Φροντίδα Σχετικά με την αγορά παπαγάλου Κοκατίλ ή Parrotlet

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jimsim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Το κλουβάκι αυτό είναι καλό ή να πούμε καλύτερα αποδεκτό, αλλά με προβληματίζει η ποιότητα του. Μην έχει τοξικά χρώματα..
Επίσης αν το πουλί είναι ήμερο και βγαίνει εκτός κλουβιού οκ, αν είναι να περνάει όλη του την ημέρα εκει τότε καλύτερα να πάρεις πιο μεγάλο.
Δεν έχω διαβάσει όλο το θέμα οπότε να πω οτι αν θέλεις παρροτλετ δεν κάνει αυτό το κλουβί γιατι έχει μεγάλο χώρισμα στα κάγκελα!
 
Ευχαριστώ εσύ ErnestoTheParrotlet
Τι πιστεύεις;


Μην ξεχνάς ότι κανεις δεν ξερει καλύτερα απο εσένα τις οικονομικές σου δυνατότητες. Οπότε στα πλαίσια αυτών καλό είναι να πάρεις το μεγαλύτερο δυνατό κλουβί. Το ύψος είναι αρκετό, το πλάτος και το μήκος όμως απλά ανεκτό. Και το ύψος δεν λέει και πολλά αφού το παπαγαλάκι θα θέλει να πετάει κατα μήκος του κλουβιού.

42Χ30 δεν είναι και τεράστια απόσταση δα :) σκέψου ότι ο μικρός θα είναι κοντά στους 10 πόντους αρα 3-4 φορές το μήκος του.

Να, βρήκα και αυτο που εχω αγορασει στον Ερνέστο (φυσικά είναι ακριβό, απλα το βαζω για σύγκριση)
http://www.petsupermarket.gr/7637/προϊόντα/κλούβα-πουλιών-67χ67χ139cm.html
 
Θέλω να συμπληρώσω πως είναι αλήθεια πως τα πουλιά είναι στον "πάτο" της προσφοράς στην κατηγορία των κατοικιδίων. Κανείς σχεδόν δεν ασχολείται με τις πραγματικές τους ανάγκες και ετσι φτάνουμε στο σημείο να βλέπουμε ότι τα πετ σοπ πουλάνε ένα κλουβί που απλά...χωράει μέσα το πουλί, χωρίς να σκέφτονται καν ότι αυτό είναι ένα κελί και τίποτα παραπάνω. Πρέπει να ψάξεις πάρα πολύ, και να αγχωθείς με τις υπέρογκες για μένα τιμές, ιδίως στην Ελλάδα καθώς και την έλλειψη ποικιλίας και επιλογών.
Εδώ θα με συγχωρέσετε για την προσωπική και λίγο "αιρετική" μου άποψη. Το ότι βάζουμε πλάσματα σε κλουβί δεν ήταν αρκετό, σιγά σιγά προσπαθούν να μας πείσουν ότι το να τα βάλουμε και σε ένα κελί φυλακής, μια αντιστοιχία 3Χ3 για μας είναι και καλό.

Αφού οι "επαγγελματίες" του χώρου δεν ευαισθητοποιούνται έτσι κι αλλιώς (είναι πολλά τα λεφτά) απομένει σε μας η όποια ευαισθητοποίηση. Τουλάχιστον αν έχουμε ένα φυλακισμενο πλασματάκι, να προσπαθήσουμε να του παρέχουμε τουλάχιστον όσα θέλουμε και στη δική μας φυλακή (ξέρω ότι κι εμείς "φυλακισμένοι" είμαστε τρόπον τινα). Αφού δε μπορεί όπως προστάζει η φύση του να πετάει ελεύθερο στη φύση, ας έχει τουλάχιστον το χώρο του.

Φυσικά μπαίνει και το θέμα των χρημάτων. Δεν ξέρω αν θα φανεί σκληρό ή όχι αλλά αν δεν έχουμε τα χρήματα να δώσουμε στο όποιο κατοικίδιό μας την καλύτερη δυνατή ζωή ίσως να μην έπρεπε εξ' αρχής να πάρουμε κατοικίδιο. Ναι τελικά ακούγεται σκληρό όμως αν το καλοσκεφτούμε έτσι δεν είναι στην πραγματικότητα.

Συγνώμη που καταχράστηκα το χώρο και το θέμα του φίλου jimsim για να γράψω τις σκέψεις μου, απλά τις θεώρησα σχετικές με την δυσκολία που βλέπω απ' όλους τους φίλους να βρουν κάτι κατάλληλο για να στεγάσουν τα πουλάκια τους.
 
Οι εξωτερικές ταΐστρες κάνουν για παπαγάλους(στην προκειμένη περίπτωση parrotlet);
 
Καλημερα, εχω κοκατίλ εδώ και ένα χρόνο, ειναι πανεμορφο, παιχνιδιάρικο, αλλά με πολύ δυνατή φωνή,ξυπνάει στις 6 το πρωί, εμενα δεν βγαίνει έξω αν και αφήνω ανοιχτή την πόρτα, ειναι αγριο δεν έρχεται στο χέρι μου, πανέξυπνο οταν κρύβομαι σκύβει να με δεί, αλλα μή τον αφήσεις μονο, χαλάει τα παντα μεσα στο κλουβί και δεν μου απαντάει για μία μερα. Ειναι πεντακάθαρο στο κλουβί του. Αυτή είναι η καθημερινότητά του.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top