαντικό αλλά δεν είχα και πότε νοζεμιαση(διάρροια μελισσών) που είναι συχνό πρόβλημα στα μελίσσια λόγω ακάθαρτων και στάσιμων νερών.
 
Ευχαριστώ πολύ για τη πληροφορία.
Γνωρίζεις αν προκαλεί τυχόν πρόβλημα στη βαφή των κλουβιων;
 
@Geokilkis https://agrofitiki.com/προϊόντα/dalco-100/ κοίταξε το εδώ που γράφει και πιο αναλυτικά που χρησιμοποιείται και ότι είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ συν ότι κάνει και για κτηνιατρική χρήση
 
Καλησπέρα παιδιά
επειδή η συνεργασία μεταξύ του προμηθευτή και της voltrega σταμάτησε δεν έχω προλάβει να εξοπλισθω με όσες κλούβες θα ήθελα και θα χρειαστώ έτσι είμαι προς αναζήτηση κλουβιών.
Όσες κλουβες είδα στα ίδια περίπου δεδομένα δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσαν.

Έτσι προσανατολιζομαι προς δύο επιλογές:
Α) αγορά ζευγαρωστρες της pet Camelot σε διάσταση 60*41*40 για τα πιο μικρά και 76*46*45 για τους μεσαίους. Με συρτάρι και βάσεις ώστε να γίνονται συστοιχία.

Β) μεταλλική ιδιοκατασκευη αλλά δεν μπορώ να βρω συρτάρια. (Αν γνωρίζει κάποιος που μπορώ να βρω καλοδεχούμενες οι πληροφορίες)

Είδα και διάφορες άλλες κατασκευές είτε μεταλλικές είτε pvc αλλά δεν μου "γέμισαν το μάτι" και δεν έδιναν τον απαραίτητο "αέρα" στα πουλιά.

Επίσης αν υπάρχει κάποιο δοκιμασμένο σύστημα αυτόματου "ποτίσματος"...

Οποιαδήποτε πρόταση θα την εκτιμούσα πολύ.
 
Back
Top