Φροντίδα Σχετικά με την αγορά παπαγάλου Κοκατίλ ή Parrotlet

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jimsim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ηρέμησε φίλε μου, δεν πρόκειται για πυρηνική φυσική. Αγάπη, διάθεση και χρόνος χρειάζεται. Ούτε πτυχία ούτε περγαμηνές. Θα τα μάθεις όλα σιγά σιγά. Άλλωστε είσαι όπως και εμείς τυχερός που βρήκες το φόρουμ και θα έχεις συμπαράσταση σε κάθε πρόβλημα.
 
το ειδα και σε αλλο θεμα θα μπορουσατε να μου περιγραψετε την καθημερηνοτητα(ρουτηνα) σας με το παπαγαλο σας ευχαριστω!
 
Τελικα αποφασισα.Parrotlet για λογους οικονομικους και επειδη ειναι ο πρωτος παπαγαλος μου το κοκατιλ μ φενετε μεγαλο ευχαριστω οσους με βοηθησαν σχετικα με τα κοκατιλ σε αυτους που απευθινοντουσαν σε parrotlet προσεχος θα σας χρειαστω Ευχαριστω
 
Βασικα εχω ενθουσιαστει με την παρεα ενος πυουλιοου ποσο μαλλον παπαγαλου αλλα εγψ αγχωθει παρα πολυ φοβαμαι μηπος κανω κατι λαθος!
Και ο φόβος και η αγωνία βοηθάει σε φυσιολογικές δόσεις. Βοηθάει να επικεντρωθείς. Θα διαβάζεις συχνά, θα τον παρακολουθείς συνέχεια και έτσι θα μάθεις.
Αρκεί ο ενθουσιασμός να μην καταλαγιάσει. Πρέπει να καταλάβεις ότι παίρνεις μια ψυχή που θα ζήσει πολλά χρόνια μαζί σου, θα γίνει ένα με την οικογένεια σου. Και σε όλα αυτά τα χρόνια θα έχει την ανάγκη σου, θα σε χρειάζεται και θα είσαι η παρέα και το αποκούμπι του.
Οσον αφορά την "ευκολία" δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι παπαγάλοι, υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι άνθρωποι.
Η καθημερινότητα τώρα. Η καθημερινότητα του καθενός μας δεν είναι ίδια, διαφέρει. Εγώ για παράδειγμα όσες ώρες είμαι σπίτι, ότι και να κάνω, το κάνω παρέα με τον Ερνέστο. Οταν λείπω στη δουλειά το ίδιο κάνει και η σύντροφός μου. Είναι μαζί του σε όλη τη διάρκεια (εκτός αν χρειαστεί να φύγει για λίγο απ' το σπίτι).
Δώσε του μια καθημερινή ρουτίνα που να μην αλλάζει. Θα τη χρειαστεί για να αποκτήσει σιγουριά στο νέο περιβάλλον. Δώσε του την παρουσία σου όσες περισσότερες ώρες γίνεται ώστε να καταλάβει ότι δεν είναι μόνος. Η μοναξιά είναι θάνατος και ψυχολογικό βάρος για τα παπαγαλάκια όπως και για τους ανθρώπους. Δώσε του την καλύτερη φροντίδα και μίλα του συνεχώς απαλά για να έχει κάποιον να "συνομιλά". Δώσε του παράλληλα το χώρο και την άνεσή του για να μη νιώθει περιορισμένος από σένα ή να μη σε βλέπει σα "δεσμοφύλακα" που όποτε θέλει τον βγάζει να παίξουνε και όποτε θέλει τον παρατάει.
Φρόντισε να έχει σωστή τροφή, νερό, παιγνίδι για να μην βαριέται και μαραζώσει. Φρόντισε το κλουβί του να έχει χώρο, άνεση, επάρκεια τροφών, παιγνιδιών, σωστή κατανομή χώρου και πατηθρών. Διάβασε το φόρουμ να μάθεις πως να του φτιάχνεις πατήθρες, παιγνίδια, τροφές.
Εχεις μπόλικη δουλειά όπως καταλαβαίνεις :)
Ξεκίνα λοιπόν, πριν καν τον πάρεις, ώστε όταν έρθει σπίτι σου να είναι τα πάντα έτοιμα και να έχεις κάνει τη σωστή προετοιμασία και προεργασία.
 
Επίσης μια επισήμανση. Μη σε ξεγελά το μικρό μέγεθος του πάροτλετ, είναι ένας τεράστιος παπαγάλος σε σώμα μικρού. Τα ίδια πιστεύουν ενίοτε ότι είναι... αετοί ή κόνδορες και έτσι συμπεριφέρονται, σαν πουλιά μεγάλου μεγέθους.
 
