Ασθένειες Συντήρηση άρρωστου μπάτζι μέχρι την ιατρική επίσκεψη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nausicaa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nausicaa

Budgies Expert
Εγγραφή
6 Απρ 2021
Μηνύματα
1.357
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους, ελπίζω να είστε καλά.

Όπως ήρθαν τα πράγματα, σήμερα οι πουπουλένιες κυρίες μου θα αποκτήσουν έναν εξ αποστάσεως φίλο. Δυστυχώς, το παπαγαλάκι, το οποίο έχω βαφτισει Σκρουτζ (είχα ορκιστεί στους θεούς των παπαγάλων ότι αν πάρω ποτέ αρσενικό θα το βγάλω έτσι λόγω φαβορίτας), είναι άρρωστο και παραμελημένο - γιαυτό άλλωστε προσφέρθηκα να το αναλάβω χωρίς πληρωμή για τον εκτροφέα. Μίλησα με όλους τους κτηνιατρους που αναφέρονται στο φόρουμ και δυστυχώς δεν μπορούν να τον δουν σήμερα, θα πρέπει να πάει την Δευτέρα. Παρακαλώ λοιπόν, αν έχετε κάποιες συμβουλές ή οδηγίες για να μην μείνει στον τόπο μέχρι τότε, να τις μοιραστείτε, το καημένο φαίνεται να έχει περάσει πολλά.

Κατά τον εκτροφέα πρόκειται για άγριο αρσενικό μπάτζι αναπαραγωγής, περίπου 2 ετών. Τραυματίστηκε στο μάτι τον Αυγουστο από άλλο αρσενικό και τότε ήταν πολύ χειρότερα, στο τσακ την γλίτωσε, φαίνεται. Το μάτι του όμως συνεχίζει να είναι ερεθισμένο, σε βαθμό που όταν παύει να βάζει κολλύριο (δεν έχει βρει ακόμα ποιο, υποθέτω tobrex) το μάτι πρήζεται και κλείνει τελείως, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Όση μεγέθυνση κι αν έχω κάνει, δεν μπορώ να δω πληγή στο μάτι, μόνο μάδημα και πρήξιμο, έχω λοιπόν τις αμφιβολίες μου ότι σχετίζεται πρωτογεν'ως ο τραυματισμός με το πρόβλημα. Μια γιατρός με την οποία επικοινώνησα, αν και δεν μπορεί να τον δει απο κοντά, είδε την φωτογραφία και σχολίασε ότι μάλλον έχει αναπνευστικό. Λογικό, προκαλούν ερεθισμούς στα ματια, αν και, κατά τον εκτροφέα, δεν έχει άλλα συμπτωματα. Λέει θα μου πει λεπτομέρειες από κοντά - οκ, άλλωστε θα μπορώ να τσεκάρω αν όντως ισχύουν αυτά που λέει με το πουλάκι μπορστά μου.

Επιπλέον, το κλουβί είναι παμβρώμικο και φυσικά θα πεταχτει, έχω ετοιμάσει άλλο, αλλά κι ο ίδιος μοιάζει πολύ βρώμικος. Ανησυχώ μάλιστα ότι αν πάει να καθαριστεί με το στόμα, όπως θα έπρεπε, θα καταπιεί ακαθαρσίες και θα αρρωστήσει χειρότερα. Να τον καθαρίσω με ένα νωτισμένο πανί? Τέλος, όπως φαίνεται στην δεύτερη φωτογραφία, πέρα από πτερόρροια (λογικό, ο οργανισμός του δεν ξέρει τι να πρωτοκάνει), έχει ένα περίεργο νύχι που μεγαλώνει κάθετα αντί εφαπτομενικά. Δεν το έχω θέσει ακόμα στον εκτροφέα, γιατί με το τσιγγέλι του έχω βγάλει και αυτά που ξέρω.

