Eastern Rosella, 1 έτους (τον έχω 1 εβδομάδα μόνο)
Ποια είναι τα κύρια στοιχεία του χαρακτήρα του παπαγάλου σας;
-Περίεργος, πανέξυπνος, φοβιτσιάρης (με ότι καινούριο παρουσιάζεται, ευτυχώς συνηθίζει πρόσωπα & πράγματα πολύ εύκολα!), ναζιάρης, υπομονετικός (!), παιχνιδιάρης, ζημιάρης(τσάκισε επανειλλημένως το ίδιο παιχνίδι!).
Πως θα χαρακτηρίζατε την ικανότητα ομιλίας του παπαγάλου σας; (Δεν μιλάει, Χαμηλή, Μέτρια, Ανεπτυγμένη)
-Δεν μιλάει απ'όσο μου είπαν (μακάρι να μίλαγε!)
Αν τον αγοράσατε πρόσφατα παρακαλώ πείτε μας την τιμή σε ευρώ.
-130 ευρω
Ποιο είναι το επίπεδο θορύβου του παπαγάλου σας; (χαμηλό, μέτριο, υψηλό)
-Το πρωί αν ξυπνάει μαζί με τα άλλα πουλιά μου (στον ίδιο χώρο) απλώς τιτιβίζει χαμηλα, αν ξυπνήσει μόνος σφυρίζει (και ξυπνάει και εμάς). Κατά τη διάρκεια της ημέρας συνήθως μουρμουράει ή τιτιβίζει, λίγες φορές σφυρίζει (κι αν του πω σσσσσσσστ, με ακούει και σταματάει τις "κορώνες" κι αρχίζει τα χαμηλά). Το σούρουπο τα κάνει όλα! Γενικά είναι ήσυχος και συγκαταβατικός (προς το παρόν).
Θα λέγατε ότι ο βαθμός δυσκολίας συντήρησης και ευζωϊας του παπαγάλου σας είναι για: αρχάριους/ μεσαίου επιπέδου/ έμπειρους ιδιοκτήτες πουλιών;
-Για μεσαιου επιπεδου ιδιοκτητες (αν είχαν & έχουν κι άλλα πουλιά, οπότε και ξέρουν λίγα πράγματα τουλάχιστον). Για κάποιον που δεν ξαναείχε ποτέ πουλί, ίσως είναι δύσκολο είδος.
Πόσες ώρες απαιτείται να ασχολείστε μαζί του την ημέρα;
- Επειδή τον έχω 1 εβδομάδα μόνο και τυχαίνει να μην εργάζομαι αυτό τον καιρό, έχω χρόνο να του διαθέσω και να τον εκπαιδεύσω. Το λιγότερο που έχω ασχολειθεί μαζί του ως τώρα, είναι 3 ώρες.
Ποιές είναι οι διατροφικές συνήθειες του παπαγάλου σας (πχ μείγμα σπόρων για μικρούς - μεσαίους - μεγάλους παπαγάλους, πελετς, αυγοτροφή, φρούτα, λαχανικά, έτοιμα γεύματα);
-Τροφη για μεσαιου μεγεθους παπαγαλους, μειγμα σπορων απο 2 διαφορετικες τροφες. Από φρούτα μαθαίνει τώρα να τα τρώει. Αρχίσαμε με λίγο μηλαράκι, βερίκοκο, και ελάχιστο μαρούλι (μην μου πάθει καμιά διάρροια!), και έπαιται συνέχεια...
Πώς θα χαρακτηρίζατε το κόστος συντήρησης (έξοδα σε τροφές, παιχνίδια, αξεσουάρ, φάρμακα, βιταμίνες) του παπαγάλου σας; (χαμηλό/μέτριο/υψηλό);
-Αν υπολογήσουμε αγορά νέου κλουβιού καταλληλότερου (αυτό που έχει τώρα είναι μεγάλο μεν, αλλά όχι αρκετα για το είδος του) με τα αξεσουάρ του, 1-2 παιχνιδάκια, τροφές κλπ, για αρχή περίπου 160 ευρώ. Για την πορεία όμως, θα χαρακτήριζα χαμηλό το κόστος συντήρησής του.