Γεια σας σημερα επισκευτικα ενα pet shop και ειδα ενα κλουβι που μου φανηκε καλο τι λετε;
 
Αμα υποθεσουμε οτι ειναι σαν ενω μπλε μαζι με ενα χρυσο που ειχα ανεβασει ειναι καλο μπορει να ειναι και μεγαλυτερο εστειλε μυνημα στο Petbirds αμα μπορουν να το ανεβασουν επισης αμα παρω μικρο απογαλακτησμενο ποσο μηκρο θα ειναι αρχικα ποσα εκατοστα;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το μέγεθος των πάροτλετ φτάνει στην ενηλικίωση από 11 έως και 14 ή 15 εκατοστά. Ο Ερνέστο είναι στα 13 εκατοστά αυτή τη στιγμή (γίγαντας :D )
 
Ευχαριστώ ενώω όταν το πάρω απογαλακτισμενο πόσο θα ειναι;
τι εννοεις ποσο θα ειναι; τι μεγεθος θα εχει; Τα πουλακια μεχρι εναμιση χρονων μεγαλωνουν οποτε δε νομιζω οτι μπορει να σου πει καποιος οτι θα ειναι τοσο η τοσο!
 
Ναι σε μηκος ενουσα. Και κατι αλλο οοταν το εκπεδευσω και θα βγενει εξω απο το κλουβι τις ωρες που θα λειπω θα πρεπει να το βαζω μεσα η μπορω να το εχω και εξω;
 
Παλιά είχα διαβάσει ένα άρθρο σχετικά με τις πόρτες μέρες που θα το πάρω να το έχω σε κάτι σαν καραντίνα για λίγες μέρες ισχύει αν ναι ανεβάστε Link ευχαριστώ
 
Παλιά είχα διαβάσει ένα άρθρο σχετικά με τις πόρτες μέρες που θα το πάρω να το έχω σε κάτι σαν καραντίνα για λίγες μέρες ισχύει αν ναι ανεβάστε Link ευχαριστώ
Η καραντινα ειναι αν εχεις κι αλλα πουλακια στο σπιτι!
 
εμμ θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο επειση οπως ειπα θα το παρω το καλοκαιρι θα περναει εκεινη την περιοδο πτερορια (βασικα δεν εψω πολυκαταλαβει καν τι ειναι απλα ειδα σε ενα αρθρο οτι την περναν τα πουλια το καλοκαιρι ) τι θα πρεπει να κανω αν περναει;
 
Καλή διατροφή, πλούσια σε πρωτεΐνη (αυγό -αυγοτροφή), σουπιοκόκκαλο, φρούτα και λαχανικά για τις απαραίτητες βιταμίνες και συχνά μπάνιο, ακόμα και κάθε μέρα αν είναι δυνατό. Παρ' το εσύ με το καλό και όταν έρθει η ώρα θα τα συζητήσουμε όλα αναλυτικά.
 
αυτο το κλουβι ειναι καλο; μπορει αυτο που σας λεω να ειναι και λιγο μεγαλυτερο αλλα δεν μπορω να ανεβασω φοτο
 
Δεν είναι άσχημο το κλουβάκι, απλά σκέψου το σα να επρόκειτο για εσένα τον ίδιο. Δεν θα προτιμούσες όσο μεγαλύτερο και πιο άνετο σπίτι γίνεται; Ξέρω ότι μπορεί να γίνεται κουραστικό το "πάρε πιο μεγάλο, κανε αυτό, κάνε το άλλο" όμως μετα τη γνωριμία σου με αυτά τα πλασματάκια καταλαβαίνεις ότι αφού τους στερούμε κατά κάποιο τρόπο την ελευθερία τους καλό θα ήταν μέσα στα μέτρα των οικονομικών μας δυνατοτήτων να τα κάνουμε να νιώθουν όσο πιο "ελεύθερα" γίνεται.
Οπότε αν δε βρεις καλύτερο και μεγαλύτερο που να σε "καλύπτει" και οικονομικά, τότε καλό είναι αυτό για πρώτο του κλουβάκι.
Ακουσα αρκετά από πολλούς όταν πήρα κλούβα για ένα και μόνο παροτλετάκι (πόσο μάλλον που ο δικός μου δε τη χρησιμοποιεί σχεδόν καθόλου πια) όμως δεν το μετάνιωσα. Εχει ένα σωρό "δωμάτια" όταν αποφασίσει να μπει μέσα, άσε που είναι και πιο εύκολο και άνετο να του κρεμας παιγνίδια κτλ, χωρίς να "μπουκώνει" το κλουβί

:)
 
Back
Top