Αναπαραγωγή Συγκάτοικοι στο ίδιο κλουβί

Αλεξία

PB Member
Εγγραφή
23 Σεπ 2007
Μηνύματα
359
Πόλη
Γλυφάδα
Την Πρωτομαγιά τα έβαλα στο ίδιο κλουβί μαζί με το χώρισμα, που και που δίνανε κανένα φιλί η ταίζονταν δεν ξέρω σίγουρα, τους είχα βάλει και νήμα.
Μετά απο μερικές μέρες έβγαλα το χώρισμα και τα άφησα για να δω τη θα κάνουν, αλλα κοιτώντας τα προσεκτικά παρατήρησα οτι το αρσενικό παίζει με το νήμα σε σημείο που να το έχει σκορπίσει όλο, το θήλυκο δεν ασχολείται καθόλου με το νήμα και μόλις πάει το αρσενικό να την πλησιάσει αυτή διαμαρτίρεται και τον διώχνει, δεν τον αφήνει να κάτσει ούτε καν στο ίδιο κλαδί μαζί της. (δεν φτάνουν στο σημείο βέβαια ωστε να μην μπορούν να συμβιώσουν μαζί η να ξεπουπουλιάζονται απλα δεν τον αφήνει να πάει δίπλα της) Αυτό μου δείχνει οτι το θηλυκό δεν είναι έτοιμο ακόμα και δεν ξέρω τη να κάνω, να τα αφήσω όπως είναι στο ίδιο κλουβί; να τους βάλω πάλι το χώρισμα
η να τα χωρίσω εντελώς βάζοντας τα σε άλλα κλουβιά; Περιμένω επειγωντος την βοήθεια σας. ( ξέχασα να σας πω οτι τους δίνω παπαρουνόσπορο βιταμίνες στο νερό τους αυγουλάκι και μηλαράκι δεν ξέρω τη άλλοα να κάνω.
 
Αλεξία ξέρεις ήδη τι να κάνεις.Φυσικά και να βάλεις το χώρισμα. Τα πουλια είναι έξω ή τα έχεις μέσα στο σπίτι. Να κάνεις υπομονή. Όταν θα είναι έτοιμη η θυληκιά θα ξεκινήσει να κάνει φωλιά. Τότε θα βγάλεις το χώρισμα. Τον παπαρουνόσπορο καλύτερα να μην το χρησιμοποιήσεις. Δες εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Πυρώνει-ο-παπαρουνόσπορος-τα-πουλιά.142/
 
Τα πουλιά τα έχω μέσα στο σπίτι. Αλλά επειδή κάπου διάβασα οτι υπάρχει και η περίπτωση να μην αρέσει στην θηλυκιά ο συγκεκριμένος αρσενικός έβαλα αλλο αρσενικό στη ζευγαρώστρα, έβαλα το χώρισμα ξεκίνησα προετοιμασία στο αρσενικό με βιταμίνες αυγοτροφη ασβέστιο και μηλαράκι, συγχρόνως τα ίδια κάνω και στην θηλυκιά απλα στην θηλυκιά τα είχα κάνει και πριν μερικούς μήνες αλλά για διάφορους λόγους δεν την είχα βάλει για ζευγάρωμα. Ολα αυτά που κάνω είναι εντάξει; ( και τις έχω βάλει νήμα σε περίπτωση που είναι έτοιμη).
 
Αλεξία δεν μου έχει τύχει καμια κανάρα να κάνει επιλογή συντρόφου. Οταν πυρώσει η θυληκια δεν κοιτάζει ποιον αρσενικό έχει δίπλα της.Αυτο που θέλει είναι μονο να ζευγαρώσει. Καλα κάνεις και κάνεις προετοιμασία τα πουλια είναι απαραίτητη. Κάνε όμως και υπομονή. Εγω έχω ζευγάρια απο τον Μάρτη μαζί και τώρα άρχισαν να τα βρίσκουν. Μόνο μην αλλαζεις το ζευγάρη.
 
αλεξια αν καταλαβα καλα ο νεος αρσενικος τοποθετηθηκε τωρα. Γνωμη μου ειναι να την αφησεις με τον αρσενικο που ηταν το μεγαλυτερο διαστημα. Εκτος αν ειδες αμεση αλλαγη στην συμπεριφορα της θηλυκιας.
 
Ναι σήμερα το μεσημέρι το έβαλα και νομίζω οτι έδειξε κάποιο ενδιαφέρο η θηλυκιά χωρίς να είμαι εντελώς σίγουρη, και οχι τίποτα άλλο αλλά έβαλα το πουλί που κελαιδάει
ωραία και τώρα έχω μείνει χωρίς κελάιδισμα.
 
Παρελειψα να σε ρωτησω, εισαι σιγουρη οτι προκειται για ζευγαρι, τα αραια και που φιλακια δινονται και απο 2 ιδιου φυλου πουλια και αν μιλαμε για 2 αρσενικα το ενα συνηθως σιγει, μπερδευοντας μας ετσι οτι προκειται για θυληκο αφου δεν κελαηδαει.
 
Αλεξια σε καθε περιπτωση τα πουλια πριν μπουν στην διαδικασια της αναπαραγωγης χρειαζονται χρονο. Αν παιζουν με το νημα και βλεπεις συναμα οτι τσακωνονται μεταξυ τους σημαινει απλα οτι δεν ειναι ετοιμα. Επρεπε απλα κατα τη γνωμη μου να τοποθετησεις ξανα το χωρισμα πισω και να εκανες λιγο υπομονη κανοντας παραλληλα την καταλληλη διατροφικη προετοιμασια. Εαν αλλαξες τωρα τον αρσενικο θα πρεπει να περιμενεις για καποιο διαστημα μεχρι και τα δυο πουλια να ειναι ετοιμα για αναπαραγωγη.
 
Τελικά είχατε δίκιο εκτός οτι το αρενικό το δεύτερο δεν είχε καθόλου προετοιμασία του ήταν τελείος αδιάφορη η θηλυκιά ενω το άλλο το είδα σήμερα το πρωί να χτυπιέται μέσα στο κλουβί σαν τα άγρια πουλιά που δεν έχουν μάθει μέσα σε κλουβί το λυπήθηκε
η ψυχή μου δεν μπορούσα να το βλέπω έτσι και το έβαλα πάλι μέσα, και αμέσως ηρέμησε και ας ήτανε σε μικρότερο χωρο λόγω χωρίσματος. (αυτό είχε κάνει και κάποια προετοιμασία παραπάνω.)
 
Μερικές φορές κάνουμε κάποια πράγματα νομίζοντας οτι είναι για το καλό των πουλιών και στο τέλος το μόνο που καταφέρνουμε είναι έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα απο αυτό που επιθυμούμε.
 
Back
Top