Ασθένειες Συντήρηση άρρωστου μπάτζι μέχρι την ιατρική επίσκεψη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nausicaa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει το μάτι?
Καθόλου! Ο τύπος ισχυρίζεται ότι όταν βαζει tobrex φεύγει το πρήξιμο και εμφανίζεται μάτι, αδιευκρίνιστο αν λειτουργεί. Αλλά η γιατρός είπε να μην βάλω κανένα φάρμακο, και σίγουρα δεν θα ζουλήξω την περιοχή προς αναζήτησή του. Εχθές όταν έβαζα δάκρυα προσπάθησα να καθαρίσω το σημείο, αλλά δεν μπόρεσα. Νομίζω ότι ό,τι και να υπάρχει εκεί καλύπτεται από φτερά και pin feathers που έχουν γίνει μάζα με αίματα και ποιος ξέρει τι.

Φαίνεται να προσαρμόζεται τώρα. Τρώει με δυο κουτάλια και ήπιε πάρα πολύ νερό πάλι. Επίσης, μέσα στην ασφάλεια του κλουβιού μπορεί και πετά πολύ καλά, πετά από τον πάτο, όπου βρίσκονται τα μπωλ, μέχρι το ψηλό κλαδί. Από την άλλη δεν έχει ξαναδεί κούνια... Μας τραγούδησε και λίγο, καπως βραχνά, αλλά ωραία! Και νούνησε την ουρά του σαν βεντάλια μερικές φορές αφού ήπιε το μισο μπωλ νερού, αρα είναι αρκετά χαρουμενος :) Ήταν τόσο ενθουσιασμένος με το νερό που σκέφτομαι να βάλω ένα πιατάκι τσαγιού με λίγο νερό μέσα κατά το μεσημέρι, μήπως ανακουφίσει την φαγούρα από την πτερόρροια, και αν θέλει να καθαριστεί και λίγο, κόντεωε να βουτήξει στο μπωλ με το νερό.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Update: Τρίτη μέρα και ήδη είχαμε το πρώτο ιατρικό περιστατικό. Ενώ τις δύο πρώτες ημέρες ήπιε πάρα πολύ νερό, εχθές δεν ήπιε καθόλου. Μαλλόν αυτό σε συνδυασμό με το στρες του προκάλεσε ακραία δυσκοιλιότητα και κάποια στιγμη αργά το μεσημέρι τον βρήκα σαν να προσπαθεί να γεννήσει ένα μαύρο αυγό. Με χλιαρό μπάνιο τελικά απέβαλλε 2εκ κουτσουλιάς. Σημέρα δείχνει καλύτερα από εχθές, κουνά το κεφαλάκι του όταν τον ενδιαφέρει ένας ήχος, ενώ δεν το έκανε αυτό εχθές, και δεν τρέμει τόσο πολύ όταν πλησιάζω. Από την αλλη σημερα έχει φάει μόνο λίγους σπόρους και δεν τον έχω δει να πίνει νερό από προχθές. Τέλος, δεν κουνιέται αν δεν τον υποχρεώσω, πλησιάζοντας για να αλλάξω φαγητό στο μπωλάκι του, κάτι που έκανε τις δύο πρώτες μέρες. Παίρνω και τους τρεις πτηνιατρους της Αθήνας, η Δουκάκη είναι άρρωστη, δεν ξέρω καν αν θα μπορέσει να τον δει αυριο, και οι άλλοι δύο έχουν κλείσει για το πρωί, ξανανοίγουν στις πέντε και πέντε και μισή.
 
Ευχαριστούμε, θα του το μεταφέρω :) Η κ. Δουκάκη είναι καλύτερα και θα τον δει αύριο στις έντεκα. Πάλι είχε δυσκοιλιότητα αργά το απόγευμα και χρειάστηκε μπάνιο, αλλά νομίζω γενικά είναι καλύτερα, τρώει μόνος του, ήπιε και νερό, είναι πιο alert. Η γιατρός πρότεινε μια σταγόνα παραφινέλαιο ή λιπαρούς σπόρους. Για να μην τον στρεσάρω, έβαλα σουσάμι αρκετό, και αν δεν φάει θα του δώσω την σταγόνα.