Επί του πρακτέου: έχω ετοιμάσει νοσοκομειακό κλουβί. Λιτό, με πλαστικές πατήθρες για εύκολη και σωστή αποστείρωση, φαγητό, νερό, αυγοτροφή, σουπιά και θα πάω να πάρω μια μικρή σύριγγα άνευ βελόνας όταν βγω, μήπως χρειαστεί να πλυθεί με ορό κάτι. Θα ρωτήσω επίσης το πετσόπ αν έχουν λάμπα θέρμανσης γιατί η καραντίνα είναι τριπλά σημαντική τώρα που οι κυρίες είναι εδώ και θα πρέπει να μείνει στο αρκετά κρύο σαλόνι. Επίσης θα χρησιμοποιώ γάντια και αποστειρωμένες πετσέτες αν χρειάζεται να το πιάνω - νομιζω θα χρειαστεί αντιβίωση από το στόμα, αλλά αν πρέπει να βάζω και κολλύριο θα πρέπει να τον πιάνω. Έχετε κάποια άλλη πρόταση? Μήπως βλέπετε κάποιο ακόμα πρόβλημα? Πχ μπορεί να φταίει το φως, αλλά αλλά τα φτερά κάτω μοιάζουν σκούρα, σαν λερωμένα, μήπως έχει διάρροια. Σας ευχαριστούμε όλοι εκ των προτέρων!
[automerge]1638526694[/automerge]
Σημείωση: έχω γράψει ότι είναι λουτίνο στην λεζάντα, guess είναι, δεν έχω ρωτήσει γιατί δεν με ενδιαφέρει και προφανώς υπάρχουν πολύ πιο πιεστικές ερωτησεις προς τον εκτροφέα. Προς αποφυγη παρεξηγήσεων κανω την διευκρύνιση.
 

Συνημμένα

  • lutino boy.webp
    lutino boy.webp
    50,1 KB · Προβολές: 46
  • utino.webp
    utino.webp
    121,5 KB · Προβολές: 45
Τελευταία επεξεργασία:
Καταρχήν αφού ο "εκτροφεας" άφησε το πουλάκι σε αυτή την κατάσταση,προσωπικά οποιαδήποτε πληροφορία από μεριάς του δεν θα την λαμβανα υπ'όψιν.

Θεωρώ ότι το πουλάκι αυτό σε αυτή την κατάσταση δεν είναι για μπαλκόνι,αν δεν μιλάμε για κλειστό χώρο η λάμπα δεν θα αποδόσει.
 
Πάντα μέσα τα έχω τον χειμώνα, τρελάθηκα να τα βγάλω έξω στο βουνό? Παγοκολώνες θα γίνουν κι ας ήταν τα πιο υγιή παπαγαλάκια του κόσμου.
Καταρχήν Αφού ο "εκτροφεας" άφησε το πουλάκι σε αυτή την κατάσταση,προσωπικά οποιαδήποτε πληροφορία από μεριάς του δεν θα την λαμβανα υπ'όψιν.
Συμφωνώ, αν έχει το μπουκαλι με τις σταγόνες πάντως θα βοηθούσε ως ιστορικό τουλάχιστον.
 
τα φτερά κάτω μοιάζουν σκούρα, σαν λερωμένα,
Είναι σίγουρα λερωμένα, με ένα νωπό πανάκι θα καθαρίσουν εύκολα.
μήπως έχει διάρροια.
Παρακολούθησε τις κουτσουλιές και αν η αμάρα του είναι λερωμένη.
Έχετε κάποια άλλη πρόταση?
Αν έχεις βάλε κάποια πολυβιταμίνη στο νερό του.
Θα ρωτήσω επίσης το πετσόπ αν έχουν λάμπα θέρμανσης
Αν δεν βρεις ρώτα και για πέτρα θέρμανσης.

Το ΄΄καλό΄΄ είναι ότι αφού είναι έτσι από τον Αύγουστο ότι και αν έχει δεν δημιουργεί άμεσο κίνδυνο για την υγεία του.
Ο γιατρός που θα το δει θα πρέπει να εξετάσει τις κουτσουλιές στο μικροσκόπιο αλλά και μικροβιολογικά.

Καλή δύναμη και γρήγορη ανάρρωση !
 
με ένα νωπό πανάκι θα καθαρίσουν εύκολα
Oκ, αυτό μπορώ να το κάνω.
Αν έχεις βάλε κάποια πολυβιταμίνη στο νερό του.
Έχω. Υποτίθεται ότι τρώει λαχανικά και δεν ξέρω μήπως επιβαρύνω τον οργανισμό του έτσι που είναι, χτυπημένο, με πτερόρροια, θα έχει και το σοκ προσαρμογής. Αν δεν φάει λαχανικά σύντομα ίσως βαλω μερικές σταγόνες και μετά ό,τι πει ο πτηνίατρος.

πέτρα θέρμανσης
Οκ, έμαθα κάτι καινούργιο σήμερα. Ευχαριστώ, θα το εχω υπόψη μου.
 
