Γενικά Σκέψεις επαγγελματικής εκτροφής

Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό το κάθε πουλάκι να συνοδεύεται και από ένα δελτίο πληροφοριών .
Πως το βλέπετε;
Θα θέλατε να υπάρχει κάποια επιπλέον πληροφορία;
 

Συνημμένα

  • IMG_20220222_205807_copy_1024x1694.webp
    IMG_20220222_205807_copy_1024x1694.webp
    70,9 KB · Προβολές: 61
Δεν μου ήρθε στο νου κάποια άλλη αναγκαία πληροφορία, ίσως εκτός από τη μετάλλαξη π.χ. lutino pied.φορέας blue.τα οποία βέβαια θα μπορούσαν να γραφούν συμπληρωματικά και στο πεδίο του χρώματος.
Κάποιες μικρές αλλαγές θα σου πρότεινα...
Πιστοποιούμε ότι τα πτηνά μας ακολουθούν αυστηρό Πρόγραμμα Ιατρικής παρακολούθησης / ανάπτυξης..
Τηρείται αρχείο εκτροφής .
Συνιστούμε πριν την παραλαβή του πτηνού να προβείτε σε λεπτομερή έλεγχο αυτού και στη συνέχεια να ακολουθήσετε ...
 
Έχω συγκεντρώσει 60+ ζευγαρακια από διάφορα είδη παπαγάλων, αντιμετωπίζω όμως μεγάλο πρόβλημα με τα κλουβιά τα οποία μου τα στέλνουν με το σταγονόμετρο.
Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και οι εργασίες θα κάνω παρουσίαση.
 
@Geokilkis δυστυχώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην αγορά με τα κλουβιά και όσο περνάει ο καιρός θα είναι χειρότερα...
θα αγοράζουμε ότι και αν βρούμε και σε ότι τιμή.
 
δυστυχώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην αγορά με τα κλουβιά και όσο περνάει ο καιρός θα είναι χειρότερα...
θα αγοράζουμε ότι και αν βρούμε και σε ότι τιμή.
Έτσι είναι. Οι τιμές γίνονται πλέον εντελώς παραλογές. Ο κόσμος αγοράζει σε λογικές τιμές μόνο το stock που έχει ξεμείνει. Όταν γίνουν καινούργιες παραλαβές από τα καταστήματα, οι τιμές δεν θα έχουν ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με αυτές που ξέρουμε σήμερα. Δυστυχώς.
 
Ζήτηση υπάρχει και είναι τεράστια από ότι μου λένε τα καταστήματα.
Προσφορά δεν υπάρχει..
Μια η αύξηση της τιμής του σιδήρου, μια η τεράστια ζήτηση γιατί είχαν κλείσει λόγω covid, μια η αύξηση των ναύλων για τη μεταφορά, μια ότι οι εισαγωγείς δεν λένε να επενδύσουν..

Εδώ ζητάω παλέτα με σπόρους, με προκαταβολή το 50% στη και τα υπόλοιπα στην αποστολή και εδώ και μήνες ακούω δικαιολογίες...
 
@Geokilkis , δύο ερωτήματα:
Υπάρχει περίπτωση να μειώσεις το κόστος αγοράς των κλουβιών (δλδ αυτό που θεωρείται ότι θα είναι στο άμεσο μέλλον) και να κατασκευάσεις ο ίδιος ανάλογων προδιαγραφών κλουβί;
Τα έξοδά σου στο κατάστημα, βγαίνουν ή είσαι κοντά στο να βγαίνουν με την πώληση πουλιών; Πώς πάει το ενδιαφέρον πιθανών αγοραστών, το βρίσκεις αυξημένο, γίνεσαι γνωστός στις περιοχές πλησίον σου (που έχω την εντύπωση ότι είναι και σχετικά αραιοκατοικημένες)
 
@Geokilkis Ο @ianos έχει δίκιο. Εγώ που έφτιαξα δικιά μου μεγάλη κλούβα και γλίτωσα πάρα πολλά λεφτά. Είδα ένα θέμα που είχες ανοίξει και είχες φτιάξει μια πολύ ωραία κλούβα. Εάν φτιάξεις θα σου σώσει πολλά λεφτά.
 
@ΜΙΧΑΛΗΣ1989 για τους vadigram neophema και τις εταιρείες που τις εμπορεύονται. Μόνο τσουβαλι- τσουβαλι αλλά ήδη έχω μια πρώτη επικοινωνία τόσο με τη vadigran όσο και με τη versele laga.

@ianos
Δεν έχω πρόβλημα να φτιάξω ή και να δώσω σε έναν μάστορα να φτιάξει αλλά αυτό που θέλω είναι η πρακτικότητα στον καθαρισμό και στην αλλαγή των τροφών το θεωρώ άκρως σημαντικό γιατί γλιτώνω σημαντικά πολύ χρόνο. Πράγμα που η ιδιοκατασκευές σίγουρα θα πάσχουν κάπου.
Πάντα μιλάμε για συστοιχίες 2-3 κλουβιών.

Η ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας έχει λίγους και ερασιτέχνες αποκλειστικά εκτροφείς και η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη. Και περιέργως μου ζητάνε πουλάκια από όλη τη χώρα πράγμα που είναι αδύνατο να καλύψω..

Σε αυτή τη φάση που βρίσκομαι δεν έχω στόχο να έχουμε έσοδα αλλά να καλύπτει ένα μέρος των εξόδων. Και δεν είναι ο απόλυτος σκοπός το κέρδος γιατί είναι κάτι που αγαπάμε και το κάνουμε.
 
Back
Top