Φροντίδα Σχετικά με την αγορά παπαγάλου Κοκατίλ ή Parrotlet

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jimsim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jimsim

PB New Member
Εγγραφή
4 Αυγ 2017
Μηνύματα
314
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας
Ειμαι καινουριος στην παρεα του Petbirds και θα ηθελα να σας κανω καποιες ερωτησεις σχετικα μ ετην αγορα ενος παπαγαλου
  1. Αρχικα δεν ξερω τι παπαγαλο να παρω ειμαι αναμεσα σε κοκατιλ και parrotlet αλλα δεν μπορω να αποφασησω θα ηθεμα να με βοηθησετε (δινοντας μ ισοος καποιες πληροφοριες)
  2. ποσο κωστιζει ενα κακατιλ οσο ποιο μικρο γινετε δλδ ταισμενο στο χεριναπ οτι εχω ακουσει και ποσο κωστιζιε ενα parrotlet επισιης μικρο;
  3. Ξερετε καποιο εκτροφιο που μπορω να εμπιστευτω για την αγορα τους;
  4. σχετικα με την συμβιωση επειδη θελω να το εχω στο σωματιο μου πως μπορω να αποφυγω δυσαρεστες οσμες;
Ευχαριστω παααρα πολυ η οποια βοηθεια(απαντηση στα παραπανω ερωτηματα) μπορει αν μου φανει χρησημη
 
Ξεκίνησα να απαντήσω, αλλά μετά είδα ότι έχεις κάνει το ίδιο ερώτημα και Σκέφτομαι να πάρω ένα παπαγαλάκι Κοκατίλ.

Τι συνέβη και δεν προχώρησες στην απόκτηση του από τον 8/17 έως και σήμερα και επανέρχεσαι με το ίδιο σχεδόν ερώτημα;
 
απλα δεν εγινε μια μετακομιση αρα για το καλο του πουλιου δε το αγορασα αλλα μεσα στο καλοκαιρι θα γινη η μετακομιση και θα εχω τον καταληλο ψωρο οποτε εχω αρχισει να το ξαναψαχνω το θεμα αν θα μπορουσατε να απαντησετε στις ερωτησεις θα μ φενοταν πολυ χρησημο
ευχαριστω
 
Τα κοκατιλ απογαλακτιζονται στους 2 μηνες πανω κατω! το ιδιο περιπου και τα παρροτλετ! Οποτε μιλαμε για πουλακι απο 2 μηνων και πανω! Η τιμη εξαρταται και απο που θα παρεις αλλα το συνηθες ειναι να ξεκινανε απο 70 ευρω τα ημερα πουλακια ταισμενα στο χερι! Οσον αφορα τις οσμες αν ειναι καθαρο το κλουβακι του και το κρατας εσυ καθαρο δεν εχεις προβλημα!
 
Για το 1, είναι υποκειμενικό το ζήτημα... καταρχάς πώς κατέληξες στα 2 αυτά είδη ; Προσωπικά έχω 2 αρσενικά κοκατίλ δεν ξέρω πολλά για τα παροτλετς.

το 3ο σκέλος είναι το πιο εύκολο υπάρχουν αξιόλογα μέλη του φόρουμ που είναι εκτροφείς και μπορούν να σε βοηθήσουν αν καταλήξεις τελικά στο είδος που σε ενδιαφέρει.

Ο zack27 που σου απάντησε πριν είναι εκτροφέας κοκατίλ μπορείς να του στείλεις ένα μήνυμα αν τελικά αποφασίσεις για κοκατιλ.
 
τα εχω διαβασει θελω κατι αλλο κατι π μπορει να μ πει καποιος που εχει cockatiel για την καθημερινιτητα πχ και για αλλα οπως κα επεισης και για parrotlet
 
Αρχικα δεν ξερω τι παπαγαλο να παρω ειμαι αναμεσα σε κοκατιλ και parrotlet αλλα δεν μπορω να αποφασησω θα ηθεμα να με βοηθησετε (δινοντας μ ισοος καποιες πληροφοριες)
Νομιζω οτι αυτο το ερωτημα δε μπορει να στο απαντησει καποιος παραπανω απο τα θεματα που σου εβαλε ο Ζαχαριας.