@Nausicaa

Διάβασα μπαλκόνι αντί σαλονι :p
Αν ο χώρος είναι τόσο κρύος τότε ναι θα χρειαστεί πηγή θέρμανσης.
Απλά να έχεις υπ'όψιν σου ότι η λάμπα θα δουλεύει ασταμάτητα και δεν είναι κατασκευασμένη για κάτι τέτοιο!
 
Το ΄΄καλό΄΄ είναι ότι αφού είναι έτσι από τον Αύγουστο ότι και αν έχει δεν δημιουργεί άμεσο κίνδυνο για την υγεία του.
Μάλλον, αλλά αυτή η μαυρη μούχλα στο ποτήρι ειναι... μπλιαχ. Αν σκοπεύει να το δώσει σε αυτό το κλουβί θα πρέπει να το ρίξουμε στην Αίτνα, δεν υπάρχει άλλη λύση, και η χωματερή είναι πολύ καθαρή, θα αρρωστήσει ο γλάρος που παραλίγο να φάει την Ίριδα.

Αν ο χώρος είναι τόσο κρύος
Ξέρω κι εγώ, δεν ζυγίσω 30γρ. Είναι κάπως δροσερό, το καλοριφέρ μπάινει το βράδυ. Μπορώ να βάλω το αερόθερμο, αν βρω το κουτί και βεβαιωθώ ότι δεν περιέχει κομμάτια με τεφλόν και τέτοια, κάπου διάβασα ΄το τα μεγάλα σεσουαρ έχουν κάτι αντίστοιχο και φρίκαρα.
Ναι, καταλαβαίνω, θα ψάξω.
 
Πάρε θερμοκρασία στο χωρο για να έχεις εικόνα.
Δεν έχουν teflon τα κοινά αεροθερμα αλλά και να είχαν δεν αναπτύσσουν τέτοιες θερμοκρασίες όπως τα σκεύη μαγειρικής για να αναπαραχθούν αναθυμιάσεις.
 
Απλά να προσέχεις να μην πηγαίνει ο αέρας από το αεροθερμα direct στο πουλάκι γιατί μια ξηρή ατμόσφαιρα θα είναι επίπονη για το μάτι.
Θέλει μια σχετική υγρασία στην ατμόσφαιρα.
 
πάω να τον παρω επιτοπου. εχει ασημι βαν. Αν δεν έχω γράψει σε μιακιση ωρα το πολύ, πάρτε την αστυνομία :Ρ
 
Επιστρέψαμε, σαφώς είναι παλιά πληγή. Τώρα θα το κοιτάξω πιο προσεκτικά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Από πού να ξεκινήσω... Αυτή την στιγμή ξεκουράζεται στο καινούργιο του κλουβί. Κλείσαμε ραντεβού με την κ. Δουκάκη την τρίτη το πρωί, το νωρίτερο που είχε, και μέχρι τοτε του κάνω πλύσεις στο μάτι με δάκρυα (όχι δικά μου, αλλά έχω πολλά από αυτά), όχι tobrex ή αλλο φάρμακο, γιατί θέλει να το δει σε έξαρση - δεκτό.

Βασικά δεν φαίνεται τραυματισμός, αλλά τα βλέφαρα είναι τόσο πρησμένα που έχουν κλείσει, και φτερά, pin feathers και εκκρίσεις από το μάτι έχουν καλύψει τις γύρω περιοχές σε σημείο που φαίνεται η τρύπα του αυτιού του. Επίσης αυτό που πέρασα για βρωμιά στα φτερά του είναι ξεραμένο αίμα τόσο παλιό που δεν μπορούσα να το καθαρίσω με υγρό πανί χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να του πέσουν φτερά, και είναι το τελευταίο που χρειάζεται. Τα περιττώματά του μοιάζουν φυσιολογικά δεδομενου του στρες. Είχε δύο κουτσουλιές στο κουτί μεταφοράς και δυο ακόμα στο μικρο κλουβί, καλουτσικες. Δεν φαίνεται άρρωστο, δεν βήχει, ούτε φτερνίζεται και η ουρά του δεν ανεβοκατεβαίνει. Απλώς είναι βρώμικος από αίματα και δεν θέλω να ξέρω τι άλλο. Αν είναι καλ΄τερα σε λίγες μέρες, θα του βάλω μπάνιο με την άδεια της γιατρού.

Πρόκειται για μισο αυστραλέζικο, μισό εγγλέζικο μπάτζι. Λίγο μου ξέφυγε κάποια στιγμή και πέταξε σε κάποιες βιβλιοθήκες, πραγματικά τα καημένα είναι πολύ βαριά και ατσούμπαλα στο πέταγμα, δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένουμε στην εκτροφή τους. Μπορεί όμως άνετα να φτερουγίσει στο καινούργιο vision που του πήρα απο το petsupermarket (ναι, το ξέρω, είναι κ@θαρματα που πωλούν άρρωστα ζώα, αλλά ήταν οι μόνοι με το κλουβί) χωρίς τραυματισμούς. Επίσης είναι απρόσμενα ευελικτος και όταν χρειάζεται σε επιφυλακή. Όταν όμως δεν συμβαίνει κατι, απλα κάθεται στο κλαδάκι του, κοιτά γύρω που και που. Είναι τόσο μεγάλος, που η κλασσική ταϊστρα που έχουν τα κλουβιά παγόδες (δεν είχε έρθει ακόμα το vision) δεν τον χωρά και έτσι δεν μπορούσε να φάει. Του έβαλα φαγητό σε ένα μεταλλικό μπωλ που συνήθως το εχω για μπανιέρα, αλλά προτίμησε να στέκεται στο χείλος. Δεν έφαγε ούτε κεχρί. Νομίζω όμως έχει όρεξη αφού προσπάθησε να φάει από την συμβατική ταίστρα, οπότε δεν ανησυχώ πολύ. Επίσης, δεν θα το πιστέψετε, ήπιε ΠΑΡΑ πολύ νερό, σαν να μην είχε πιει μέρες, και σε κάποιο βαθμό το ελπίζω, η ποτίστρα σε εκείνο το τρισάθλιο κλουβί είχε μαύρη μούχλα διαμέτρου τουλ 1cm.

Κατά τα άλλα τον άφησα να ηρεμήσει. Έχει σπόρους και αυγοτροφή για να βοηθήσει την παραγωγή φτερών, αύριο θα βάλω και λίγο άνηθο να δούμε αν τρώει λαχανικά, όπως ισχυρίζεται ο τύπος, και καθαρό νερό. Ο χώρος είναι ζεστός, ξεσκόνισα το πρωί καλά, το κλουβί και τα κλαδιά ολοκαίνουργια και έχει θέα έξω. Τα απολύτως βασικά, αλλά δεδομένων των προηγούμενων συνθηκών μάλλον για πανηγυρισμούς ειναι. Μέχρι που τον άκουσα να τρίβει το ράμφος του λιγάκι :)

Επισυνάπτω φωτογραφία της κανονικής πλευρά, και του ματιού. Αν δεν θέλετε, μην κοιτάξετε την δεύτερη φωτογραφία. Δεν έχει αίμα, αλλά ξέρω κι εγώ? Αν κάποιος διακρίνει κάτι σαφές, παρακαλώ να μου το πει. Ο τύπος ισχυρίζεται ότι με το τομπρεξ το μάτι εμφανίζεται, αλλά κατά πόσον λειτουργεί... Τέλος πάντων. Αυτά σε πρώτη φάση. Πρέπει να παω να διαβάσω για εγγλεζικα μπάτζι τώρα.
 

Συνημμένα

  • 20211203_161107.webp
    20211203_161107.webp
    112,3 KB · Προβολές: 34
  • 20211203_161328.webp
    20211203_161328.webp
    37,1 KB · Προβολές: 34
Καλύτερα να μην δώσεις λαχανικά μέχρι να εξεταστεί η κουτσουλια του γιατί μπορεί να επηρεάσει (λόγια πτηνιατρου).
Εγώ δεν θα έδινα τίποτα άλλο πέρα από σπόρους, αυγό και νεράκι μέχρι να πάρω το οκ του γιατρού.
Αν τυχόν κρυώνει κάλυψε τη μια πλευρά με ένα πυκνό μαύρο ύφασμα και με ένα φωτιστικό (έστω και απλό) πλησιασε το προς το ύφασμα ώστε να το ζεστάνει και να ζεσταίνεται και ο κούκλος.
Τη βρωμιά μπορείς να την καθαρίσεις με λίγο ζεστό νερό σε μια λεκάνη και με ένα πανί μικροϊνων να το κάνεις περάσματα απαλά (βουτηγμα, στυψιμο, σκούπισμα) μέχρι να μαλακώσει και να καθαρίσει, πάντα όμως με τη φορά των πουπουλων ώστε να μην περάσει νερό στο δέρμα γιατί μετά θα κρυώνει.
Πιάσιμο με πετσέτα ώστε να μην σε δαγκώσει αλλά και να απορροφά την υγρασία.
Γρήγορη ανάρρωση στον κούκλο...όσο για τον εκτροφέα είναι σαν αυτούς που έχω δει και μου στρίβει το έντερο από τα νεύρα...
 
@Nausicaa , πολύ καλά έκανες και τον ανέλαβες και ελπίζω ότι θα ανακάμψει η υγεία του.
Το θέμα της θέρμανσης το έλυσες; Αν όχι, υπάρχουν και λάμπες για ερπετά νομίζω, κόκκινες, θερμαντικές. Αν δεν έχεις βρει, και μένεις σε μια σχετικά κοντινή απόσταση από τη Ν. Σμύρνη, μπορώ να σου δώσω τη δική μου.
 
Καλύτερα να μην δώσεις λαχανικά μέχρι να εξεταστεί η κουτσουλια του γιατί μπορεί να επηρεάσει (λόγια πτηνιατρου).
Έχεις δίκιο. Άλλωστε δεν έχει φάει ακόμα κανονικά. Ίσως τσίμπησε λίγο το κεχρί, αλλά πέραν της σποτυχημένης προσπάθεια στην μικρή ταϊστρα, δεν έχει φάει. Οι κουτσουλιές μοιάζουν οκ, αν και όταν πανικοβάλλεται απλώς βγαζει υγρό.
Τη βρωμιά μπορείς να την καθαρίσεις με λίγο ζεστό νερό σε μια λεκάνη και με ένα πανί μικροϊνων να το κάνεις περάσματα απαλά (βουτηγμα, στυψιμο, σκούπισμα) μέχρι να μαλακώσει και να καθαρίσει, πάντα όμως με τη φορά των πουπουλων ώστε να μην περάσει νερό στο δέρμα γιατί μετά θα κρυώνει.
Το προσπάθησα, αλλά είναι τόσο παλιά τα αίματα, που σχεδόν έχουν βάψει τα φτερά του. Εφόσον δεν επέιγει, όπως αν ήταν ακαθαρσίες πχ, το αφήνω στην ησυχία του, έχει πάθει τρομερό σοκ το πουλάκι.
Πιάσιμο με πετσέτα ώστε να μην σε δαγκώσει αλλά και να απορροφά την υγρασία
Αυτό κάνω, αλλά μάλλον τον κρατάω πολύ χαλαρά, γιατί μου ξέφυγε μια φορά και την άλλη στο τσακ ξέφυγε αλλά μπήκε στο κλουβί, οπότε την γλιτώσαμε.
Γρήγορη ανάρρωση στον κούκλο...όσο για τον εκτροφέα είναι σαν αυτούς που έχω δει και μου στρίβει το έντερο από τα νεύρα...
Ευχαριστούμε! Άσε, είχα σκοπό να του δυο φωνήεντα που άφησε το δύστυχο το πουλάκι σε αυτήν την κατάσταση όταν έπψε να είναι "χρήσιμο", αλλά είχε ένα γκρουπ από αστυνομικούς ΔΙΑΣ δίπλα από το σημείο που συναντηθήκαμε και λέω άσε, μην ανάψουν τα αίματα και μας πάνε στο αυτόφορο... Σκέφτομαι απλά να ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες ή και διαγνωστικά χαρτιά σε κάποιες μέρες στην ομάδα του φμπ όπου βρήκα την αγγελία ως προειδοποίηση σε άλλους. Είπε και καλά με αγωνία ότι ελπίζει να σώζεται το μάτι του και πραγματικά δεν άντεξα, τον ρώτησα γιατί δεν το πήγε στον γιατρό.Δεν απάντησε, μουρμούρισε ότι έχει tobrex, epithol και άλλα βασικά, λες και τον ρώτησα γιατί δεν έγινε πτηνίατρος, όχι γιατί δεν πήγε σε πτηνίατρο. Αλλά σιγά, αφού υπάρχουν ψυχοπονιάρικα θύματα όπως που αναλαμβάνουν να φροντίσουν τις βλακείες τους γιατί να πάνε σοτν γιατρό. Πάλι καλά να λέμε που δεν το πέταξε το καημένο στα σκουπίδια.
πολύ καλά έκανες και τον ανέλαβες και ελπίζω ότι θα ανακάμψει η υγεία του.
Ευχαριστώ, η οικογένειά μου δεν πήρε τα νέα καθόλου καλά στην αρχή, μου τα έψαλαν και οι δύο για ώρα. Αλλά όταν τον έφερα σπίτι, έλιωσαν
Το θέμα της θέρμανσης το έλυσες; Αν όχι, υπάρχουν και λάμπες για ερπετά νομίζω, κόκκινες, θερμαντικές. Αν δεν έχεις βρει, και μένεις σε μια σχετικά κοντινή απόσταση από τη Ν. Σμύρνη, μπορώ να σου δώσω τη δική μου.
Νασε καλά, ευχαριστώ, νομίζω είναι επαρκώς ζεστά, έχω βάλει κλιματισμό στο άλλο δωμάτιο για να παίρνει ζέστη αλλά να μην ξεραίνεται πολύ η ατμόσφαιρα. Τράβηξα και τις κουρτίνες ώστε να παίρνει όσο φυσικό φως γίνεται, αν και είναι σκοτεινά έξω. Είναι παντελώς ακίνητος ακόμα, μόνο δύο φορές έχει κελαηδήσει, αλλά δεν ανησυχώ ακόμα, ο καημενούλης άλλωστε διέσχυσε την μισή Αθήνα με το μετρό σε ένα κουτάκι και δεν νομίζω να έχει δει τόσους ανθρώπους μαζεμένους στην ζωή του. Αναμένουμε.
 
