- 1. Πριερεγος, κοινωνικος, παιχνιδιαρης και ομιλικος.
- 2. μετρια προς ανεπτυγμενη
- 3. Πριν απο 5 μηνες, 120 ευρω σε ηλικια 1,5 μηνων
- 4. μετριο
- 5. μεσαιου επιπεδου
- 6. τουλαχιστον 1 ωρα
- 7. Μειγμα σπορων versele-laga parrot prestige και big parakeet prestige, αυγοτροφη, φρεσκα φρουτα και λαχανικα καθημερινα και σουπιοκοκκαλο.
- 8. χαμηλο
λαθος μου.:) ρινγκνεκΧρήστο, δεν μας αναφέρειςτο είδος του παπαγάλου σου όμως :)
african grey
1 εξυπνος, ομιλιτικός, φοβιτσιάρης, συμπαθητικός, όχι ιδιαίτερα κοινωνικός λόγω του ότι είναι επιφυλακτικός
2. ανεπτυγμένη, αυτή τη στιγμή είναι 1 ετους και μερικών ημερών λέει 2-3 φράσεις και περίπου 10 λέξεις καθαρά καθώς και καμια 20αριά όχι καθαρά ακόμα, απαντάει σε ερωτήσεις του στίλ πως κάνει αυτό το ζώο πως κανει το άλλο κτλ ...
3. 730 ευρώ πρίν απο 8,5 μήνες
4. χαμηλό επίπεδο θορύβου, κάποιες φορές κάνει έναν κλασσικό ήχο επικοινωνίας μαζί μου σε αρκετά χαμηλή ένταση, εάν κάνει κάποιο θόρυβο θα είναι μόνο όταν φεύγω που ενοχλητικό δεν τον λές σε καμία περίπτωση απλά ''ακούγεται'' , είχα αμαζόνιους lovebird ringneck και θα έλεγα ότι σε θέμα θορύβου είναι ο πίο ήσυχος...
5. σίγουρα για όχι για κάποιον που δεν έχει ιδέα απο παπαγάλους, κλλά επειδή δεν καταλαβαίνω και τον όρο όχι πρώτος παπαγάλος και επειδή δεν μπορεί να πρέπει να κάνουμε πειραματόζωα άλλα ζώα μέχρι να φθάσουμε σε κάποιο που απο την αρχή θέλαμε, εφόσον κάποιος διαβάσει αρκετά για το είδος και γενικά για τους παπαγάλους τηρήσει τα πάντα απο αυτά που λένε τα βιβλία ( και ειδικά στο κομμάτι της συμπεριφοράς του ιδιοκτήτη ως προς το ζωντανό) πιστεύω μπορεί να κάνει για όλους...
6. Δεν νομίζω ότι ''απαιτείται'' κάποια συγκεκριμένη ώρα, όση ώρα έχω του την προσφέρω ... Παρόλαυτα τις μέρες που ασχολούμαι 2 + ώρες μαζί του φαίνεται να το απολαμβάνει τις υπόλοιπες είναι φυσιολογικός... Οι ώρες παρόλαυτά που βρίσκομαι σπίτι είναι αρκετές και πάντα τον έχω όπου κάθομαι δίπλα μου οπότε και δεν μένει μόνος πολλές ώρες συνήθως 5-6 θα μείνει, και κατα την διάρκεια αυτή του βάζω μουσική να ακούει...
7. Βαθμός συντήρησης θα έλεγα ότι εφόσον είναι καθαρό το κλουβί του, το νερό του και το φαγητό του δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω ... ειδικότερα καθαρίζω τον πάτο του κλουβιού μέρα παρά μέρα με καινούργια άμμο, και 2 φορές την ημέρα αλλάζω νερό εκτός και αν το εχει λερώσει όπου εκεί θα το καθαρίσω όσες χρειαστεί φορές για να είναι καθαρό, φαγητό κάθε μέρα ή μέρα παρα μέρα εάν δεν το έχει φάει ( συνήθως τις μέρες που του δίνω διαφορα άλλα εκτός απο τα pellet μπορεί να μην τα φάει τα pellet)
8. pellet καθημερινά, μερικές φορές την εβδομάδα μικρή ποσότητα από καλαμπόκι και σιτάρι μουλιασμένο για 10-12ώρες σε νερό για να είναι μαλακά, το κεχρί το λατρεύει - του δίνω 2 φορές την εβδομάδα, φρούτα (αχλάδι μήλο μπανάνα) καθημερινά πιο σπάνια ακτινίδιο, σταφύλι το καλοκαίρι κτλ ... λαχανικά εκτός απο καρότο που του δίνω μερικές φορές το μήνα και μπρόκολο, τίποτα άλλο, για λιχουδιά κεχρί με λιοσπορούς, περιορισμένη ποσότητα
9. κόστος μικρό εφόσον είναι υγιείς, παιχνίδια δυστυχώς δεν του αρέσουν, εκτιμάει τα ξύλα μέσα στο κλουβί για να σκαρφαλώνει τα οποια έχουν και μικρό κόστος, το κλουβί του τα μπολάκια του ( να είναι καλής ποιότητας για να μην τα χαλάει ) έχουν κάποιο κόστος μιας και θα πρέπει να έιναι μεγάλα για να είναι άνετος ο παπαγάλος... Εγώ έδωσα 200 ευρώ για αρχικά πράγματα ( κλουβί μπολάκια και 1-2 παιχνίδια) και θέλω 15 ευρώ τον μήνα για pellet και 6 ευρώ για άμμο, φρούτα επειδή καθαρίζω και για εμένα δεν τα μετράω στο κοστος...
Μήπως χρειάζεται ενημέρωση ο πίνακας; Λείπει το κακαρίκι ή κάνω λάθος;Κάποια βασικά στοιχεία τα έχω ήδη συλλέξει...
Μήπως χρειάζεται ενημέρωση ο πίνακας; Λείπει το κακαρίκι ή κάνω λάθος;
ΕυχαριστώΥπάρχει μόνο μία αναφορά από τη ΡΟΖΙ οπότε στην ουσία πρόκειται για προσωπική άποψη, όσον αφορά στο Κακαρίκι. Παρόλα αυτά έχω ενημερώσει τον πίνακα και μπορείτε να τον κατεβάσετε.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας