Αγαπητέ
@tasioskis
Οι ανεύθυνοι θα πετάξουν το σκύλο τους ανεξάρτητα αν τον πήραν από εμένα ή από έμπορο.
Με λάθος παραδοχές ξεκινάς και καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα.
Οι έμποροι (εκτροφείς ή εισαγωγείς) που πουλάνε σκυλιά με σκοπό το ΚΕΡΔΟΣ, τους εμφανίζεις υπεύθυνους και εμένα που θα ζευγαρώσω τον σκύλο μου και θα χαρίσω σε κάποιον που θέλει σκύλο με χαρακτηρίζεις ανεύθυνο.
Έχει ποτέ κανείς από τους εμπόρους ενδιαφερθεί αν το ζωντανό που πουλάνε και βγάζουν κέρδος θα έχει καλή ζωή;
Τι τύχη θα έχει;
Κατάλαβες γιατί έχουμε γεμίσει αδέσποτα;
Γιατί οι έμποροι πουλάνε συνεχώς αδιάφοροι για την τύχη του εμπορεύματος τους.
Η πώληση έγινε, το κέρδος βγήκε και όλα μια χαρά
Πολύ ωραιοποιήσατε κάποιοι εδώ στο φόρουμ την δραστηριότητα των εμπόρων που κερδοσκοπούν και καταρρακώνεται εμένα ένα απλό φιλόζωο ως ανεύθυνο και υπαίτιο όλων των κακών που συμβαίνουν με τα αδέσποτα
Εγώ που από αγάπη για τα σκυλιά θέλω να διευκολύνω κι άλλος φιλόζωους να αποκτήσουν σκύλο είμαι ο ανεύθυνος.
Αν σου έλεγα ότι θα έκανα εμπόριο και θα πουλούσα σκυλιά θα γινόμουν αυτόματα υπεύθυνος;
Λοιπόν οι στειρώσεις και η απαγόρευση ζευγαρώματος από ιδιώτες έχει ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ τον έλεγχο του εμπορίου και την αύξηση των κερδών των εμπόρων.
Αν επικρατήσει η στείρωση και η απαγόρευση, σε λίγα χρόνιά ο μοναδικός τρόπος απόκτησης οποιουδήποτε ζώου θα είναι μέσω ΕΜΠΟΡΩΝ και με μεγάλο κόστος για τους πολίτες
Γι αυτό εγώ θα συνεχίσω να ενθαρρύνω ιδιοκτήτες σκύλων να ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους για το καλό της υγείας τους και για να διευρύνουμε την φιλοζωία.
Και όταν έρθει η ώρα θα ζευγαρώσω τον σκύλο μου και θα βάλω εδώ στο φόρουμ αγγελία ΧΑΡΙΖΩ ΣΚΥΛΑΚΙ.
Δεν θα γίνω συνυπαίτιος στην δημιουργία κλειστής αγοράς στα ζώα
Αγαπητέ
@Θεοδωρος 55
συμφωνώ μαζί σου.
Το πρόβλημα στην Ελλάδα ανυπαρξίας αντιμετώπισης του προβλήματος από το κράτος είναι αιώνιο και συνεχές.
Πόσο μάλλον τώρα που έχουμε την οικονομική (και ηθική) κρίση.
Είδες ότι ορθά κάποιοι έβαλαν θέμα ότι προηγούνται οι πεινασμένοι και εξαθλιωμένοι άνθρωποι.
Δικαιολογίες για να μην γίνει κάτι πάντα θα υπάρχουν, λες και δεν μπορούμε να έχουμε παράλληλη δράση και για τον άνθρωπο και για τα ζώα.
Εγώ άνοιξα το θέμα για να εκφράσω την ανησυχία μου για τις στειρώσεις και ότι άλλο προβλέπει ένα προσχέδιο νόμου που κατατέθηκε από την κυβέρνηση πριν λίγους μήνες και ευτυχώς αποσύρθηκε μετά από πολλές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες.