Ασθένειες Συντήρηση άρρωστου μπάτζι μέχρι την ιατρική επίσκεψη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nausicaa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Τι είναι η ψώρα;
Καλή ερώτηση. Δεν έχω ρωτήσει ακόμα, γιατί βασικά με απασχολούσε το μάτι. Αν είναι σας των θηλαστικών, συνήθως πρόκειται για μικροοργανισμούς που αποτελούν φυσιολογικό μέρος της χλωρίδας του δέρματος και σε εποχές που ο οργανισμός εχει χαμηλές αμυνες ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Είναι ο πιο συνήθης λόγος για τον οποίο ένας αδέσποτος σκύλος δείχνει μαδημένος. Αν και ο Σκρουτζ δεν δείχνει να έχει φαλακρά σημεία. Ίσως να εννοεί ακάρεα? Έχει κάποια λευκά σημεία στο ράμφος και τον χαλινό που είχα σκεφτεί ότι μπορεί να είναι αρχή ακάρεων, αλλά η γιατρός είπε ότι έχει "έντονη" ψώρα. Θα μάθουμε σύντομα. Ελπίζω μόνο να μην βρέχει καταρρακτωδώς, μόνο η πνευμονία μας έλειπε.
 
υπερκεράτωση των ποδιών
Το πρόσωπό του, όσο φαίνεται με τα πούπουλα και το θέμα στο μάτι δείχνει οκ. Τα πόδια απο την άλλη έχουν διάφορες παραμορφώσεις, και δεν είναι σαφές αν είναι από υπερκεράτωση, πρόβλημα εκ γενετής ή και τα δύο. Ελπίζω να ελιναι υπερκεράτωση, γιατί διορθώνεται.
 
Ποτέ επιστρέφει σπίτι τι σου είπε η γιατρός?
 
Αν είναι λειτουργικά τα πόδια μην ανησυχείς αλλά αν είναι ακαρεα ακόμη καλύτερα
Το μακρύ δάχτυλο του ενός ποδιού δεν κλείνει πάντα, σαν να μένει αγκιλωμένο, ενώ στο άλλο πόδι το νύχι του κοντού πίσω δαχτύλου βγαίνει ανάποδα, προς τα εξω, όχι μέσα. Δεν τον ενοχλεί κανονικά, αλλά αν αρχίσει να κινείται περισσότερο φοβάμαι ότι το νύχι θα σκαλώσει πριν.
Ποτέ επιστρέφει σπίτι τι σου είπε η γιατρός?
Θα πάω να τον πάρω σε μία ώρα. Κανονικά θα πηγαίναμε το πρωί, αλλά προέκυψε επείγον χειρουργείο στην γιατρό, κράτησε ώρες.
 
Επιστρέψαμε, έχει μάτι! Γύρω είναι χάλια, μαδημένο και με πληγή από πάνω, αλλά λειτουργεί! Tobrex για 3 ημέρες, φωτογραφία του ματιού την 4η για περαιτέρω οδηγίες. Το βασικότερο είναι ότι έχει εντερική καντιντίαση, οπότε για 28 ημέρες θα παίρνει από το στόμα φάρμακο και θα ξανακάνουμε εξέταση κοπράνων. Παρόλο που είναι νύχτα, είναι πολύ πιο ζωηρός απότι ήταν και, μπορεί να είναι της φαντασίας μου, αλλά δείχνει πιο χνουδωτός και άνετος. Τον βάλαμε απευθείας για ύπνο, αύριο όμως θα τον βγάλω φωτογραφία.

Επίσης, η κ. Δουκάκη συνταγογράφησε παυσίπονα για μερικές μέρες, κάτι που με απασχολούσε πολύ για τα πτηνά γενικώς!

Και το σημαντικότερο όλων, διαγνώσθηκε επισήμως ως Πολύ Γλυκό Πουλάκι. Δεν υπάρχει θεραπεία για αυτό, αλλά κάπως θα τα καταφέρουμε :Ρ

Σας ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον, μακάρι ο Σκρουτζάκος να ήξερε ότι υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται για εκείνον και δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι σαν εκείνον τον κατά φαντασία εκτροφέα.
 
Είχα υποσχεθεί φωτογραφία, αλλα φοβοταν την καμερα. Αν και γλιτώσαμε την νοσηλεία στο τσακ εχθές, σήμερα φαίνεται καλύτερα και πόζαρε στον φακό! Αύριο θα στείλουμε φωτογραφία του ματιου στην κ. Δουκάκη για νέες οδηγίες. Επίσης, δεν φαίνεται στην φωτογραφία, δεν ήθελα να τον τρομάξω, αλλά στο ιατρείο κατάφεραν να καθαρίσουν την ουρά του και τώρα είναι ολόλευκη!

20211213_10403.webp20211213_10403_2.webp
 
@HxC Ευχαριστώ, αλλά έκανα ό,τι θα έκανε ο οποιοσδηποτε που το έβλεπε έτσι το καημένο. Όντως έχει τραβηξει τα πάνδεινα, και όμως κάθεται στο χέρι και το δάχτυλό μου! Είναι τόσο γλυκός. Μπορεί να είναι και σοκ βέβαια, αλλά αν θέλει μπορεί να πετάξει πολύ καλά και γρήγορα, οπότε ευελπιστώ ότι όταν είναι καλύτερα θα μπορέσει να προσαρμοστεί στην ζωή ως (κακομαθημένο) κατοικίδιο, και όχι μηχανή παραγωγής μπάτζι.

@Tony Forpus Όντως φαίνεται βελτίωση? Θέλω να πω, οκ, το μάτι φαίνεται πλέον, αλλά κατά τα άλλα περίπου στα ίδια είμαστε, αν και τρώει κανονικά πια, όχι μερικά σποράκια. Είχε εντονη δυσκοιλιότητα, κοπρόλιθο το ονόμασε η κ. Δουκάκη. Μιλαμε για τρία εκατοστά όγκο. Ούτε το παραφινέλαιο δεν βοηθούσε στην αρχη. Τωρα είμαστε προς το άλλο άκρο, αλλα τουλάχιστον δεν ταλαιπωρείται.

Του δίνω ένα μιξ vitakraft herbs, το είχα πάρει όταν πρωτοπήρα την αυγή και δεν της άρεσε η Ρίο. Υπάρχει κάποια τροφή που να τον βοηθά περισσότερο, μιας και είναι ελλειποβαρής? Η γιατρός είπε να φάει ό,τι θέλει, αλλά ούτε κεχρί δεν τρώει, μόνο σπόρους και λίγο νεράκι. Ίσως δεν έχει ξαναδεί κεχρί οπότε δεν επιμέω. Υποτθεται όμως ότι έτρωγε μια φορά την εβδομάδα λαχανικά και δεν τρώει καθόλου.
 
@Tony Forpus Όχι δυστυχώς, ακόμα και νερό συχνά πρέπει να του το φέρω στο στόμα για να πιει. Σκεφτόμουν μήπως ανακάτευα την αυγοτροφή με τους σπορους, αλλά αν δεν το αναγνωρίζει ως φαγητό φοβάμαι μην πάψει να τρώει και τους σπόρους. Σήμερα έχει φάει ελάχιστα.
 
@Tony Forpus όταν ζυγιστηκε στο ιατρείο την Πέμπτη ήταν 35γρ, ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 40 για μισό εγγλέζικο. Τώρα δεν μπορώ να τον ζυγίσω, τρέμει και μόνο που με βλέπει.
 
Back
Top