Γενικά Συμβιωση μπατζι με κακαρικι

Αν μπορεί να γίνει οτιδήποτε τέτοιο, αυτό δεν θα καθορίζεται και απο τις διαστάσεις της κλούβας; Ο σκοπός αυτής της ενέργειας έχει κάποια σημασία;Είναι προσωρινό;
 
Δυο εντελώς διαφορετικά είδη με διαφορετικό μέγεθος και διαφορετικές απαιτήσεις.
Σύμφωνα με τα άρθρα
. https://community.petbirds.gr/threads/Κακαρίκι-cyanoramphus.17933/
έχουν αρκετά μεγάλη διαφορά σε μέγεθος.
Τα κakariki είναι φύση περίεργα και ενδεχομένως τα μικρότερα budgie να έχουν πρόβλημα... ακόμη και για τη ζωή τους.
 
Έχω την εντύπωση ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνεται αν έχεις αρκετά μεγάλη κλούβα αλλά αρκετά μεγάλη, να μπαίνεις κι εσύ μέσα πχ... Και αυτό υπό προϋποθέσεις...
Πιο συμβατά ίσως είναι τα bourke...
Ό,τι λέω βέβαια είναι εικασίες...
Το καλύτερο είναι σίγουρα να τα έχεις ξεχωριστά..
 
τα κακαρικι ειναι επιθετικα;

Γενικότερα θεωρούνται ειρηνικά πουλιά. Η περίοδος αναπαραγωγής και η ύπαρξη σημείων φωλιάσματος όμως πολλές φορές ανατρέπουν τα δεδομένα. Τι διαστάσεις θα έχει η κλούβα;
 
Λίγο ως πολύ απαντήθηκε με αρνητική συμφωνία από όλους, απλώς προσωπικά είμαι απόλυτα αντίθετη σε τέτοιες συγκατοικήσεις.
Ακόμα και ζευγάρια ίδιου είδους δοκιμάζονται και ποντάρουμε στο μέγεθος της κλούβας για να διασφαλίσουμε ειρήνη. Πόσο μάλλον ανόμοια είδη με τεράστια διαφορά μεγέθους.
τα κακαρικι ειναι επιθετικα;
Αυτή η ερώτηση αμφισβητεί την πραγματικότητα, ότι κάθε παπαγάλος έχει την δική του προσωπικότητα.
Είναι αντίστοιχη της ερώτησης "είναι όλοι οι άνθρωποι επιθετικοί; ".
Περίεργες συμβιώσεις που βλέπουμε στα μαγαζιά, αφορούν πουλιά "ψαρωμένα", σε προσωρινή διαμονή και που τελικά και αν συμβεί κάτι που και ποιος, πόσοι θα το δουν;
Δεν ξέρω ποιες επιθυμίες σου σε οδήγησαν σε αυτούς τους προβληματισμούς, αν θέλεις πες κάποια πιο αναλυτικά πράγματα, να σκεφτούμε αν υπάρχει κάτι, κάποια εναλλακτική :)
 
αν και μικρη η κλουβα δεν ειναι σιγουρο οτι θα εχεις προβληματα εκτος ισως, απο την περιοδο αναπαραγωγης.σε μεγαλυτερη κλουβα δεν θα ειχες κανενα προβλημα. Καλυτερα σε αυτη την κλουβα να μην τα βαλεις μαζι ομως ειναι αρκετα μικρη. Παντως τα 2 ειδη συμβιωνουν ανετα μαζι.
 
αν και μικρη η κλουβα δεν ειναι σιγουρο οτι θα εχεις προβληματα εκτος ισως, απο την περιοδο αναπαραγωγης.σε μεγαλυτερη κλουβα δεν θα ειχες κανενα προβλημα. Καλυτερα σε αυτη την κλουβα να μην τα βαλεις μαζι ομως ειναι αρκετα μικρη. Παντως τα 2 ειδη συμβιωνουν ανετα μαζι.
Πόσο μεγάλη κλούβα Βασίλη μου;
Και πως τοποθετείσαι με τόση βεβαιότητα πως δεν υπάρχει πρόβλημα στην συγκατοίκηση;
 
Το ερωτημα σου δε μπορει να απαντηθει με ενα ναι ή οχι.

Μπορει να συμβιωσουν και να ναι τελεια ολα (γενικα αναφερομαι, οχι για τη συγκεκριμενη κλουβα) μπορει και να εχεις προβληματα.

Συνηθως παρασυρομαστε απο τις γλυκες εικονες που βλεπουμε στο ιντερνετ με διαφορα ειδη παρεα, ομως να ξερεις οτι δεν ειναι παντα ετσι (δυστυχως οι ασχημες εικονες δεν δημοσιευονται συχνα).

Εγω θα σου προτεινα να μην το κανεις, γιατι δεν μπορει να εγγυηθει κανεις για την ομαλη τους συμβιωση.
 
Συμφωνώ με τα παιδιά πιο πάνω! Όσες πιθανότητες υπάρχουν να ζήσουν αρμονικά, άλλες τόσες υπάρχουν να γίνει χαμός! Προσωπικά δεν θα έβαζα μαζί! Από μακρυά και αγαπημένα!👍!
 
Εδω εχει του ιδιου ειδους και μπορει να μην ζησουν αρμονικα. Οποτε δεν μπορει κανενας να σου πει. Δεν γνωριζουμε χαρακτηρα του καθε πουλιου, ηλικια. Εγω προσωπικα δεν θα τα εβαζα. Γνωμη μου.
 
ευχαριστώ όλους μου λύσατε την απορία αυτη ειναι η κλουβα με 6 μπατζι


Στην κλούβα αυτή δεν μπορείς να βάλεις τα κακαρίκια με τα μπάτζι. Νόμιζα πως μιλάμε για κλούβα που θα χωράς κι ο ίδιος μέσα.
 
η κλουβα που τα εχω εγω ειναι 6μετρα επι 3μετρα επι 2μετρα υψος. Δεν ειχα ποτε θεμα σοβαρο. Βεβαια αν θελει το κακαρικι να τσακωθει η να χτυπησει καποιο μπατζι σε οσο χωρο και να τα εχεις μπορει ανετα να το φτασει. Μονο σε περιοδο αναπαραγωγης και με νεο αρσενικο κακαρικι ειχα μια φορα θεματακια, οπου κυνηγουσαν τα μικροτερα μπατζι σε ηλικια, γυρω γυρω αλλα ποτε δεν τα χτυπησαν. Το εκαναν σαν παιχνιδι. Μαλιστα μια φορα που πραγματικα τρομαξα ηταν οταν 2 θηλυκα κακαρικια ειχαν στριμωξει σε μια γωνια στο εδαφος ενα μπατζακι που ειχε 2 μερες που βγηκε απο την φωλια. Ετρεξα να μπω μεσα να τα διωξω αλλα τελικα το μονο που ηθελαν ηταν να το ταισουν με το ζορι! Δεν θα το πιστευα αν δεν το εβλεπα. Παρολαυτα επισης σε κλουβα 2μετρων επι 1 παλι δεν ειχα θεμα με συμβιωση αυτων των ειδων, αλλα τα πουλια γνωριζονταν απο πριν.
 
Back
Top