Για να είμαι ειλικρινής, αυτό που με απασχολεί περισσότερο αυτήν την στιγμή είναι το στρες του ταξιδιού μέχρι τον Πειραιά αύριο. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν είναι καλύτερο να πάμε με το μετρό ή με ταξί. Το μετρό είναι πιο γρήγορα (και φθηνό), αλλά δεν είναι σαφές καν αν επιτρέπονται ζωα, όσο για το ταξί, πέραν του ότι δεν είμαι φαν και τα αποφεύγω ακόμα κι αν είναι να περπατήσω από την σχολή μέχρι το κέντρο, πολλοί οδηγοί είναι άτσαλοι σητν οδήγηση και φοβάμαι μην πάθει καρδιακή προσβολή από το στρες.

Επίσης μήπως γνωρίζει κανείς αν αυτό το κλουβί μεταφοράς έχει κάγκελα επαρκώς στενά για μπάτζι? Μοιάζουν φαρδιά, αλλά το επόμενο μικρότερο είναι κανονικό σπιτάκι.
μεταφοράς
σπιτάκι
 
@Nausicaa ένα σκοτεινό κουτάκι με τρύπες είναι καλύτερο για μεταφορά, έχει μειωμένα ερεθίσματα από το περιβάλλον και δεν αγχώνεται τόσο, επίσης καλό αντισηπτικό για το μάτι είναι χαμομήλι τσάι χλιαρό (δοκιμασμένο), μετά προχωράμε στα φάρμακα που είναι σίγουρα καλυτερα αλλά ξες... Χημικά.
καλή ανάρρωση να έχει το πουλάκι σου, σου εύχομαι τα καλύτερα 😊
 
@Akanthillis Σωστά, σωστά. Θα ψάξω να βρω ένα καθαρό. Επειδή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει στο μάτι και την γύρω περιοχή, μόνο δάκρυα βάζω, και όχι πάντα γιατί αγχώνεται πάρα πολύ, τρέμει σαν φύλλο και μόνο που το πλησιάζω. Δεν μοιάζει να υπάρχει επιφανειακή μόλυνση πάντως, δεν στάζει πύο ή κάτι τετοιο.

Ευχαριστούμε, ελπίζω τουλάχιστον να μπορούμε να κάνουμε κάτι ωστε να μην υποφερει. Όχι όταν φαίνεται να πονάει, κουνά το κεφάλι του κανονικά και μπορεί να πετάξει, αλλά σαφως είναι τραυματισμένο σωματικά και ψυχικά.
 
Επιτρέπεται στο μετρό εφόσον θα είναι σε κλουβί , βέβαια την ώρα που έχεις ραντεβού στο μετρό/ ηλεκτρικο θα παίξει σαρδελωμα. Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα beat όχι ένα ταξί απτό δρόμο. Προσέχουν περισσότερο !
 
στρες του ταξιδιού μέχρι τον Πειραιά
Μήπως να του έδινες σταγόνες για το στρες? Θα σου πρότεινα ταξί.. οι δικιες μου που τις είχα βάλει στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι αρχικά αγχώθηκαν αλλά μετά το απόλαυσαν🙂
 
Και της Αυγής της άρεσε η βόλτα με το αυτοκινητο, κι εκείνη από Πειραιά την παραλάβαμε, αλλα ο Σκρουτζακος ο φουκαράς είναι κατατρομαγμενος, ακομα τρέμει συγκορμος. Σημερα ειναι καλυτερα, πιο κινητικος, εφαγε, ηπιε λιγακι, τον αφησσ κι εγώ στην ησυχία του, αλλα φοβάμαι μην μείνει κυριολεκτικά. Λέτε να πάρω σταγόνες για το στρες? Μάλλον δεν εχω και επιλογή.
 
