Ασθένειες Σοβαρός τραυματισμός σε καναρίνι

ένα δάχτυλο μάλλον έχει νεκρώσει..
Μοιάζει με διαφορετικό χτύπημα από αυτό στο μηρό.
Έχει σίγουρα βλάβη αλλά δεν είναι κύριας βαρύτητας κατά τη (ανειδίκευτη) γνώμη μου.
Διαφορετικά ίσως έχουμε ακόμη πιο σοβαρό πρόβλημα στο πόδι... αν το σπασμένο οστό και η κακή θέση του ποδιού για τόσες ώρες... Δεν επέτρεπαν τη σωστή κυκλοφορίας του αίματος.
Ας περιμένουμε τη @χουανιτο να μας πει και βλέπουμε τι θα κάνουμε.
 
Δυστυχώς το κτηνιατρείο σήμερα ήταν κλειστό κ εχω είτε την επιλογή να περιμένω μέχρι αύριο είτε αν μου δώσετε εσείς κάποιες οδηγίες να προσπαθήσω να το κάνω μονη μου...χρειάζεται κάποιος ειδικός εξοπλισμός;
Επίσης ξέρει κάποιος αν χρειάζεται να του χορηγησω κάποια φαρμακευτική αγωγή Ή να του βάλω κάτι τοπικά;
 
αν μου δώσετε εσείς κάποιες οδηγίες
Δώσε μου λίγο χρόνο να προετοιμάσω τις οδηγίες και φρόντισε να υπάρχουν πρώτα απ' όλα ένα με δυο ακόμη άτομα για βοήθεια καθώς και ταινίες για τραύματα. Μια στενή περίπου ένα εκατοστό και μια φαρδιά περίπου 2 εκατοστά
 
Προετοιμασία:
Κόβεις ένα κομμάτι μήκους περίπου δύο εκατοστών από την φαρδιά ταινία επίδεσης (2Χ2cm) και ένα κομμάτι στο ίδιο μήκος από μια οδοντογλυφίδα.
Αν υπάρχει η δυνατότητα με μια φαλτσέτα να τη σκίσετε την οδοντογλυφίδα στη μέση κατά μήκος θα είναι ακόμη καλύτερα.
Κάπως έτσι...
011.webp
Εδώ θα χρειαστεί να βάλετε όλη την ψυχική δύναμή σας με γνώμονα πως θα βοηθήσετε να γλυτώσει την αναπηρία ένα πλάσμα...
Οπότε...
Ένα άτομο κρατά σταθερό το καναρίνι μέσα στη χούφτα του, αφήνοντας μόνο το πόδι να προεξέχει και ο δεύτερος της παρέας θα πάρει τον "επίδεσμο" και θα τον κολλήσει με προσοχή από την κάτω μεριά του μηρού του...
Κάπως έτσι...
012.webp
με τη θέση του κίτρινου να το έχει η οδοντογλυφίδα.
Μη φοβηθείτε να κολλήσετε πρώτα τη μία άκρη της "ταινίας" και στη συνέχεια την άλλη που θα την επικαλύψει.
Εδώ και μετά θα πρέπει να επιστρατεύσετε και τη φαντασία σας αφού θα πρέπει να "ενώσετε" το πόδι στην πιο ορθή και λογική θέση...
Με το μάτι σας δηλαδή θα προσπαθήσετε να κρατήσετε τη γεωμετρία κορμού και ποδιού σε θεωρητικά σωστή θέση.
Στη συνέχεια με τη στενή την ταινία θα δέσετε πάνω στο κορμί (θα κολλήσετε πάνω στα φτερά) πρώτα το μηρό του πουλιού... και στη συνέχεια και την κνήμη, κρατώντας όμως ελεύθερες τις φτερούγες του και το άλλο πόδι του.
Κάπως έτσι.

0014.webp
Σας καταλαβαίνω γιατί έχω αναγκαστεί να το κάνω κάποιες φορές με πιο πρόσφατο παρόμοιο κάταγμα σε καναρίνι φίλου από μάγκωμα στην πόρτα.
Ας μου επιτρέψετε μια δυο συμβουλές πριν ξεκινήσετε...
Μοιράστε από πριν τις εργασίες.
Φανταστείτε πως ακριβώς θα ενεργήσετε.
Κι όταν ξεκινήσετε... μη φοβηθείτε και μη σταματήσετε με τίποτε.
Και φυσικά... μια δυο φωτογραφίες για να βλέπουμε και να μαθαίνουμε από την εξέλιξη.
Καλή δύναμη!
 
Και για να πάρετε κουράγιο...
Δείτε πως έγινε ένα καναρίνι ένα μήνα μετά το σπάσιμο, αφού κατά λάθος του έκλεισα την πόρτα πάνω στον αριστερό του μηρό πριν περίπου δύο χρόνια... Κι αφού έκανα ακριβώς όλα όσα παραπάνω έγραψα..
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
Ίσα ίσα που φαίνεται μια "στραβή" θέση του ποδιού...
Βλέπε εγώ ήμουν εντελώς μόνος... και η ευθυγράμμιση ήταν απίθανα δύσκολη.
 
..oπλίσου με ψυχική δύναμη, αγαπητή φίλη, ακολουθείστε τις οδηγίες του Γιάννη και..όλη η θετική ενέργεια των υπολοίπων από μας, στο πλευρό το δικό σου και του καναρινιού σου..σίγουρα!
να μας ενημερώσετε σχετικά, ναι;

καλή δύναμη από όλους μας! Όλα να πάνε κατ'ευχήν!
 
