Γενικά Συμβουλή ή βοήθεια για το γλάρο

George Kouth

PB Member
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα παιδιά, παρακάτω θα σας παρουσιάσω τι έγινε σήμερα στην σχολική μου μέρα.
Ήταν τρίτη ώρα και η καθηγήτρια που είχαμε μάθημα μαζί της έλειπε. Έτσι, κάνοντας κενό, βγήκαμε έξω. Δεν περίμενα να συμβεί κάτι παρόμοιο, άλλα ξαφνικά, εκεί που παίζαμε μπάλα με τα άλλα παιδιά, ένας από τους συχνούς επισκέπτες του σχολείου μας τους γλάρους, άρχισε να στριφογυρνά στον αέρα, έως ότου να προσγειωθεί απότομα στο τσιμέντο. Το πουλί μας τράβηξε την προσοχή, όμως το αφήσαμε μήπως καταφέρει και πετάξει μετά από λίγο. Πράγμα που δεν έγινε, αλλά αντίθετα πήγε σε μια γωνία και καθόταν φουσκωμένο, κάνοντας μόνο κάποιες αραιές και αποτυχημένες προσπάθειες να πετάξει. Ύστερα από αρκετή ώρα, καταλαβαίνοντας το μαρτύριο που θα περνούσε όταν θα έβγαιναν και τα υπόλοιπα παιδιά στην αυλή για διάλειμμα ή θα περνούσε καμία γάτα από εκεί, προς καλή του τύχη (πιστεύω), το έπιασα με την ζακέτα μου και το έβαλα σε μια κούτα που ζητήσαμε από το κυλικείο μας.
Ενημερώσαμε καθηγήτριες και τους είπα να πάρουν στην Ορνιθολογική και στην ΑΝΙΜΑ. Επειδή όμως και τα δύο βρίσκονται μακριά από την πόλη μας, επικοινωνήσαμε με την "Δράση για την Άγρια Ζωή".
Μου είπαν όλα όσα είχα ήδη κάνει (να το πιάσουμε με κάποιο πανί, να το βάλουμε σε κούτα κτλ.) και να τους το πάω το απόγευμα. Ανέλαβα την ευθύνη και μετά τις πέντε και μισή θα τους το πάω.
Απλά έχω ερωτήματα, όπως κάνει να τους δώσω νερό; Φαγητό όχι έτσι;
Νομίζω πως πρόκειται για το είδος Larus ridibundus, δηλαδή τον Καστανοκέφαλο γλάρο.
Ελπίζω όλα να πάνε καλά για τον μικρούλη.
Οποιαδήποτε συμβουλή, βοήθεια δεκτή!

Με μια σύριγγα (χωρίς τη βελόνα) μπορείς να δώσεις λίγο νερό να πιει...
Πιστεύω πως 10-12ml θα είναι αρκετά.
Αν μάλιστα θέλεις αντί για σκέτο νερό να του βάλεις almora απο το φαρμακείο.. (δε θυμάμαι αναλογία) για να ενεργοποιηθεί ο οργανισμός του ακόμη καλύτερα.
Τουλάχιστο μέχρι να τον αναλάβουν οι καλά γνωρίζοντες...
Να παρακαλέσω για φωτογραφίες από την όλη διαδικασία και για ενημέρωση αν φυσικά θέλεις.
Έχει κάπου πάνω του χτύπημα ή πληγές;
Για ποιο λόγο πιστεύεται πως βρέθηκε σ' αυτή την κατάσταση;

Μπράβο Γιώργο, ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό.
Καλύτερα τίποτα, μόνο ησυχία και σχετικά σκοτεινό μέρος.
Όμως να πω και αυτό... Θα περίμενα να σπεύσουν να το παραλάβουν και όχι να περιμένουν να σχολάσει ο μαθητής να τους το πάει.
Τέλος πάντων ας μην γκρινιάζουμε :)