Αν ρωτησεις καποιον με παροτλετ θα σου πει ποσο τελεια ειναι!
Αν ρωτησεις καποιον με κοκατιλ θα σου πει ποσο υπεροχα ειναι!
Το θεμα ειναι τι καλυπτει εσενα!
Θες ενα μικρο παπαγαλο ή ενα λιγο μεγαλυτερο;

Καθε πουλι και καθε ειδος ειναι μοναδικο! Και φυσικα ειναι οπως το μαθει αυτος που το εχει!
Εχουμε δει πουλακια που κανουν τρομερα πραγματα και εχουν απιστευτη σχεση με τον ιδιοκτητη τους και αλλα που δε κανουν τιποτα και ειναι αυτοκαταστροφικα γιατι δεν ασχολειται κανεις μαζι τους...

Καθησε διαβασε και μονος σου θα αποφασισεις!
 
ευχαριστω περισσσοτερες πληροφοριες θα ηταν χρησημες μηπος μπορειτε να μου στειλετε φοτο τα κλουβια σας
Ευχαριστω

Νομιζω οτι αυτο το ερωτημα δε μπορει να στο απαντησει καποιος παραπανω απο τα θεματα που σου εβαλε ο Ζαχαριας.

Αν ρωτησεις καποιον με παροτλετ θα σου πει ποσο τελεια ειναι!
Αν ρωτησεις καποιον με κοκατιλ θα σου πει ποσο υπεροχα ειναι!
Το θεμα ειναι τι καλυπτει εσενα!


Ευχαριστω αλλα αυτο ειναο το προβλημα δεν ξρ τι να αποφασισω

επισης μολις μιλησα με το παραπανω εκτροφιο δεν στελνουν θεσσαλονικη
 
Δε διαφέρουν τα δυο είδη στις "ανάγκες" τους κατ' εμέ. Οπως και κανένα παπαγαλάκι. Θέλουν απεριόριστη φροντίδακαι τη δυνατότητα να είσαι ΠΟΛΛΕΣ ώρες κοντά τους. Αλλιώς μαραζώνουν. Μιλάω απ' την εμπειρία μου με παροτλετ, ομως φαντάζομαι δεν υπάρχουν τρομερες διαφορές στα κοκατίλ.
Μυρωδιές, θόρυβοι, όλα αυτά είναι καθαρά υποκειμενικά. Τα πάροτλετ τείνουν να μην είναι θορυβώδη, όμως ο δικός μου για παραδειγμα ξεσηκώνει τον κόσμο. Δεν ενοχλεί όμως. Εχει να κανει και με τους γείτονες και με την ανθεκτικότητα ας το πουμε του καθενος μας σε οτι εννοει "θόρυβο". Αν κραταμε καθαρό το κλουβι δε θα μυρίζει. Πρέπει να έχεις χρόνο, όρεξη και αγάπη να τα βγαλεις εξω, ενα πουλί στο κλουβί είναι αυτό που λεει και η φράση, πουλι στο κλουβί. Φυλακισμένο. Πρέπει να φροντίζεις για την καθαριότητα, διασκέδαση και ευζωία του. Ολα αυτά ισχύουν για όλους τους παπαγάλους και όλες τις ώρες.

Αυτά τα λιγα για αρχη. Εν ολιγοις σου λεω οτι θα παρεις παπαγάλο με βάση τι μπορείς να του προσφέρεις εσύ, και όχι τι μπορεί να σου προσφέρει αυτός :)
 