@Nausicaa διάβασα κάπου ότι βοήθεια και το χαμομήλι.. πάντως στην θέση σου θα του έδινα μήπως τον ηρεμήσουν λίγο.. ούτως η άλλως φυτικές είναι...
 
Update: Τουλάχιστον για απόψε θα μείνει στο ιατρείο της κ. Δουκάκη. Είναι ελλειποβαρής, έχει ψωρα (ακάρεα?) και η επιπεφυκιτιδα είναι βαριά, βγάζει υγρό. Οπότε πρέπει να λάβει αγωγή και θρεπτικά συστατικά ενδοφλεβίως. Αναμένουμε.
 
Περαστικά του.
Τελικά πως το πηγές με μετρό;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Σου είπαν κάτι για την λειτουργικότητα του ματιού ή αν υπάρχει ματι?
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
@kom Όχι, με ταξί, είχα ξεχάσει πόσο βαριά είναι η παγόδα, παρόλο που είναι τόσο μικρή. Μάλιστα ο ταξιτζής ήταν πολύ ευγενικός με τον Σκρουτζακο και, προς μεγάλη μου έκπληξη, είχε δίκιο όταν είπε ότι θα τον κρατούσαν στο νοσοκομείο.

@Tony Forpus Ναι, υπάρχει μάτι, το είδε, μάλιστα βγάζει υγρό, το ζουληξε πολύ μαλακά, κάτι που φυσικά εγώ δεν τολμούσα να κάνω. Η λειτουργία του από την άλλη δεν είναι σαφής, γιατί είναι τόσο πρησμένο. Επίσης ρώτησα αν βρήκε πληγή ή ουλη από την επίθεση, και πάλι, ήτα τόσο πρησμένο που δεν μπορούσε να δει. Μπορεί να χρειαστεί να κουρεψει λιγάκι τα πούπουλα από πάνω για να μην μολύνεται ξανά και ξανά.

Ανοίγουν σε πέντε λεπτά, οπότε ελπίζω σύντομα να έχουμε κάποια εξέλιξη.
 
Update: Μίλησα με την γιατρό, μια χαρά θα τα πάει! Είναι ήδη πολύ καλύτερα, ακόμα και η κ. Δουκάκη ακουγόταν χαρούμενη στο τηλέφωνο! Μάτι όχι μόνο υπάρχει, αλλά λειτουγεί κιόλας, απλώς η επιπεφυκίτιδα είναι τόσο έντονη που πρήζεται πολύ γρήγορα αφότου μπει το φάρμακο, στάζει ορό και πύο, αλλά θα φτιάξει, ομοίως και η ψώρα. Δεν έχουν ακόμα αποτελέσματα από την εξέταση κοπράνων, αλλά δεν ανησυχεί, μοιάζουν καλά εμφανισιακά και δεν έχει άλλα συμπτώματα. Ουλή ή τραύμα δεν βλέπει στο μάτι ή κάπου αλλού, αλλά μπορεί να μην φαίνεται ακόμα λόγω του πρηξίματος και των πολλών φτερών. Θα τον κρατήσουν και σήμερα για να πάρει όλα τα φάρμακα και θα πάω να τον παραλάβω αύριο, μαζί με οδηγίες για την περίθαλψή του. Αν όλα πάνε καλά και τα κόπρανα είναι εν τάξει, η θεραπεία είναι μίας εβδομάδας για το μάτι, οπότε σύντομα θα είναι πολύ πολύ καλύτερα!

Ναι, μεν, είναι εξαιρετικά τα νέα, αλλά από την άλλη είναι αδιανόητο ότι ένα πουλάκι υπέφερε τόσα πολλά για τόσο καιρό από κάτι που διορθώνεται τόσο εύκολα και σχετικά φθηνά, απλώς και μόνο διότι ο ιδιοκτήτης ήταν "χομπίστας" εκτροφέας, όχι επαγγελματίας για να τρέχει στους γιατρούς. Ουδέν σχόλιον, προτού εκραγώ.
 
Back
Top