Με μια σύριγγα (χωρίς τη βελόνα) μπορείς να δώσεις λίγο νερό να πιει...
Πιστεύω πως 10-12ml θα είναι αρκετά.
Αν μάλιστα θέλεις αντί για σκέτο νερό να του βάλεις almora απο το φαρμακείο.. (δε θυμάμαι αναλογία) για να ενεργοποιηθεί ο οργανισμός του ακόμη καλύτερα.
Τουλάχιστο μέχρι να τον αναλάβουν οι καλά γνωρίζοντες...
Να παρακαλέσω για φωτογραφίες από την όλη διαδικασία και για ενημέρωση αν φυσικά θέλεις.
Έχει κάπου πάνω του χτύπημα ή πληγές;
Για ποιο λόγο πιστεύεται πως βρέθηκε σ' αυτή την κατάσταση;
Δεν ξέρω αν αξίζει να πάω να πάρω almora από φαρμακείο, αφού ούτως ή άλλος σε 1μιση ώρα περίπου, θα το πάω να το δουν. Θα ψάξω σύριγγα και θα δοκιμάσω να του δώσω νερό. Αλλιώς πειράζει εάν του δώσω λίγο με ένα μπουκαλάκι (Θα κάνω τρύπα στο καπάκι);
Φωτογραφίες θα ανεβάσω σε λίγο, ήθελα μαζί απλά το ξέχασα και πάτησα "δημιουργία θέματος".
Έτσι και αλλιώς δεν ήθελα να το ταράξω και έβγαλα ότι φαίνεται έξω από το κουτί.
Το πουλάκι δεν έχει κάποιο χτύπημα έτσι πως το είδα. Πληγή δεν έχει σίγουρα, κάταγμα ή σπάσιμο φτερού δεν είμαι σίγουρος, αλλά από ότι κατάλαβα ούτε τέτοιο έχει.
Μου φαίνεται παράξενο γιατί το πουλάκι πετούσε από πάνω μας και ξαφνικά άρχισε να προσγειώνεται απότομα (έκανε και κάτι σαν σβούρες στον αέρα) και έπεσε με μεγάλη φόρα κάτω. Έκανε κάποιες προσπάθειες να πετάξει, έτρεχε, άνοιγε τα φτερά του, αλλά έπεφτε πάλι με το κεφάλι του κάτω. Το αφήσαμε για αρκετή ώρα, μήπως ζαλίστηκε ή κάτι τέτοιο και μετά ξαναπετούσε, αλλά αυτό πήγε σε μια γωνία και καθόταν φουσκωμένο.
Μπράβο Γιώργο, ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό.
Καλύτερα τίποτα, μόνο ησυχία και σχετικά σκοτεινό μέρος.
Όμως να πω και αυτό... Θα περίμενα να σπεύσουν να το παραλάβουν και όχι να περιμένουν να σχολάσει ο μαθητής να τους το πάει.
Τέλος πάντων ας μην γκρινιάζουμε :)
Το έχω βάλει σε ένα δωμάτιο με κλειστή πόρτα και δεν αφήνω κανέναν να μπαίνει.
Και εγώ περίμενα να έρθουν να το παραλάβουν, όμως μου είπαν και στο τηλέφωνο ότι θα πρέπει να το πάω εγώ με δικό μου όχημα.

Συγχαρητηρια για την πραξη σου! Το οτι ειπαν να το παει ενας μαθητης με δικο του μεταφορικο μεσω εκει, ειναι το ιδιο απαραδεκτο με εκεινους οπου αιχμαλωτιζουν την αγρια πανιδα... Τεσπα αυτη ειναι η Ελλαδα του 2016... Οσο αναφορα το πουλακι και αν οντως δεν το χτυπησε κατι και επεσε μονο του κατω το μυαλο μου παει σε καποιας μορφης εγκεφαλικου η επιληπτικου επεισοδιου χωρις να ειμαι ειδικος...

Μπας και το χτύπησε η μπάλλα και δεν το πήρατε χαμπάρι;
Εντάξει περιμένουμε νέα Γιώργο!
Όχι δεν το χτύπησε καμία μπάλα είμαι σίγουρος για αυτό. Το είδα να πέφτει από ψηλά. Εμείς παίζαμε βόλευ και αυτό ήταν από πίσω μας. Μας έφυγε η μπάλα νομίζω και καθώς γύρισα, το είδα να πέφτει με φόρα προς τα κάτω. Να φανταστείς ήθελα να το πιάσω πριν πέσει, αλλά δεν τα κατάφερα.
Εδώ και οι φωτογραφίες:
rsz_20161216_160755.webp
rsz_20161216_160800.webp
rsz_120161216_135048.webp