To ποδαρακι του φαινεται πολυ άσχημα,ένα δάχτυλο μάλλον έχει νεκρώσει..
Θα συμφωνήσω με το Γιώργο. Το ένα δάχτυλο έχει νεκρώσει και το μελανό σημείο στο πόδι δείχνει επίσης αρχή νεκρώματος. Για μένα να πας σε έναν ειδικό και μάλλον θα χρειαστεί ακρωτηριασμός. Στο λέω γιατί έχω χάσει πουλάκι από τέτοιο πράγμα. Τα πόδια που νεκρώνουν λεπταίνουν και μαυρίζουν και αν αυτό προχωρήσει χωρίς να κοπεί/ακρωτηριαστεί το καναρινάκι παθαίνει σηψαιμία και παθαίνει. Γρήγορα σε κάποιον ειδικό πτηνίατρο να σωθεί το πόδι και να κοπεί τουλάχιστον μόνο το δάχτυλο. Που μένεις;
 
Για μένα να πας σε έναν ειδικό. Που μένεις;
Δεν είναι δικό μου το έχουν οι γονείς μου που ζουν σε νησί κ έτυχε να βρίσκομαι εδώ για διακοπές... Επισης εδω οι κτηνιατροι δεν γνωριζουν για καναρινια κ δεν υπαρχει καποιος ειδηκος.
Όπως καταλαβαίνεις δύσκολα τα πράγματα. Για αυτό κι ο κ. Γιάννης έγραψε παραπάνω όλες αυτές τις συμβουλές για να το κάνουν καλά.
Η μόνη λύση είναι να προσπαθήσουν μόνοι τους να σώσουν το πουλάκι...
 
Η μόνη λύση είναι να προσπαθήσουν μόνοι τους να σώσουν το πουλάκι...
Αν είναι όντως νέκρωση (μακάρι να βγω ψεύτρα) τότε αν το δάχτυλο ή ακόμα χειρότερα το πόδι δεν ακρωτηριαστεί, δεν πρόκειται να σωθεί το καναρινάκι. Δυστυχώς. ☹
 
καλησπέρα καλοί μου φίλοι! Είμαι πολύ στεναχωρημενη γιατι Δυστυχώς δεν τα κατάφερα... Δεν είναι καθόλου εξοικειωμένο κ όσο ήρεμα κ αν προσπαθήσαμε να το πιάσουμε μόνο που βάζουμε χέρι μέσα στο κλουβί πετάει αδέξια κ χτυπάει στα κάγκελα.. Έχουμε κ κακη εμπειρία απ το παρελθόν που ειχαμε πάλι ένα άρρωστο καναρίνι κ έπρεπε να το πιάσουμε κ πέθανε απ το στρες. Απευθύνθηκα σε τρεις κτηνιάτρους στο νησι ( στη Λημνο ειμαστε) οι οποίοι δήλωσαν εξ αρχής ότι δεν ασχολούνται με καναρίνια κ ο ένας που τελικά το είδε μου ειπε οτι ουτε αυτος το αναλαμβάνει κ ότι μάλλον δεν έχει νόημα να μπει νάρθηκαΣ όπως είναι κ καλύτερα να τ αφήσω έτσι κ ότι γινει. Δεν μου εδωσε καν την επιλογη του ακρωτηριασμου η να μου πει οτι κινδυνευει η ζωη του απ αυτο. Μαλιστα ειπε οτι το πιο πιθανο ειναι να " πεσει" απο μονο του το ποδι! Πτηνιατρος φυσικά δεν υπάρχει...☹ Αν όμως συμφωνείτε ότι με ακρωτηριασμό τουλάχιστον θα ζήσει τότε να το ψάξω μήπως κ αυτό το αναλάβει κάποιος.
 
Δεν υπάρχει λόγος να ακρωτηριαστεί ένα πόδι που απλά έσπασε το κόκαλο.
Βρείτε το κουράγιο ή έστω έναν άνθρωπο να σας βοηθήσει.
Έχει απόλυτη κατά τα υπόλοιπα υγεία και είναι κρίμα.
Αν μάλιστα ακολουθήσετε τις οδηγίες θα γίνει πιο εύκολο...
Πρέπει να προσπαθήσετε...
Κανείς δε θα μπορέσει να σας βοηθήσει... αν δεν το πιστέψετε εσείς οι ίδιοι...
 
Πιάστε το με μια αποφασιστική κίνηση τέτοια ώρα καλύτερα που είναι πιο υποτονικό. Καλύψτε το σώμα του από τις φτερούγες πτήσεις έως και το κεφάλι με ένα ελαφρύ πανάκι που θα του επιτρέπει να αναπνέει, καλύπτοντας και τα μάτια του. Όταν δεν βλέπει, δεν φοβάται και θα κάτσει ήσυχο να κάνετε την δουλειά σας. Τυλίξτε το περίπου σαν σουβλάκι, αφήνοντας τα ποδαράκια του έξω, και ακολουθήστε τις οδηγίες του Γιάννη. Καλύτερα να κολλήσει στραβά παρά να μην κολλήσει καθόλου.
Κατά την γνώμη μου, χρειάζεται και κάποια αντιβίωση ευρέως φάσματος.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά!
 
Back
Top