Eυχριτσω πολλυ πραγματικα με βοηθησες και δηλαδη καθε ποτε θα πρεπει να αλλαζω το κλουβι;
Εννοείς κάθε πότε θα το καθαρίζεις, έτσι;
Eξαρταται απο το κλουβι που θα του παρεις. Εγω για παραδειγμα εχω ένα πάροτλετ και το έχω σε κλουβι 70Χ60Χ60 που είναι πολύ μεγάλο και άνετο. Του αλλάζω τα χαρτια του υποστρώματος καθε 2 ημέρες, και το πλένω "ολόκληρο" μία φορά το μήνα. Φυσικά ο δικός μου είναι όλη την ημέρα εκτος κλουβιού, μπαίνει μόνο για να κοιμηθεί το βράδυ και να τσιμπολογήσει ή να ρίξει κανέναν υπνάκο κατα τη διάρκεια της ημέρας. Ενα μικρότερο κλουβί θα θέλει πιο συχνό καθάρισμα, αλλά αυτό θα το καταλάβεις και μόνος σου (το κάθε πότε) οπτικά όταν θα τον έχεις.
Φυσικά με το κλουβί θα ασχολείσαι κάθε ημέρα ώστε να του αλλάζεις νερό, φαγητό, να καθαρίσεις κάποιο κλαδάκι που λερώθηκε κτλ.

Το κάθε πουλί έχει τη δική του διαφορετική προσωπικότητα, όπως εμείς οι άνθρωποι. Επίσης αγαπούν πάρα πολύ τη ρουτίνα τους. Θα πρέπει ακόμα και ο καθαρισμός του κλουβιού, όπως και το παιγνίδι, η έξοδος απ' το κλουβί και όλες οι συνήθειές του να γίνονται τις ίδιες ώρες, με τον ίδιο τρόπο, ώστε να νιώσει σιγουριά μέσα από την επαναλαμβανόμενη ρουτίνα.

Το βασικό για αρχή είναι να καταλήξεις αν θα πάρεις και τι πουλάκι θα πάρεις, και στη συνέχεια ΠΡΙΝ το πάρεις στα χέρια σου να μάθεις για την εκπαίδευση, την τροφή του, τα παιγνίδια, να δεις τι κλουβί θα του αγοράσεις κτλ.

Εδώ είμαστε και σιγά σιγα θα τα πουμε.
 
upload_2018-4-10_16-38-19.webp

upload_2018-4-10_16-39-4.webpupload_2018-4-10_16-39-4.webp
 

Συνημμένα

  • upload_2018-4-10_16-38-45.webp
    upload_2018-4-10_16-38-45.webp
    24,4 KB · Προβολές: 5
Τελευταία επεξεργασία από moderator:

Χωρίς να ξέρω τις διαστασεις του κλουβιού, κοίτα μήπως το διάκενο μεταξύ των καγκελων είναι μεγάλο. Για κλουβί θα αποφασίσεις αφού πάρεις την απόφαση τι είδος παπαγάλου θα έχεις. Το κάθε είδος, βάσει μεγέθους θέλει και διαφορετικά κλουβιά.

Οπτικά όπως το βλεπω, χωρις σιγουριά όμως, μάλλον κάνει για κοκατιλ αλλά όχι για πάροτλετ γιατί ίσως να περνάει το κεφαλάκι του απο μέσα. Το διάκενο στο κλουβί που έχω εγώ τον Ερνέστο είναι 0,9 cm
 
Aυτό είναι το κλουβί του Ερνέστο.

01-WP_20170909_006.webp

Οπως σου είπα ανάλογα το είδος του παπαγάλου που θα πάρεις, θα είναι και το κλουβί που θα πρέπει να αγοράσεις. Αρα πρώτα αποφασίζεις το είδος, και μετά κοιτάμε το κλουβάκι.

02-WP_20171008_003.webp

Σου βάζω και μια κοντινή να δεις την απόσταση που έχουν τα κάγκελα μεταξύ τους.
 
και κατι ακομα καθε ποτε εχουν γενες τα εκτροφια;

Ευχαριστω επησης ο ερνεστο ειναι κουκλος να σου ζησει θα ηθελα να ρωτησω και κατι ακομα οπως ειπα θα τον εχω μεσα στο δωματιο θα υπαρχει προβλημα οαν πχ θα βαζω κολονια και διαφορα αρωματα; Επησεις μηπος ξερεις κανα καλο εκτροφιο (που να πιανει θεσσαλονικη);
Ευχαριστω και παλι η βοηθια σου ειναι πολιτιμη 🙂
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top