Δοκιμασες να δεις αν μπορει να πεταξει;
Το πουλάκι προσπάθησε να πετάξει κάποιες φορές εκεί στην αυλή, έτρεχε και άνοιγε τα φτερά του, αλλά καθώς έτρεχε έπεφτε κάτω με το κεφάλι! Από τότε δεν ξαναπροσπάθησα.
Ζωηρό φαίνεται και νεαρό σε ηλικία. Θα την βγάλει καθαρή πιστεύω :)
Να τους πεις όταν γίνει καλά να το φέρουν πίσω στον τόπο του, όχι όπου να ναι.
Και εγώ για μικρό το βλέπω, αν και δεν είμαι ειδικός. Όντως είναι σχετικά ζωηρό κι δεν φαίνεται σε παρά πολύ άσχημη κατάσταση. Μακάρι Μαρία να την βγάλει καθαρή και εγώ αυτό εύχομαι και για αυτό θα κάνω ότι μπορώ. Θα τους το πω, αλλά που να το αφήσουν, μέσα στο σχολείο; Νομίζω θα ξέρουν αυτοί...
Έπρεπε να δείτε πάντως τις αντιδράσεις των καθηγητών και του φύλακα του σχολείου. Τους ζητούσα μια ήσυχη αίθουσα να το βάλω και μου έλεγαν "έλα μωρέ δώστου λίγο κουλουράκι και άστο" "που θα πάει, θα πετάξει" "που να μπλέκεις τώρα να το πας εκεί, θα σε ρωτάνε που το βρήκες, γιατί το έπιασες" και άλλα τέτοια πολλά. Δεν αξίζει για αυτούς μια ζωή ενός πουλιού...☹

Εννοω τωρα αν δοκιμασες να δεις αν πεταει...
Όχι, τώρα έτσι και αλλιώς φεύγω για την δράση για την άγρια ζωή. Του έδωσα λίγο νεράκι με ζάχαρη και τώρα θα το πάμε στο καταφύγιο.

Έπρεπε να δείτε πάντως τις αντιδράσεις των καθηγητών και του φύλακα του σχολείου. Τους ζητούσα μια ήσυχη αίθουσα να το βάλω και μου έλεγαν "έλα μωρέ δώστου λίγο κουλουράκι και άστο" "που θα πάει, θα πετάξει" "που να μπλέκεις τώρα να το πας εκεί, θα σε ρωτάνε που το βρήκες, γιατί το έπιασες" και άλλα τέτοια πολλά. Δεν αξίζει για αυτούς μια ζωή ενός πουλιού...☹
Πολλές φορές ούτε ανθρώπου, πόσοι σταματάνε στα τροχαία;
Άλλοι νοιάζονται κι άλλο δεν νοιάζονται, τι να κάνουμε;

Καλά νέα παιδιά!
Ο φίλος μας, ο Καστανοκέφαλος γλάρος, βρίσκεται αυτήν την στιγμή στο καταφύγιο άγριων ζώων, στο Καλοχώρι. Ύστερα από μια δύσκολή διαδρομή (σχεδόν χαθήκαμε) βρήκαμε τις εγκαταστάσεις της Δράσης για την Άγρια Ζωή, όπου μετά από μια γενική εξέταση που του έκανε η κοπέλα από εκεί, μας είπε ότι ο φίλος μας μάλλον δηλητηριάστηκε. Είπε πως θα τον δει πιο λεπτομερειακά αργότερα και κράτησε το όνομα μου και ένα τηλέφωνο. Με ρώτησε και τον τόπο που τον βρήκα και μου είπε πως όποτε θέλω να τους πάρω ένα τηλέφωνο για να μάθω τα νέα του γλάρου μου.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά και ο γλάρος αυτός να ζήσει ξανά όπως παλιά!
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας!

Ο φίλος μας, ο Καστανοκέφαλος γλάρος, βρίσκεται αυτήν την στιγμή στο καταφύγιο άγριων ζώων, στο Καλοχώρι.
Συγχαρητήρια για την στάση σου.
Ολοκληρωμένα σωστή...

Συγχαρητήρια για την στάση σου.
Ολοκληρωμένα σωστή...
Εύχομαι να γίνει καλα και να πετάξει ξανά σύντομα!
Μπράβο σου που δεν το προσπερασες
Ευχαριστώ πολύ! Έκανα ότι περισσότερο μπορούσα για τον καημένο! Εύχομαι και εγώ να γίνει καλά και να ζει ξανά ελεύθερος όπως πριν. Θα ρωτάω και θα σας ενημερώνω για νέα του!

Back