Με αφορμή την συζήτηση αυτή https://community.petbirds.gr/threads/Ενδιαφέρον-για-αγορά-20kg-συσκευασίας-μείγματος-σπόρων.29871/ και τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε από εδώ και κάτω https://community.petbirds.gr/threa...ίας-μείγματος-σπόρων.29871/page-2#post-382470, θα ήθελα να το αναπτύξουμε λίγο πιο σχολαστικά και παρακαλώ για την συμμετοχή σας, με όποια στοιχεία διαθέτετε ή όποιες σκέψεις έχετε.
Όσο με αφορά, τόσο κατά την επεξεργασία του άρθρου "Χύμα ή συσκευασμένη τροφή για το πουλάκι μας", όπου περιλαμβάνεται link του ΕΦΕΤ για αποτελεσματική αντιμετώπιση μυκήτων και αυγών παρασίτων σε θερμοκρασία κάτω των -18c, όσο και κατά την συμμετοχή μου στην συγγραφή του άρθρου για την "Ασπεργίλλωση των πτηνών", βρήκα πολλές αναφορές τόσο ελληνίδας κτηνιάτρου, όσο και πολυπληθών ξένων sites, ακόμα και στις οδηγίες ασφαλούς συντήρησης των πέλετς https://www.harrisonsbirdfoods.com/storing-harrisons-bird-foods/, για διατήρηση σπόρων επί μακρόν στην κατάψυξη του ψυγείου μας, και εν συνεχεία για λίγες μέρες στην συντήρηση.
Επειδή ευτυχώς δεν είμαστε δογματικοί και η κάθε άποψη δυνατόν να ανατραπεί από νέα εμπεριστατωμένα δεδομένα, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για όλους μας, να διεξάγουμε την συζήτηση αυτή σε ανοιχτό διάλογο.
Όσον αφορά για τον ασπέργιλλο, να θέσω υπ' όψιν σας το στοιχείο, πως μπορεί στην Ελλάδα το ποσοστό του να είναι μικρό και σχετικά ασφαλές αλλά να σκεφτούμε πως οι σπόροι που προσφέρουμε στα πτηνά μας, προέρχονται κατά κύριο λόγο από χώρες της ΚΔ. Ευρώπης, όπου "θερίζει".
Όσο με αφορά, τόσο κατά την επεξεργασία του άρθρου "Χύμα ή συσκευασμένη τροφή για το πουλάκι μας", όπου περιλαμβάνεται link του ΕΦΕΤ για αποτελεσματική αντιμετώπιση μυκήτων και αυγών παρασίτων σε θερμοκρασία κάτω των -18c, όσο και κατά την συμμετοχή μου στην συγγραφή του άρθρου για την "Ασπεργίλλωση των πτηνών", βρήκα πολλές αναφορές τόσο ελληνίδας κτηνιάτρου, όσο και πολυπληθών ξένων sites, ακόμα και στις οδηγίες ασφαλούς συντήρησης των πέλετς https://www.harrisonsbirdfoods.com/storing-harrisons-bird-foods/, για διατήρηση σπόρων επί μακρόν στην κατάψυξη του ψυγείου μας, και εν συνεχεία για λίγες μέρες στην συντήρηση.
Επειδή ευτυχώς δεν είμαστε δογματικοί και η κάθε άποψη δυνατόν να ανατραπεί από νέα εμπεριστατωμένα δεδομένα, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για όλους μας, να διεξάγουμε την συζήτηση αυτή σε ανοιχτό διάλογο.
Όσον αφορά για τον ασπέργιλλο, να θέσω υπ' όψιν σας το στοιχείο, πως μπορεί στην Ελλάδα το ποσοστό του να είναι μικρό και σχετικά ασφαλές αλλά να σκεφτούμε πως οι σπόροι που προσφέρουμε στα πτηνά μας, προέρχονται κατά κύριο λόγο από χώρες της ΚΔ. Ευρώπης, όπου "θερίζει".