Έφαγε! Μερικά σποράκια, αλλά έφαγε! Και τραγούδησε μερικές φορές! Θα έλεγα ότι δεδομένων των συνθηκών πάει καλά.

Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι πόσο βαθή μπορεί να είναι το τραύμα και πόσο ιστός ουλής έχει δημιουργηθεί, γιατί αυτό δεν διορθώνεται, ειδικά σε τόσο μικρό ζώο. Ελπίζω να είναι λειτουργικό το μάτι, υποθέτω πως η όραση είναι εξαιρετικά σημαντική για ένα πουλάκι και αν χάσει μέρος της θα είναι πάντα μαζεμένος και ανασφαλής.
σε λίγο καιρό να κάνει παρέα στα κορίτσια...😉
Αν η γιατρός κρίνει ότι είναι πια υγιής όταν τελειώσει η καραντίνα, θα τον φέρω στο δωμάτιο, φυσικά, αλλά θα παραμένουν σε ξεχωριστά κλουβιά για ύπνο. Πέραν του ότι το απλό κλουβί δεν χωρά και τα τρία, δεν θέλω μωρά για πολλούς λόγους. Όχι μόνο υπάρχουν ήδη ένα σωρό παπαγαλάκια που χρειάζονται σπίτια κι εγώ δεν εχω ούτε χρόνο ούτε γνώσεις, αλλά ο Σκρουτζάκος είναι μισό Εγγλέζικο και του φαίνεται. Έχει πρόβλημα στα πόδια, ένα νυχι βγαίνει κυρτό από την ανάποδη, το μακρύ δάχτυλο του άλλου ποδιού έχει δυσκολία στο να κλείνει και, το πιο θλιβερό, δυσκολεύεται να πετάξει λόγω μεγέθους. Δεν πιστεύω ότι τα εγγλέζικα πρέπει να συνεχίσουν να διαιωνίζουν τέτοιου είδους γονίδια, δεν υπάρχει λόγος να υποφερουν πουλάκια απλώς γιατί μας αρέσει το πώς δείχνουν. Να πω την αλήθεια, δεν περίμενα ότι θα έχω ποτέ εγγλέζικο για αυτούς τους λόγους, αλλα προέκυψε. Τέλος, έχω μια ανησυχία ότι και λόγω προβλημάτων υγείας και του ότι τα εγγλέζικα είναι πολυ πιο χαλαρά, δεν θα μπορεί να ακολουθήσει τις κυρίες στα παιχνίδια και το πέταγμα, οπότε μπορεί να του κάνουν bullying. Αλλά απέχουμε ακόμα, και μόνο αν την βγάλει καθαρή θα είμαι ευτυχής.
 
Back
Top